Home > Berita > Ada idea tak?

Ada idea tak?

Salam sejahtera semua,

Abang kita nak ke Langkawi dalam 2-3 hari ni. So, dia tanya, “Adek nak kirim apa?” Alamak! Kita tak tahu lak, sebab tak pernah ke sana (punyalah jakun!)

Jadi, kalian ada tak apa-apa suggestion? Barang-barang murah je laa… Bukannya dia bawa RM seguni. Orang kerja Gomen ni pitih tak banyak. Setakat cukup makan jer.

Kita nak kirim cokelat. Tapi jenis apa yang halal? Pastu, kita nak kirim krim gamat dan segala suku sakatnya. Nanti dia nak singgah Kedah. Jadi kita nak kirim ikan bilis (yang dah dikopek tu….. betapa rajin isterinya, hihi…) , belacan (untuk mak dan mentua, kita punya banyak lagi), dan apa lagi, ekk?

Cubalah beri cadangan, kita dah buntu ni (macamlah penting sangat!). Maklumlah bukannya senang nak ke sana, tapi disebabkan dia ada seminar, dapatlah peluang dia untuk melabur beberapa keping RM…ย ๐Ÿ˜†

 

Categories: Berita Tags: ,
  1. January 20, 2011 at 6:35 pm

    Pinggan mangkuk pyrex, arcopal..sudu garpu senduk tak mo kirim ker..itu wajib beli walau pun kecik kalau ke sana…hahaha

    • Tie
      January 20, 2011 at 6:41 pm

      Alaa… kak ezza,
      Abang kita tak pandai beli-beli benda gitu. Lagipun kita lebih suka pilih sendiri, hehe…..

  2. January 20, 2011 at 7:04 pm

    assalamualaikum kaktie. long time no visit… kakchik la yang tak dtg jenguk kaktie tu. huhu kita punya template blog serupalah. yey!.
    pasal nak beli barang di langkawi tu, masa kakchik gi dulu (2004), ramai yg beli pinggan mangkuk tapi kakchik tak beli pun sebab tak minat. produk gamat je yang banyak kakchik beli. coklat pun tak beli sebab was-was. ada beli beg, harga agak murah dan tahan sampai ke hari ni.

    • Tie
      January 20, 2011 at 9:46 pm

      W’salam Kakchik, hehe…..

      Tie lebih suka beli pinggan mangkuk sendiri, lagipun dah banyak ni cuma nak lengkapkan pinggan gulai tu, susah nak cari warna putih susu plain.

      Abg Tie ni tak pandai nak pilih2 barang, tapi kalau makanan tak pe lak.

  3. January 20, 2011 at 7:06 pm

    ikhlasnya maza jarang berjalan-jalan ke sana mahu beli belah…sebbnya budget ciput, kalau beli barang2 tu semua, jawabnya tak dapat berjalan pusing pulau sakan ler.. hehehe

    anyway, barangkali batik jawa ok gak.. tapi kena pandai jeling dan tanya lorrr… kalau tidak, boleh terkenal yg mahal lorrr… hahahhaa

    2) beras…
    beras ini special punya, beras terbakar lorrr….hehehe

    3) keju monzella.. susah mau cari kat semenanjung ni tau… lagi2 yg diperbuat dari kambing dan kerbau itew.. huhuhu.. harga agak mahal sikit, tapi dah nama belacan mat saleh, sekali sekala makan belacan mat saleh tu pun apa salahnya, kan? hehheh

    4) jetski … di langkawi harga jetski pun murah2… sbb free tax lorr

    5) tempah Proton Inspira.. hat ni kena tunggu lima tahun baru boleh ronda2 kat ulu terengganu itew.. hehehhe

    akhir kalam, selamat pergi dan pulang ya encik abang… huhuhu

    • Tie
      January 20, 2011 at 9:51 pm

      Haha…. pasal batik tu Tie dah ada byk, batik ayu, batik jawa, batik comel pun ada, ekekeke…..

      Beras terbakar? Ish… nak buat apa? Jangan guraulah, kang kita pulas telinga tu!

      Keju mozarella tu, Tie suka, best bila buat pizza, tapi abg tak pandai cari, lagipun dia nak singgah kedah lagi, takut cair dlm kereta lak.

      Jetski? Ekekekeke…. kita dah ada speed boat laa, tak payah, kang tersangkut kain mau tak aniaya!!

      Proton Inspira ? Ooo…. kita ingat nak suruh abang tempah helli jer. Lagi glamour, kah kah…

  4. January 20, 2011 at 7:06 pm

    Alamak Langkawi, tiada idea la kak. Kalau pegi Old Traffod, mungkin saya boleh beri idea.. he he๐Ÿ˜€

    • Tie
      January 20, 2011 at 9:52 pm

      Old Trafford ?

      Hmm…. kita ni nak gi S’pore pun tak lepas tau…๐Ÿ˜†

  5. January 20, 2011 at 9:09 pm

    Chocolate.. Saya suka Daim๐Ÿ™‚ Walaupun keras.. And yups barang2 gamat especially krim2 yang untuk pecah lemak and sabun untuk mandi (untuk cantikkan kulittt) hehe

    • Tie
      January 20, 2011 at 9:55 pm

      Tu laa…. memang dah terbayang-bayang Daim tu.

      Oh, ada ya, barang2 gamat utk pecah lemak, dan sabun mandi? Boleh lah beritahu abg.. hihi…. kulit kak tie dah kusam ni. Kena sental bagi kilat semula, haha….

      • January 21, 2011 at 11:17 am

        oh! kulit sudah kusam gunakan kayu siwak.. sental sampai tanggal daki… hahahhaa

        • January 21, 2011 at 11:29 am

          uiks! alamak….

          poskad2u tu sebenarnya maza juga.. heheheh

          sorry kak tie…
          ada worg sudah guna lappy ini tapi tak log-out.. hehehhe

        • Tie
          January 21, 2011 at 11:35 am

          Oooo……

          Patutlah kita heran, first time komen macam over mesra lak, hihihi…..

  6. zareda
    January 20, 2011 at 9:11 pm

    beli coklat daim.. 3 paket dalam Rm50. Beli coklat celebration harga RM27.50 satu memang mantapssss. Beli sudu lah.. murah giler.. stainless steel tu murah aje..

    kat kedah beli pekasam pasar rabu.. YaRabbi.. sedap…

    • Tie
      January 20, 2011 at 10:03 pm

      3 paket Rm50? Wah, murah tu. Coklat celebration, ekk? First time dengar, hehe.. jakun kita. Nanti kita bubuh dalam list๐Ÿ™‚

      Sudu tu Tie dah ada banyak, berlambak, sebab pernah buat buffet kat kpg banyak kali. Bab pekesam tu, Tie dan abg ni kurang sikit, entah kenapa susah nak telan. Tapi kalau ikan kering@jeruk tu memang kita suka,๐Ÿ˜›

  7. kenari
    January 20, 2011 at 10:29 pm

    1. cokelat
    2. pelbagai produk gamat
    3. cadar
    4. rokok๐Ÿ˜€
    5. beg beroda

    semua item 1-4 boleh diisi ke dalam item no.5, setuju?

    • Tie
      January 20, 2011 at 10:45 pm

      Hahaha…. setuju!

      Bab rokok tu tak yah beritahu, hehe…. Tapi beg tu idea yang bagus. Selama ni selalu tak cukup beg, asyik berebut dengan anak-anak jer…. Cadar tu pun cadangan yang bijak!

      • kenari
        January 20, 2011 at 10:59 pm

        Tie…kat langkawi ada 2 tempat tumpuan utk shopping, Hj Ismail Group dan Idaman Suri, banyak barang banyak pilihan

        • Tie
          January 21, 2011 at 11:36 am

          Okay, Tie dah tulis kat list ni.
          Abg kita terkejut tengok betapa panjangnya senarai, kah kah…!

  8. January 21, 2011 at 4:48 am

    kain batik?

    sy pun dah lama sgt tak pergi langkawi
    padahal bukannya jauh sgt pun dr alor star hihihihih~

    • Tie
      January 21, 2011 at 11:37 am

      Kain batik tu ada, mungkin abg kak tie nak beli, nak hadiahkan mentua dia, hehe.. macam nak bodek jer, kan….๐Ÿ˜†

  9. January 21, 2011 at 11:23 am

    Tie

    Samalah kita. I pun belum pernah jejak kaki ke Langkawi wpun ramai yang mengajak. Mood lum melonjak2 untuk kesana.

    • Tie
      January 21, 2011 at 11:41 am

      Alaa… Som…

      Abg kita dah janji nak bawa gi honeymoon, tapi dah nak masuk 18 tahun ni belum dapat pergi lagi. Sebabnya bila sebut nak pergi, ada pulak 3 extra baggage nak ikut! Tu yang asyik tangguh je, hehe.. Sabor je laa.. Nak sumbat mereka ke asrama pun payah. Kedua-duanya tak dapat tawaran langsung.

      Adoi… jangan sampai bertongkat, sudah laa…๐Ÿ˜†

  10. January 22, 2011 at 9:32 am

    vision ! pyrex !
    padahal orang sibuk berVantage dll…

    dengar orang kata jer kak tie..
    saya sendiri pun belum sampai… huhuhu…

    • Tie
      January 22, 2011 at 4:27 pm

      Vantage ?
      Ooo… Nasib baik kak tie tak minat design gitu, hehe…

  11. nahmy
    January 22, 2011 at 10:49 am

    errr…err…eerrr…err kirr…kirim salam je la kat dia

    • Tie
      January 22, 2011 at 4:28 pm

      Ooooo……
      Insyallah..๐Ÿ˜›

  12. January 22, 2011 at 1:36 pm

    Neeza suka kisses chocolate je kak Tie.. yang lain2 neeza pun tak tahu sebab neeza sendiri tak pernah pergi.. heheheee…๐Ÿ˜›

    • Tie
      January 22, 2011 at 4:29 pm

      Haha, yang comel-comel tu, ekk ?

      Kak tie ni semua jenis chocolate suka, terutama yang lemak berkrim, ekekeke…..
      Tak pe Neeza, Neeza dah pergi jauh dari sana.๐Ÿ˜†

  13. January 22, 2011 at 4:49 pm

    salam kak tie,
    kita geng! sy pun blm pernah pi langkawi. plan ada tapi asyik tak menjadi je..
    yg selalu sy tgk org yg pergi beli pinggan mangkuk dan ubat2 gamat tu le…choc pun ye…

    • Tie
      January 23, 2011 at 9:13 am

      Kalau kak tie dapat ikut sudah semestinya cari benda-benda gitu, hehe…

  14. January 23, 2011 at 7:28 am

    kalau orang pempuan ke sana biasa nya pinggan mangkuk la yg di cari hehe.. kain baju tak payah le beli sana… sebab dulu saya tengok semua made in siam hehe..

    • Tie
      January 23, 2011 at 9:13 am

      Buatan Siam?

      Laa… tak best laa.. Kat sini pun dah banyak barang buatan dari sana.

  15. January 23, 2011 at 9:10 am

    mintak DSLR jerr.. vollleee๐Ÿ˜‰

    • Tie
      January 23, 2011 at 9:16 am

      Haha…. kena tunggu abg naik pangkat laa….๐Ÿ˜†

  16. January 23, 2011 at 5:17 pm

    maksu cuma tahu gamat jer kalu sebut langkawi, ngan pinggan๐Ÿ™‚

    • Tie
      January 23, 2011 at 7:54 pm

      Hehe…. pinggan dgn gamat memang popular kat Langkawi tu.๐Ÿ˜›

  17. qalbun syakirun
    November 30, 2011 at 3:49 pm

    kirim daim boleh..?

  1. No trackbacks yet.

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: