Home > Selingan > Bila kesabaran teruji

Bila kesabaran teruji

Adoi laa…

Sejak 2-3 hari ni dia selalu buat hal. Mula-mula ingat salah Encik Siput, jadi puas jugalah membebel dan mencari hobi lain.

Kemudian, baru perasan, biasanya kalau Encik Siput buat hal pun, sekurang-kurangnya ketiga-tiga bijik matanya menyinar. Ni kekadang 2 je, dan akhir-akhir ini hanya yang merah je yang menyala. Hmm…… mesti ada something wrong somewhere.

Abang pulak tak ada, nak mengadu pun tak guna. Jadi…. bila dah boring sangat, sebab jemu main game tembak-tembak tu, Tie pun apa lagi, bagi je penampar 2 das kat Mr M…………………

Dengan tak disangka-sangka…. Keempat-empat matanya menyala ! Horey ! Mokcik dah berjaya selesaikan satu masalah! Modem kita dah hidup semula, ekekeke……………..

Hihi… baru lega bila dapat online. Komen dari teman-teman dah berderet belum dijawab . Nanti kita cuba catch-up apa-apa yang tertinggal, ya..😛

.

.

.

.

Harap-harap tak buat hal lagi, hihi…………

Categories: Selingan Tags: ,
  1. April 20, 2010 at 7:55 pm

    hehe.. sungguh ganas haha.. zan punya pulak start semalam sampai ni.. baru balik dari opis terus bege.. nasib boleh. ganti separuh wayar hak lama…. nasib x kena beli yg baru… apapun.. memang geram klau tak bernyala….

    • Tie
      April 21, 2010 at 6:49 am

      Hihi.. kak tie ni tunggu sehari suntuk nak tengok lampu2 tu berkelip… Jadi stress lak, hehe…

  2. April 20, 2010 at 8:07 pm

    kena tampo baru nak menyala..

    biasa lagi dia!!

    • Tie
      April 21, 2010 at 6:50 am

      Tu laa… ngada-ngada, kan…😛

  3. April 20, 2010 at 8:13 pm

    Salam Kak Tie..kak tie sihat? maaf lama kite tak sempat datang ye kak. Dah menyala ok la tu kak tie.. boleh mula balik hobi tu🙂

    • Tie
      April 21, 2010 at 6:50 am

      Kak tie sihat.

      Biasalah memasing sibuk dengan urusan tersendiri. Kak tie ni pun dah kurang merempit.. sibuk juga sikit-sikit..

  4. April 20, 2010 at 8:34 pm

    Salam Akak Tie…..

    Huhuhuhuhu, kene penampor dek tangan & jari-jemari comel Akak Tie baru nak menyala ekkkk…

    Nasib baik nyala, kalau terus “padam”…..mesti tension kan!!!

    🙂

    • Tie
      April 21, 2010 at 6:51 am

      Ish!!

      Jangan sebut ‘padam’ !

      Kak tie phobia tu!!

  5. April 20, 2010 at 9:32 pm

    salam kak tie. hahaha… kes degil punya pasal, kena penampar baru nak buat keje. nasib baik tak degil terus, naya nanti…

    • Tie
      April 21, 2010 at 6:52 am

      Salam kakchik,

      Dia dah baik sekarang.. dah tak de masalah lagi..😛

  6. April 20, 2010 at 9:46 pm

    lain kali elok dibagi slump dunk satu kali.. heehehhe

    maza pun pakai modem yg besar KEDABAK!
    macam gajah dari africa.. heheheheh

    broadband maza kat rumah ni selalu gak kena asthma… pak kal lah, berjanji selama dua tahun, kalau tak, cerai talak tiga lah jawabnya! huhuhhuh

    • Tie
      April 21, 2010 at 6:54 am

      Eh, modem apa ke benda yang besor gedabak tu ?
      .
      .
      Tie ingat nak guna broadband gak, tapi takut tak menjadi.. Streamyx di sini dah okay, laju juga, ada masa2 tertentu je ia sangkut-sangkut.
      .
      .
      Amboi.. mudah benar nak cerai, ya… saborlah dulu.. cuba ingat jasa-jasanya..😛

  7. April 21, 2010 at 4:52 am

    kak tie,wordpress tak leh auto publish entry ke?maybe kak tie dh karang dulu n simpan,once dh online terus auto publish je

    • Tie
      April 21, 2010 at 7:22 am

      Boleh, ada juga yang dah lama kak tie draft.

      Cuma rasa macam tak best je.. macam dah basi.:mrgreen:

      Kak tie lebih suka tulis spontan… hehe…

  8. April 21, 2010 at 7:27 am

    sungguh makcik seksi yang fofuler tuh,😉

    salamm tie,

    • Tie
      April 21, 2010 at 9:33 am

      Aderk !!!

  9. DrSinga
    April 21, 2010 at 8:24 am

    sakit tak tangan???🙂

    • Tie
      April 21, 2010 at 9:33 am

      Sakit dah hilang, tapi nanti abang balik nak mintak dia urutkan, hihihi..

  10. ima
    April 21, 2010 at 9:25 am

    salam kaktie…boeh tahan jugak kak tie kita ni,sekali kena terus menurut…hehehe

    • Tie
      April 21, 2010 at 9:34 am

      Tu laa… menjadi jugak, kan…hehe..

  11. kaktiny
    April 21, 2010 at 9:28 am

    hamik ko.. dh dapat makan penampor kak tie sedas.. baru nk idop..

    tapi kan kak tie, kalau lagi 3 kali akak praktikkan penampor jepon camtuh, kompom kali ke-3 tu terus kojol.. kehkehkeh…

    • Tie
      April 21, 2010 at 9:35 am

      Waaakakaa………
      .
      .
      Janganlah kata gitu.. Kang kak tie merana tak boleh online !!

  12. April 21, 2010 at 12:00 pm

    susah jugak ek menate tu….

    • Tie
      May 11, 2010 at 10:02 pm

      Hihihi…. maksu ni pandai lak cakap menate….

  1. No trackbacks yet.

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: