Home > Jenjalan > Cintaku di Korea……. (Seoul dan Pulau Nami)

Cintaku di Korea……. (Seoul dan Pulau Nami)

Jeng………jeng………jeng………

Jangan terkejut lak. Kita kat Korea ni !!! (bagi peluang makcik berangan kejap, ek!)

.

.

.

.

.

Makanan dalam flight untuk 2 orang….. Adik kata tak cukup! Nasib baik dia bawak maggie. Leh top-up di hotel. Cuma Ramli sosejnya kena buang kat airport! Kalian boleh bawak instant noodles je laa…..

 

.

.

.

Naik train ke terminal building.

.

.

.

Tunggu airport bus ke cheonyangni station. Masa ni suhu 1C. Boleh beku segala lemak tu.

.

.

.

Cak!!!   Wakil kita …. adik dan wife dia. Di sinilah  drama Winter Sonata terhasil. Pulau Nami.

.

.

.

.

.

.

.

Cantik kan ? Rasa nak terbang ke sana (kalau ada sayap laa..)

.

.

.

Haa….. basikal winter sonata. Masih ingat tak ?

.

.

.

Di sinilah hero dan heroin Winter Sonata lakukan aksi kissing-kissing, hahaha….

.

.

.

Tak ada masalah nak makan. Ada restaurant halal😛

.

.

.

Lapar lak tengok!

.

.

.

Kedai muslim food pun ada. Boleh beli dan makan di hotel kalau nak jimat. Tak payahlah susah-susah bawa makanan dari Malaysia.

.

.

.

Yang ni lagi besar. Ooo…..  agaknya ada peluang tak kita ke sana ?

.

.

.

Sambung lagi esok-esok, ekk…..:mrgreen:

 

  1. Mya
    March 10, 2011 at 6:09 pm

    Whoa….Korea!! Nak g gak! menarik kan?? apdet la lagi gamba2 nye…selamat ke g korea sekarang ni?

    • Tie
      March 10, 2011 at 9:42 pm

      Korea Selatan sekarang okay….

      Jom kita pergi nak? Book ticket awal-awal..😛

  2. jm
    March 10, 2011 at 6:23 pm

    dah opis baru balik dr korea last week… die bwk balik stoberi..mak aih kak.. mmg sedap gila nk mampos… besar2 manis sungguh… smpi skrg dok terasa2 kesedapan nya tu…

    Bila la rezki kita kan kak dpt pg sane..huuu

    • jm
      March 10, 2011 at 6:23 pm

      bukan dah..tp dak…typo manjang..haha

    • Tie
      March 10, 2011 at 9:44 pm

      Strawberries manis ? Kak tie tak pernah rasa. Biasa rasa masam jer… susah nak telan. Nanti kak tie suruh adik beli…😛

  3. March 10, 2011 at 6:53 pm

    musim luruh ke ni?pokok semua takdak daun.

    • Tie
      March 10, 2011 at 9:44 pm

      Tu laa… semua pokok bogel, hihihi..

  4. Ctnik
    March 10, 2011 at 7:15 pm

    Kaktie,sygnya sosej kena buang.buh lam hand in luggage ke?ct selalu buh mknan lam check luggage

    • Tie
      March 10, 2011 at 9:45 pm

      Tak de rezeki dia. Tapi dah jumpa makanan halal, terus beli untuk supper malam ni, kah kah.. Esok kak tie tunjuk, ekk.

  5. March 10, 2011 at 7:34 pm

    kayteeze..akak tengok cite korea je la..tak kan boleh sampai kesana..
    sekarang ni tengah gilakan cerita giant dan love you thousand times..
    sampai tak tukar canel lain..

    • Tie
      March 10, 2011 at 9:47 pm

      Ooo… samalah dengan kita. Tie baru tengok citer ‘still marry me’, lakonan Kim Bum yang cute tu. Tengok dalam MAADUU.COM :mrgreen:

  6. March 10, 2011 at 9:36 pm

    huhu…napelah tenet ni susah tul nk smpi sini … asik minta upgrade je (merungut jap)

    k tie… bila la pulak kita dapat berlakon kat situ ya mcm winter sonata .. tp hero sendiri2 punya lar.. hihi (adik k tie da pun berlakon kat situ)…

    • Tie
      March 10, 2011 at 9:49 pm

      Kat sini pun slow jugak.😦

      OOo…. ye laa.. Teringin nak meniti macam heroin tu. Rupa dia macam rupa Kak Tie tau !! Jangan tak percaya, kah kah..

  7. March 10, 2011 at 9:40 pm

    teringin nak rasa kimchi. suruh adik mama rasakan utk angie eh

    😀

    • Tie
      March 10, 2011 at 9:50 pm

      Sebenarnya mama pun sama, teringin nak rasa kimchi. Ada cara membuatnya kalau Angie rajin Google, mama jumpa kat mana entah.. Ingin nak buat sendiri, tapi sampai sekarang belum sampai seru😆

  8. March 10, 2011 at 9:41 pm

    sbnrnya bukan setakat teringin nak rasa kimchi. teringin nak berbulan madu kat sana klu boleh. hikssss.eh. ok. cari suami dulu

    .
    .

    pengaruh citer korea sgt kuat wooo…😀

    • Tie
      March 10, 2011 at 9:52 pm

      Angie suka citer korean jugak ke ?

      Mama bukan setakat cerita, lagu korean pun mama pandai nyanyi, hahaha…

      Mama nak gi honeymoon kat Amsterdam. Papa sakit dada bila dengor !!

  9. March 11, 2011 at 5:14 am

    He he bestnya.. tapi kawe punya target nak pi ganu dulu. Tengok bangunan putih2😀

    • Tie
      March 11, 2011 at 7:47 am

      Haha… datanglah. Boleh borong barang2 iks di sini.

  10. March 11, 2011 at 6:46 am

    kat mana yang banyak kedai Arab tu? Masa saya pergi dulu tak terjumpa pula kedai-kedai Arab ni. Saya cuba juga makan kimchi, tapi lepas tu terus cirit🙂

    Korea memang pandai dari segi promosi pelancongan terutama publisiti filem-filem blockbusternya.

    • Tie
      March 11, 2011 at 7:51 am

      Kedai-kedai tu di Itaewon, area Seoul juga. Ada banyak variety makanan yang boleh dicuba. Boleh buat bekal di hotel. Adik beli sebab ianya terletak jauh sikit dari tempat dia menginap.

      Kerana drama-dramanya lah korea terus dikenali. Contohnya pulau Jeju. Adik lupa nak book flight ke sana, lain kali kot.

  11. March 17, 2011 at 4:35 pm

    rasanya semua best tentang korea kan…mmg dream place betul!
    sbb..bila tgk drama dia segala-malanya sangat menarik….
    sarangae…hehehe…

  12. alkaloia
    September 13, 2011 at 4:31 pm

    Korea memang cantik, tak sabar nak pergi Pulau Nami hujung bulan ni..🙂

  13. May 30, 2013 at 2:15 pm

    Hello! I just would like to give an enormous thumbs up for the
    good info you will have right here on this post.
    I will likely be coming back to your weblog for more soon.

  14. November 2, 2013 at 4:13 pm

    Hey there just wanted to give you a quick heads up. The words
    in your content seem to be running off the screen in Ie.
    I’m not sure if this is a formatting issue or
    something to do with internet browser compatibility
    but I figured I’d post to let you know. The style and design look great though!

    Hope you get the problem fixed soon. Thanks

  1. No trackbacks yet.

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: