Home > Jenjalan, Uncategorized > Riang ria di Shah Alam (part 1)

Riang ria di Shah Alam (part 1)

Alhamdulillah, terkabul juga impian kita untuk ke rumah adik (yang dah bertahun menetap di sana), dan dapat berjumpa dengan seorang sahabat lama setelah lebih 20 tahun berpisah. Selain dari shopping dan makan-makan kita dapat bermesra dengan adik-adik (serta adik ipar dan anak-anak sedara). Sangat seronok tau.

.

.

.

Pagi tu (sampai SA kul 4.30 subuh), adik bawa makan ke Mc D dulu.. kira warm-up laa. Balik rumah dia, mandi-mandi dan rehat kejap. Kemudian keluar makan sarapan. Kita jadi rambang mata. Kita pilih lontong… biasalah orang Johor, kan.. haha… Err.. tu body kita nampak gemuk sebab dari sipi. Kalau dari hadapan kita nampak lebih slim tau, hihihi…..

.

.

.

Lepas sarapan, kami ke KL, ambil adik bongsu. Dan terus ke kedai kain , konon-konon nak cari untuk baju raya.

.

.

.

Termenung jap. Agak-agak berapa kodi boleh sumbat dalam bas nanti, ekk ?? Itu Isha, bodyguard kecik kita.

.

.

.

.

Operasi memilih tudung. Orang lain pilih yang terkini, tapi makcik ni boleh tanya tokey tu fesyen 3-4 tahun yang lepas…. hehe… Yang bertudung kelabu tu adik bongsu kita Intan. Still available.๐Ÿ˜›

.

.

.

.

Jumpa sepupu kita Norizan Omar, adik tempah cheese cake ni darinya. Memang sodap! First time rasa cheese cake sesedap ini.

.

.

.

Chocolate cake ini Izan buat khas untuk Kayteeze’s Blog. Terima kasih Izan. Sangat-sangat menghargainya. Sesiapa yang tinggal sekitar KL, bolehlah tempah kek darinya. Kalian takkan menyesal membelinya. Boleh contact Izan di Blognya Dapur Kek

.

.

.

Sempat ke Mid Valley, lunch kat sana. Adik bongsu kita (Intan) belanja. Sedap jugak!ย  Terima kasih Intan….

Hari pertama kita akhiri dengan shopping di Ikea . Rasanya berbatu-batu kita tinggalkan jejak di sana. Tak sedar berapa jam meronda sambil mencuci mata. Kalaulah bawak lori, tentu banyak barang yang boleh kita angkut.๐Ÿ˜†

Oh.. kita cuma beli satu barang jer. Nak tahu barang apa ??

.

.

.

.

.

Gelak laa… kita tak kisah. Benda ni kecik jer… senang nak sumbat dalam beg.๐Ÿ˜›

.

.

.

.

Oh, sebelum balik, sempat juga kita rembat barang free ni. Biasalah orang yang dah bertahun-tahun tinggal bawah tempurung. Jakun sikit:mrgreen:

Rasa kesal lak. Kalaulah Ikea bukak cawangan di Kelantan. Tentu senang kita nak menghias rumah kita di sana.

.

.

.

.

Nanti kita sambung cerita, ya. Sekarang ni macam rasa hanyut jer. Letih dan ngantuk. Tak cukup tidor. Jumpa kawan lama sembang sampai pukul 3 pagi. Nanti kita tunjukkan rumah dan kawan kita tu….

Terima kasih kerana tinggalkan komen di entri yang lepas.๐Ÿ˜†

* Kepada Dr Sam, nanti kita start tadah air hujan bila cuaca mendung. Sekarang ni panas la.

.

  1. April 25, 2011 at 3:19 pm

    memang riang ria sunggoh ni… tumpang seronok ni kak tie…

    • Tie
      April 25, 2011 at 6:38 pm

      Seronok tapi letih la Mulan.

  2. April 25, 2011 at 3:35 pm

    assalam tie..memang riang ria sungguh..
    bagus tie dah siap buat persiapan untuk raya.

    • Tie
      April 25, 2011 at 6:39 pm

      Assalam Kak erna.

      Beli 2 pasang kain jer Kak Erna. Tapi beli kat kedai biasa. Jadi blur bila masuk Jakel tu. Ramai sangat para dayang yang mengganggu.

  3. April 25, 2011 at 3:37 pm

    ha’ah mama. lain kali jgn amik gmbr dr sipi. nanti tak nmpk slim

    hihiihi

    nak cakessssss tu. klu mkn, tak gemuk, kan๐Ÿ˜†

    psstt… benda apa yg mama beli kat ikea tu?

    • Tie
      April 25, 2011 at 6:42 pm

      Ya la Angie. Lain kali amik gambor dari belakang, hehehe…

      Cheese cake tu memang tak menggemukkan.๐Ÿ˜›

      Benda tu ialah pemotong telur rebus. Nanti Angie belikan untuk mak tau.

  4. April 25, 2011 at 4:13 pm

    kita pon selalu rembat pensil tu๐Ÿ˜›

    • Tie
      April 25, 2011 at 6:42 pm

      Ye ke Jue ? Kak tie ingat orang hulu je yang suka rembat barang free, ekekeke….

  5. April 25, 2011 at 5:05 pm

    hahaha…

    teringat Angah & Along rembat pensel tu dekat 10 batang ! Pandai disimpan dalam poket..

    bising abahnya.

    jelesnya…cheese cake peberet kita tau kak..

    • Tie
      April 25, 2011 at 6:44 pm

      Hahaha…. Senang, tak perlu beli pensel, kan…๐Ÿ˜›

      Cheese cake tu sedap la Reen. Cubalah beli dari Kak Izan tu.. ada phone no di blognya…

  6. April 25, 2011 at 6:33 pm

    mana ada gemuk. apalah tie ni.

    tak singgah pwtc pesta buku ker?
    ๐Ÿ˜‰

    • Tie
      April 25, 2011 at 6:45 pm

      Tak gemuk ke Mak su ? Ooo….. suka sangat ni, hi hi hi…

      Tak sempat nak singgah pesta buku tu. Jadual terlalu padatlah Mak Su. Memang rasa rugi lak.

  7. ima
    April 25, 2011 at 7:43 pm

    alo kak tie…memang riang ria nampaknya kak tie tu…melepas habislah ye kali ni…pusing kedai,hihihi…tambahan pula sambutan dari adik2 dgn makanan yang best2…itu yang tak tahan nengok tu…dan yang penting kak tie nampak slim…

    • Tie
      April 25, 2011 at 9:09 pm

      Ima, rasa tak cukup cuti ni. Nanti nak mintak cuti dari abang lagi, hehe… kena kumpul rm seguni lak! Cuma rasa ralat sebab tak dapat ke book fair. Kalau tak tentu lagi gempak!

  8. April 25, 2011 at 8:23 pm

    wahh.. best giler, sampai terasa ke sini lah kak tie..

    maza paling seronok dan tertarik dgn perkataaa, “Masih AVAILABLE” heheheheh

    ada chance? ahaks.. ahaks.. ahaks…

    hehehehh

    • Tie
      April 25, 2011 at 9:10 pm

      Amboi…. nampak perkataan Available jer, ekk! Kalau darling tahu baru lebam mata tu, kah kah…

      • April 26, 2011 at 10:27 am

        darling tak kisah pun.. confident dia – tak der sapa yg mahu.. he he..
        p/s: gurau je Maza..

        • Tie
          April 26, 2011 at 2:11 pm

          Memang pun. Siapa la yang nak pokcik ni, hahaha….

  9. April 25, 2011 at 9:45 pm

    salam.
    Tengok gambar ni pun dah terasa riang rianya.

    “Kita pilih lontongโ€ฆ biasalah orang Johor, kan.. hahaโ€ฆ Err.. tu body kita nampak gemuk…” Jangan2 lontong pun akan alami nasib spt nasi lemak, tak dibenar dijual di kantin sekolah. Tapi, mana ada kantin sekolah jual lontong.

    • Tie
      April 26, 2011 at 5:58 am

      Haha, kesian kat pelajar sekolah, nasi lemak jadi mangsa, sedangkan budak2 yang gemuk ni ada banyak sebab selain dari keturunan ia juga adalah akibat corak pemakanan di rumah.

  10. Bcp
    April 25, 2011 at 9:52 pm

    Amboii sedapnya dia jln2…shian abg kt umah sensorang

    • Tie
      April 26, 2011 at 5:59 am

      Itulah, kesian juga kat abang..

  11. April 26, 2011 at 7:56 am

    banyak2 barang tu, satu je tie? haha..

    • Tie
      April 26, 2011 at 2:12 pm

      Satu jer, hehe….

  12. April 26, 2011 at 10:25 am

    Alahai ambik gambar sendiri main sipi-sipi ajer.. he he.. Tak apa ler kak..macam kawe juga low-profile + malu-malu kucing๐Ÿ˜€

    Apa benda yg Kak Tie beli tu? Tempat simpan CD ker? ada spring2 lagi tu.. Kawe ni bukan selalu pi shopping. Pergi shopping mall, masuk kedai buku atau kedai alatan sukan ajer.. Kedai2 lain, biarlah si dia yang survey..๐Ÿ˜€

    Kak, kek tu ada lagi ker? Dah dekat tengah hari ni, perut rasa lapar lak..๐Ÿ˜‰

    • April 26, 2011 at 12:40 pm

      tempat bakar kuih bahulu la abg mail.. hahahha

      • Tie
        April 26, 2011 at 2:13 pm

        @ Maza,

        Memang bagus jawapan pokcik ni. Jauh dari betul!!

        • mazaaida
          April 26, 2011 at 4:42 pm

          oooo.. kalau jauh dari betul, jawabnya dekat dgn salah berhampiran dgn silap ya?

          hahahahha

    • Tie
      April 26, 2011 at 2:13 pm

      @ Mail, nanti kak tie tunjukkan… Memang sah Mail ni tak rajin ke dapur…๐Ÿ˜›

  13. April 26, 2011 at 6:34 pm

    Tie ke Shah Alam tak roger-roger Kak Long, kalau tak, boleh gak kita ikut riang-ria sekali.
    Memang cute barang yang Tie beli, nanti Kak Long pun nak cari sebiji.

    Amboi, riang-ria betul makanan kat entri Tie kali ini.

    • Tie
      April 26, 2011 at 10:23 pm

      Kak Long tau, Tie spend sehari semalam bersama seorang kawan pun tak cukup rasanya. Terkejar2 ikut adik lak… lain kali kena amik anual leave sebulan laa… haha..

  14. aza
    April 26, 2011 at 8:11 pm

    tak sabor nak tunggu part 2,3,4,5,6,7,8,9…..he he

    • Tie
      April 26, 2011 at 10:24 pm

      Esok Tie citer pasal Aza lak, ekk. Jangan terkejut tau!!

  15. April 28, 2011 at 1:08 am

    alaaaaaa terliur!!

  1. No trackbacks yet.

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: