Home > Anak, blog > Kembang Kempis

Kembang Kempis

Tengahari tadi Wanie talipon.

Katanya pengetua jumpa dia. Ucap terima kasih kerana promote sekolah tu kat blog…. (eh, kenapa Wanie dapat nama?).

Rupa-rupanya dia ingat Wanie yang tulis. (memang sah karangan budak-budak)

Wanie malu-malu, terus cakap bukan dia yang tulis. Hasil kerja mamanya yang tak ada kerja.

Alamak!

Rasanya pengetuanya dah baca entri tu sebelum kita pindah! Harap-harap dia tak baca entri-entri merapu tu.

Aderk!  Lepas ni kena pakai saji bila nak lawat Wanie !

 

 

.

 

Eksyen dengan baju rasmi sekolahnya…… Dah macam baju raya..

 

Shhh…. dia tak tahu kita tepek gambor dia kat sini. Dia dah pesan jangan bubuh gambar dia di blog sinun tapi dia tak cakap kat blog ni, kah kah kah…!!

 

 

.

* Jangan sebut nama sekolah tu kat sini, ya……

Sensitif!!!    Takut bila google terus keluar lak blog ni:mrgreen:

 

.

 

Categories: Anak, blog Tags: ,
  1. April 14, 2011 at 7:52 pm

    assalam tie..jujur anak tu..bagi tau mama yang tulis bukan dia..
    cantiknya baju rasmi sekolah..memang betul kata tie..macam baju raya dah..

    • Tie
      April 14, 2011 at 8:00 pm

      Assalam Kak Erna,

      Wanie jadi popular kerana blog tu. Dia tak selesa, budak 3rd intake yang baru masuk pun kenal dia, haha…

      Baju tu lawa. Corak terkini antara SBP sekarang ni. Tukang jahit pun puji,😛

  2. April 14, 2011 at 7:56 pm

    Salam Yong Tie, wah mesti bangga Pengetua tu. Mama Wanie pun bukan main promo sekolah, mesti sekolah bagus ni kan? Tima kasih selalu berkunjungb ke blog teman. Nanti nak intai dapur Yong Tie pulak!

    • Tie
      April 14, 2011 at 8:05 pm

      Salam Kak Yong,

      Pengetua dan Wanie telah saling mengenal kerana berasal dari sekolah lama dia gak, sejak dari form 1. Bila Wanie dapat tawaran ke SBP baru ni , pengetua tu menyusul kemudian. Tu yang agak mesra sebab dia satu-satunya muridnya dari sekolah lama.

  3. April 14, 2011 at 8:04 pm

    wakakaka.. lagi jelitawan rasanya kalau tudung tu kaler sedondon dgn baju raya.. hahahhaa

    wah.. skrg anak beranak sudah glamour seantero sekolah, merangkap Kem.Pendidikan dan dunia gitew.. hehehe.. betul2sa*** lah,..hehehehhe

    • Tie
      April 14, 2011 at 8:07 pm

      Oooiitt ! Jangan di sebut Sa….. tu kang kita senduk baru tau, ekekeke….

      Ini baju rasmi sekolah la pakcik. Di sana hanya boleh pakai tudung putih dan hitam jer…

      • April 15, 2011 at 12:13 am

        wakakkak….

        alahai kak tie.. maza tau lah.. saja jer tu. sbb tu ler maza tulis betul2sa*** (kasik rapat2 gitew) supaya dia worg tak jumpa.. hahahhaa

        jangan panik, jangan panik.. hahahaha

        • Tie
          April 15, 2011 at 10:01 pm

          Er…
          Kita tak panik,
          Kita cuma seriau, hehe…

  4. April 15, 2011 at 9:35 am

    woaaaahhhhhh! glemernye baju rasmi!!!! kami dulu stereotype jer… batik yang corak sebariss jek kat depan baju

    • Tie
      April 15, 2011 at 10:02 pm

      Haha.. teringat kita masa di ITM dulu. Baju batiknya , adoi laa… malu nak pakai!

  5. April 15, 2011 at 10:32 am

    tak payah susah2 nak carik baju raya lagi tahun ni😛

    • Tie
      April 15, 2011 at 10:02 pm

      Oh, ye laa…
      Nanti cakap kat Wanie, tahun ni beraya dengan baju sekolah, kah kah..!!

  6. DrSam
    April 15, 2011 at 11:17 am

    memang betul macam baju raya. sekolah ni boleh buka butik dan buat jualan hari raya sebab design dia menarik.

    • Tie
      April 15, 2011 at 10:03 pm

      Kain tu, pihak sekolahnya import dari China… tu yang lambat sampai…
      Design terkini, tau, haha…

  7. April 15, 2011 at 2:09 pm

    terkantoi ler? ;P

    • Tie
      April 15, 2011 at 10:04 pm

      Memang pun. Tapi Wanie tadi dah okay, dah bersedia nak tonjolkan diri, haha…

  8. ima
    April 15, 2011 at 3:56 pm

    wahhh…bertambahlah koleksi baju raya wanie tahun ni…cantik!!!mamanya lagilah cantik,sebab dah makin popular…hihihi

    • Tie
      April 15, 2011 at 10:04 pm

      Eh…?

      Mamanya cantik ?

      Betul ke Ima ?? Waakakaa……😆

  9. pB
    April 15, 2011 at 9:40 pm

    Salam …

    cantik kaler baju kurung

    buat kebaya pun cantikkkkkkkk

    • Tie
      April 15, 2011 at 10:05 pm

      Itulah, Wanie nak buat kebaya… ada ke patut?

      Mau tak gurunya ngamok nanti!!

  10. April 15, 2011 at 9:44 pm

    keh keh keh.. lawak giler… kawe ni demam dan batuk. Alahai makin kuat batuk kawe sebab ketawa.. Dasyat la sense of humor dia..😀 meletup!

    • Tie
      April 15, 2011 at 10:06 pm

      Demam?
      Batuk?

      Kesian…. kita baru nak baik dari demam dan batuk… tapi batuk tu memang susah nak henti. Sampai sakit kepala ni..

  11. April 16, 2011 at 8:52 am

    Tie
    Apa kata Wanie google nama dia sendiri dan terus landed kat blog Tie yg nie, teruslah dia terserempak dgn gambar dia sendiri, errrrk..

    ‘Sebab’ tu Tie tukar rumah? huhu.. tu sebab bila I menulis, selalu aje I silap eja. Giant jadi Jaiyen.. (takmoh suku sakat sama puak stalk kita, kah3.. so far so good, esok lusa? insyaallah good jugak).

    • Tie
      April 16, 2011 at 9:00 am

      Alamak Som, kita tak terfikir pon!
      Baru je google nama Wanie… terus terpampang Danga rumbia, kah kah kah…

      Tak pe Som, Wanie tu tak de masa nak google, dia sibuk sekarang ni. Lagipun semalam, kita jumpa, dia bagi greenlight tepek gambor dia di blog sekolah tu… sebab kita tepek gambor geng baru dia, hihihi…

  12. DrSinga
    April 16, 2011 at 10:16 am

    suatu pagi yang indah …
    burung-burung berkicauan ….
    unggas-unggas ber-SA—HUT-an…

    heh heh hehhh…

    • Tie
      April 16, 2011 at 3:05 pm

      Oooiiitt!!

      Dr naughty!!

  13. April 16, 2011 at 6:53 pm

    Betullah,
    cantik sungguh corak baju sekolah Wanie tu.
    Kak Long nak kirim beli boleh ke? hehehe

    • Tie
      April 17, 2011 at 10:36 am

      Haha…

      Kaklong kena jadi pelajar Sa***😛

  1. No trackbacks yet.

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: