Home > Rezeki > Skim cepat kaya

Skim cepat kaya

1. Ikan kukus goreng…….. (rebus ikan yang berzaman dalam freezer tu, dengan garam dan asam keping @ gelugor ,guna sikit je air).

2. Sup ayam biasa (ada ke yang luar biasa ? :lol:  )

3. Nasi putih (jangan tambah sambal… kalau tak mesti nak tambah nasik lak!)

.

.

.

.

Lunch kita hari ni… kita sorang je. Orang lain ada side dishes lagi. Kalian mesti tak ada selera tengok kan ?:mrgreen:

.

.

Categories: Rezeki Tags: ,
  1. nurul
    May 10, 2011 at 2:08 pm

    nape ni kak tie…??? macam takde mood je nak masak..ke sebab takde orang..boring pulak dah penat masak takde orang makan..

    kalau nurul sorang-sorang kat rumah masak nasi dengan goreng telur je..tambah kicap kat nasi sos kat telur..teringin sayur letak timun je..lagi orang lain takde selera tengok agaknya…

    • Tie
      May 10, 2011 at 2:13 pm

      Itulah Nurul. Memang tak ada orang ,,, Isha balik lewat petang. Kekadang tak makan pun, dah kenyang di sekolah. Abg lak busy semacam. Kalau businessman sure dah kaya, haha… Kak tie masak sedap-sedap pun sendiri kena habiskan. Tu yang masak lebih kurang je. Janji kenyang, hihii…

      Nurul, kalau kita tinggal serumah, mesti best. Kak tie makan telor goreng ngan kicap ngan timun pun okay. Kalau ikan bilis goreng bawang ngan kicap lagi banyak makan, ekekeke…..

  2. May 10, 2011 at 2:13 pm

    baru nak suruh tambah sambal… haha

    • Tie
      May 10, 2011 at 2:14 pm

      Kalau bubuh sambal ‘terpaksa’ tambah nasi!

  3. pB
    May 10, 2011 at 2:36 pm

    Ikae singgae; goreng pun sedapppppppp

    • Tie
      May 10, 2011 at 6:55 pm

      Memang pon!

  4. zue
    May 10, 2011 at 3:31 pm

    tie..lauk mcm org sakit je..mana sambal totoknya…
    sgt sesuai dgn skim cepat kaya🙂

    • Tie
      May 10, 2011 at 6:55 pm

      Lama tak buat. Malas. Kita sorang yang makan.

  5. May 10, 2011 at 3:57 pm

    hmm.. nampak menarik gak makanan ni…
    mintak sikit vollleh?! heheheh

    • Tie
      May 10, 2011 at 6:56 pm

      Maza ni…. lauk macam tu pun nak ?

  6. DrSinga
    May 11, 2011 at 2:15 pm

    nasi banjir…

    • Tie
      May 11, 2011 at 9:06 pm

      Kita memang suka banyak kuah.. terutama sup!

  7. aza
    May 12, 2011 at 9:43 pm

    oooooooooo…ni la yang masa cakap ngan aza malas masak tu ye…nape tak cakap awal2..leh tumpang sekaki.ok ape menu ni..mesti kolestrol free..hi4x

    • Tie
      May 13, 2011 at 1:53 pm

      Ehehehe….. Kalau Aza ada, sure Tie suruh Aza masak sedap2. Tie cuma makan jer..😛

  8. May 13, 2011 at 8:59 am

    kalau sy dok dkt2, mmg sy teman kak tie mkn lg2 psl kak tie masak bes!

    sy klo malas tp kena makan jgak, hentam roti dgn telur je
    tu pun mkn sehari skali je hehe
    mak slalu tnya dah mkn belum, makan apa tiap2 hari hehe
    psl sblm ni bila malas sgt last2 xmkn pun, minum la milo ke ape ke yg kenyang
    hohohoh apenye mak tak bising

    malas nak masak dah satu hal
    malas nak makan pun ade gak (ni kes nak suruh tolong suapkan hihihhi)
    oops manja la pulak😛

    • Tie
      May 13, 2011 at 1:55 pm

      Adila,

      Kak tie boleh masak untuk Adila, cuma kena janji tolong kemas dapur dan cuci pinggan mangkuk, periuk belanga sekali, hiihi…. barulah bersemangat nak masak!

      Err…. suapkan?

      Laa… Adila ni manja rupanya. Tengok macam brutal jer, kah kah kah..!

  1. No trackbacks yet.

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: