Home > Uncategorized > Jangan biar anak-anak membuang masa

Jangan biar anak-anak membuang masa

February 20, 2012 Leave a comment Go to comments

Risau dengan tabiat anak-anak yang membuang masa depan tv dan lappy? Kenapa tidak hadiahkan mereka startkit felt ini utk mengembangkan kreativiti.

Di samping memeransang minda, bercraft dapat merapatkan hubungan dengan ahli keluarga (seronok bila buat bersama2), mengurangkan stress dan mana tahu dapat menambahkan pendapatan macam Tie….

Dan bagi anak-anak yang pendiam dan pemalu macam Tie dulu, dengan secara tidak langsung ia dapat melahirkan rasa yakin dengan diri sendiri terutama bila kawan2 mula order… Percayalah. Tie dulu sangat2 pemalu, tak sangka boleh sampai ke tahap ini… walaupun baru je melangkah setapak!

Starter kit baru…. Harga cuma rm30 termasuk kos postage. Link tutorial akan diberi kemudian.

Warna felt, buttons, hp straps dan ribbon design adalah random. Harga cuma rm30 termasuk postage. Bezanya felt kini lebih bermutu, tebal, warna yang menarik dan tak kan pudar. Boleh diguna utk jahit perkataan pada t-shirt, topi, tuala dan lain-lain. Sangat sesuai dibuat huruf2, keychain, hp charm dsbnya. Boleh juga buat huruf, nama, gambar kartun dan tampalkan pada tshirt.

Kepada yang berminat boleh email Tie di kaytieze@gmail.com. Pembayaran hanya melalui acc maybank.

Terima kasih kerana sudi membaca sampai habis, hihihi….

.

Categories: Uncategorized Tags: , ,
  1. February 21, 2012 at 11:36 pm

    kak tie… kalo tak jahit, buleh glue je dok.. sbb ingat nak suruh budak2 ni buat masa bday marsha.. kalo glue, jenis apa buleh lekat ni..?

    • February 22, 2012 at 5:35 am

      Sebenarnya bukan utk buat keychain dan benda2 yang bubuh fiber di dlm nya.. sahaja, Boleh tepek kat topi , kat t-shirt, kat greeting card, buat signage utk gantung kat kereta, gantung kat luar pintu bilik, eh.. macam2lah, terterfikir di kotak minda kecik kak tie.

      Jadi, kalau buat signage atau tepek pada greeting card, tak perlu jahit sebab ia tak lasak. Kak tie biasa guna gam uhu jer. Kalau nak lebih kuat, boleh guna glue gun, atau gam ‘contact grip’ yg dijual kat pasaraya atau kedai buku dan alat tulis.

      Gam uhu ni cepat kering, kalau gam contact grip (ala-ala gam kasut tu), lambat beberapa saat jer.. Contohnya, Cuma kalau nak buat finger puppet tu kena jahit kelilingnya.. Mulan boleh buat dulu finger puppet yang kosong, kendian budak2 boleh decorate sendiri dgn gam bentuk2, mata ke.. (kak tie ada jual mata2 kecik jugak). Kalau nak buat bookmark tak perlu jahit pun.🙂

    • February 22, 2012 at 6:51 am

      Kalau Mulan nak, boleh request DIY, kak tie boleh sediakan, budak2 tu cuma tampal2 dan decorate sikit atau gunting bentuk2 sebagai aktiviti kreatif… Contohnya, kak tie boleh buat finger puppet kosong, dan bekalkan mata, gam dan berapa keping felt utk digunting sendiri sebagai tambahan tuk decoration… atau Mulan boleh request kak te sediakan applique macam tanduk ke… rambut ke….
      Satu lagi boleh buat DIY bookmark, cuma tampal juga, kak tie boleh siap gunting bookmark yang kosong, batang aiskerim color2 tu, buttons dll….

  2. February 22, 2012 at 2:45 pm

    Salam Tie, lama betul tak menyinggah blog Tie, rupanya dah berpindah… tu yang cari tak jumpa tu!… cantik bookmarks tu, kalau nak tempah untuk novel2 nekcun boleh tak?… hehehe…

    • February 22, 2012 at 3:16 pm

      Salam Nekcun…

      Nak tempah? Boleh… bagi Tie design, nanti TIe cuba buat… Boleh bincang dlm email (kaytieze@gmail.com) atau pm kat fb Tie Ganu (kaytieze).

  3. March 13, 2012 at 8:44 pm

    Husna ingat nak beli lepas spm. Harap2 masih ada masa tu.. hehehe

    • March 13, 2012 at 9:26 pm

      Insyaallah, starter kit sentiasa ada.😛

  1. No trackbacks yet.

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: