Home > Makan, Suka suka > Pagi-pagi

Pagi-pagi

Err……. hari hujan, jadi abang  kenalah hantar sibongsu ke tempat dia menunggu van.

.

.

.

Siayah tercari-cari wallet dan phone dia, sedangkan mama sibuk nak makan mee goreng (lebih bekalan Isha…).

Abang tanya adik, ‘ Nampak tak ?” Mama kata, ” Tak!” sambil tak henti-henti mengunyah mee goreng sedap!

.

.

.

Bila dah sudah, mama pun tutup mee goreng dengan saji buruk.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

OPOCOTT!!!

 

Abang……. !!  Adik dah jumpa !!!

 

.

.

Wek!!!  Pagi-pagi abang dah denda! Adoi laa……

 

*Pengajaran buat kaum makcik : Sila bukak segala saji bila nak cari barang yang hilang, ekekeke……..

 

.

Categories: Makan, Suka suka Tags: , , ,
  1. April 10, 2011 at 11:35 am

    Kalau ada brg berharga simpan bawak tudung saji aje.. he he.. tak de sapa yg pikir kat situ.

    • Tie
      April 10, 2011 at 7:59 pm

      Haha…. ye la tu….😆

  2. April 10, 2011 at 12:38 pm

    tudung saji tu sama la pulak hehe

    • Tie
      April 10, 2011 at 7:59 pm

      Ooo…. ye ke ??

  3. April 10, 2011 at 4:52 pm

    laaaa…. dok bawah tu ropanya…

    • Tie
      April 10, 2011 at 7:59 pm

      Tu laa…. kita tak perasan.

  4. April 10, 2011 at 5:07 pm

    hahaha..

    kelakar lah kak..

    • Tie
      April 10, 2011 at 8:00 pm

      Hehehe…. macam tu la perangai kita ni..:mrgreen:

  5. April 11, 2011 at 7:11 am

    hahahaha..
    gelak pepagi nie.
    adoyai….

    depan mata je sebenarnya…

    hahahahahaha…

    *kan dah kena denda tue.

    • Tie
      April 11, 2011 at 10:05 am

      Itulah , baik punya ‘adik’. Abgnya sibuk cari ‘harta’ , adik tak henti menyuap makan…😆

  6. nurul
    April 11, 2011 at 9:40 am

    nurul punya trend benda-benda yang penting camtu letak dekat tv termasuk cermin mata..tak pun letak dekat meja solek (solek la sangat =P)..bila nak keluar kaut je sekali semua yang ada kat situ..kalau letak tempat lain mau berpeluh mencari dah macam gi jogging..

    • Tie
      April 11, 2011 at 10:07 am

      Kalau kak tie memang biasa letak tempat tertentu. Tapi, abg kak tie tu, biasalah, mana tempat pun boleh jadi tempat dia letak ‘harta’ dia….

  7. April 11, 2011 at 9:49 am

    oh! oh! oh!.. maza angkat tangan tinggi-tinggi, ingin tahu denda apakah itew.. heheheh

    opps…. mana tau boleh apply kat darling sanunnnn.. hahahhaha

    • Tie
      April 11, 2011 at 10:09 am

      Oooppsss!!!

      Tak boleh beritahu!!

      Nanti ramai yang tiru… abislah kita kaum pompuan, kah kah!!

      • April 11, 2011 at 9:20 pm

        bunyinya mcm rahsia besar tu… Kena upah James Bond siasat…😀

        • Tie
          April 11, 2011 at 9:22 pm

          Memang rahsia…. rahsia disebalik tabir… oopps!! Kah kah..!!

  8. April 11, 2011 at 10:54 am

    Kak Tieee… Apa Khabar??
    datang ke blog Kak Tie terus saya tersenyum….
    *saya gitu juga: time makan jangan ler suruh cari barang….kang putus selera:)*

    Take care..

    • Tie
      April 11, 2011 at 5:21 pm

      Err… Kak Tie sihat, masih boleh lagi mengunyah, ekekeke….
      .
      .
      Ooo.. boleh geng dengan Kak Tie😆

  9. pB
    April 11, 2011 at 12:50 pm

    terliur mee tuuu

    tebalnya wallet

    • Tie
      April 11, 2011 at 5:22 pm

      Mee budak sekolah.

      Wallet tebal banyak resit hutang:mrgreen:

  10. April 11, 2011 at 3:22 pm

    betul sedap mee tu sampai kaktie tak pandang kiri kanan masa makan😛

    • Tie
      April 11, 2011 at 5:23 pm

      Mee sedap yang tak berapa sedap. Kak tie kalau makan memang khusyuk!

  11. April 11, 2011 at 4:44 pm

    pagi2 dah main nyorok2 ?

    hihihi..

    • Tie
      April 11, 2011 at 5:24 pm

      Mama tak sempat nak nyorok dalam saji !!

  12. April 12, 2011 at 7:15 pm

    tie lain kalai tudung saji tu..kalau tak digunakan telentangkan ye..he he

    • Tie
      April 12, 2011 at 9:13 pm

      Kak erna, tak boleh terlentang. Kat rumah ni, pantang nampak bekas atau meja kosong… mesti nak letak barang….

  1. No trackbacks yet.

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: