Home > blog, food > Moving again

Moving again

Wow ! I’m unable to count my blogs ! I think this is my 7th…. ha ha…

Oh! Well…………. as long as I have a way to express myself without any bad feelings.. I’ll continue writing.

So, to all my friends… welcome to my new blog. Only a few are invited for now…

Why new blog ? Because there’s a few people who know me kept asking about the previous entries. I forgot that my blog is read by my family…. Teruk kan ?

Harap-harap boleh nyorok di sini pulak!

.

.

Early this morning I made some puff for the kids….

Adoi laa… rupa macam bantal golek la pulak!!! Waaakakakaaa…………πŸ˜†

.

.

~ Sorry.. grammar kita tunggang langgang. Tolong perbetulkan , ya.. Kita nak masak untuk lunch. Kang abang balik nak makan, hihihi….

Categories: blog, food Tags: ,
  1. ROSE PURPLE
    June 30, 2010 at 12:23 pm

    nak jugakkk…..lapar ni..blum lunch lg..kat office pulak takde aircond..mencabar sungguh..

    • Tie
      June 30, 2010 at 12:31 pm

      Ooo….. Tie baru nak lunch ni. Baru siap masak gulai siput masak lemak kuning dgn barbeque pelanduk, hihi… shh… kang rangers hutan terjah terus masuk tv3 pulak!

  2. June 30, 2010 at 4:40 pm

    wahhhhh~ kencang gak kalau buat juadah berbuka nih! hehe.
    Oh, Jue puasa. Puasa niat nazar sebab Jue rasa berhutang puasa nazar yang dah tak ingat langsung. Jadi, ambil langkah berhati-hati-puasa je selagi termampu. insyaAllah. Esok tak posa sebab tengah hari ada interview. Doakan ek. Interview jadi cikgu sementara kat Bangi. Hmmm,…. boleh ke tidak jadi cikgu nih~ huhu.

    Kak tie, jangan marah ek tapi Jue suka lagi background blog yang ni. Cool je rasa. Mau2 time hati tengah panas! haha~

    **pelik, orang kata bila posa ni kita kurang marah kan? Jue tak pun??? hmm,.. (^.-)

    • Tie
      June 30, 2010 at 4:48 pm

      Cikgu sementara ?
      Eh.. kenapa Jue ?
      Saja nak cari pengalaman ke ?

      Tak pe laa.. jadi cikgu ni kena banyak sabar. Macam-macam ragam kena tangani. Kak tie tak boleh jadi cikgu. Kang habis semua orang kak tie pulas telinga, hihihi…

      Anyway.. good luck! Dan selamat berbuka puasa.πŸ˜›

  3. July 1, 2010 at 1:29 pm

    Salam Tie,

    Tima kasih byak2 krn sudi menjemput puspa ke rumah baru Tie…terharu sungguh rasa. Memang puspa dah lama tertanya-tanya macamana nak pegi blog Tie…

    Btw, bestnye tengok sardin roll tu, or is it chicken roll? pape pun both are my faaavourite…nyum,nyum…sejak oven rosak, lama dah tak buat, sob sob…

    Fyi, your grammar is alrite to me, lagi pun tu tak berapa pntg, yg pntg keep on writing..kita seme peminat setia Tie!!! InsyaAllah bulan Disember ni nak jalan2 pegi Sekayu…buleh singgah rumah Tie tak?

    • Tie
      July 1, 2010 at 2:54 pm

      Hihi… suka sangat bila peminat setia datang siniπŸ™‚ Waakakakaa….. macam celebriti lak! Sungguh perasan!!πŸ˜†

      Nak ke sekayu ? Uwaaa……….. kira dekat la tu dengan tempat Tie tinggal. Kawasan Kuala Berang gak! Tapi kan… bulan Disember tu musim hujan. Tak ke bahaya tu ? Tak pe.. kalau tak leh pi sekayu boleh dok berkelah kat rumah Tie. Rumah Tie ni macam tongkang pecah, kes malas nak kemas bila tiada kerjasama dengan penghuni2nya…

      Err.. Tie tunggu tau!!

      Oo… lupa lak, nanti boleh tak puspa tolong delete komen Tie yang tulis blog baru ni.. takut kena kantoi, hehehe…

  4. July 1, 2010 at 1:32 pm

    Oppsss, Tie, lupa nak tanya, puff pastry tu Tie buat sendiri atau readymade? Please ajar puspa buleh tak, biasa puspa buat sardine roll pakai pastry biasa je…

    • Tie
      July 1, 2010 at 3:01 pm

      Puff pastry tu beli je yang dah siap. Jenama Kawan. Ada berlambak di Giant dan Tesco..(dekat2 product instant prata dan sekutu dgnnya) Cubalah cari. Senang je. BIla dah ada kulit puff tu, macam-macam kita boleh pelbagai. Nak buat sardin/chicken puff atau fruit tart bila-bila masa je.

      Nanti sebelum raya ni boleh beli oven baru.. yang letrik punya pun okay.. entah berapa ratus.. ewah. Pandai je batu api, ekk!

      Kalau nak buat sendiri tu nak kena tunggu pasang aircon dalam dapur tu. Leceh betul sebab segala2 bahan (tepung dan butter) kena sejuk. Dulu Tie pernah buat, dan hasilnya agak kasar sikit. Kepingan-kepingan kurang flaky… walaupun sedap juga. Hmm… eloklah beli yang dah siap je. Lagi mudah. Nanti bila dah buat puff tu jangan lupa tepek kat blog tau!! Tie nak tengok gak!

  5. BCP
    July 1, 2010 at 2:03 pm

    i’m coming…i’m coming…ermmmm…ermmm…(stail omputih sini ckp mesti ada ermmmm memanjang..kekeke.will keep in touch dear…cewahhhh…bagusla english kak tie,ct ckp ok la,menulis abis langgar grammar even kalau berckp pun nk cpt abis tunggang langgang.

    • Tie
      July 1, 2010 at 3:06 pm

      Oooooo….. Selamat datang semuanya ! Ekekeke………

      Err… Tie saja tulis English sebab rasanya dah makin teruk. Sedang cuba nak improve semula. Cakap English memang tak pandai.. asyik bisu je. Tapi tulis tu okay sikit.. sebab boleh pause dan cari dalam kamus, hihi…

  1. No trackbacks yet.

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: