Home > Ucapan > Selamat Hari Ibu

Selamat Hari Ibu

Kasihnya Ibu

Membawa ke syurga

Kasihnya saudara masa berada

Berkorban nyawa tanda kasihnya

Berkorban raga rela binasa

Berkorban nyawa tanda kasihnya

Berkorban raga rela binasa

Kasihnya ayah

Sanggupkah berpisah

Dan kasih andakanda

Berkorban nyawa

Biarlah jiwa akan tersiksa

Ikhlas dan rela asalkan bahagia

Biarlah jiwa akan tersiksa

Ikhlas dan rela asalkan bahagia………

.
.

Dari Nekpp…… Terima Kasih.πŸ˜›
.

.

.

Dari Black Cardamon Pods, terima kasih ct…

.

.

.

Dari Chekdee, juga terima kasih…πŸ˜›

~ Semoga bahagia ibu-ibu tersayang……..

Categories: Ucapan Tags: ,
  1. May 8, 2010 at 3:34 pm

    happy mother’s day kak tieπŸ˜€
    ju dah takde mama tapi ju ada makcik (step mom) yang best.
    guess, am so lucky-Allah SWT gantikan mama yang dah pergi.
    mmm,… ntah bila la kan Ju pula nak pegang title mama tu~
    macam takde harapan ;p ngeh3x.

    • Tie
      May 9, 2010 at 8:55 am

      Alhamdulillah…. pengganti mama pun best !πŸ˜†
      .
      .
      Insyaallah… ada rezeki boleh merasa jadi mama pula, ya.. hehehe..

  2. May 8, 2010 at 6:05 pm

    selamat hari ibu kak tie…

    kak tie,nanti kalau sudi,ambilla bunga hari ibu utk kak tie di rumah kita.

    • Tie
      May 9, 2010 at 8:56 am

      Terima kasih CT…. kak tie dah tepek terang-terang di situ, hehe…

  3. May 8, 2010 at 6:46 pm

    Salam Kak Tie.. selamat hari ibu buat kak Tie… semoga ceria2 di samping keluarga tersayang… take care! mmuahh!

    • Tie
      May 9, 2010 at 8:57 am

      Terima kasih Ijan… nanti tolong gigitkan kaki mikael tu.. Kak tie geram betul budak bertuah tu!!

  4. May 8, 2010 at 7:14 pm

    Salam Akak Tie….

    Happy Mother`s Day, Akak Tie.

    Semoga k`bahagiaan milik kita yg b`nama wanita yg m`galas tanggungjwb sbg IBU.
    Dan juga dgn HARAPAN anak2 kita m`besar di hadapan kita m`jadi anak yg soleh/solehah, b`ilmu, b`amal pd ilmu, kenal TAUHID dan kenal Pencipta yg Maha M`cipta.

    Akak Tie…take care ye.
    πŸ™‚

    • Tie
      May 9, 2010 at 8:58 am

      Salam Zyma,

      Juga buat Zyma dan anak-anak….

      Terima kasih.

  5. ain
    May 8, 2010 at 8:36 pm

    SELAMAT HARI IBU UTK KAK TIE JUGA!!! SEMOGA KITA2 AKAN JADI IBU MITHALI!!!

    • Tie
      May 9, 2010 at 8:59 am

      Selamat hari ibu buat Ain juga !!!:mrgreen:
      .
      .
      .
      Kak tie tak boleh nak balas sms tu…. hp dah mogok!

  6. May 8, 2010 at 10:28 pm

    Selamat hari ibu Tie.. huhuhuhu

    Hari ini maza layan kedua2 ibu, (mertua dan kandung) jenjalan sekitar P.J dan KL…
    juga menjadikan mereka model gitw..

    heheheh

    • Tie
      May 9, 2010 at 9:00 am

      Terima kasih, pokcik!

      Eloklah tu, raikan ibu-ibu kita selagi mereka masih ada.

  7. May 9, 2010 at 1:48 am

    huwaaaaaaaaaaaaaaa…sedeyyy kokcikk wehh..
    hehe nama baru tok mokcik..kokcikk..ahakss..
    selamat hari ibu!!
    terkejutt nengok kad dah tepek..
    mekasih yerk kokcikk…muwahhh

    • Tie
      May 9, 2010 at 9:01 am

      Selamat hari ibu Nekpp…..

      Kita rembat awal-awal lagi tika tuan rumah dok tido, waaakakaa……

      Semoga keluarga kita kekal aman dan bahagia.

  8. May 9, 2010 at 7:24 am

    Hai tie,
    Selamat hari ibu……. coppylah hadiah anak chekdee di blog chekdee….jom sama-sama kongsi….heheheheh

    • Tie
      May 9, 2010 at 9:02 am

      Selamat hari ibu chekdee…. kita dah tepek kat atas tu, hihi… Mekasih!

  9. May 10, 2010 at 12:52 am

    Selamat hari ibu kak tie..

    • Tie
      May 11, 2010 at 9:08 pm

      Sama-samalah Nrina..πŸ˜›

  10. May 10, 2010 at 11:45 am

    selamat hari ibu tie…ibu engkaulah ratu hatiku.

    • Tie
      May 11, 2010 at 9:08 pm

      Kak Zue pun sama, ya…

  11. May 10, 2010 at 4:48 pm

    selamat hari ibu, mama

    .
    .

    .

    .
    .

    bila nak blanja angie makan

    ekekeke…πŸ˜€

    • Tie
      May 11, 2010 at 9:09 pm

      Terima kasih , sayang……

      datanglah rumah. Mama masakkan sendiri nanti..:mrgreen:

  12. May 10, 2010 at 4:48 pm

    selamat hari ibu, mama

    .
    .

    .

    .
    .

    bila nak blanja angie makan

    ekekeke…πŸ˜€πŸ˜€

    • Tie
      May 11, 2010 at 9:09 pm

      Ish… berapa kali nak komen laa…. hahaha…

  13. DrSinga
    May 10, 2010 at 8:02 pm

    nyanyi lah sikit Tie!!!
    kuat2..

    • Tie
      May 11, 2010 at 9:10 pm

      Tie tak boleh nyanyi…

      Nanti semua orang pitam!

  14. May 10, 2010 at 9:54 pm

    Tie… bertuahnya kita jadi seorang ibu kan?… kekadang kesihan juga nekcun pada seorang sahabat nekcun yang sama-sama masa sekolah dulu, sampai sekarang dia tak dapat nak jadi ibu kerana belum ada jodoh!… jadi bersyukurlah kita kerana dapat jadi ibu dalam umur yang agak muda… Semoga semua anak-anak kita akan sentiasa mengasehi kita sebagai ibu mereka sehingga akhir hayat kita sebagaimana kita mengasihi ibu kita…

    • Tie
      May 11, 2010 at 9:10 pm

      Insyaallah, Nekcun.

      Selalu harapkan terbaik buat anak-anak.

  15. cpj
    May 11, 2010 at 12:33 am

    Selamat hari ibu…mudah-mudahan, setiap hari kita dapat menghargai ibu…

    • Tie
      May 11, 2010 at 9:11 pm

      Terima kasih cikgu !πŸ˜›

  16. ROSE PURPLE
    May 11, 2010 at 3:31 pm

    TIE & SEMUA IBU-IBU KAT SINI SELAMAT HARI IBU.

    • Tie
      May 11, 2010 at 9:11 pm

      Rose pun sama, ya.. semoga impian kita tercapai.

  17. May 11, 2010 at 7:04 pm

    salam bertemu kembali kak tie.. terlewat pulak nak wish kak tie..
    btw, selamat hari ibu.. : )
    all the best utk kak tie,kuatkan semangat dlm memainkan peranan ibu yg terbaik utk anak2.. : )

    • Tie
      May 11, 2010 at 9:12 pm

      Salam nadine,

      Lama tak dengar khabar.

      Terima kasih atas ucapan tu.

  18. May 11, 2010 at 7:06 pm

    ermm,kak tie, budak br nak belajar ni..hehe
    camno nak buat page comment yg cam kak tie ni ek..leh reply/quote sgale..?

    • Tie
      May 11, 2010 at 9:16 pm

      Kalau guna wordpress, memang dah disediakan.

      Tapi kalau guna blogspot macam nadine tu, boleh cuba guna disquss atau intense debate. Tapi, bila guna application gitu, loadingnya akan lambat sikit. Tie dah cuba dulu masa di BLogspot. Problem sikit. Ada beberapa orang yang susah nak komen.

      Sebab tu Tie berpindah ke wordpress… senang nak berinteraksi dengan teman-teman. Terpulanglah kepada Nadine, samada nak guna disquss atau pindah ke wordpress…. Boleh cuba dulu… dengan blog baru.

      • May 13, 2010 at 10:10 pm

        oo,kalau lambat loading pun tak best gak ek..takpela,maintain yang sekarang je la..hehe..btw,thanks kak tie..

        • Tie
          May 14, 2010 at 4:48 pm

          Okay, tiada masalah….πŸ™‚

  19. May 13, 2010 at 4:38 pm

    Happy belated hari ibu kak Tie!πŸ™‚

    • Tie
      May 14, 2010 at 4:47 pm

      Terima kasih nono….

  1. No trackbacks yet.

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: