Home > Berita, blog, sahabat > Abang Long perlukan bantuan.

Abang Long perlukan bantuan.

Err…….. kita cuma nak kalian baca blognya… Novelman.blogspot.

Kiranya ada sesiapa boleh bantu abang long, untuk mendapatkan pekerjan, untuk menyara keluarganya, atau sekurang-kurangnya menyelesaikan bayaran yuran TAHFIZ untuk ketiga-tiga orang anaknya.

Beliau tinggal di Pelabuhan Klang. No phonenya ada tercatat di blognya .

Kalau tak dapat bantu, bagi tips atau nasihat pun tak pe. Kalau boleh, tinggalkan komen di blognya.

Terima kasih kerana meluangkan masa di sini😛

.

Categories: Berita, blog, sahabat Tags: ,
  1. May 19, 2011 at 6:39 am

    nanti pi jenguk abang long..

    • Tie
      May 19, 2011 at 6:29 pm

      Bagi perangsang dan dorongan pun okay kot.

  2. May 19, 2011 at 8:20 am

    Banyak syarikat perkapalan di sini dah nak melingkup tie..yang tegar tegar saja ada..dalam usia yang dah makin meningkat, nilai kita nak dapat kan kerja pun susah..semua nya nak yang muda muda sebab gaji murah.Entah lah…anak akak semua nya sekolah gomen..tak banyak belanja walau pun ekonomi rumah dulu parah gak…

    • Tie
      May 19, 2011 at 6:32 pm

      Tie pun perasan sekarang ni nak tenaga muda. Kalau kerja kat cafe asrama (maybank contohnya) ada di bangsar kalau tak silap, gaji dalam rm600-700, ada asrama, tapi itulah… untuk budak2 muda ni, ada asrama lagi.

  3. May 19, 2011 at 2:46 pm

    Tie, nekcun pun rasa sedih benar dengan kisah abanglong tu.. Dia tu cukup tabah menghadapi segala dugaan Allah… nekcun pun tengah dok jenguk-jenguk juga kot-kot ada peluang untuk dia.. Semoga abang long akan segera dilimpahi rezeki dari Allah… Ammiiinnnn..

    • Tie
      May 19, 2011 at 6:33 pm

      Ye la nekcun, kita terasa juga berat dugaan yang ditanggung. Harap dia dapat kerja secepat mungkin.

  4. May 19, 2011 at 2:59 pm

    moga dia tabah lalaui semua ni.

    • Tie
      May 19, 2011 at 6:34 pm

      Insyaallah, kita doakan sama-sama.

  5. May 19, 2011 at 10:08 pm

    salam malam jumaat kak tie ittewww.. ehehe

    • Tie
      May 20, 2011 at 10:58 am

      Salam pagi Jumaat, en_me..😛

      Tie gayat tengok jeti Teluk Bahang tu…. kalau jalan atas tu mesti macam orang mabuk!!

  6. May 20, 2011 at 7:46 am

    kita doa sama2 utk abang long…

    • Tie
      May 20, 2011 at 10:58 am

      Insyaallah, Mulan.

  7. May 20, 2011 at 10:14 pm

    kesian ehhh… tapi inilah hakikat hidup zaman nie.. Mana-mana yg berjaya harap jgn lupa yg susah dan bantu yg susah.. Baru ler kurang masaalah sosial akibat tekanan hidup. Tapi lumrah manusia, duit dah beratus ribu pon masih tak cukup.. nak jd billionaire lak dia… Hmmmm

  1. No trackbacks yet.

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: