Home > Hobi > Satu Dirham….

Satu Dirham….

.

.

.

.

Adeh…… ngantuk lak! Nanti kita citer, ekk……

.

.Err… lupa lak. Kalian boleh nampak tak gambar kat atas tu? Kita tak boleh nak upload melalui wordpress ni, jadi kita copy paste dari post di blogspot…

.

.

27 Julai…. Baru teringat nak tepek benda ni. Kalian boleh baca dan cari website yang dipaparkan…

Categories: Hobi Tags:
  1. July 25, 2011 at 2:05 pm

    kak tie, macam mana nak beli kalau bukan kat kelantan ye?

    • July 27, 2011 at 9:10 am

      Sorrylah lambat reply, kak tie sibuk sket, baru teringat nak tepek pamplet tu.. Kalau nak beli kena tanya pengedar tu…

  2. July 25, 2011 at 3:18 pm

    boleh nampak kak tie..

    woo.. ni ler duit kelantan tu ya….
    Sah diperlakukan ke negeri2 lain tak ek?

    hehehehe….

    • July 27, 2011 at 9:13 am

      Nasib baik boleh nampak, kalau tak sure tak mandi pagi, ekekeke….

      Ni duit dinar… eh… bukan, tak mampu nak beli dinar, jadi kita beli dirham je laa….

      Boleh beli guna duit ni di Kelantan, di negeri lain tak boleh kot… tapi nilainya ikut harga semasa. Satu dirham tu sama dengan rm25, dan 1 dinar emas tu sama dengan rm703 ( ikut harga semasa…)

      • July 27, 2011 at 10:58 am

        nasib baik emas 917.. kalu emas 999, dah beli simpan terus ehhh…😉
        Kalu di Sabah ia sah diperlakukan di kedai “Ëmas Boleh Tukar Tunai”😉

        • July 27, 2011 at 3:20 pm

          yg biasa dijual sbgi rantai tu emas 916 kan kan kan…

          kiranya emas 917 ni bermutu tinggi ke? ihik!

  3. Ctnik
    July 25, 2011 at 4:01 pm

    Kaktie kita dh pencen fb.kita lupa nk ckp brg diterima,ada wat spesel entry if kaktie perasan.kbtln masa smpi kita siap2 nk kuar blik kelate

    • July 27, 2011 at 9:14 am

      Ct ada di Klate ke? Hari tu balik kejap singgah di Kelchef… cari barang felt je….

  4. July 26, 2011 at 5:04 pm

    bole guna utk bayar mas kawin tak?
    😀

    • July 27, 2011 at 9:16 am

      Bolehlah Angie… tapi takkan nak 1 dirham je….. sama harga dengan harga hamba dlm citer PRamlee tu, hihihi…. sabor je laa… Nanti bila ada orang merisik mintak lah dinar… puluh2 tu..

  5. nahmy
    July 27, 2011 at 1:07 am

    satu ‘permulaan’ yg baik…dr terlalu bergantung pd kaedah barat je

    • July 27, 2011 at 9:16 am

      Wang ni cantik, sayang nak guna pun… jadi koleksi jer laa…

  1. No trackbacks yet.

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: