Home > haiwan, Makan > Mengidam dan diintai

Mengidam dan diintai

Hari ini kita terlebih rajin. Kerana tekak ni dah beberapa hari mengidam nak makan kuih bakar, jadi dalam kedinginan pagi kita mula mengodek-godek  dan inilah hasilnya, uwaaaa……………..

.

.

.

.

Err…. janganlah ketawakan. Senyum pun tak boleh! Kang kita pulas telinga tu, hihihi….

Yang penting kerangupannya amat memuaskan hati!  Biarlah tak lawa janji sodap!

Dan kita cropkan yang lawa-lawa tu untuk abang…….

Jeng

Jeng

Jeng

.

.

.

.

.

Pandai tak kita ? Kah kah kah!!!

.

.

.

.

.

.

Oh ya, ingat lagi tak pasal ular tu. Hari tu tetiba ia keluar mengintai kita lak ! Nak luruh jantung bila tengok si Panjang nih! Tapi sempat juga kita snap gambornya…..😛

.

.

.

.

.

.

Smile !! You’re on Kayteeze’s Blog !!

.

.

~ Cuaca sejuk ni dah buat makcik tingtong kejap!

Categories: haiwan, Makan Tags: ,
  1. December 5, 2010 at 9:46 am

    salam kak tie,
    sejuk2 makan kuih bakar memang sedap. tang kerak tu yg sedap!
    TRG dah mula hujan ye kak tie, alahai sy plan nak balk KG….harap2 kesampaianlah.

    *naik bulu sy tgk ‘si panjang’ tu…huhuhu…

    • Tie
      December 8, 2010 at 9:38 pm

      Suzi, hari ni baru nampak matahari, hehe…. lega sikit.

  2. December 5, 2010 at 10:09 am

    amvoiiii.. pandainyaaaaa snap gambooooo

    bukan ke kuih bakar ni lagi rentung dari itew? hahahah

    woo.. rasanya ini ular spesis ular lidi.. tak merbahaya dan tidak berbisa.. tapi kalau kena patuk gak dan bengkak, cepat2 lah gi hospital ya.. hehehehe
    jangan salahkan maza pula.. cuba renung-renungkan, selamat beramal!…

    hahahhaha

    • Tie
      December 8, 2010 at 9:40 pm

      Mana ada rentung. Garing je sikit, hehe….

      Memang ular lidi, sebab tu kita tak takut sangat. Nantilaa… nanti bila dah berjaya dikeluarkan, kita beritau, ekk.

  3. December 5, 2010 at 12:00 pm

    Tie

    Awak memang bijak mengCROP, heheh. Dari sehari kesehari rasa nak buat kueh bakar cenggitu, tapi ….

    Tie, ular tu cantiklah. Very karerful..

    • Tie
      December 8, 2010 at 9:41 pm

      Hehe…. kita dah expert tang Crop ni….

      Memang kena hati-hati, walaupun tidak berbisa. Geli pun ada.

  4. December 5, 2010 at 3:08 pm

    Cam nih, kalah le kawe dan Maza.. si kakak ni ambil gambar ular ooiiii.. Macam org discovery channel lak! Btw, nampak sodap betul kuih tu. Tie ni memang champion masak. Masuk masterchef sure menang punya!

    • Tie
      December 8, 2010 at 9:43 pm

      Ismail. kita dah selalu gak snap gambar ular ni… gambar haiwan lain pun ada…. memang minat snap gambor nature.

      Taklah pandai sangat. Kalau pandai tentu dah bukak cafe atau restaurant.

  5. Sakinah
    December 5, 2010 at 3:37 pm

    Salam kak tie,

    uwaaa takutnya ular tu.. macam besar je

    • Tie
      December 8, 2010 at 9:43 pm

      Salam Sakinah, ular tu panjang…. geli tau.

  6. December 5, 2010 at 4:44 pm

    laporlah pulak kak tie…..

    tak pernah cuba kuih bakar ni..
    nama aje keturunan PGledang… hehe..

    ular tu ….. hisssshhh..

    • Tie
      December 8, 2010 at 9:44 pm

      Reen… keturunan PGL? Ada ilmu hilang-hilang tak ?? Hihihi…..

  7. bcp
    December 6, 2010 at 12:33 am

    kak tie,kita suka kuih ni tp malangnya kita selalu fail buat kuih ni,kdg2 lembik,kdg2 keras,kdg2 kecut..tgk cara tu senang tp fail jugak.Dh cantik molek la tuh kuihnya.kita wat lg teruk.tp kuih ni tak jadipun sedap.hihihi..

    • Tie
      December 8, 2010 at 9:45 pm

      CT, cuba resepi dlm internet ni. Kak tie buat main agak-agak je. Kalau nak sedap tambah butter atau margerin.

  8. December 6, 2010 at 11:53 am

    kak tie! sempat ambik gambor ulor tu ye! kalau kita dah lintang pukang kamera ke mana, kain ke mana (eh, kain? hehehe)

    paaandai kak tie crop gambar😉

    • Tie
      December 8, 2010 at 9:46 pm

      Err…. kak tie dah siap kamera atas meja ni. Sentiasa ready to snap anything, ekekeke….. Sampai anak2 pun bising sebab mama mereka sibuk je nak snap gambor ulor tu…

  9. ROSE PURPLE
    December 6, 2010 at 11:55 am

    Tieeeeee….nape la Tie campur gambar kuih bakar yg sedap tu dgn gamba ular…dari elok kita duk sruuupppp…last2 jadi eeeiiiiiii……..

    • Tie
      December 8, 2010 at 9:47 pm

      Hahaha…. anak Tie siap gelak lagi bila tengok entri ni.😛

  10. December 6, 2010 at 2:43 pm

    Salam. musim cuti sekolah ni, kalau ada kuih sedap macam tu tak sampai beberapa minit pasti licin🙂

    Salam maal hijrah.

    • Tie
      December 8, 2010 at 9:48 pm

      Salam Dr……

      Salam Maal Hijrah 😛

  11. December 7, 2010 at 6:51 am

    Salam maal hijrah,
    Selamat Tahun Baru Hijrah Kak Tie… Semoga tahun ini lebih baik lagi dari sebelumnya…

    • Tie
      December 8, 2010 at 9:49 pm

      Salam Maal Hijrah Amee…..

      Semoga segalanya baik buat kita semua, ya…😆

  12. December 7, 2010 at 10:41 am

    cepat delete gambar yg last tu!!!!

    takuuuuuuuuuuuuuutttt!

    • Tie
      December 8, 2010 at 9:49 pm

      Angie….. takut apanya ? Gambor je, hehehe……

  13. December 7, 2010 at 10:41 am

    tak pernah lg tgk kuih bakar bntk 4segi… pasni buat bntk love plak eh😉

    salam maal hijrah.

    • Tie
      December 8, 2010 at 9:50 pm

      Tu laa…. pelik lak tengok, kan?

      Mama tak ada acuan bentuk love.. nanti mama cari laa….

      Salam maal hijrah buat Angie juga!

  1. No trackbacks yet.

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: