Home > Makan, Ucapan > Sibuk

Sibuk

September 2, 2010 Leave a comment Go to comments

Sekarang ni semua orang sibuk. Makcik-makcik macam kita ni lagilah haru. Mana nak buat persiapan untuk raya, mana nak masak untuk berbuka. Tangan pun jadi macam sotong, hihihi…

Sebenarnya Tie tak banyak pun buat cookies. Baru 2 jenis, tapi yang tinggal hanyalah satu bekas je. Yang lain habis …ย  Yang ni pun kena sorok.

(Sebelum masuk oven)

.

Sebelum Tie balik Johor (selasa ni), ingin rakamkan ucapan selamat menyambut Aidil Fitri buat kalian semua. Dan Tie juga ingin mohon maaf kerana bila menulis ni adakalanya terbabas dan menyinggung perasaan kalian.

Senget adalah trademark Tie!!

.

Kad raya pertama dari ckLah. Terima kasih ckLah…

.

Semoga kita semuanya selamat menuju ke destinasi masing-masing dan selamat mengakhiri ibadah puasa ni dengan cemerlang…. Maaf zahir dan batin dari Tie.

.

.

~ Lepas berbuka ni kami akan balik Kelantan selama 2 hari. Kesian kat abang , bagi dia peluang berbuka bersama ibunya kerana raya ni kita balik Johor lagi, hehehe…. Adil kan ??

  1. September 2, 2010 at 5:41 pm

    awainya ucapan raya ni Tie… hehehe

    saya balik kampung juga… balik sabtu dan balik sini semula rabu
    kiranya sambut raya kat rumah sendiri untuk pertama kali tanpa suami..huhuhu
    pertama kali raya tak balik mana2

  2. September 2, 2010 at 8:45 pm

    Salam Akak Tie….

    Cantiknya tart nanas yg Akak Tie buat tu…..
    ๐Ÿ™‚

  3. September 2, 2010 at 8:56 pm

    alamak…

    geramnya tgk tart nenas yg gebu tu… menggebu2 rasa nak merasanya
    ๐Ÿ˜€

    hati2 di jalanraya

    psssttt… trademark menara pisa pun senget gak.. serupa ngan mama laaa๐Ÿ˜€

  4. September 2, 2010 at 9:09 pm

    Alahai my favourite = si kuih Tart.. mintak sikit kak!

  5. September 2, 2010 at 10:17 pm

    Salam Kak Tie,

    cantiknya tart tuuuu.. gebus-gebas..

    bahan dah ada ni tapi tak buat lagi..
    xtau sempat ke tak..

  6. nahmy
    September 3, 2010 at 7:35 am

    salam, menarik nengok tart nenas tu kak…saya tart memang peminat tegar!

  7. September 3, 2010 at 9:25 am

    alolo comeinye tart nenas kak tie! sy hujung minggu ni baru nak pulun wat biskut… nak buat time hari keje ni ade ajela yang mengganggu..

    selamat hari raya juga pada kak tie sekeluarga. moga selamat sampai ke kampung dan selamat kembali ke rumah nanti….

  8. September 3, 2010 at 10:46 am

    kuih tat ni sempat sorok ke?๐Ÿ˜›

  9. September 3, 2010 at 11:00 am

    maza juga sibuk ni.. tak sempat nak update.. lagi2 demamnya kejap kebah, kejap terlantar.. Allahuakbar….

    dugaan Ramadhan tahun ini utk maza..
    kifarah di atas dosa2 agaknya….

    uhuk! uhuk !Uhuk

  10. September 3, 2010 at 1:52 pm

    Pandainya buat tat…
    ckLah memang failed kalau disuruh buat biskut macam ni….

    Terima kasih Tie….

  11. September 3, 2010 at 2:47 pm

    Salam Tie
    Selamat hari raya maaf zahir dan batin juga. Wah, hepinya dia nak beraya kat JB. Selamat ..

  12. September 4, 2010 at 2:37 pm

    mak aihhh!! tergoda mengodalah tat tu…nak buat..malas hehe..dah beli..simpan takut habis dimakan hihihi..

    selamat ulangtahun perkahwinan ye..maaf terlewat..semoga kekal bahagia selamanya

  13. bcp
    September 4, 2010 at 2:56 pm

    salam aidil fitri kak tie..alamak..tayang tart nenas…nmpknya ken api buat inti nenas jap agi…ayohhhhhhhhhh….gerak…gerak..khassss

  14. September 4, 2010 at 8:57 pm

    Salam Kaktie,

    sedapnya kuih tart tu….kuih wajib tiap2 thn, tapi thn ni milla tak buat pun kuih raya…x larat dah, nak mengendeng kuih raya mak je nnti he he he.

    Di kesempatan ni milla nak ucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin, kalau ada kata2 yg terkasar masa mengomen2 tu…hati2 di jalanraya masa nak balik johor tu nnti, Thn ni milla raya tganu dulu, raya ke 2 baru balik johor…

  15. RasaHatiku
    September 5, 2010 at 12:37 am

    Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin.
    Sedap tat tu.

    TQ

  16. September 6, 2010 at 10:35 pm

    hai kak tie.. cedappnye tart nenas tu..wangi sampai ke sini baunye..hehe
    nadine nak wish kak tie n family selamat hari raya aildilfitri, maaf zahir dan batin.
    moga hepi2 sokmo di hari raya nnti..take care kak tie..

  17. RasaHatiku
    September 8, 2010 at 11:52 pm

    Assalamualaikum.
    Salam AidilFitri Maaf Zahir Batin.
    TQ

  18. September 9, 2010 at 7:25 am

    Selamat Menyambut Hari Lebaran.
    Mudah-mudahan, kita semua memperolehi keberkatan.

    Maaf jika ada terkasar bahasa.

  19. September 9, 2010 at 7:54 am

    Salam Lebaran. Dapur saya tahun ni tak berasap langsung. Orang rumah main order kat kawan-kawan aje๐Ÿ™‚

    Selamat menyambut Aidilfitri, maaf zahir batin.

  20. September 9, 2010 at 8:14 am

    Hi KakTie…Selamat Hari Raya Aidilfitri buat akak sefamili ya!!! Makan ketupat ngan rendang ayam nanti, ingat Love tau! hehehe…;)

  21. September 16, 2010 at 12:17 pm

    tok tok tok!

    .
    .

    aik tak dengar??

    .
    .

    .
    .

    ting tong! ting tong!

    mama?? sibuk sangat ke?? angie nak duit raya… eh.. nak beraya๐Ÿ˜€

  22. DrSinga
    September 16, 2010 at 2:47 pm

    ntah…
    lama benor balik beraya!!!

  23. Rasa
    September 17, 2010 at 9:59 am

    Assalamualaikum.
    Semoga kesibukan ini tidak mematahkan semangat kayteeze.
    Salam hormat.
    TQ

  24. September 19, 2010 at 8:44 am

    Tie….Oooooooooooo…Tie?

    “Alamak…tak ada orang. Kita beraya kat rumah sebelah tu pulaklah kawan-kawan!”

    ๐Ÿ˜€

  25. September 20, 2010 at 11:07 am

    Salam,
    Selamat hari raya aidilfitri…
    Tetiba je lapax tart bila singgah sini…

  1. No trackbacks yet.

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: