Home > buah, kehidupan > Kau dan aku berbeza

Kau dan aku berbeza

.

.

[ Tengok rupa durian bentuk pumpkin ni.  Ke…. kalian selalu lihat ? ]

Macam tu la perangai Tie ni. Lain sikit dari orang. (Tapi body kita tak de la macam pumpkin tu… aderk!)

Orang penat-penat tulis entri comel-comel, kita hanya  komen tentang gambarnya. Kerana kekadang itu je yang kita boleh faham. (Idea tak sampai!)

Sebab itu, bila Tie tulis apa-apa pun, seboleh-bolehnya nak letak gambar meskipun tak relevan. Supaya dapat memberi peluang orang yang macam Tie ni (ada ke? ) untuk tinggalkan komen walaupun sepatah perkataan.:mrgreen:

Categories: buah, kehidupan Tags: ,
  1. July 29, 2010 at 7:16 pm

    encemmmmnyerrrr durian ituuuuu..

    mau sahaja digheghet gitew.. huhuhu

    • Tie
      July 29, 2010 at 8:22 pm

      Gheghetlah kalau berani.

      Biar lunyai bibir tu, uwaaaa………….

  2. July 29, 2010 at 8:03 pm

    Salam Akak Tie….

    Amvoiiiiiiiiiiii…………Raja Segala Buah gituuuuuuuuuuu !!

    Durian ni sedap d`makan dgn pulut LEMAK (yg ni b`santan). Di Utara biasanya makan cenggini la.

    Tok sy pernah buat bubur durian. Then makan b`sama pulut KUKUS (yg ni pulut d`masak tanpa santan). Masa nak makan tu, taruk la kuah santan 1 atau 2 sudu atas pulut KUKUS tu.

    Harga beras pulut pun dah naik. Nampak gayanya makan durian tanpa pulut la. Huhuhuhuhuhu……….
    🙂

    • Tie
      July 29, 2010 at 8:23 pm

      Orang kelantan pun makan gitu. Tapi tak kukus pulut tu, tanak macam biasa je.

  3. DrSinga
    July 29, 2010 at 8:19 pm

    wahhh….
    sekarang letak watermark kat tengah2 ek..???
    nak curi pun susah ni….

    • Tie
      July 29, 2010 at 8:24 pm

      Hahaha……

      Ada orang nak curi lagi ke ?😆

  4. July 29, 2010 at 9:02 pm

    kalau asben kita tgk gmbo durian nih sah dia nangis!!! kekekekekeke… asben kita mmg gile durian…nasib baik la kita tak makan…hehehehehe…tapi pelik masa kecik mmg hantu durian…tetiba bila masuk form 3 terus stop smpai skang tak mkn durian!!! mmg kita musykil!!!!

    • Tie
      July 30, 2010 at 8:27 am

      Laa…. kesian asben Fiza !!

      Eh, heran juga tetiba Fiza tak makan durian. Mesti ada sebabnya… Fiza tak ingat@sedar kerana terlalu trauma, kot!! Sungguh misteri, ekekeke…………..

  5. July 29, 2010 at 9:14 pm

    Di sini pun durian….hmmm..sedap.

    • Tie
      July 30, 2010 at 8:29 am

      Ooo…. Tie baru gi tengok tadi… kena kongsi dengan Eimou!

  6. July 29, 2010 at 9:30 pm

    ok ok dah boleh komen.. sila tinggalkan komen anda! hehehe

    ehhh Tie sy Durian & masakan@makanan yg se bau dgnnya sy tak makan.. kerek kan pahal org kg tmpt jin berdendang pun…

    • Tie
      July 30, 2010 at 8:32 am

      Haha Tie dah pergi dan jadi pengkomen pertama ! Waakakaaa………..

      Oo… kita tahu la you tak makan durian, saja nak buat you rasa teruja, hihihi….

  7. July 30, 2010 at 8:14 am

    Salam kak tie, moga kak tie dan famili sihat dan dlm rahmat-Nya.

    kalau boleh faham entri pun kadang2 tak tahu nak komen apa.

    • Tie
      July 30, 2010 at 8:33 am

      Salam Sakinah,

      Amin…….. semoga kita semua dalam rahmatnya. Mekasih !😆

      Susah nak komen ? Memang senasib dengan Kak tie laa… idea tak sampai-sampai, hehe…

  8. July 30, 2010 at 9:04 am

    tak poronah tgk deroyan mcm tu, tambahan lagi sekarang ni, maksu dah tak gemar deroyan…. hahaha, i ni, makan buah kiwi boleh ler, oops! hahaha, tie, jangan marah ek… good marning…. hheehehe, hari ni maksu early

    • Tie
      July 30, 2010 at 9:48 am

      Buah kiwi ?
      Amboi… maksu ni !
      Tie kalau makan buah kiwi tu mesti nak gigit bijinya… dah jadi habit lak!

  9. July 30, 2010 at 9:50 am

    oh durian….

    suka makan tapi tak suka bau yang tertinggal dalam kete lepas durian dibawa keluar.. pening!!

    • Tie
      July 30, 2010 at 9:51 am

      Haa.. betul tu.

      Hubby biasa bubuh daun pandan.

      Tapi lepas tu satu kereta bau pengat!

  10. July 30, 2010 at 10:11 am

    wah ada durian…sy suka tapi tak berani mkn byk2…nanti sakit kepala…

    amboi gambar dah ada watermark…siap kiss lg…hehehe

    • Tie
      July 30, 2010 at 12:36 pm

      Memang tak boleh makan banyak-banyak. Panas kot.

      Ehehehe…… saja nak bagi kiss….😆

  11. July 30, 2010 at 1:59 pm

    k tie,

    rezeki mlm tadi mmg best…. bagus jurujual ni…. mudahan murah rezeki dia.
    ada sebelum ni…. ish ish ish… menangis dibuatnya… hari pertama beli tuk tahun ni.. katanya elok -kopek tang elok.. smpi rumah… x de rezeki… dah lar trlior sngt masa tu cam lar mengidam .. tp sbb dh lama tak mkn… terasa sngt2 lah…

    • Tie
      July 31, 2010 at 9:20 pm

      Zan, susah nak pilih durian ni. Abang pun selalu juga beli durian yang tak sempurna, ada yang tak masak, isi keras atau ada yang isi tersengih nampak biji, hihi…

      Atas rezeki kita tu, alhamdulillah… tahun ni kak tie rasa biasa je. Taklah mewah sangat durian seperti 2-3 tahun dulu.

  12. July 30, 2010 at 3:12 pm

    sejak ayah sakit dan doktor tak bagi dia makan durian, kami pun langsung dah tak penah beli. rasanya ada dekat 3-4 tahun dah. skang ni bila bau durian jadi pening kepala tetibe😛

    • Tie
      July 31, 2010 at 9:22 pm

      Dia tak boleh makan durian sebab sakit atau kerana makan ubat ? Keluarga suami kak tie, pantang makan durian,madu dan tembikai kalau makan ubat. Kak tie jadi serba salah, sebab tak pernah pantang gini sebelum ni.

      Kalau tak makan durian, memang akan pening bila baunya.. Kalau dah makan baru hilang peningnya, hehe..

      Harap-harap ayah juliet sembuh semula dalam masa terdekat. Camna tilam sabut tu ? Tak cuba guling-guling ke ?

  13. July 30, 2010 at 3:19 pm

    Idea yg baik. Letak gambar, cerita pendek. So org lain ada byk benda boleh komen sbb penulis belum sentuh lagi… ho ho.. P/S- Dah musim dorian ke kat Johor. ambo mahu pulang raya nanti…

    • Tie
      July 31, 2010 at 9:23 pm

      Johor dah ada durian ? Hari tu kak tie call mak, dia kata tak de lagi… Kalau dah ada, mesti ayah dulu pergi beli. Ayah kak tie ni peminat durian.

  14. July 30, 2010 at 3:45 pm

    Tie, nekcun ni kalau nampak durian, dah tak nampak benda lain dah…

    • Tie
      July 31, 2010 at 9:23 pm

      Wah… nekcun suka durian, ek ?

  15. nahmy
    July 31, 2010 at 9:34 am

    salam…aduss tengok gambor durian je..dah bergetar jiwa dan anak tekak

    • Tie
      July 31, 2010 at 9:24 pm

      Makan aje laa…. kesian anak tekak tu, hihi

  16. August 1, 2010 at 7:14 pm

    Cun je mentuk durian tue. macam besar je ulasnya. hehe.. pandai2 pulak kite🙂

  17. Tie
    August 1, 2010 at 9:59 pm

    Memang ulasnya besor… Muak pulak tu, hihi…..

  1. No trackbacks yet.

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: