Home > Berita > 30 belasah Awang Hitam samseng

30 belasah Awang Hitam samseng

Dari My Metro

.

.

KUALA LUMPUR: Bukan saja biadab, empat Awang Hitam yang mengganggu isteri orang turut mengugut mahu membelasah suami mangsa yang datang bertanyakan suspek mengenai tindakan warga asing berkenaan yang bertindak luar batasan.

Kejadian bermula kira-kira jam 7 malam semalam apabila suri rumah membawa anak-anaknya bermain di taman permainan di Jalan 3/7, Taman Wangsa Permai, Kepong diganggu empat warga asing terbabit yang cuba menggoda mangsa selain mengeluarkan kata-kata lucah.

Wanita terbabit yang ketakutan pulang bersama anak-anaknya sebelum menceritakan kejadian kepada suaminya.

Harian Metro difahamkan, suami mangsa yang tidak tahan dengan tindakan empat suspek itu pergi ke taman permainan berkenaan untuk berbincang dengan suspek yang cuba mengganggu isterinya.

Difahamkan, sebaik tiba di taman permainan itu, kumpulan warga asing terbabit mengugut mangsa mahu membelasahnya menyebabkan penduduk di kawasan terbabit yang sudah muak dengan kekecohan Awang Hitam yang mendiami kawasan berkenaan keluar beramai-ramai.

Apabila melihat kehadiran penduduk setempat yang ramai, kumpulan warga asing terbabit semakin kurang ajar dengan mencabar penduduk bertumbuk dengan mereka.

 Difahamkan, penduduk yang marah menghalau kumpulan berkenaan beredar dari kawasan itu, bagaimanapun semua suspek enggan menyebabkan berlaku pergelutan antara mereka.

Akibat pergelutan itu, kira-kira 30 penduduk yang berang dengan tindakan biadap warga asing berkenaan membelasah suspek hingga lembik.

Timbalan Ketua Polis Daerah Gombak, Superintendan Rosly Hassan berkata, polis yang mendapat maklumat menghantar unit kereta peronda ke lokasi kejadian.

Menurutnya, sebaik tiba di lokasi, polis menemui empat warga Afrika di situ dalam keadaan lemah selepas bergaduh dengan penduduk setempat.

.

.

.

Rasa kan…….

so, apa yang boleh kita belajar dari ini, anak-anak??

.

.

Semangat Kerjasama!!! :mrgreen:

.

Categories: Berita Tags: ,
  1. May 16, 2011 at 10:23 am

    Padan muka..

    semangat seperti ini kita mahu.. kena pada tempatnya…
    kalau terus berdiam diri dipijak kepala kita pula..

    dan diharap jgn ada pula warga kita bersimpati dgn awang hitam yg dah kena lenyek tu..

    Ini negara kita! Kita perlu jaga.. Tahniah kepada warga penduduk Taman Wangsa Permai!…

    • Tie
      May 17, 2011 at 8:58 pm

      Memang inilah sikap yang kita patut hidupkan. Melawan jenayah tak kiralah dari bangsa apa pun.

  2. May 16, 2011 at 2:42 pm

    Naib baik Maza sama kawe tak de kata sana..kalau tak siap kami pun join sama tolong.. tolong ambik gambo ehh..

    • May 17, 2011 at 1:29 am

      eh! sama lak firasat kita ya, abg mail.. hehehehhehe

    • Tie
      May 17, 2011 at 8:58 pm

      Ye laa… kalau tak ada gambo, tak menarik lak, ekk!

  3. May 16, 2011 at 3:50 pm

    saya takut nak pegi ke kepong sebab kebanyakan flat di situ dihuni oleh awang hitam yg akan pandang kita atas bawah tanpa menghiraukan org sekeliling, sungguh kurang ajar.

    • Tie
      May 17, 2011 at 9:00 pm

      Kak tie selalu dengar kisah mereka ni. Tak sangka orang macam ni berani ganggu orang kita. Agaknya mereka tak sedor diri, kot.

  4. May 16, 2011 at 6:10 pm

    kes semacam ni memang dah pernah dan banyak berlaku. geng hitam ni memang hati pun hitam juga takde perasaan (malu). Buat macam kat kampung dia aje. Saya kalau dapat can macam tu boleh juga tumpang sekaki satu dua tiga lepuk…hitam legam aku ketuk…

    • Tie
      May 17, 2011 at 9:02 pm

      Ish ish…… nasib baik la tak sampai ke Ganu lagi. Oo… baru teringat, ada sorang, Ibrahim namanya, kat KB ni, dia jual durian…. tapi dah lama di sini, rasanya dia kawin dengan orang sini. Tie pernah jumpa, abg pun kenal dia… tapi Tie seram… sebab warna kulitnya lebih kepada blue black!

  5. May 16, 2011 at 6:22 pm

    takot aaaarrr… simbah asid la.. geng2 kulit kaler ni kalo naik lif sama2, rasa nak terkenc*** je.. suspen gila.. sbb byk sejarah hitam diorang dah buat.. tapi ya la bukan semua…

    macam pepatah tu, susu sebelanga tu… abis lupa… cikgu ohhh cikgu.. ni anak murid lupa simpolan bahasa..

    • Tie
      May 17, 2011 at 9:03 pm

      Janganlah naik lift sama-sama…. tragis tu…. kita tak dapat bayangkan!!

      Ni mesti anak murid tertidur dalam kelas, ekekekeke……

  6. May 16, 2011 at 10:08 pm

    Rasa kurang aman bila dah ramai warga asing yang semakin bermaharajalela..

    • Tie
      May 17, 2011 at 9:03 pm

      Kot-kot negara kita ni akan jadi macam Amerika…. segala bangsa ada.

  7. nahmy
    May 17, 2011 at 8:27 am

    hitam di luar tu tak kisah, tp ‘hitam’ di hati tu…yg geram tu. syabas kpd penduduk kws tu. jgn ‘mati’ je dahle…

    • Tie
      May 17, 2011 at 9:04 pm

      Haha… memang mereka patut diajar, tapi jangan buat depan polis… nanti susah, polis takkan nak tengok jer.. Sebab tu, ajar cukup2 baru panggil polis, hehe…

  8. Amin Wangsa Permai
    May 17, 2011 at 11:12 am

    Pak itam kat kawasan kami ni memang mcm haram. Baru2 ni eksiden kat depan kawasan kami, dia bulih bawak kete laju kat kawasan sempit, lepas tu langgar ada satu budak tgh bawak moto slow. Kami semua pakat turun ramai-ramai nak belasah pak itam babi nih. sebelum ni, pak itam babi ni jugak ade pernah tunjuk kemaluan dia dalam lif depan student pompuan twintech. Makin lama, makin melampau. Dia orang pernah nak cube bukak kedai di apartment kami, baru soft launching, dah kena tutup. Tu pun kami yang beramai2 turun suruh tutup kedai tu. Niat baik diaorang ni tak boleh di bagi muka sangat.

    • Tie
      May 17, 2011 at 9:08 pm

      Ramai sangat ke ? Takut lak dengor.
      Baguslah bila sama2 main peranan, barulah mereka tahu siapa boss!!

  9. DrSinga
    May 17, 2011 at 11:26 am

    boleh pukul.. tapi jangan sampai mati…
    ???🙂

    • Tie
      May 17, 2011 at 9:08 pm

      Ye ye …. polis tak marah punya, ekekeke…..

  10. May 17, 2011 at 11:38 am

    mana pi kakak nie? pi Shah aLam lagi kot?

    • May 17, 2011 at 1:23 pm

      tengah sidai kain kat ampaian lah abg mail…

      hahahhaa

    • Tie
      May 17, 2011 at 9:08 pm

      Kita baru je balik…. letih gak.

      • May 18, 2011 at 10:20 pm

        gitew.. kawe dah mula terpikir kakak pun pi join belasah semseng awang hitam..😀

  11. aza
    May 17, 2011 at 1:02 pm

    Warga asing buat kacau kat sini tak heran sangat,yg heran ni warga sini pun ada yg kacau isteri orang…menyampah tul..

    • Tie
      May 17, 2011 at 9:09 pm

      Err…. siapa tu ? Meh kita bako je…

  12. May 18, 2011 at 9:46 am

    hantar balik aje diorang ni..
    geram betul !

    • Tie
      May 18, 2011 at 10:00 am

      Itulah, siapalah pandai2 sangat bawak mereka ke sini…. menyusahkan jer.

  13. Amin Wangsa Permai
    May 18, 2011 at 10:10 am

    Diaorang ni mmg x abis2 nak kacau orang. Ade negro yang, tapi kebanyaakkan diaorang negro yang x boleh pakai. Tu sebab diaorang ni selalu nyusahkan orang. Yang bestnye, mase hari dia kacau tu, dia boleh tak ngaku depan suami pempuan tu sampai la si isteri tu muncul, mase tu laa kelam kabut diaorang lari, tapi tu, laju tak ingat diaorang ni lari. Tapi yang paling bestnye, mase ni baru nampak semangat 1 Malaysia muncul. Melayu, Cina dgn India bersatu tenaga, melantak diaorang ni hidup2. Sampai polis pun tak boleh buat ape. Polis nak masuk je pak itam ni dalam kete, kena tarik kuar, belasah lagi. Sampai balai, kena belasah lagi.. huhu. Yang paling bestnye, diaorang nak berdialog ngan penduduk kami. Ape pendapat korang?

    • Tie
      May 18, 2011 at 10:18 am

      Semua bangsa datang tolong ? Waaakakakaka…. seronok dengar! Baguslah kalau macam tu.

      Memang kalau nak belasah orang jahat ni, toksak panggil Polis dulu. Polis terpaksa angkut orang tu, takkan nak tengok je.. nanti ada pulak yang ngadu.

      Kalaulah kita pakat ramai-ramai satu Malaysia bantah kehadiran orang luar ni, buat memo ke (bukan demo), lantik laywer , usulkan pada pemerintah, agak-agak Pm boleh terima tak? Sedangkan kes pariah tu pun pm boleh angguk…

  14. aza
    May 19, 2011 at 12:49 pm

    azrina,kalau hantar balik pun,mereka datang lagi.hantar 1.datang 10…kena pikir cara lain…..tie kate bako aje,ingat ikan terubuk ke,bako cicah air asam…hihi

  1. No trackbacks yet.

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: