Home > felt, Hobi > Kisah tahun lepas (1)

Kisah tahun lepas (1)

Tie nak cerita sikit, apa yang telah Tie buat tahun lepas…. pertengahan tahun…

Sebenarnya Tie ni suka buat serak, gunting itu ini, tampal itu ini, buat greeting card sendiri , entah apa-apa laa… tapi tak pernah menjadi. Eh.. baru teringat, ada buat satu greeting card dengan mulut burung ternganga, dan cikgu Arif (atau Wanie) siap puji lagi…. kah kah….!

Dah lama Tie minat pada benda ‘FELT’ ni, sejak nampak di blog Shada.

Kerana masalah duit… ye… semua orang ada masalah DUIT, Tie pendam kan aje. Tapi, sampai ke satu tahap, hati bergelodak, meluap-luap, nak cuba berkraf dengan FELT ni.

So, satu hari, dengan muka yang tak malu (kita ni biasanya pemalu), mintalah pertolongan dari Shada supaya belikan kita beberapa keping felt. Shada ni adalah blogger yang kita tak pernah kenal atau jumpa. Cuma baca blog dia dan cemburukan hasil kerja seni dia. Pernah beli bag sandang Isha darinya.. CANTIK tau!

Shada dengan ikhlasnya belikan FELT tu, pos ke kita walaupun kita tak bayar lagi.. Bayangkan 2 minggu kita berhutang dengan dia, siap ‘kerjakan’ FELT tu, dengan muka tak bersalah! Cuma Tie malu (masih lagi pemalu) nak tepek gambar hasil kerja ‘seni’ Tie kat blog, hinggalah hubby depositkan duit tu ke acc Shada, hehehe…

.

.

.

.

nanti Tie sambung cerita, ya…. nak jemur kain la pulak!

Categories: felt, Hobi Tags: ,
  1. January 2, 2012 at 7:25 pm

    ada gaks masa tie buat kerjatangan ek.. maksu dok perah otak jer. letih jugak, huhuhu

  2. January 3, 2012 at 8:07 am

    Mak su, sehari kalau tak pegang felt tu rasa macam ada sesuatu yang kurang. Buat craft ni kena cari idea juga…macam penulis novel gak,🙂

  3. January 3, 2012 at 11:05 am

    alaaa… sini bahan takde.. nak start pon susah.. tapi kecik sgt craft tu.. tangan ni besor.. hehehe… tapi cantik kan craft tu..

    • January 3, 2012 at 11:15 am

      Senang jer… beli online. Tie pun beli online gak. Sekarang ni ada sediakan starter kit… ada di blog satu lagi.😛

  4. nurul
    January 5, 2012 at 2:41 pm

    tertunggu-tunggu update blog kak tie =(

    • January 6, 2012 at 8:24 am

      Hoho… nanti, ek…🙂

  5. January 5, 2012 at 11:53 pm

    saya kalau tengok hasil seni yang saya sendiri takdok kemahiran boleh ternganga – termasuklah seni hok dok berapa saya pahang ni🙂

    • January 6, 2012 at 8:24 am

      Sama lah dengan Tie. 🙂

  1. No trackbacks yet.

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: