Home > Jenjalan, Makan > Makan angin di Singapura

Makan angin di Singapura

 

Bukan Tie, ya… tapi seperti biasa, adik Tie yang kuat travel tu😛

Gambar-gambarnya banyak, tapi Tie tepek sebahagian kecil jer. Cuma nak kongsi info. Padahal makcik ni kepoh , hihi….. Kalau nak rasa keseronokannya kena pergi sendiri.

.

.

.

Mula-mula bergambar depan globe ni. Ticket untuk adult SGD72  (lebih kurang RM170++)

.

.

.

Siapa minat dinosour boleh singgah sini.

.

.

.

Macam berada di Mesir.

.

.

.

Tengok patung ni teringatkan cerita King Tutankhamun dulu. [Body pengawal tu boleh tahan sasanya, ekk!]

.

.

.

Aderk! Ada jual murtabak rusa !!!

.

.

.

Err……… nanti nak selongkar petisejuk tu. Mana tahu jumpa daging rusa atau kijang. Boleh gak buat sendiri.  :mrgreen:

 

 

  1. March 7, 2011 at 8:39 am

    takpe kak tie.. tak dapat pegi over the sea.. kita pergi over the sungai pon jadilah.. (ayat org yg tak gi jenjalan jauh-jauh… hahahahaha).

    murtabak rusa?.. waah… jom try buat murtabak ayam piru nak?..(ayam kolok-kolok kata anak tiny si zaqwan tu.. kehkehkeh)..

    • Tie
      March 8, 2011 at 9:01 am

      Over the sungai tu selalu gak!! Haha…

      Ayam piru ? Ayam belanda, kan? Tak pernah buat. Makan ayam belanda pun belum lagi.
      Ayam kolok-kolok tu menakutkan kak tie… bising semacam, hihi..

  2. March 7, 2011 at 10:10 am

    Tie
    Masa kita duk JB dulu, Spura dah macam rumah kedua kekdahnya tapikaaan.. sejak berhijrah ke KL dan tak kerja lagi (course selalu dibuat diSpura, I like) maka takdelah pergi sana lagi. The last was in 1996.

    Psst Tie, baru perasan lagu fav kita ada kat tepi tu Words dont come easy, auww syahdu gitu.

    • Tie
      March 8, 2011 at 9:07 am

      Som, Selama Tie hidup ni kan, pernah sekali je ke Singapura. Tu pun dengan mak, kongsi pasport (dulu boleh..) kecik lagi, tak ingat apa-apa pun, tapi mak ada sebut woodland, beli kain, kah kah…!

      .
      .
      .
      Oh.. Tie ada banyak lagu favourites. Tak terbubuh kat situ. Lagu Rahimah Rahim (cintamu) dan Rina Rahman (ku ingin bahagia)

  3. March 7, 2011 at 10:21 am

    murtabak rusa..??? ni buat molot terngangaaaaa je pagi2 ni..

    univ studio tu.. mak budak ni dah takde hati nak pi.. hehee… kalau cari makan, OK gak..

    • Tie
      March 8, 2011 at 9:08 am

      Tu laa.. sama je dengan kita. Bab makan je terus besor bijik mata!

  4. March 7, 2011 at 11:23 am

    mcm kat singapore sekarang ni😀 tunggu mesia buat pulak.

    • Tie
      March 8, 2011 at 9:09 am

      Tunggu……:mrgreen:

  5. March 7, 2011 at 12:06 pm

    ha ha .. agak dah.. mesti bukan kak tie yang pegi… he he… nanti ada rezeki sok, kita pegi ye kak tie…

    • Tie
      March 8, 2011 at 9:10 am

      Aida ajaklah cik abang tu.

      Bodek sikit. Kasi upah lebih, ekekeke…….😆

  6. March 7, 2011 at 2:03 pm

    wahh.. kak tie minat kat badan sasa ya? wink! wink! wink!

    hahahaha

    psst: maza pun sasa gak, tapi belah ibu jari kaki, volleh?
    ahaks

    • Tie
      March 8, 2011 at 9:12 am

      Aaiik ?

      Kalian berdua ni dah berani datang berdua, ya… kah kah..!!

      Kita taklah minat sangat badan sasa ni. Cuma kagum jer,😆

  7. March 7, 2011 at 8:37 pm

    syioknyer jalan2 singapura..universal studio tu mmg jd tarikan skrang ni kan..best klu dpt pg n tgk sendiri eh🙂

    • Tie
      March 8, 2011 at 9:12 am

      Insyaallah, satu hari nanti la Deliah…. ada peluang tu😛

  8. March 8, 2011 at 5:45 am

    Travel kat Singapore ni mesti bawa duit satu guni Kak sbb kebanyakkannya tempat2 entertainment yg berbayar. Tak masuk rasa melepas lak.. Bagus jangan pergi dulu sampai cukup duit. My sister-in-law org kota Singa.. Kalau pi sana mmg tak susah travelling😀

    • Tie
      March 8, 2011 at 9:14 am

      Kat Malaysia pun sama Ismail. Semuanya nak pitih! Kak tie tak mampu nak travel dan suka-suka gitu. Anak-anak sedang membesar, sekolah menengah lak tu.

  1. No trackbacks yet.

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: