Home > Anak, haiwan, Jenjalan, plants > Riang ria di Shah Alam (part 3)

Riang ria di Shah Alam (part 3)

Adik bawa kami  ke  Colmar Tropicale, Bukit Tinggi (dah bukan di Shah Alam lagi😛 ). Ingat dapat juga merasa angin dingin sepoi-sepoi tu, tapi kecewa betul. Tak sejuk pun….

.

.

.

Model kita

.

.

.

Eh, sejak bila budak ni pandai posing, ekk? Mamanya hanya tahu berdiri tegak jer….

.

.

.

Ibu dan anak sedang memeriksa ketahanan kayu jambatan.

.

.

.

Alamak! Sepatutnya mama yang posing kat situ!

.

.

.

Badut kat belakang tu sengaja pose macam tu. Dia perasan lak!

.

.

.

Terasa macam berada di France lak. Macamlah kita pernah pergi :P  .

.

.

.

Isha bersama sepupunya Dira

.

.

.

Anak-anak saudara, 3 orang ni jer. Damia, Qimi dan Dira.

.

.

.

Posing lagi.

.

.

.

Isha ajar Black Swans tu mengira,  :lol:…..

.

.

.

Sempat bermain dengan rabbits.

.

.

.

Rabbit : Tolong lepaskan saya, makcik ooii….. habis bulu-bulu saya gugur ni….

Makcik : Mana boleh.  Malam ni makcik nak makan satay rabbit!!:mrgreen:

.

  1. May 4, 2011 at 7:49 am

    jauh bejalan luas pandangan kanns.. ehehe

    • Tie
      May 4, 2011 at 4:20 pm

      Sudah tentu…😛

  2. May 4, 2011 at 10:07 am

    arnab hitam tu nampak ketakutkan sungguh😛

    • Tie
      May 4, 2011 at 4:21 pm

      Ehehe…… berbanding dengan kak tie, dia kecik sangat.

  3. May 4, 2011 at 10:22 am

    Ekk cantik lak tempat ni.. Kawe ta sedar lak. Balik2 pi KL pegi Mid-Valley, Twin Tower jer… mana ler nak sedar keindahan alam cam ni.. Then again, balik sana depa suruh drive sendiri sbb family dah besar. Kawe bukan ingat sangat lagi jalan mcm dulu-dulu. Pusing2 keta masuk ke UM gak.. he he.. mcm ada niat nak sambung belajar lagi jer😀

    • Tie
      May 4, 2011 at 4:24 pm

      Ni dah di Pahang. Entah berapa kali tol nak lepas dari Shah Alam… Tie langsung tak faham jalan di KL tu. Memang sesat lah kalau jalan sendiri.

      • May 5, 2011 at 2:09 am

        Oppss silap. Ter miss perkataan BUKAN tu..😀 Tak yg pasti kawe pun dah tak tahu byk tempat di tanah semenanjung. dulu2 expert! Asyik ronda-ronda mcm kembara jalanan..😀

  4. pB
    May 4, 2011 at 2:29 pm

    Salam

    mai Shah Alam ker ???

    Kalau tahu , mesti gie jumpa

    Puchong ~ Shah Alam , bukan jauh pun….

    Tiga hari cuti , tak gie mana mana pun

    • Tie
      May 4, 2011 at 4:33 pm

      Salam,

      Pergi 3 hari je, sekejap sangat, tak puas rasanya. Nanti nak pergi lagi, hehe..

  5. May 4, 2011 at 4:08 pm

    alamak! maza tak tahu lak ada bangunan macam tu kat Bukit Tinggi..

    ini macam kena terjah ni..
    siapa nak jadi model, angkat ibu jari tekan button “delete” di papan kekunci itew.. hehhehehe

    • Tie
      May 4, 2011 at 4:35 pm

      Maza ni….. Nanti bolehlah bawak darling dan anak2 tu. Boleh posing dengan black swans, dan bawak budak2 main dengan rabbits.

  6. May 4, 2011 at 4:09 pm

    Allah, tersalah button lagi.. huhuhu

    minta maaf ajelah tuan tanah.. aderkk..

    • Tie
      May 4, 2011 at 4:36 pm

      Tak pe, kita maafkan, terutama bila sedar keadaan pakcik sorang ni, ekekeke….😛

      • May 4, 2011 at 5:49 pm

        hahha.. hampeh..

        • Tie
          May 4, 2011 at 9:34 pm

          :mrgreen:

  7. May 4, 2011 at 4:15 pm

    Assalamualaikum Yong, sonoknya dia bercuti-citan kat tempat kita, tapi tak sempat jumpa. UITM tu dah crowded sangat, mungkin masa zaman dulu2 cantik dan nyaman.

    • Tie
      May 4, 2011 at 4:37 pm

      Crowded ke ? Oo… agaknya sebab tu ramai yang kena sewa rumah, ekk. Tak macam kita dulu… Pastu, dah tak ada dining hall lagi, kena makan bayar sendiri, aderk.

  8. May 4, 2011 at 9:52 pm

    assalam tie..akak tak pernah sampai ke bukit tinggi.
    alahai tie..terkejut beso arnab tu..tak pasal2 nak kena jadi sate..

    • Tie
      May 5, 2011 at 7:17 am

      Arnab tu nampak je jinak, Kak Erna. Tapi bila nak pegang, bukan main menggelupur lagi…

  9. May 4, 2011 at 9:52 pm

    salam kunjungan ke sini. terima kasih datang ke blog saya..:)

    • Tie
      May 5, 2011 at 7:17 am

      Selamat datang Kay…😛

  10. May 4, 2011 at 10:42 pm

    loorr… tak merasa pi situ lagi… dah tak sejok ke kak tie…? seronok nya..

    • Tie
      May 5, 2011 at 7:18 am

      Tak sejuk la Mulan… rasa biasa je. Angin pun tak dak.

  11. ima
    May 5, 2011 at 12:20 pm

    assalam kak tie…bestnya kak tie dah sampai kat bukit tinggi tu…cantik sungguh tempatnya…kalau jadi,familyday tempat kerja suami ima nak buat kat situlah tahun ni…harap2 jadi, dptlah merasa suasana disana…hihihi

    • Tie
      May 7, 2011 at 9:45 am

      Boleh cuba kot, tapi nak masuk kena bayar, tak tahu berapa harga tiketnya… Cuma dah tak sejuk macam dulu (adik kata).

  12. May 6, 2011 at 12:07 am

    cantik!!!!! sy xpnah sampai situ lg (sbnarnya xtau pun ada tpt tu) hihihihihi

    • Tie
      May 7, 2011 at 9:46 am

      Adila, kat london lagi cantik laa.. Ada juga mat sallehs dtg, heran gak, susah2 je datang Malaysia , haha…

  13. May 7, 2011 at 9:36 am

    Seronoknya jalan2. mekar pernah pegi. senibina dia menarik juga tapi sekarang dah tak terasa sejuk lagi suasanaya

    • Tie
      May 7, 2011 at 9:46 am

      Itulah, tempatnya cantik, tak sejuk kan…😛

  14. May 9, 2011 at 2:12 am

    Dulu rajin gak pergi Bukit Tinggi ni. Tapi selalunya Kak Long bermalam di bawah sikit di Berjaya Hills Golf & Country Club aje. Di Colmar Tropicale tu cuma melawat-lawat dan makan-makan je.

  15. Tie
    May 9, 2011 at 6:13 am

    Kalau dapat bermalam, okay gak. TIe cuma jalan2 je sambil jamu mata.

  1. No trackbacks yet.

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: