Home > food > Boleh ke tiru-tiru ni ?

Boleh ke tiru-tiru ni ?

Adik kita balik kelantan baru-baru ni. Wife dia orang Ketereh. Kita pulak, husband orang Selising. Kira berjiran la tu, hihi…

Ni nak tunjuk gambor-gambor yang kita rembat dari Fb dia. Terkejut gak. Berani sungguh orang sana tiru-tiru… dari MC D, KFC dan Pizza Hut. Jom layan…..

3 dalam 1 laa…….

.

.

Nampak menarik kan ?

.

.

Macam best je…..

.

.

Ada wifi lagik !!

Adik kata rasa burgernya macam Ramlee’s je, hihi.. Sabor je laa. Kita suka orang bangsa kita ni berniaga gini tapi, kalau guna jenama dan cara tersendiri kan lebih baik. Dan lebih selamat pun. Mana tahu tetiba ketiga-tiga company ni berpakat dan saman, mau tak pitam tuan kedai dibuatnya !!! Uwaaaa………….

Categories: food Tags: , , ,
  1. July 6, 2010 at 10:16 pm

    salam k.tie😉

    sihat? kita dah pindah dublin bln 8 last yr tu yg tetiba missing in action takda kat blog…skang dah ok…baru la kita active blk berblogging😉

    k.tie nya blog pun dah berubah lar…makin cantik kalernya😉

    • Tie
      July 6, 2010 at 10:28 pm

      Salam Fiza, kak tie dah pindah ke wordpress… utk kali kedua, hihi.. memang teruk makcik ni.

      Tu laa.. kak tie ada tengok dulu.. lama senyap sunyi, kemudian masa blog hop, ternampak nama tulip77 tu, terus teringatkan Fiza. Bila tengok blog, adoi laa.. banyak betul ketinggalan. Dah besar anak yang sulong tu. Makin manis kak tie tengok..😛

  2. July 7, 2010 at 9:34 pm

    kaktie…tukar url eh…nanti nak gi try la macDe tu..hehe

    • Tie
      July 7, 2010 at 9:47 pm

      Opocot!!! Terkojot den…!!! Hihihi….
      .
      .
      Shh…. jangan beritahu sesiapa tau . Kak tie belum sedia nak heboh-heboh lagi… Kira memblogging nyorok-nyorok la ni, ekekeke….

      • July 8, 2010 at 1:08 am

        oh nyorok ke..abis tu kak tie tinggal link kat komen mesti la org dapat trace..hehehe

        • Tie
          July 8, 2010 at 6:27 am

          Ooo… lupa lak, cc tolong deletekan boleh tak ? Kak tie saja tinggalkan untuk CC je…hihi…

  3. July 8, 2010 at 11:15 am

    ish…ish…ish…. kira beranilah dia ni kan. boleh ke?

    • Tie
      July 8, 2010 at 9:51 pm

      Ooo… milla… kak tie dengar cerita , dah bukak cawangan pun… tapi tak pasti berapa. Dah lama mereka berniaga gini. KFC tiruan pun ada tau, hehehe…

  4. BCP
    July 9, 2010 at 2:44 am

    kak tie,hubby ore selising?ntah2 hubby kak tie warih warah mok kito.pasal mok kito asal situ le.huhuhu.maso kecikla,even kita pun dilahirkan di situ.asal sebenar di kb.bunut payung.

    • Tie
      July 11, 2010 at 5:20 pm

      Siti, mungkin gak… kak tie jarang balik. Sekarang ni budak-budak sibuk dengan sekolah.

  5. July 12, 2010 at 4:25 pm

    Kelakar jugak dia orang ni kan?Kan? Betul tie kata, dibuatnya ketiga-tiga co.tu datang saman, nangisss…huhuhu…

    • Tie
      July 15, 2010 at 8:50 pm

      Hehe…. mereka ni berani sangat. Banyak duit kot.

  6. July 15, 2010 at 12:53 am

    uiks! slambe je tiru2 hehe~
    kalau quality same or lg bagus xkisah la~

    gambar yg diorg guna utk menu tu sah2 tipu ek?
    kena saman maunya gulung tikar trus kang

    • Tie
      July 15, 2010 at 8:51 pm

      Tu laa… kalau quality sama, kak tie dulu pergi terjah!!

  1. No trackbacks yet.

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: