Home > Jenjalan > Disneyland Hong Kong

Disneyland Hong Kong

Adik kata, train station ni serupa macam dalam movie Harry Potter…..

.

.

.

.

Kepala Mickey Mouse di mana-mana sahaja.

.

.

.

.

Bangunan zaman dulu… suka tengok.

.

.

.

.

.

.

Parade yang begitu meriah. Nak bergambar dengan watak-watak animasi ni kena beratur panjang……..

.

.

.

Snow White and The Little Mermaid. Err….. aci tak kalau kita jadi mermaid ?

.

.

.

.

Lastly, pertunjukan bunga api….. cantik   sungguh!

.

.

~ Teringin gak nak ke sana.. nak jadi budak kecik semula😛

  1. May 12, 2010 at 11:51 am

    Jom kita buat rombongan cik kiah hehehe

    • Tie
      May 12, 2010 at 2:26 pm

      Ooo…. boleh aje, hehe..

  2. May 12, 2010 at 12:13 pm

    jum, jum,… ju nk join gak rombongan cik Tie (kiah mana lak YB ni? kan ke Kak tie tu~ kasi tukar nama rombongan ek).. cuma ju kena pg aussie dulu-budget sure lari. oh!

    • Tie
      May 12, 2010 at 2:26 pm

      Jue.. kak tie nak ikut boleh ?

  3. May 12, 2010 at 12:20 pm

    salam kak tie.
    bukan main jeles kakchik tengok gambar-gambar ni sebab ingatkan kak tie bercuti di sana. tapi bila baca ayat terakhir tu… huhu baru tau.
    seronoknya jadi kanak-kanak kan. dunia mereka sebahagian besarnya keriangan (w/pun ada yg teraniaya) teringat zaman kanak-kanak dulu. sangat2 seronok.
    sampai skrg ni cerita walt disney kakchik masih minat.

    • Tie
      May 12, 2010 at 2:27 pm

      Adik kak tie yang bercuti di sana.. kak tie tumpang tengok gambarnya je, hihi…

  4. pB
    May 12, 2010 at 12:28 pm

    Salam ….

    seronoknya …
    tengok gambar aja pun dah rasa seronknya
    kalau dpt pergi sendiri , lagi lahhhhh

    • Tie
      May 12, 2010 at 2:28 pm

      Masa adik nak bergambar dengan watak2 disney tu.. siap beratur dengan budak2 kecik.. kelakor lak.

  5. ain
    May 12, 2010 at 1:30 pm

    bestnyaaaaaaa!!!! bila ler boleh pi??

    • Tie
      May 12, 2010 at 2:28 pm

      Ain, kirim tiket cepat ! haha…

  6. May 12, 2010 at 2:35 pm

    wah sungguh cantik kanns, dah lama tak gi disneyland,

    salamm,

    • Tie
      May 12, 2010 at 3:06 pm

      Salam… pernah pergi disneyland mana ?

      • May 12, 2010 at 3:12 pm

        kat US (masa study), pastu tokyo (masa training), lamer dahh ;-P

        • Tie
          May 12, 2010 at 8:26 pm

          Waaa…. bestnya😛

        • May 12, 2010 at 10:57 pm

          maza juga hanya sempat pergi ke Mickey Mouse Club House di One Utama Shopping Complex.. tu pun dapat ticket percuma sbb ada promosi di Taska Nasrun….

          best jugak rupanya.. hehehhehe

          jadilah kanzzz..

        • Tie
          May 13, 2010 at 7:06 am

          Baguslah tu, hahaha…

  7. May 12, 2010 at 2:39 pm

    suka sangat beli baju watak2 katun disneyland, comel😛

    • Tie
      May 12, 2010 at 3:07 pm

      Haa… memang ada dijual…

  8. tedi
    May 12, 2010 at 3:22 pm

    tgk gambar dah tahu mmg seronok..

    org yg berumur mcm kit apun perasan mcm kanak2 kalau dapat ke sana..

    • Tie
      May 12, 2010 at 8:26 pm

      Betul tu…😛

  9. May 12, 2010 at 4:22 pm

    selamat hari ibu buat tie😀

    • Tie
      May 12, 2010 at 8:27 pm

      Selamat hari ibu, mak su….😆

  10. May 12, 2010 at 4:57 pm

    Hehe kenangan tak leh lupa.Iza pi masa bulan puasa tahun lepas. Punya hangat giler, tapi tak leh minum. Maklumlah pulau, tahulah panas dia camner kan. Bila dah habis parade show tu terus lari balik..sebab penat sangat, lupa dah pertunjukan bunga api. So yg tak tengok lah. Even banyak yg tak main. hehe..tapi memnag enjoy …cuma sediakan duit jer kalau pi HK. Banyak yg menarik termasuk soping 🙂

    • Tie
      May 12, 2010 at 8:29 pm

      Ooo… tak bestlah masa puasa, kan… Tapi pengalaman tu berharga.. Nanti ada rezeki Iza boleh pergi lagi..😛

  11. May 12, 2010 at 5:48 pm

    salam tie..memang disneyland adalah syurga kanak2..alangkan budak2 kita yg dewasa ni pun teruja bila kesana..hehe bestnya kalau dapt kesana n tukar jadi cinderella ..

    • Tie
      May 12, 2010 at 8:32 pm

      Salam makcik,

      Haha… nak jadi cinderella ?

      Ni mesti nak kahwin dengan putera raja, hihi..

  12. May 12, 2010 at 8:08 pm

    k tie,

    bestnyer klu dpt p Disneyland…. cuba bayangkan…. hehehe…. k tie berubah jd cinderella di disneyland… kui kui kui…

    • Tie
      May 12, 2010 at 8:33 pm

      Ye la tu… kak tie jadi cinderella, Izan jadi minie mouse, waaakakaa…..

  13. May 12, 2010 at 10:54 pm

    WAHHH…. cik little mermaid dan alice the wonderland tentu ada, kanzzz? heheheh

    psst: tapi maza minat si witch dlm citer Snow White & 7 dwarf! Boleh kirim salam dgn dia?.. cakap kat dia, mengamalkan ilmu sihir itu hukumya syirik tau! hehehehhe

    • Tie
      May 13, 2010 at 7:07 am

      Ooo…. yang suka belek cermin tu kan ?

      Maza pun gitu ke ?

  14. May 12, 2010 at 11:00 pm

    hari ini, Les Copaque adalah taman di hati maza.. huhuhu

    Betul, betul, betul! hehehehe

    (Upin & Ipin)….

    • Tie
      May 13, 2010 at 7:07 am

      Tie pun suka hasil terbitan Les Copaque tu, haha…

  15. May 13, 2010 at 4:55 pm

    Memang seronok pergi disneyland tu.. terutamanya budak-budak… masa nekcun pergi sekeluarga tahun lepas, cucu tak mahu balik… haru jugak kami dibuatnya!… hehehe…

    • Tie
      May 14, 2010 at 4:48 pm

      Memang jadi asyik tengok benda-benda gitu. Toksahkan budak, mak budak pun teruja, hehe..

    • Tie
      May 14, 2010 at 4:48 pm

      Memang jadi asyik tengok benda-benda gitu. Toksahkan budak, mak budak pun teruja, hehe..

  16. July 3, 2010 at 12:48 pm

    errr..best nye kalau dapat g sana ngan kawan2

  17. July 3, 2010 at 12:50 pm

    wee..best nye hong kong..meletoppp!!!!!

  1. No trackbacks yet.

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: