Home > Makan > Tomyam Ikan

Tomyam Ikan

February 20, 2010 Leave a comment Go to comments

Abang kita ni suka makan masakan Thailand. Ada orang ajar dia makan tomyam ikan. Kita tak pernah rasa pun. Jadi atas permintaannya Tie buat la sikit.

.

.

Ini isi ikan baung. Segar lagi. Boleh guna apa-apa jenis ikan isi putih. Abang tu suka sangat ikan sungai.

.

.

Masak je tomyam seperti biasa. Tie hanya  guna isi ikan  tanpa campuran dengan seafood lain. Jangan bimbang. Tak hanyir pun. Nampak berselera sungguh dia makan.

Hmm…. bagus juga cadangannya ini. Makan ikan lebih baik dari daging atau ayam, kan… Cubalah !

Categories: Makan Tags: ,
  1. February 20, 2010 at 12:33 pm

    Tom Yam ikan satu!

    Siap!!!

    slerrrppp….

  2. February 20, 2010 at 1:35 pm

    Nyam nyam… ikan sardin boleh buat tomyam tak? Ada beberapa tin di rumah nie….

  3. February 20, 2010 at 4:44 pm

    nak culik kak tie bawak lari:P

    sedapnyeee…kat umah tak makan ikan baung (walaupon sha suke)
    jd takde sape nak masak camnie..

    kak tie, takde resepi penuh ke?

  4. February 20, 2010 at 5:49 pm

    Kalau Tie kena culik oleh Sha utk masak tomyam ni, tolong buat lebih sikit utk saya sekali tau. Dah siap roger saya hehehe

    • Tie
      February 20, 2010 at 5:51 pm

      Aderk !!!

  5. February 21, 2010 at 7:26 am

    wah… macam sedap je tie.

  6. February 21, 2010 at 10:56 am

    k tie,

    ikan baung tu.. zul suka ikan tu… tapi zan tk tau pula boleh buat tomyam… izan kurang suka baung .. tapi makan juga lah. boleh cuba ni….

  7. ima
    February 21, 2010 at 2:56 pm

    best jugak ni tomyam ikan,satu kelainan dari biasa…kurangkan makan daging dan ayam…baik jugak utk kesihatan.

  8. February 22, 2010 at 9:05 am

    Kak tik punya tomyam cantik kaler kuahnya…mcm kat restaurant….izan ni masak guna kiub je..eeerrr nak resepi kak..hantar email tau!

    • Tie
      February 22, 2010 at 9:19 am

      Izan, rahsianya guna tomyam paste, bukan kuib. Boleh guna yang adabi punya.

  9. February 23, 2010 at 10:36 am

    menyelerakan….

  1. No trackbacks yet.

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: