Home > kehidupan > Budak sekolah 3

Budak sekolah 3

Wanie report kat mama :-

Kelmarin ada spot-check di sekolah. Selain dari rokok, alat make-up, lipstick, cikgu jumpa handphone dalam sanggul seorang budak. Yang mahal pulak tu!!

Sebenarnya memang tak selesa diraba satu badan, walaupun oleh guru perempuan. Tapi, nak buat macam mana, guru hanya jalankan tugas. Sabar ajelah Wanie ooii…..!!

~ Budak-budak ni tak serik-serik sebenarnya. Dah tahu barang larangan, masih nak bawa juga.

.

.

.

.

.

.

.

Eh ! Yang classic ni kita punya. Kita saja guna yang simple gini … padahal yang ni pun orang sedekah !! Waaakakaa……….😆

Categories: kehidupan Tags: ,
  1. April 7, 2010 at 8:20 am

    …psl xkasi tu yg nak bawak hihihi

    mcm sy skrg, tepon letak rata2
    kadang2 satu hari dlm beg, dah la boh silent
    org call xangkat2 hihihihiih

    • Tie
      April 7, 2010 at 8:25 am

      Ooo… gitu ke ?

      Jadi kalau nak larang kena cakap terbalik la…

      Contohnya..,” Murid-murid semua, mulai esok semua kena bawa rokok, handphone, lipstik, bedak, mp3,mp4,mp5…bla bla…” Agak-agak mereka bawak tak ?? Hi hihi….

  2. April 7, 2010 at 8:22 am

    Budak2 skrg mana nak hp yg sempoi. Yg klasik mcm Tie punya tu mereka kata boleh buat sendal pintu hehehe

    • Tie
      April 7, 2010 at 8:26 am

      Uwaaaa………… sampai hati YB ni !

      Ada ke patut hp kita tu buat sendal pintu ??

      Uwaaaa…… sedih tau !!!

      • April 7, 2010 at 9:51 am

        wkakakak….

        sengal pusat maza membaca komen YB.. wakjakakkaka

        • Tie
          April 7, 2010 at 10:24 am

          Oooiitt ! Suka la tu…!!

          Kang dua-dua kita pulas telinga baru tau!!

  3. DrSinga
    April 7, 2010 at 9:38 am

    kahkahkah….
    jahat YB woii!!!!
    kesian Tie!!!

    • Tie
      April 7, 2010 at 10:24 am

      Hihi…. ada juga yang sama geng dengan kita, ekk!!

  4. April 7, 2010 at 9:52 am

    kalau maza masih sekolah sekrang ini…

    agak2..ada tak cikgu perempuan yg nak raba-raba maza utk spot check?
    hehehhehehe

    • Tie
      April 7, 2010 at 10:25 am

      Uwek ! Cikgu pun lari tengok Maza….!!

      Siapalah yang nak raba pokcik ni….ekekeke…….

  5. April 7, 2010 at 9:53 am

    ingatnya dalam sanggul hanya ada cucuk sanggul saja,ehehehe, rupanya henpon pun buleh masuk,maju ke depan sungguh😛

    • Tie
      April 7, 2010 at 10:26 am

      Uuiissshhh!!

      Sekarang ni bebudak dah maju. Kita pun tak terpikir!

  6. April 7, 2010 at 9:54 am

    teknik baru…

    simpan handphone kat dlm kasut. Sure cikgu sukar nak jumpa. Kalau jumpa pun, cikgu tu akan rasa pelik…

    Apa macam? hehehhe

    • Tie
      April 7, 2010 at 10:27 am

      Alaaa….. kalau simpan dalam kasut, awal-awal lagi dah kena tangkap!!

  7. April 7, 2010 at 4:05 pm

    haaa? sorok dalam sanggul….(kagum kat rambut dia, maksu ni asik2 maintain jer pesen puteri diana, oops!)

    • Tie
      April 8, 2010 at 7:47 am

      Puteri diana ? Waaaaa….. Tie pun suka pesen tu, hihi…

  8. April 7, 2010 at 4:30 pm

    Budak-budak sekarang..macam-macam yang mereka bawa Tie. Pernah jumpa pen drive, flash card dan seumpamanya yang mengandungi bahan-bahan yang ‘masyaAllah’….kita sangka tak ada apa-apa…Jadi suka tak suka, memang kena raba juga…..harap2 ibu bapa dan guru sentiasa sama-sama memantau genarasi remaja yang kita sayangi ini. Cabaran mereka memang tanpa smpadan…

    • Tie
      April 8, 2010 at 7:48 am

      Betul tu, budak-budak sekarang ni kekadang malu pulak kita dibuatnya. Yang pompuan lagi ganas. Siap berebut pakwe kat sekolah. Tarik-tarik rambut lagik!!

  9. kaktiny
    April 7, 2010 at 5:03 pm

    alalalala kak tie.. comeynyer tepon ada bunga matahari dok ‘cak’ kat situ.. hihihi..

    baru pagi tadi ‘bergadoh’ ngan anak pompuan tiny.. dia nak pi sekolah pakai lipstik jugak… sbb dia tgk ibu dia pakai lipstik pegi keje (haish!!)..
    15 minit jugakla dok memujuk bagitau KENAPA, SEBAB APA, RASIONALNYA BUDAK 5 TAWON TAK BULEH PAKAI LIPSTIK PEGI TADIKA!!!… huhuhuhuhu..

    • Tie
      April 8, 2010 at 7:49 am

      Hi hi… berebut lipstik ?

      Baru lima tahun tu.. sikit lagi abislah segala perfume dan barang-barang atas meja solek tu…. sabor aje laa..😆

  10. April 7, 2010 at 7:44 pm

    sungguh klasik telefon kaktie,

    salamm,

    • Tie
      April 8, 2010 at 7:50 am

      Klasik macam tuannya gak!

  11. April 8, 2010 at 9:45 am

    Salam,

    Kekadang hphone ini juga satu keperluan……. cuma kerana dek ada pelajar yang salah gunakan hphone…habis semua student pun tidak dibenarkan membawa hphone……

    • Tie
      April 8, 2010 at 1:16 pm

      Betul tu Chekdee.. Tie suka kalau murid-murid dibenarkan bawa hp.. tapi mereka ni suka salahguna, tu yang susah. Takut jadi benda lain pulak!

  1. No trackbacks yet.

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: