Home > Jenjalan > Backpacking in Bangkok 2

Backpacking in Bangkok 2

February 20, 2011 Leave a comment Go to comments

Ramai yang keliru, sebenarnya bukan Tie yang ke Bangkok, tapi adik kita laa… macam biasa.

Kita  belum ada peluang nak keluar negara. Bak kata anak-anak, semuanya satu package. Beli satu (mama mereka la tu) dapat free 3 ( anaks). Nak honeymoon pun mereka nak ikut. Manyak susah…………:mrgreen:

 

 

Menikmati pemandangan di watefront, itu sungai chao phraya. Teringatkan cikgu geografi yang garang tu….

 

.

.

.

Tempat warga Thai melepak.

.

.

.

Makan-makan lagi. Adik kita tu memang saja nak buat kita jeles.

.

.

.

Harga petrol terkini di Thailand.  29.99  Bhat sama dengan rm2.99

.

.

.

Akhir sekali…………………

.

.

.

.

.

Errr……….. sat !

Kita konfius kejap…..

BN dan Pas bergabung ???😆

 

 

 

Categories: Jenjalan Tags: , , , , ,
  1. February 20, 2011 at 9:13 am

    assalam..ye la tee..ingatkan tee yang kesana..
    tak pe la..insyaallah..ada rezeki nanti sampai la tu kan..

    • Tie
      February 21, 2011 at 7:44 am

      W’salam😛

      Hehe.. kalau ada rezeki pun Tie ke tempat lain je laa….

  2. February 20, 2011 at 10:33 am

    Hi Kak…
    Selamat hujung minggu..

    bestnyer tempat lepak tue..
    rindu rasa nk lepak cenggitu dengan kengkawan..

    Part gambar terakhir tu tak tahan..
    2 in 1..
    kahkah…

    • Tie
      February 21, 2011 at 7:46 am

      Hi Pearls,

      Harap sihatlah, ya…

      Memang gambar terakhir tu kelakor, hehehe..

  3. February 20, 2011 at 10:38 am

    hahaaaa.. ada logo dacing warna hijo… kak tie, sakit mata saya tengok akak bertudung tu jual steamboat bakar.. nak je masuk dlm gambo & ngap semua tu..

    • Tie
      February 21, 2011 at 7:48 am

      Kak tie pulak sakit jiwa tengok steamboat bakar tu. Tak sah kalau tak tunjuk gambar makan-makan😛

  4. sya
    February 20, 2011 at 12:36 pm

    hehehe…
    kelakar la gambo yang last tu…
    camne buleh ada gambo tu kat situ ye?
    gambo tu untuk apa ye?😛

    • Tie
      February 21, 2011 at 7:48 am

      Tak tahu la Sya. Tak teringat nak tanya adik tu.

  5. February 20, 2011 at 1:54 pm

    k tie,

    esok kalau nak pergi jgn lupa ya… check diary saya dulu hehehe…

    best kan .. tngk pic pun dh rasa seronok nk gi… oye nanti kita tanya stacy ngan adam boleh tak nyanyi kan lagu bergabung kat sana versi chou praya… hehehe…

    • Tie
      February 21, 2011 at 7:49 am

      Izan, kak tie tak mungkin ke Thailand.

      Nak ke Langkawi pun tak lepas lagik!😆

  6. February 20, 2011 at 6:27 pm

    Bagilah chance emak mereka nak honeymoon. Kacau daunlah budak2 tu hehehe

    • Tie
      February 21, 2011 at 7:49 am

      Memang dah kerja budak-budak. Nak ke mana pun semuanya satu package!!!

  7. February 20, 2011 at 8:46 pm

    Tie,
    Tak lama lagi mesti Tie pulak yang pergi.
    Kak Long pun konfius dengan gambar yang akhir tu…hehehe

    • Tie
      February 21, 2011 at 7:50 am

      Tie kalau nak gi pun terus eropah, kah kah… Nak tengok tempat bunga2 tulip tu.😛

  8. February 20, 2011 at 9:01 pm

    betul ke bukan mama yg pergi??

    .
    .

    abis tu, nape angie bg salam takde org jawab?? penat angie tunggu tau. beria2 nak belajar masak.

    ekekekeke😛

    • Tie
      February 21, 2011 at 7:51 am

      Mama ada kat sini laa….

      Macam biasa, sibuk ketuk-ketuk kuali.

      Agaknya Angie tak beri salam, sebab tu mama tak bukak pintu, takut jin yang datang, kah kah…!!

  9. February 21, 2011 at 4:59 am

    Hehe..tergelak kite tengok gambar yang last tu… kat sana ada beriyani jugak ke Kak Tie? boleh tanya adik kak tie sama cam beriyani malaysia tak? hehehe

    • Tie
      February 21, 2011 at 7:52 am

      Ada nasi briayani. Tak tahulah rasa macam mana, tapi tempat halal tak banyak, ada kat Chatuchak je kot…. Kebab halal pun ada, satu gerai tu je…

  10. February 21, 2011 at 12:45 pm

    wah.. teringat lah fulaks nak tengok gadis2 chiang mai.. ahaks..
    larikkkkk

    • Tie
      February 21, 2011 at 1:08 pm

      Aaiik ?

      Ada hati pulak tu.

      Nanti kita report kat Darling, ekk !!:mrgreen:

  11. February 21, 2011 at 4:40 pm

    Gambar yg terakhir tu kalau dibesarkan best jugak..
    Mungkin Hj Hadi dan PM Najib boleh consider😀

    • Tie
      February 21, 2011 at 9:51 pm

      Tak tahu la. Terpulanglah kepada empunya diri.

  1. No trackbacks yet.

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: