Home > kehidupan > Isha

Isha

February 18, 2010 Leave a comment Go to comments

Isha, sibongsu yang bersemangat bersukan minggu lepas. Dah jadi gelap gelita. Walaupun keletihan, semangat kesukanannya tetap berkobar. Dia masuk acara lari 200 metre   (mamanya baru tahu, hihi)  dan tukang bawa sepanduk dalam perbarisan.  ‘Rumah’ nya dapat no 2… dan dia balik bawa tupperware sebiji, uwaaaa………(mama yang bersorak!)

.

.

Inilah kelas Isha. Dah macam dalam rumah pulak ! Dia sendiri yang snap gambar ni. Nak tunjuk kat mama , katanya. Maklumlah, mamanya asyik memerap di rumah. Tak pernah ke sekolahnya walaupun masa daftar tahun 1 dulu. Semuanya serah pada ayahnya.

Kelas ini juga tempat abang dan kakaknya belajar dulu. Kelas 6 Waja. Lucu pulak namanya, hehe….. Harap-harap Isha berjaya dalam UPSR, seperti abang dan kakaknya. Dan yang paling penting, mama harap Isha gembira bersama kawan-kawan di sini.

.

.

Ini pula meja gurunya. Bukan main labuh lagi skirting ni, hehe…..  Guru kelasnya bernama Teacher Mariati. Katanya garang, tapi suka bergaya. Tu yang buat dia rasa teruja. Seronok tengok teachernya menggayakan tudung pelbagai fesyen, hihi….  Teachernya pernah mengajar abang dan kakaknya.

.

.

Dan akhir sekali, papan kenyataan kelasnya. Mungkin baru je mula sekolah, tak ada apa-apa yang menarik pun.

~ Abang dan kakaknya di sekolah Men. Isha pula akan ke sekolah menengah tahun hadapan, insyaallah. Namun mamanya belum pernah sekali pun hadir dalam aktiviti sekolah melainkan majlis penyampaian hadiah je. Maaflah sayang semua. Mama tak pernah dapat menyesuaikan diri masa di sekolah dulu. Tapi mama bersyukur kerana semua anak-anak mama punya kawan-kawan, dan selesa di sana.

Categories: kehidupan Tags: , ,
  1. February 18, 2010 at 7:39 pm

    perkhh ..

    org pertama komen kat sini.. hehehhe

    dulu maza rumah merah, kemudian pernah jadi rumah kuning..
    hijau pun ada, dan biru pun ada..

    kira ikut kengkawan gak ler.. hehehhhe

  2. February 18, 2010 at 7:40 pm

    bab merentas desa, memang maza tak suka..

    selalunya maza ponteng, ataupun buat2 sakit..
    hehehhehe

    kalau terpaksa gak, maza jalan lengang kangkong..
    tiba2 aje sampai kat rumah balik, bukan ke sekolah!

    wakakakkaka

  3. February 18, 2010 at 7:50 pm

    Salam Akak Tie lalingto……

    Errkkkk hijau bebenor le……..tapi amat baik utk mata kita.

    Ku lihat hijauuuuuuuuu!!!!!

    • February 19, 2010 at 2:32 am

      erk.. nasib baik tak allergic hijau.. hehehe

      ada org tu, suka biru jerk.. pantang nampak hijau!
      habis diamuknya..
      sampai kerusi meja yang tak bersalah pun dicampakkan ke luar.. hehhehee

      • February 19, 2010 at 7:52 am

        Anak sapo la tuuuu???

        Errrkkk, hijau ke biru? Biru ke hijau?
        Den pilih pink je la…..
        🙂

  4. February 18, 2010 at 8:37 pm

    Assalamualaikum kak tie.
    Wahhhh… semangat hijaunya kelas Isha. Dia pun rumah hijau nampaknya. Cantik dan kemas je kelas dia, tentu berjaya merangsang perkembangan otak yang cerdas. Terima kasih kak tie tunjuk gambar Isha, dapatlah kakchik kenal anak bongsu kak tie.

  5. February 18, 2010 at 8:59 pm

    Kalau bab berlari ni sonang aje. Cuma mahu menang je yang susah sikit. Kelas Isha amat mesra alam… hijau dan tenteram. Tahniah kepada guru2 & murid semua. Best of luck buta Isha utk UPSR nanti… ada byk masa lagi ni.. go girl go… Maknya tolong la jugak ye..

  6. ima
    February 18, 2010 at 10:36 pm

    wahhh…rumah sukan hijau, kelas pun hijau…memang segar mata memandang…dah besar ye anak bongsu kak tie…

  7. February 18, 2010 at 11:38 pm

    amboi, bukan main skirt meja cikgu tu…glamour…

  8. February 19, 2010 at 10:05 am

    meriah betul meja skolah sekarang ye?

    dulu time skolah rendah dok lopong jek meja.. takde pun fancy2! hihi

  9. February 19, 2010 at 1:47 pm

    lawanyer kelas dia!!🙂
    wow!

  10. February 23, 2010 at 2:24 pm

    Tie,
    anak akak asiyah sure suka tengok kelas ni..
    sebab dia suka warna hijau….

  11. dyg
    March 14, 2010 at 6:58 pm

    wah skirting….hehehe cam leh men sorok2 lak bawah meja tu.. hihihi

  1. No trackbacks yet.

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: