Home > Uncategorized > Keropok Lekor Terpanjang

Keropok Lekor Terpanjang

 

.

Bertempat di Dataran Shahbandar, Kuala Terengganu pada 25hb June 2011

Categories: Uncategorized
  1. June 26, 2011 at 11:42 am

    Tie, kebetulan nekcun baru balik dari Trengganu last Wednesday dan keropok lekor tu memang kegemaran nekcun lah!.. tak sah kalau tak makan keropok lekor dan nasi dagang kalau pi Trengganu.. Kalau keropok lekor tu nekcun akan pi kedai keropok lekor Adik Beradik di Losong… yang tu jer yag sedap nekcun rasakan… Tak tahu ler orang lain, mungkin selera mereka berlainan pulak kan?… apa-apa pun, keropok lekor memang best!…

  2. June 26, 2011 at 11:57 am

    Nekcun, memang kami ni pelanggan tetap keropok lekor adikberadik di Losong tu. Biasa orang KL akan beli byk2, bungkus dlm kotak supaya mudah nak naik flight. Memang sedap, lembut je… Nasi dagang tu ada beberapa tempat yang best, biasa orang tua yang masak, dok jaga periuk nasi tu….

  3. June 26, 2011 at 8:40 pm

    ohhh so panjang one… tapi tak dapat nak rasa pon… apa2 pon kalo saya bawak kopok pi kl dari kerteh ni, tak dapat yg losong pon, semua kata sedap.. sbb yg kl tak sedap.

    • June 27, 2011 at 6:13 am

      Oh betul tu.
      Masa di JB dulu, makan kopok lekor keras dan liat macam kulit kayu, macam nak tercabut gigi…..hihihi….

  4. June 27, 2011 at 7:55 am

    kita tengok dalam paper. panjang betul..

  5. June 27, 2011 at 9:41 am

    humangaihh. panjangnya. tapi rasanya sedap tak? atau liat mcm kl punya

    • Tie
      June 29, 2011 at 2:07 pm

      Entahlah, tak rasa pun, sibuk nak pergi tempat lain…. Tapi tak mungkin liat macam kat KL tu, hehe..

  6. June 28, 2011 at 11:46 pm

    uiks.. panjangnya.. hehehhe

    rasanya first time maza pekena keropok losong ini masa berumur 12 tahun ketika mengikuti rombongan sekolah..

    memang best sehhh..

    • Tie
      June 29, 2011 at 2:09 pm

      Umor 12 tahun ? Tu abad ke berapa ? Adoi…… mailah sini, ajak Darling sekali. Nanti bila dah pekena kopok losong tu mesti nak lagi,😛

  1. No trackbacks yet.

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: