Home > Santai > Gelas ke cawan ?

Gelas ke cawan ?

Dulu, masa sekolah kawan-kawan suka bandingkan bentuk kuku masing-masing. Kata orang kuku kita bentuk gelas. Orang berkuku gelas, jarinya cantik, meruncing… macam pemain piano…… uwaaaaa….πŸ˜›

.

.

.

.

.

.

Tapi……… tapi………

.

.

.

.

.

.

.

Errk ! Kenapa jejari kita ni nampak makin kontot sekarang ?? Kuat sangat ketuk keyboard ke ? Adoi laa……..

.

.

Kuku bentuk cawan lebih pendek dan lebar . Macam cawan laa………

Err……. siapa kuku gelas ? Siapa kuku cawan ? Sila beritahu , ya. Kita nak buat survey, ekekeke……

Categories: Santai Tags: , ,
  1. DrSinga
    April 12, 2010 at 8:43 am

    kuku kita cawan latte….πŸ™‚
    sangat kontot…

    • Tie
      April 12, 2010 at 10:35 am

      Ooo…. gitu ke ?

      Orang kata kuku cawan ni rajin dan pantas buat kerjaπŸ™‚

  2. April 12, 2010 at 9:11 am

    angie nya bentuk mabngkuk…

    .
    .

    ekekeke

    pernah ada org kata, klu kuku bntk cawan org tu terer bab masak memasak ni… errr mama nye kuku bntk gelas, tp terer gak bab masak memasak ni kaaaannn… maknanya tak betul kt org tu… fuuuhhh… lega… hihihi

    • Tie
      April 12, 2010 at 10:42 am

      Mangkuk ? Macam mana boleh gitu ? Adoi laa….
      .
      .
      .
      Mama taklah pandai sangat masak. Bolehlah nak bagi makan anak-anak dan ayah mereka tu, hehehe….

  3. April 12, 2010 at 9:53 am

    saya campuran cawan dan gelas, errr..buleh ke?πŸ˜›

    • Tie
      April 12, 2010 at 10:43 am

      Alamak ! Mana boleh !!😳

  4. April 12, 2010 at 10:10 am

    saya kuku cawan tapi hubby kuku gelas! harap2 baby esok ikut abah dia.. hikhik

    • Tie
      April 12, 2010 at 10:48 am

      Hehe…. harap-harap gitu la,πŸ˜›

  5. nahmy
    April 12, 2010 at 10:26 am

    saya kuku bentuk lesung…camna tuuu?

    • Tie
      April 12, 2010 at 10:49 am

      Aaaa…?

      Lesung …?

      Uwaaaa…….. boleh pitam nih!!

  6. April 12, 2010 at 10:34 am

    hehehe…

    bercakap ttg kuku ini, teringatlah pulak pasal alam syurga..

    sesungguhnya tinggalan syurga ke atas kita setelah datuk kita dibuang dari syurga ialah kuku..

    kuku itulah rupa bentuk tubuh kita di sana, di alam syurga..
    cantik, bersih, telus gitew.. lagi cantik dari rupa mat saleh atau minah saleh.. huhuhu

    jadi kesimpulannya, buanglah kuku bila ia panjang..
    heheheh

    • Tie
      April 12, 2010 at 2:37 pm

      Eh… kita tak pernah bela kuku panjang. Tak pandai pun.

      Lagipun susah nak buat kerja. Nak makan pun susah (makan begitu penting, ekekeke..), rasa macam jari antu lak bila dah mula panjang, hihi…

  7. April 12, 2010 at 12:41 pm

    Ada ada je Tie ni…he..he..

    ckLah punya kuku panjang…bentuk gelas lah ya!

    • Tie
      April 12, 2010 at 2:37 pm

      Yes !!

      Kita dah ada geng !!πŸ˜†

  8. cpj
    April 12, 2010 at 12:46 pm

    cpj pernah diberitahu bahawa sekiranya kita(kaum lelaki)ditunjukkan sebahagian jari dan kuku bidadari di syurga, kita akan jadi gila disebabkan tidak tahan melihat betapa cantiknya jari dan kuku bidadari tersebut….kalau kaum perempuan nak tunjuk apa erk? hehe…

    • Tie
      April 12, 2010 at 2:53 pm

      Haa… baru tunjuk kuku pun dah jadi gila, ekk ? Hi hi…..
      .
      .
      Kaum perempuan, hmm… masa dulu bila dapat tengok wajah Nabi Yusof A.S. terus terpotong jari… belum lihat yang dalam syurga lagi…πŸ˜›

    • April 12, 2010 at 3:00 pm

      ahaks! soalan cepu emas, yg sukar maza nak jawab juga… heheheh

      Tie kena jawab dari sudut hati seorang mokcik cute katanya.. hehehehhe

      • Tie
        April 12, 2010 at 3:28 pm

        Err… Tie jawab dalam hati la yek!

        Waakakaka….

  9. ima
    April 12, 2010 at 3:18 pm

    salam kak tie..ima punya bentuk cawan…tak cantik uwwaaaa….

    • Tie
      April 12, 2010 at 3:29 pm

      Cawan pun cantik tau!

      lagipun , kuku bentuk cawan tu la yang rajin buat kek !!
      .
      .
      .
      Err… nanti jangan lupa pos sebijik ke Ganu , ekk!πŸ˜†

  10. ROSE PURPLE
    April 12, 2010 at 4:29 pm

    I sensitif sangat dengan mereka yang berkuku panjang especially belah kiri..I dok imagine yang kurang elok..bayang kan kita pegang macam-macam pastu kuku plak panjang..kotoran melekat kat kuku, pastu kita pakai tangan untuk pegang makanan..ishhh geli..basuh tu memang lah tapi tiap kali basuh berus kuku x?

    Lagi satu Rose tak suke orang yang kuku kaki panjang..kaki yang kita pakai untuk kemana2 saje..ada plak peluang untuk kotoran melekat kat kuku. I kalau kuar jalan, balik mesti cepat2 basuh kaki walau pun berkasut.

    Jeles tengok tangan Tie montot-montot xde urat timbul lansung..

    • Tie
      April 13, 2010 at 7:57 am

      Tie memang tak boleh simpan kuku panjang walaupun lebih 1mm, sebab kita ni selalu bersilat di dapur. Lagipun susah nak bayangkan aktiviti mencebok selepas melabur, hihi.. Tak ke luka atau calar punggung nanti, ekekekeke………….

      Tangan montot ? Itu sebenarnya menunjukkan yang Tie ni tak biasa buat kerja-kerja berat. Paling teruk pun basuh cadar tika mesin basuh mogok, atau cuci pinggan masa kenduri . Walaupun Tie suka berkebun, biasa guna cangkul paling comel (yang kecik tu).πŸ˜† Abang selalu bandingkan kita dengan ayam bandor, banyak isi(dan lemak) tapi lembik !!

  11. April 13, 2010 at 3:49 pm

    makcik muka macam cina, tangan pun gebu putih macam amoiii, ;-D

    salamm,

    • Tie
      April 13, 2010 at 4:18 pm

      Err…. cina pun cina laa….

      Kecik-kecik dulu memang orang gelar kita Amoi …

  12. April 13, 2010 at 3:54 pm

    nama ku KU….. hehehe…

    org kata sapa yg jari jari montot pandai memasak… ehh betul ker..
    (sambil tengok jari sendri)

    • Tie
      April 13, 2010 at 4:05 pm

      Uwaaa………

      Jari Kuina montot juga ke ?? Waakakaka……..

      Nanti boleh masuk kelab jari montot, ya!
      .
      .
      ~ kak tie tak boleh nak komen la di blog kuina tu…

  13. zareda
    April 13, 2010 at 4:16 pm

    zar bentuk cawan tapi cik hubby dan cik Ika bentuk gelas, cantik runcing aje.. jeles I tau

    • Tie
      April 13, 2010 at 4:19 pm

      Ooo ye ke ?

      Tak per… bentuk cawan pun comel, hihi…

  14. April 14, 2010 at 1:15 am

    sy kuku cawan..xcantik pun..kontot semacm…tpi xpela..sy bersyukur still ada kuku yg sihat

    • Tie
      April 14, 2010 at 2:38 pm

      Fatin, insyaallah, cantik kalau sayang dan jaganya dengan betul…πŸ˜›

  15. April 15, 2010 at 5:34 pm

    maza baru dapat tahu, kalau kuku kita berubah warna kehitaman atau kebiruan, doktor kata kita mungkin mengalami masalah jantung!

    biasanya pesakit jantung punyai kuku kebiru2an dan kehitam2an..
    huhuhu

    syukur Tie masih punyai jantung yg sihat gitew..
    maza punya lak? aderkkkk….

  16. Tieka
    May 3, 2012 at 6:58 pm

    semekom…oden baru lagi nih..tengok kome2 berkomen..tertarik gitu….

  1. No trackbacks yet.

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: