Home > Jenjalan > Backpacking in Bangkok 3

Backpacking in Bangkok 3

February 21, 2011 Leave a comment Go to comments

 

Haha… macam betul je makcik ni  !!  Adik yang pergi , kita pulak sibuk-sibuk buat post!

Kita saja nak kongsi info dan gambar di sini. Mana tahu ada di antara kalian yang belum pernah ke sana dan berniat nak jadi backpackers lak.:mrgreen:

 

 

Agak-agak berapa lah umor loceng ini, ekk ?

.

.

.Grand Palace

.

.

.

Raja Thailand

.

.

.

Ramai juga tourist kat sini.

.

.

.

Aiskerim potong ?

.

.

.

Bersedia untuk menghadapi perhimpunan haram.

.

.

.

Jambu madu, rm2.50 sekilo

.

.

.

And lastly, adik kita yang handsome !! Hahaha….

 

 

 

  1. February 21, 2011 at 9:49 am

    jambu madu…!!!! lama tak makan..!! lupa cari kat pasar tani aritu..

    wuih.. adik kak tie tu, ingat kan org sana..

    • Tie
      February 21, 2011 at 9:58 am

      Kak tie pun dah lama tak makan jambu madu ni. Rasanya lebih mahal dari di Thailand tu, kan.

      Adik kak tie tu memang… orang sana pun ingat dia tu orang Thai, haha..

  2. February 21, 2011 at 10:45 am

    TIeeeeeeeeeeeeeeeee

    saya jerit tengok jambu madu tu…besar saiz dia
    semalam tengok kat payung gerai tepi jalan tu sekilo rm 10!
    telan air liur je…diluar kemampuan nak beli, rasa tak berbaloi nak ikut nafsu..hehe

    • Tie
      February 21, 2011 at 1:12 pm

      Mahalnya Jie !

      Rasanya kat Hulu ni tak sampai RM10.
      Kita dah lama tak nampak jambu ni. Biasa abg yang beli. Kita memang tak pandai beli buah. Tak tahu nak pilih macam mana. Tahu pilih apple jer, hehe..

  3. February 21, 2011 at 11:12 am

    1..suka gambar loceng tu…nice
    2..jambu madu tu pun suka gak…manis & juicy..kat R&R Semanggol banyak.

    • Tie
      February 21, 2011 at 1:13 pm

      Kita pun suka tengok gambar loceng tu😛

      Semanggol kat Perak tu ke ?

  4. February 21, 2011 at 12:26 pm

    haha.. sah sah orang ingat tie yang pegi.

    • Tie
      February 21, 2011 at 1:14 pm

      Hehe… konon-kononnya la kan… 😆

  5. February 21, 2011 at 12:42 pm

    seronoknya melawat negara org kan?
    huhuhu

    maza pn teringin gak nak melawat tu.. huhuhu
    Kalau maza lancarkan tabung kutipan derma maza ke oversea, ingat2 ada tak worang sudi nak derma ek?.. hehehe

    • Tie
      February 21, 2011 at 1:17 pm

      Maza, tak perlu pergi oversea. Mai sini ke pulau redang. Satu family, naik flight terus ke berjaya beach resort. Rasa cukup kalau guna duit bonus dan dividen Asb tu, hihi…

      Kalau Maza nak ke Pulau Redang, kita boleh mintak tolong kawan kat sana tengok-tengokkan… mana tau terhayut dibawa lari penyu, ekekekeke….. (kita nampak ada penyu sebesar bot kat sana tau)

  6. February 21, 2011 at 1:48 pm

    waa…ingatkan kak tie yang pegi, rupanya adik dia. Takpelah kak tie, sikit masa nanti kak tie pulak pegi ek. Terasa nak jenjalan ke luar negaralah pulak… hmmm…

    • Tie
      February 21, 2011 at 6:41 pm

      Jom, ajak abg tu. Tempah tiket awal-awal lagi. Baru dapat murah sket. Adik Tie selalu buat gitu.

  7. February 21, 2011 at 3:35 pm

    woooooo… murahnya jambu madu kat sana

    .
    .

    kim salam ngan adik mama yg hensem tu eh😀

    • Tie
      February 21, 2011 at 6:42 pm

      Err…..

      Adik mama tu dah ada 3 orang anak!!!

      Angie masih minat ke ???😆

  8. February 21, 2011 at 4:06 pm

    dulu ada sekejap org jual eskrem potong gaya gitu kat pasar malam tapi sekarang dah ghaib,mungkin tak ramai yg berminat.

    • Tie
      February 21, 2011 at 6:42 pm

      Kat sini tak pernah pun kak tie nampak orang jual aiskerim potong tu. Agaknya leceh nak buat kot.

  9. zue
    February 21, 2011 at 4:28 pm

    mmg murah jambu madu klu kat jb sekilo dah 7/8 ingit. ais krim potong kat pasar kulai masih ada org jual..anak2 pun suka.

    • Tie
      February 21, 2011 at 6:43 pm

      Ooo… ada kat kulai, ekk ? Kita balik kota tinggi, tak pernah nampak lak.

  10. February 21, 2011 at 4:32 pm

    Mari melawat Thailand.. sawadee kap..😀
    wah pandai dia pilih gambar2 ye… Mmg jambu tu buat ramai yg geram!!!
    Kak, bila lak nak pi sana? Bukan jauh dari Terengganu pun…

    • Tie
      February 21, 2011 at 10:03 pm

      Jauh juga tu, kena transit KL dulu….😛

      Ada banyak tempat di Malaysia kita belum jelajah lagi, hehe..

  11. DrSinga
    February 21, 2011 at 8:28 pm

    rasa kaya bila pergi sana kann….

    • Tie
      February 21, 2011 at 10:03 pm

      Belum ke seberang lagi tu,😛

  12. February 21, 2011 at 10:00 pm

    will b there sooooon….. hehehe

    • Tie
      February 21, 2011 at 10:04 pm

      Ye ke ? Wah…. bestnya !😆

  13. March 2, 2011 at 5:51 pm

    jauh berjalan luas pandangan kanns.. ehehe

    • Tie
      March 3, 2011 at 3:03 pm

      en_me lagi jauh berlajan tu..😛

  1. No trackbacks yet.

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: