Home > haiwan, Telur > Show but lazy to tell………

Show but lazy to tell………

March 8, 2010

Labah-labah Lutong

.

.

Telur Tuntung

Categories: haiwan, Telur Tags: , , ,
  1. nahmy
    March 8, 2010 at 10:20 am

    persamaan misteri antara labah-labah lutong dgn telor tuntung….

    • Tie
      March 8, 2010 at 12:21 pm

      Hi hi…. tak ada misterinya…. Labah-labah tu ditemui di rumah kampung. Telur tuntung tu kawan suami yang beri.

  2. March 8, 2010 at 10:49 am

    Telur tuntung…boleh makan ke?

    Apa kena mengena ngan labah2 lutong tuh kak tie?

    Tong…Tong…Tong…Tong ke?

    • Tie
      March 8, 2010 at 12:22 pm

      Telur tu boleh dimakan. Cuma kak tie tak tergamak nak makan… teringat pada telur buaya lak!

      Tong…tong… ekekeke……..

  3. March 8, 2010 at 11:20 am

    boleh makan ke telor tuntung?
    rasa mcm telor penyu ke?

    • Tie
      March 8, 2010 at 12:23 pm

      Betul tu akak. Tie pernah makan dulu.. tapi sekarang rasa tak nak laa.. bagi kat budak2 dan suami je.. belum rebus lagi. tengoklah esok lusa.

  4. March 8, 2010 at 12:23 pm

    nama dekat nak sama, tapi lain-lain๐Ÿ™‚, tq

    • Tie
      March 8, 2010 at 12:24 pm

      Hehe… kebetulan je๐Ÿ˜›

  5. March 8, 2010 at 12:30 pm

    labah-labah!!!! eeuuuu…tolonglah..tgk gambar pun geli satu badan..

    biarlah jumpe lipas ke tikus ke tapi bukan labah-labah hokey…eeeiiii…

    boleh buat goreng telur mata kebau ke telur tuntung tu hehe..

    • Tie
      March 9, 2010 at 2:31 pm

      Mana boleh goreng, Nrina ooii..!!

      Telur tuntung tu direbus dan disedut je.. slurrp !!

  6. March 8, 2010 at 12:47 pm

    uiks.. terlur tuntung? camner lahhh bentuk tuntung tu ek?
    hehehehe

    labah2 luntong tu, maza tau.. diambil sempena nama sejenis monyet.. sbb labah2 jenis ni suka bergayut2 gitew.. (agaknya lerr) hehehehe

    • Tie
      March 9, 2010 at 2:33 pm

      Alamak !

      Dah jadi bapak orang pun tak kenal tuntung ?

      Tuntung tu sejenis terrapin laa… penyu… kat sungai. Tie malas nak tunggu sampai kul 3 pagi. Tak sanggup nak berkemah di tepi sungai tu. Nyamuk banyak. Tu yang orang kampung bagi kat abang.

  7. ain
    March 8, 2010 at 2:40 pm

    psst….tuntung tu apa kak..????labah-labah saya tau lah. hehehe

  8. ain
    March 8, 2010 at 2:41 pm

    oowwwh…tuntung tu mcm penyu kak ekh..????

    • Tie
      March 9, 2010 at 2:33 pm

      Betul tu ain! Kak tie belum berpeluang tengok live lagi. Belum ada rezeki.

  9. zue
    March 8, 2010 at 3:13 pm

    salam tie,
    rasa mcm tak tergamak nak makan benda yg pelik2 ni…

    • Tie
      March 9, 2010 at 2:34 pm

      Salam Zue,

      Hmm… tie pun gitu. Teringat telur buaya !

  10. zareda
    March 8, 2010 at 5:40 pm

    zar ni telur penyu, telur tuntung.. awai awai terpaksa angkat tangan.. surrender.. Pernah sekali makan telur penyu kat KT< mujur tak tersembur balik

    • Tie
      March 9, 2010 at 2:35 pm

      Errk !

      Rasa berpasir kan ? Hi hi….

  11. March 8, 2010 at 6:10 pm

    Tak pernah tengok live telur tuntung, tapi pernah rasa telur penyu masa pi Sarawak dulu, tapi Iza tak lalu nak makan huhu.

    Kak Tie tengah cari idea nak buat pantun ker..tung tong ni๐Ÿ˜€

    • Tie
      March 9, 2010 at 2:36 pm

      Memang telur tuntung rasanya macam telur penyu. Cuma lebih besar (dan byk isi).

      Pantun ? Ooo… memang kekeringan idea. Sekarang ni kan kemarau, hihi..

  12. March 8, 2010 at 6:30 pm

    Pernah hirup telur tuntung ni masa kecik…

    • Tie
      March 9, 2010 at 2:36 pm

      Baru lepas musim ni … Baru 2 kali dapat telur ni.

  13. DrSinga
    March 8, 2010 at 6:33 pm

    tuntung ..yg leher panjang tu kan….
    jap..nak gugel..

    • Tie
      March 9, 2010 at 2:37 pm

      Tuntung… species penyu gak. Di sungai…..

  14. March 8, 2010 at 11:24 pm

    k tie,

    dia orang kata sedap…. tapi zan tak pernah rasa.

    • Tie
      March 9, 2010 at 2:37 pm

      Rasa macam telur penyu je.. Cuma kak tie kurang minat.

  15. ima
    March 9, 2010 at 1:28 pm

    kak tie…pertama kali tengok telur tuntung…tapi tak tahu apa itu tuntung…huhu,malasnya nak menyelidik…kak tie bagi tahu jelah…hehehe

    • Tie
      March 9, 2010 at 2:38 pm

      Ima, tuntung tu sejenis penyu di sungai….

  16. March 9, 2010 at 3:40 pm

    Telur tuntung tu keras tak kalau direbus?

    • Tie
      March 9, 2010 at 9:38 pm

      Tak. Macam telur penyu….

  1. No trackbacks yet.
Comments are closed.
%d bloggers like this: