Home > Uncategorized > Rezeki dan peluang

Rezeki dan peluang

Kita ada seorang adik ipar. Beliau ni memang rajin. Dulu dia kerja jadi jaga sekolah. Siang hari buat padi, bela itik, ternak ikan…. semuanya dia usaha dengan bantuan KADA, rajinnya bukan kerana kuat bodek (dia memang tak banyak cakap). Rajinnya dengan tulang empat kerat dia.

Sebelah malam dia berjaga di sekolah di Kelantan. Gaji bulanan dalam rm400.

Selepas beberapa tahun, dia henti jadi jaga. Tumpukan sepenuh masa dengan kerja-kerja pertaniannya. Setelah dia berkahwin, isterinya pula sering mengikuti kelas masak di KEMAS. Walaupun mereka ni bukanlah penyokong kuat BN, tapi mereka berdua ambil kesempatan dan peluang yang ada.

Dengan ilmu yang dipelajarinya isterinya cuba berniaga buat kek pisang dan kek span gula hangus, memang laku… terutama time raya, tempahan orang-orang kampung agak tinggi kerana harganya murah. Itupun dah cukup untung buat mereka.

Dari kemahiran isterinya, adik ipar boleh minta bantuan lagi, oven untuk bakar kek (harga rm1000 lebih) dan alat2 bakery. Oh, kita rasa cemburu betul. Dan baru-baru ini, beliau dapat peti sejuk yang berharga lebih rm3000, mixer kek yang besar (rm2000++) dan oven yang besar (boleh buat piza 4 keping sekali gus!), yang macam orang jual akok di pasir puteh tu…. terkejut kita tengok! Isterinya siap offer kita sama-sama buat kek dengannya. Memang isterinya sangat friendly, macam kita, ekekeke….

Oh, bertuah betul. Kerana mereka rajin, dan pandai mengambil peluang akhirnya mereka dapat menaikkan taraf hidup mereka.

Dan kalau kalian tengok rumahnya, tentu tak sangka dengan pekerjaan adik ipar kita tu…. Kot-kot orang ingat dia kerja gomen dan makan rasuah lak!! (itulah yang selalu orang fikir bila nampak orang lebih senang, kan….)

Ha!

Kita cerita ni bukan nak tunjukkan betapa cemburunya kita.

Kita cerita ni adalah untuk mengambil ikhtibar. Kita perlu usaha dan pandai mengambil peluang. Kita kena rajin dan bersikap positif. Peluang untuk maju tu sentiasa ada. Hati perlu bersih bukan pada pakaian jer. Kalau hati busuk, suka buruk sangka, suka salahkan orang lain, macam mana nak maju?

Adik ipar kita tu bukannya kaki bodek (dapat bermacam2 insentif dari Kemas dan Kada). Tapi dia memang rajin, dari muda lagi. Rajin naik turun pejabat, isi borang itu ini, sangat jujur hinggakan orang mudah percaya, cakap pun kurang bukan sesetangah orang cakap macam halalintar.

Satu lagi, isterinya tak kedekut. Kalau tahu kita balik Kelantan, dia susah payah buatkan kek untuk kita. Memang kita selalu bahagi rezeki yang ada pada iparduai. tapi isterinya adalah di antara yang pandai menghargai kita…. Kekadang dia buatkan tart nenas bagi kita .

Jadi, untuk hidup dalam rezeki yang mewah, kita kena berkongsi rezeki yang ada. Barulah ianya berpanjangan. Setengah orang tu bukan main sayang nak bahagi rezeki, takut habis. Harap-harap kalian tak macam tu, ya…..Β :mrgreen:

Oh, ya…. adik ipar ni juga seorang yang cermat. Sebab tu dia boleh simpan ribu-ribu dalam bank. Sangat penyayang pada anak-anak dan pentingkan keselesaan isterinya. Mungkin itu adalah sebab rezekinya bertambah mewah….

~ Kita nak tepuk kuat-kuat pada sesiapa yang baca entri ni sampai habis!!!! Hooray !!!πŸ˜†

.

Categories: Uncategorized Tags: ,
  1. July 1, 2011 at 5:33 pm

    Kak Long baca sampai habis. Kena tepuk kuat-kuat.πŸ™‚
    Tie,
    Jika berusaha dan beringat, pastinya dapat mengubah hidup kita,
    Kalau orang luar yang datang ke negara kita boleh membina harta, inikan pula kita di tanah air sendiri. Kan?
    Lagipun nilai-nilai murni yang ada pada adik ipar Tie tu memang dituntut. Insya Allah pasti akan terus diberkati.

    • Tie
      July 1, 2011 at 6:35 pm

      Yehhhhh……. (tepuk guna jari, hihihi..)

      Kak Long, kebanyakan orang kita ni hanya menunggu bantuan tapi malas betul berusaha. Bila balik kampung, tengok ramai yang suka menghabiskan masa berbual kosong di kedai kopi, kutuk orang itu dan ini, sedangkan diri sendiri nak angkat cangkul pun payah….

      Tie susah betul nak cari orang untuk mesin rumput dan bersihkan semak2 di kebun walaupun nak bagi upah… Ish… sampai bilalah nak ubah sikap macam ni, ekk…

      • July 6, 2011 at 9:53 pm

        setuju dgn Kak Long ehhh… Boleh dijadikan idola si adik ipar tu..πŸ˜€ Pembakar semangat!

        • July 7, 2011 at 3:20 pm

          Tu laa…. Kak tie selalu cuba nak jadi rajin macam mereka tu… πŸ˜›

  2. nahmy
    July 2, 2011 at 12:33 pm

    yeehuu…saya pun baca sampai abis. tabik spring dgn adik ipar tu. rasanya macam kena tiru bab kerajinan dan tak byk cakap tu….

    • Tie
      July 2, 2011 at 1:45 pm

      Weeee………… tepuk sambil pejam mata! (kita baru je bangun dari short nap)
      .
      .
      Kita pun nak tiru sikap rajin dia dan isterinya. Anak2 mereka kecik-kecik lagi, ramai lelaki lak tu, tapi masih berusaha cari masa nak buat kuih, kek dan ambil tempahan. Tak ada alasan anak nakal dan mengganggu konsetrasi.

  3. July 4, 2011 at 8:43 am

    Kak Tie kena tepuk banyak kali sebab saya baca dua kali entri ni.
    Kena muhasabah diri saya ni.
    Impian tinggi padhal menda tak sampai mana lagi.. huhu.

    • July 5, 2011 at 4:33 pm

      Ye laa…. kak tie tepuk ni, dengan dengan tangan dan kaki sekali, ekekeke…..

      Yang penting usaha dan usaha lagi. Kalau tak dapat maknanya tiada rezeki, dan bukan nak salahkan orang…. adoi….

  4. July 5, 2011 at 3:47 pm

    sila tepuk nyerrr

    ingatkan ada lar gambar kek kek nyer itu

    nok order , buleh??

    • July 5, 2011 at 4:34 pm

      Clap! Clap! Clap!… naik lenguh ni..πŸ˜†

      Kek? Lama kita tak membakinglah pB…. Nanti laa…. tunggu sampai seruπŸ˜›

  5. February 22, 2013 at 12:57 pm

    My business is a distinct segment junkie as well as utilize
    websites to make niche sites often. Each time When i build a brand-new
    Wordpress blog I am sure to setup specific WordPress jacks
    that leave SEARCH ENGINE OPTIMISATION (search engine optimization)
    quick. Engines like google have a tendency to favor sites as they are regularly
    kept up to date using completely new content presents your robots a thing new at all to spider.
    You can make search engines like yahoo rate your information sites with all the following
    plugins that we utilize whenever I make a completely new blog site.

    Take your WEB OPTIMIZATION difficulties since they come by bettering your
    site after which it implementing the additional back links and tag words you’ll want. Just about the most essential areas of SEO will be the content material on your own website, along with this can be the easiest way to get started along with normal leads to the major search engines.

  6. February 23, 2013 at 11:09 pm

    I’m a niche junkie as well as work with websites to build area of interest sites on a regular basis. Whenever My spouse and i develop a brand new WordPress web site I know to run particular WordPress plug ins that make SEARCH ENGINE MARKETING (search serp optimization) simple. Search engines like google often favor sites since they are regularly updated with brand-new content presents the actual robots one thing fresh to get. You can create search engines like yahoo prize your websites while using subsequent plug ins that i work with whenever We develop a completely new blog.

    Consider this SEARCH ENGINE MARKETING troubles since they come by improving your site and implementing the excess inbound links as well as tag words you will require. Probably the most important areas of SEARCH ENGINE OPTIMISATION will be the content in your web page, and also this is actually the easiest way to begin together with natural brings about the search engines.

  7. February 25, 2013 at 1:14 am

    Hope these pointers might help me for making our website very SEO optmized in addition to quicker also.

  8. March 4, 2013 at 12:21 am

    Are your online advertising and marketing strategies definitely not desigining
    a rewarding online business? I realized which i ended
    up being fed up with being employed by wished
    to individual my own lucrative organization. Logically, my own very first
    strategy my own business directory- good plan,
    however the first expenditure and also have been outside of
    my own budget. This attained by offering online in addition to companies,
    including web hosting service, demand the purchaser from month
    to month.

    That was the easy phase- at this point arrived my part; website marketing as well as Search engine ranking.
    With patience these kinds of online marketing approaches, can achieve your website additional visitors by means of
    natural keywords and phrases, providing a lucrative business
    online.I discovered a firm which gives me personally 35 various
    sites of pagerank 6 or perhaps greater using image instructions on what and location these kinds of inbound links regarding $5.
    00 monthly!

    When people article to a conversation discussion board,
    your current answer will be involved included in the debate.
    Advertise along with Yahoo and google AdWords.
    Remember, Preserve creating with these guidelines plus
    your endeavours will certainly become successful.

    If you happen to be managing an online business, it can be crucial which
    you understand internet promotion. It is true that it must be in addition to to purchase compared to spend
    some time the item, nevertheless it is going all the principles the
    business enterprise properly. If be involved within website marketing and
    stay the idea, you must know what is occurring, exactly how it can
    be changing, and what are most current strategies along with methods you possibly can use.
    There are usually public on the net courses which often need system set up simply by universities.

    Study your current enemy simply by mastering
    what exactly complete and also the direction they get it done.
    Learn locate your current niche categories and how
    to make simple funds using a business opportunity.

    Since there is a involving tactics in existence, chances are you’ll simply not find out where do you start.

    For instance, complete a beneficial residing upon auction web sites, by figuring out your tricks in buying low cost along with selling about the best revenue perimeter. Many folks look for the supreme in addition to celebrated Drive Key business, where cash will come preparing throughout, by just forcing the option. this is just about the almost all successful online business where one can produce income about demand.

    Getting began online might be probably the most complicated as well as hard activities. They forget about to analyze as well as understand the world wide web along with necessary know-how understand. Also these people turn to others with this marketplace to get associated with precisely what that they perform plus their activities. The spend some time when you even start out your own internet business but don’t forget gathering the base in addition to ensuring can be quite to start with
    will certainly support your small business essentially
    once and for all.

    Did you know you are losing big dollars by relaxing within your couch
    and not whatever? Their problem is usually which they imagine their business can be just not online organization.
    Essential general market trends includes:

    Knowing there’s a desire for ones item (people buying)

    Basic involves:
    Maintaining partnership together with your customers (repeat business)

    We will not be talking about the market place inside a small geographical location. You will no longer the actual limits of one’s
    home team, ones state, your state. Staying in touch, trying to keep
    this communication available, reminding ones industry there’s a wonderful task, before you utilize devices.

    Social are generally crucial for conversation. Think of such social web sites while unique regular press. You acquiring your business towards the amount you could have solely imagined as yet. Welcome component of your 10 portion line about setting up a web business. There ways you can market without having paying any money!

    Write keyword-rich content articles
    You as the writer also become a specialist inside your skilled along with your reputation being an professional delivers tremendous amount of targeted visitors internet. Don’t forget articles
    that the while as well advertising ones goods and services.
    Enroll in the particular Web 2 . 0 Vomiting!

    Create messages, present specials, savings, prize draws and free gifts your current customers considering your own Facebook or
    myspace webpage. You can use Twitter which is a good method regarding selling your online business to your supporters.
    Encourage your company upon Youtube . com

    You the Youtube . com video lessons with your website to raise ones traffic.
    I get many tricks to share with you!

  9. May 2, 2013 at 7:27 am

    Hi there, all is going nicely here and ofcourse every one is sharing facts, that’s actually good, keep up writing.

  10. December 25, 2013 at 4:25 pm

    I drop a leave a response whenever I appreciate a article on
    a site or if I have something to valuable to contribute to
    the conversation. Usually it’s caused by the sincerness
    displayed in the article I browsed. And on this article Rezeki dan peluang | Kaytieze’s Blog.
    I was excited enough to drop a thoughtπŸ˜‰ I actually do have a few questions for you
    if it’s okay. Could it be only me or do some of these responses
    come across like left by brain dead individuals?πŸ˜›
    And, if you are writing on additional online social sites, I would like
    to keep up with you. Would you make a list the complete urls of all your public
    pages like your linkedin profile, Facebook page or twitter feed?

  11. December 25, 2013 at 4:27 pm

    Everything posted made a lot of sense. But, think about this, what if
    you added a little content? I ain’t saying your content is not solid., however
    suppose you added a post title that makes people want more?

    I mean Rezeki dan peluang | Kaytieze’s Blog is kinda
    vanilla. You should peek at Yahoo’s home page and note how they write news titles
    to grab viewers to open the links. You might add a related video
    or a related pic or two to get people excited about everything’ve written.
    Just my opinion, it could make your posts a little bit more interesting.

  12. September 21, 2014 at 8:12 am

    These articles, if well-written, can get you much needed traffic to
    your website. One of your goals is to keep people retweeting
    your message. Sign up for Elyse’s free introductory teleseminar
    available at =>. Stay away from Facebook, however, since you think
    it may be too time intensive means of passing on the great opportunities supplied by the marketing Facebook.

  1. No trackbacks yet.

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: