Home > Anniversary, kehidupan > 2 years of sweet and sorrows

2 years of sweet and sorrows

You know what ? It’s been two years since I started blogging  (early June 2008). Along that time I’ve made many friends  and lost quite a few…..

Never did I thought this new hobby of mine will make me see different colours of life before. Me, an introvert housewife is learning to accept different opinion, different approach and lots of hope .

Lately, I’m not my usual self. Sorry for not being friendly as always. Yes, I seem to have a big problem and thought  the only miserable makcik in the world. I’ve tried to be cheerful but couldn’t.

To love someone is to know him@her personaly. That’s what my ex neighbour found out about me. Before she moved (to another district), she couldn’t understand why I didn’t join the ‘Pot pet Club’ (in our quarters).

Later, Cikgu Zura came to my place, visits me only after her friend was not at home. I welcomed her even though felt a bit hurt ( ye laa… bila dah tak de tempat nak pergi baru ziarah kita….).

Finaly after a long chat, she said,” Kak Nor, selama ni Zura cemburu sangat pada Kak Nor….. Sampai mengadu kat husband bertapa bertuahnya Kak Nor… Semua ketiga-tiga anak-anak Kak Nor…….” I just smiled. And I was jealous of her because she’s looked so confident and having a great career.

Before she left, sempat pulak dia pesan pada Wanie (my second child). Katanya,” Jagalah mama baik-baik…. jangan kecewakan dia.”  So sincerely….  We would have been great friends if we took the time to know each other a little more.

To all, thank you for being with me, putting up with my tingtongs, emailed and called me….

You’ve made me feel needed (when you asked for help) and you made me feel special (when you asked if I’m okay).

Thank you for being my friends  .

.

.

.

Jemputlah… budget kita kecik, cuma boleh buat waffle je. Ambik sikit-sikit je, ya.. jangan berebut-rebut pulak. Kang Tie ketuk dengan senduk !! Mood masih 50-50 lagi.. Adoi laa…………………:mrgreen:

  1. June 28, 2010 at 1:34 pm

    Hai..Kak Tie…semoga apa yang ditempuh dan diduga diharungi dengan penuh kesabaran. Berat mata membaca berat lagi bahu yang memikul…bye n salam

  2. June 28, 2010 at 3:19 pm

    kite nak eskrem je, buleh?

  3. June 28, 2010 at 4:42 pm

    Firstly, thanks for visiting Cruise To Nowhere.

    This is life, friends come and go in which we could not stop them from liking or disliking us. As long as we never “kacau” others, they won’t “kacau” you but for me if they “kacau”, I will retaliate 10 times of their “kacau”, heheeheee…

    Mine is simple, to gain respect is by respecting others regardless they want respect me in return or not. Kiter ramah ngan semua orang maaa…

    Heheeheee….

  4. ain
    June 28, 2010 at 5:05 pm

    salam kak tie…happy 2nd bloggesarry ye. semoga perjalanan kak tie sentiasa dlm rahmat dan lindungan Allah. semoga ceria selalu!!

  5. June 28, 2010 at 7:52 pm

    brebutttt!!!
    nanti xsempat nak rasa hihihhi~

  6. June 28, 2010 at 8:41 pm

    …….salam.

    Senyum semanis cookies!

  7. June 28, 2010 at 8:47 pm

    adoooiii larrrr… apa ni korang men antuk2 kepala… org pun nak sikit tau… k tie… saya taknak kongsiii…

    tiada kata dpt diungkapkan hanya… Dia yang mengetahui.. semoga k tie ceria selalu… dan tabah.

  8. June 28, 2010 at 9:20 pm

    Salam Tie

    Nampak perubahannya tetapi rasa tak sesuai untuk tanya lebih2..harap2 semuanya masih dalam kawalan… tanpa jejak tak bermaksud tidak ambil tahu – mendoakan dari jauh . Moga masih ada kesabaran dlm menempuh segala dugaan hidup.

  9. June 29, 2010 at 1:18 am

    salam Kak Tie🙂
    some point there. well, thank you for being such a great supporter to me though you, yourself are facing such a difficult time too. I wish I could just pack my things and leave. But the fact is, i need face this. Its hurt so much but having such a great friend like you (though we haven’t meet!) is like a BIG slap to my face-damn! i still have wonderful people around me. Alhamdulillah. Hope we both can face the obstacles together, stronger. insyaAllah.

    Kak Tie, Jue hutang ABC kat Kak Tie satu (^.^)

  10. zue
    June 29, 2010 at 11:06 am

    Happy annerversary…semoga terus berblog.

    x berapa minat dgn waffle tu…nak ais cream je..rasa sikit.

  11. ROSE PURPLE
    June 29, 2010 at 4:37 pm

    Salam Tie..lama kita tak kacau Tie..sesungguhnya takde siapa yang tau apa yang ada dalam hati kita melainkan Allah..serahkan semuanya pada Allah..segala yang berlaku Allah dah tentukan..kita cuma berdoa dan mohon dari Allah supaya diberikan yang terbaik dan dijauhkan dari dugaan yang lebih berat..setiap dugaan yang Allah timpakan pada umatnyer telah Allah tetapkan untuk yang mampu menanggungnyer..Doakan supaya kita sentiasa tabah dan waras menghadapi dugaan hidup..

    ikhlas dari saya – sekadar berkongsi pengalaman hidup…

  12. June 29, 2010 at 5:22 pm

    aduhaiii…

    salam bahagia gitew.. huhuhu

  13. June 29, 2010 at 8:33 pm

    amboiii.. ada udang disebalik mee udang ye?😛 hehe.. last last buat org terliur ye?😛

    anyway kak tie, seperti kak tie jugak saya pun ting tong gak kadang2 and thanks for being there too (maksud saya melayan luahan rasa gembira and sedih and also marah saya dalam blog tu).. i am glad our path crossed kak tie.

    saya masih ingat pertama kali saya ke blog kak tie. masa tu kak tie shared kisah cinta “semalam” kat blogspot kak tie . hehe. kelakar pun ada jugak.😛

  14. June 29, 2010 at 9:18 pm

    ermmm… sedapnya.. walaupun dpt habuknya saja, tp angie dpt rasakan kesedapannya sbb mama ikhlas bg wafle tu… kaaaaannn

    time kasih..

    hihihihi.. notty tau mama ni..

    senyum😀

  15. June 30, 2010 at 9:09 am

    tumpang senyum🙂

  16. cpj
    July 1, 2010 at 12:41 am

    hi kak tie dan kekawan kak tie…link blog cpj sudah ok, jemputlah datang dan sudilah kiranya di link kan dengan blog kekawan…terima kasih…

  17. July 1, 2010 at 7:45 am

    Salam Akak Tie…..

    Apa khabar? Semoga Akak Tie sihat hendaknya.

    Maaf sbb dah byk hari tak jenguk Akak di sini. Sy tak sihat sejak peyut s`makin m`besar dan Aqif s`makin nakal (rumah b`sepah2 pun sy dah tak larat nak kemas sbb Aqif akan sepah2 setiap hari……..huhuhuhuhu).

    Akak, life is like this. It`s simply like Merry-Go-Round.

    Be strong, please……..

    We still love you.

    Take care ye.
    🙂

  18. DrSinga
    July 1, 2010 at 12:17 pm

    ketuk dengan senduk kang jadik beruk….
    orang tua2 kata…’
    bukan kita kata..

  19. sya
    July 1, 2010 at 3:13 pm

    tak apalah kak tie..
    mood memang sentiasa berubah2…
    kita tunggu sampai mood kak tie ok balik ye…🙂
    tapi……….
    jangan lama2 tau.. hehehe

  20. July 1, 2010 at 5:12 pm

    alamak..kak tie..kenapa kita baru terperasan entry nie..dah ketinggalan earoplane la..
    hehehe..

    entry kak tie sejak 2 menjak nie agak touching la…

    hope u’ll be fine…
    🙂

  21. July 2, 2010 at 3:11 pm

    Salam Tie… hidup ini memang macam itulah!… sometimes you’re up, sometimes you’re down. Whatever happen, please don’t ‘mengeluh’ kerana Allah tidak suka orang yang mengeluh. Terima ia sebagai takdir dari Allah yang memberi kita ujian untuk terus merapatkan diri kepadaNYA. InsyaAllah, one day you’ll get whatever you wished if you hold to Allah in whatever you do, if not in this world, it will be at the syurga!… InsyaAllah.
    You have always been my friend regardless of any situation, and hope we can meet face to face one day!.. InsyaAllah…

  22. nahmy
    July 2, 2010 at 11:01 pm

    alhamdulillah…ok le tu. there were some ending their blogging journey earlier than you…only the ‘tough’ gets going

  23. BCP
    July 3, 2010 at 4:04 am

    kak tie,nanti pm fb kita.nk tunjuk something.cari lam fb tak jumpa.or email me ok

  24. July 5, 2010 at 3:21 pm

    Salam kak tie….tq jenguk milla. sebenarnya milla jadi pembaca sepi jer, menyokong & mendoakan kak tie dari jauh. senyap tu tak bermakna takde…

    happy 2nd anniversary utk blog kak tie….tgk dah mcm ceria sikit, moga akan mcm biasa kembali. tabahkan hati ye kak tie….

  25. July 7, 2010 at 10:50 am

    Salam kak tie.

    Buku pertama saya bakal terbit tidak lama lagi. http://www.faridrashidi.com/2010/07/06/buku-sulung-frc-bakal-terbit/

  26. July 12, 2010 at 6:27 pm

    Tie, ceria ceria selalu🙂

  27. cpj
    July 14, 2010 at 6:58 pm

    Baguslah tu, ‘pet pot club’ tu wujud di mana-mana, petang-petang kat tembuk batu@kat tangga rumah(kalau kat kampung) dan kat buaian goyang-goyang tu…hai macam-macam gosip ada. Kata orang banyaklah dosa kering kat situ…

  28. July 14, 2010 at 8:59 pm

    slalam tie.begitulah adat hidup ni tie..untuk memuaskan semua orang memang tak mampu,tapi buatlah yg terbaik agar kita diingati.

  1. No trackbacks yet.

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: