Home > cookie, Hamster, Ucapan > Selamat Hari Merdeka

Selamat Hari Merdeka

Selamat menyambut Hari Merdeka yang ke 53 pada 31 Ogos 2010.  Walaupun sambutan kemerdekaan agak suram tahun ni.. ( kenapa ekk?), kita sebagai rakyat Malaysia harus bersyukur dengan apa yang kita ada.

Memang masih banyak lagi boleh diperbaiki ; corak pemerintahan, pendidikan, sosio-ekonomi (err.. apa ke benda ni??), pengangkutan, isshh, semuanya laa…  Mestilah tak puas hati, supaya boleh perbetulkan mana-mana yang sumbang dan sumbing.

Akhir sekali, semoga negara dan rakyat Malaysia selamat, aman dan merdeka dari minda yang sempit dan hati yang sakit.

.

.

~ Cookie the hamster nampak blur sebab dia hyper betul tadi.😆

  1. August 29, 2010 at 9:33 am

    Tahun ni mmg suram sambutan Merdeka. Tak ramai yg memasang bendera.

    Nasib baiklah anak saya Haizam terlibat dgn majlis di Stadium Putra. Dah sebulan hantar dia pagi2 utk sesi latihan. Jadi terasalah juga sambutan.

    • Tie
      August 29, 2010 at 3:32 pm

      Di sini tak ada pun. Agaknya semua anak-anak disibukkan dengan latihan dan kem-kem untuk menghadapi peperiksaan.

  2. August 29, 2010 at 9:46 am

    eh first ke arini? Org lain tidur balik kot lepas Subuh hehehe

    • Tie
      August 29, 2010 at 3:32 pm

      Yes! You’re the first.😛

  3. August 29, 2010 at 10:18 am

    mmg thn ni hari merdeka terasa suram yg amat….mungkin kita lebih teruja nak beraya kot (atau rakyat saje nak tunjuk perasaan kot!!!)…apa2pun Selamat Hari Merdeka untuk kak tie, semoga negara kita akan terus aman damai..

    • Tie
      August 29, 2010 at 3:34 pm

      Mungkin kedua-duanya, Milla.

      Ya, semoga negara kita terus aman tanpa sebarang gangguan..

  4. ima
    August 29, 2010 at 11:16 am

    selamat hari merdeka kak tie…semoga negara kita akan terus maju dan makmur….

    • Tie
      August 29, 2010 at 3:35 pm

      Selamat juga buat Ima sekeluarga.
      Err….. tak kibar bendera ke ? Kak tie teropong tak nampak pun kat rumah ima ..😛

  5. jm
    August 29, 2010 at 11:39 am

    slamat hari merdeka kak..

    sambutan taon ni agak malap..sbb masing2 sebok wat persiapan raya..

    • Tie
      August 29, 2010 at 3:37 pm

      Selamat hari merdeka…

      Lama tak dengar khabar dari Jm…
      Banyak ke buat persiapan raya tu?

  6. August 29, 2010 at 12:39 pm

    comey nya cookie tu

    .
    .

    comeynya bendera tu

    .
    .

    comeynya teko tu … klu angie pegi beraya, mama tak gunakan teko tu utk letak air kan?? errrr… air cookie?? apakah??

    hihihi😀

    selamat memerdekakan diri… angie sbnrnya baru perasan ari selasa ni hr merdeka.. tu pun sbb adik ckp cuti ari selasa ni.. ingatkan cuti apa?? fokus pd puasa la katakan.. hikksss😀

    • Tie
      August 29, 2010 at 3:40 pm

      Err…..
      Apa salahnya buat air guna teko tu..
      Cookie tu bersih orangnya. .. eh.. hamsternya, ekekeke….
      Napa ?
      Takut tumbuh bulu satu badan ke ?
      Waakakakaa……..
      Tak per,
      Nanti jadi comel macam Cookie,😆
      .
      .
      Mama pun baru sedar, hari merdeka dah dekat. Tetiba rasa sayu sebab kita rakyat Malaysia terlalu sibuk dengan urusan masing-masing, sampai terlupa hari negara kita Merdeka.

  7. bcp
    August 29, 2010 at 2:13 pm

    salam merdeka kak tie..wah..wah..lajunya sambut merdeka…kita bru lepas sambut menda lain.muahhh..hamster tu ingt patung rupanya hidup.

    kak tie.memang byk msia kena baiki kalau mahu maju esp bidang pendidikan.jgnla dera budak dgn exam n hours yg panjang.masa kecik dh pegi sekolah lama,bila besau pegi keje lama..huuhhh tensen

    • Tie
      August 29, 2010 at 3:46 pm

      Salam merdeka buat CT juga.
      Lagi 2 hari , nak sambut merdeka ni CT.. kak tie baru teringat.
      Hamster tu dah jadi sebahagian dari anggota keluarga kami, sejak Dec tahun lepas.. jadi manja betul…

      Betul CT, masih banyak lagi perlu diperbaiki terutama tang pendidikan tu.. Seharusnya pembelajaran tu adalah sesuatu yang menyeronokkan, kan…😆

  8. August 29, 2010 at 2:23 pm

    Dirgahayu watanku……

    • Tie
      August 29, 2010 at 3:46 pm

      Insyaallah, ckLah…

  9. August 30, 2010 at 9:09 am

    Salam Akak Tie….

    Selamat Hari Merdeka yg ke-53 !!

    Negara kita dah lama merdeka, tapi minda rakyatnya masih belum cukup merdeka.
    Yg ada hanya jenayah di m`rata-rata tempat…….sedih sungguh, kan !!
    🙂

    • Tie
      August 30, 2010 at 4:11 pm

      Sifat manusia makin teruk, kan Zyma…. kak tie pun tak faham laa.. nama je manusia tapi perangai lebih teruk dari haiwan.

  10. August 30, 2010 at 4:15 pm

    Salam Hari Kebangsaan dalam bulan Ramadhan daripada warga SKKN. Terima kasih semua…
    http://skkualanerang.wordpress.com/

    • Tie
      August 30, 2010 at 8:58 pm

      Selamat hari kebangsaan…..🙂

  11. August 30, 2010 at 4:29 pm

    sbb hujan kot……

    • Tie
      August 30, 2010 at 8:58 pm

      Kat sini panas, mak su…

  12. August 30, 2010 at 5:30 pm

    muger2 negara akan tetap aman damai sejahtera sentosa senantiasa.. aminn ya robbal alamin

    • Tie
      August 30, 2010 at 8:58 pm

      Insyaallah….. amin………….😛

  13. August 30, 2010 at 11:37 pm

    selamat hari merdeka!

    tak terasa psl tgh puasa jgak kot?
    klo xsilap, kat sini xde perarakan mcm taun lps ekeke~

    pssttt jgn terkurung cookie dlm teko!!!! wakakakak

  14. sya
    August 31, 2010 at 5:58 pm

    salam kak tie…
    salam merdeka…
    semoga rakyat malaysia lebih merdeka mindanya…

    • Tie
      September 1, 2010 at 8:42 am

      Salam Sya,
      Salam merdeka

      Begitulah yang diharapkan…

  15. August 31, 2010 at 6:47 pm

    Selamat menghayati kemerdekaan …dengan cara masing-masing….

    6:47 petang sekarang. Dah siap meja makan Tie?

    🙂

    • Tie
      September 1, 2010 at 8:43 am

      Ooo….. Tie berbuka puasa di luar hari tu…. abg belanja, hihi…

  16. August 31, 2010 at 7:17 pm

    WAH! Memang kreatif..cukup kreatif… creadit lovely cute comel lote gambar yg itu…hehehehe

    • Tie
      September 1, 2010 at 8:44 am

      Mekasih…. mekasih…. (err… tepuk tangan la sikit!!):mrgreen:

  17. September 1, 2010 at 1:56 am

    salam kak tie… harap tk terlambat ucap selamat hari merdeka buat kak tie skluarga jg rakyat msia…

    cookie excited sambut hari merdeka ye… :-))

    • Tie
      September 1, 2010 at 8:45 am

      Salam Ratu,
      Terima kasih atas ucapan itu, semoga kita akan jadi jiran yang baik.😆

      Cookie tu tahu makan dan tidur je, ekekeke……

  18. September 1, 2010 at 10:43 am

    Selamat Hari Merdeka… Ingat nak buat posting merdeka jugak. Dah plan baik2 nak kuar malam dengan camera DSLR – tangkap gambar meriah malam merdeka. Tapi tup2 sakit satu family.. he he.. cancel laaaa… jangankan gambar.. posting cerita hari merdeka pun kantoi!

    • Tie
      September 1, 2010 at 3:02 pm

      Sakit ?
      Alaaahai…. kesiannya. Dah sihat semuanya ?
      Tak pe laa…. boleh cerita tentang persiapan raya lak, hehe…

  1. August 31, 2010 at 1:59 pm

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: