Home > Berita > Air dah naik!

Air dah naik!

January 6, 2011

Hujan di sini tak henti-henti. Makcik  dah kejong kesejukan. Mujur ada selipar berbulu ni, ekekeke……. Jalan pun macam robot, keras gitu!.

Ni ada dua keping gambar yang abang kita snap. Dia lupa nak snap banyak-banyak, sibuk sangat dengan tugas, semalam balik entah pukul berapa, kita tak sedor sebab bergulung dalam selimut!

.

.

Masa ni hujan reda sikit. Budak-budak tu tak rasa sejuk agaknya, huhu…..

.

.

.

Err……. tak tahu la bila dia snap gambor ni. Mungkin pagi tadi atau mungkin maghrib semalam. Kita kutip memory card dari hp dia.

Tempat yang dinaiki air ialah di Kampung Tok Lawit (tempat kita buat bubur asyura dulu), jadi jalan nak ke Kelantan terputus laa… . Pengkalan Ajal (jangan ditanya kenapa namanya gitu) pun naik air. Orang dah mula berpindah ke rumah saudara atau ke balairaya. Tie cuma dengar cerita abang jer, hehe….

Okaylah. Kita nak sambung masuk dalam cocoon. Bila tumbuh sayap nanti baru kita keluar, ekk!

Categories: Berita Tags: ,
  1. January 6, 2011 at 3:49 pm

    Sekejap naik air kan

    Kat Shah Alam pg nie hujan lebat taw
    jd malas nak g keje hehe

    Pastu bile time hujan nie, smua orang bwk kete (yg naik motor selalunya)
    jam terukkkkkk gile😦

    • Tie
      January 6, 2011 at 8:39 pm

      Hujan juga ke? Kat sini tak henti lagi laa…. rumah ni dah sejuk macam gua, huhu..

  2. January 6, 2011 at 4:14 pm

    bangun! bangun! keluar dr cocoon tu

    .
    .
    .
    .

    biar angie plak duk dlm tu

    hihihi🙂

    • Tie
      January 6, 2011 at 8:40 pm

      Uh?
      Sapa?
      Ooo… Angie !
      Mana boleh, ni cuma muat mama sorang jer, hehe….

  3. January 6, 2011 at 4:47 pm

    kak tieeeee….syoknya duk dlm cocooon.
    dah lama tak main air bah.

    kak tie, mkn ubi kayu rebus time hujan2 ni sedap gak,

    • Tie
      January 6, 2011 at 8:41 pm

      Ubi rebus?
      Ooo… napalah sebut ubi tu, kan kak tie dah lapar!
      Aderk! Sejuk ni… macam ada snow lak kat sini,😛

  4. January 6, 2011 at 4:50 pm

    sedapnyer dpt melingkar time nih!!… huhuhu…

    • Tie
      January 6, 2011 at 8:42 pm

      Haha…..
      Inilah untungnya jadi house manager, hari-hari boleh mengulor!

  5. gerau
    January 6, 2011 at 5:21 pm

    hu hu…ada boyar tak? takuttt

    • Tie
      January 6, 2011 at 8:44 pm

      Aaa??
      Boyar??
      Oooo…. tak de kot.
      Dulu masa banjir kat kota tinggi, ayah kata memang ada boyer…

  6. January 6, 2011 at 8:31 pm

    Fuhhh! ingatkan air dah naik ke mana tadi..maklumlah malam2 Jumaat gini.. hehehhee

    nasib baik gak ler air tu tertumpah kat atas jalan jer gitew.. hahahah

    • Tie
      January 6, 2011 at 8:45 pm

      Eh…
      Eh….
      Pokcik ni cakap pasal apa?
      Kita tak paham laa…..

  7. January 7, 2011 at 2:58 pm

    uits. dasyat jugak ye. KL pun mendung and hujan je lately.. tp yang bestnya musim hujan ni.. TIDO😀

    • Tie
      January 9, 2011 at 8:12 pm

      Haa…
      Di sini cuaca dah semakin baik. Hujan dah semakin kurang kerapnya. Alhamdulillah.

  8. January 7, 2011 at 11:03 pm

    Kat KK sini pun selalu berlaku air naik tutup jalan raya. Pasal tu la ramai org sini suka pakai 4WD yg tayarnya besar2… So tiada masaalah nak redah air tu.

    • Tie
      January 9, 2011 at 8:14 pm

      Oh,
      Tie memang perasan, di sana banyak kenderaan 4WD. (kita tengok kat tv je, hehe..)

  9. January 8, 2011 at 10:49 am

    Salam Tie… minggu depan nekcun kena pi KT ada kerja sikit, mintak-mintak janganlah banjir pulak airport tu ya!… Apa-apa hal pun, nekcun do’akan semua kekawan kat KT selamat dari bahaya banjir ni!… bersabarlah…

    • Tie
      January 9, 2011 at 8:15 pm

      Salam nekcun,
      Insyaallah, sekarang dah okay. Hari ni tak hujan pun.:P

  10. January 8, 2011 at 10:14 pm

    Kat sini memang tiap-tiap hari hujan juga tapi taklah lebat sangat. Kadang-kadang cuma gerimis sahaja.
    Bagus tu duduk dalam cocoon. Jangan main air bah, bahaya! Awak tu comel je, nanti kalau sibuk main air, dibawak dek air tu.

    • January 9, 2011 at 7:15 pm

      err.. maza tertanya2 sendirian.. laratkan si air bah itu membawa Tie ek?

      hahahaha

      • Tie
        January 9, 2011 at 8:17 pm

        @ Maza…
        Amboi… sedapnya ngata… tak sayang jari ko ? Kang kita karate baru tahu, hihihi…

        @ Kak Long, jangan bimbang. Abang kita ada sediakan speed boat untuk adeknya. Kita takut air, jadi sentiasa pakai boyar, hahaha…

  11. January 9, 2011 at 9:07 pm

    kan leh tau tarikh n waktu kat gambar teww biler disnap.. gi kat windows explorer, pastu gi kat detail.. salamm akak tie ittewww

    • Tie
      January 9, 2011 at 10:15 pm

      Pc Tie ni dah abis bateri, tarikh pun tak betul, hehehe….

  12. January 9, 2011 at 11:22 pm

    Hi Tie..apa kabar? lama akak tak jenguk blog Tie kan..
    banyak kena baca ni..!

    • Tie
      January 10, 2011 at 9:36 pm

      Baik kak sherry,
      Tak ada apa yang dibaca pon… hehe..

  13. January 10, 2011 at 5:47 am

    Salam kak Tie,
    Rindu nye kat kak tie… hopefully akak sihat2 ye..🙂
    kat kampung kitepun dah banjir juga. harap2 kat tempat kak Tie pun tak teruk sangat.

    • Tie
      January 10, 2011 at 9:37 pm

      Salam Ijan,
      Kak tie macam biasa, asyik mengunyah jer, hehe…
      Banjir di sini dah surut. Dah kurang sejuknya.😛

  14. January 10, 2011 at 1:13 pm

    Kak Tie…
    hari ni dah 10 Jan, belum tumbuh sayap lagi ke?

    • Tie
      January 10, 2011 at 9:38 pm

      Alamak Su,
      Sayap tak tumbuh pon!
      Kulat ada le…. hihihi….

  15. January 10, 2011 at 4:52 pm

    jgn la budak2 tu main kat tempat dalam & air deras… harap2 ujan tak lama dah kan.. tapi best sbb sejuk.. hehee…

    • Tie
      January 10, 2011 at 9:38 pm

      Oh, budak-budak di sana dah biasa dengan air kot. Anak-anak kak tie, langsung tak keluar rumah pun. Sejuk!.

  1. No trackbacks yet.
Comments are closed.
%d bloggers like this: