Home > Suka suka > Cuba teka

Cuba teka

…. (Sila baca dengan tutup hidung)

“Mari jauh ni… dari Pakistan”  – Abang hensem

“Wah……. pandainya orang yang mereka ni ”  – Mokcik Jakun

.

.

.

Agak-agak apakah kegunaannya, ekk ?

.

.

~ Err…. bukan kita yang beli.  Bertuah la mokcik kupik ni nak keluar duit untuk benda-benda gini….😛

  1. tB
    February 5, 2010 at 2:55 pm

    bakul penutup ular agaknya,

    • Tie
      February 5, 2010 at 3:55 pm

      Adoi laa…..

      Sejak bila pulak kita bela ular ni…. hihi…

  2. February 5, 2010 at 3:14 pm

    bila tarik, jadi bakul…
    dah pernah beli di serawak tapi simpan punya lah lama, sampai putus sambungannya.. tak boleh guna…

    • Tie
      February 5, 2010 at 3:55 pm

      Ooo..ye ke ?

      Buatan Sarawak ke ?

  3. Tirana
    February 5, 2010 at 3:29 pm

    Stool plus bakul..agaknya la…tak biasa tengok..hehehe

    • Tie
      February 5, 2010 at 3:56 pm

      Hihi…. kita beri peluang kat orang lain lak, ya….😛

  4. February 5, 2010 at 3:39 pm

    hiasan dinding ker? (jwb sambil tutup idung)

    • Tie
      February 5, 2010 at 3:56 pm

      Hmm….. ada bunyi dengung tak ?

  5. February 5, 2010 at 3:44 pm

    coaster….lapik gelas….kan kak Tie.

    • Tie
      February 5, 2010 at 3:57 pm

      Hihi… Nanti kak tie beritahu jawapannya…🙂

  6. February 5, 2010 at 3:51 pm

    sekali tengok macam pelapik periuk panas je

    • Tie
      February 5, 2010 at 3:58 pm

      Kena tengok banyak kali la KakChik.

  7. February 5, 2010 at 4:04 pm

    hukan ham he ni?? (tanya sambil tutup hidung)

    translationnya : bukan jam ke ni??

    hikkssss

    • Tie
      February 5, 2010 at 4:22 pm

      Ooo… pandainya !!

      .
      .
      .
      .
      .
      Bukan laa….. hihihi..

  8. February 5, 2010 at 4:54 pm

    Benda tu boleh digunakan untuk multi purpose – kalau tarik boleh jadi macam bakul untuk letak buah-buahan dan kalau rata camtu boleh buat lapik periuk panas atas meja… nekcun ada beli semasa berjalan ke Philiphine dulu…

    • Tie
      February 5, 2010 at 5:02 pm

      Uwaaaa……..

      Beruntungnya dapat jenjalan gitu. Napa tak ajak Tie sekali Nekcun ?? Nak ikut laa.. hehe..

  9. February 5, 2010 at 5:01 pm

    tempat sawang membiak,kekekeke

    • Tie
      February 5, 2010 at 5:03 pm

      Oooiiitt !!

      Jangan nak myindir kak tie tau !!

      Kang kena pulas telinga tu !!😛

  10. February 5, 2010 at 7:35 pm

    meletak barang. buka penutup atas tu

    • Tie
      February 6, 2010 at 11:02 am

      Hihi….. nanti kak tie beritahu ya..

  11. ain
    February 5, 2010 at 8:38 pm

    tu bowl kan, bila tarik ke atas, dia akan jd mcm bowl. gtee betul ni.hihi

    • Tie
      February 6, 2010 at 11:02 am

      Shh…..😆

  12. February 5, 2010 at 10:26 pm

    kakpah ada yang macam ni. beli kat jakarta. tapi bentuk dia macam kacang. bila ditarik tangkainya, jadilah satu bekas. kakinya pula dipusing sikit supaya bekas boleh berdiri. samakah? kakpah letak potpuri je kat dalamnya.

    • Tie
      February 6, 2010 at 11:03 am

      Ooo…. gitu ke ? Mesti cantik, kan..

  13. February 6, 2010 at 8:16 am

    nyiru kan..jemur ikan kering..

    • Tie
      February 6, 2010 at 11:03 am

      Alaa… Sally ni, Tie dah teringin nak goreng ikan kering lak tgh ni, hihi..

  14. February 6, 2010 at 8:24 am

    k tie…

    ituu… bakul… yes yes yes

    ada pakistan jual kat restoran mamak haritu dtg kat kami suruh beli… tp zan x beli…

    • Tie
      February 6, 2010 at 11:04 am

      Uwaaaa……..

      Izan…..

      Hensem tak ?

  15. dyg
    February 6, 2010 at 10:28 am

    ye kak tie, mak saya ade satu benda ni, walaupun diukir tapi tak putus pula kayu tu. tak pasti mak saya beli di mana pula, pakistan pun tak pernah pergi…hehehe

    • Tie
      February 6, 2010 at 11:05 am

      Ha ha ha….

      Mesti abang Pakistan yang datang…

  16. DrSinga
    February 6, 2010 at 10:58 am

    kupik ke..kopek???
    hehehe…

    • Tie
      February 6, 2010 at 11:06 am

      Kopek ?

      Waakakakaa……… Teringat masa baru jadi menantu dulu. Sebut kopek bawang je semua orang tersengih-sengih !!

  17. February 6, 2010 at 11:07 am

    kupik tu gapo kat tie???

    • Tie
      February 6, 2010 at 11:13 am

      Kedekut laa…. hihihi….

  18. February 6, 2010 at 12:08 pm

    errr…. biskut kot?

    kalau tak pun kek melaka?

    ehhehe

    selain makanan maza tak leh pikir lagi.. heheheheh

  19. February 6, 2010 at 1:03 pm

    alas pinggan kot..
    haa..saya tau..itu kayu hahahaha…

  20. ima
    February 6, 2010 at 1:56 pm

    tempat menyimpan barang kot…

  21. nahmy
    February 6, 2010 at 10:15 pm

    aa’haaahh! saya tau…itu mangkuk untuk letak buah-buahan kan? kena tarik dari tgh tu…pastu jd mangkuk…

  22. February 6, 2010 at 10:31 pm

    No idea, keke!

  23. sya
    February 6, 2010 at 10:47 pm

    jadi bakul kan?😛

  24. February 7, 2010 at 4:32 am

    Cantik nye bekas kayu gitu… tempat lapik apa2 kot kak tie? heheh

  25. February 7, 2010 at 8:05 am

    Tak pernah pergi pakistan, walaupun pernah beli benda cam ni.
    Saya beli kat Sarawak je.

  26. February 7, 2010 at 3:02 pm

    Sila baca dengan tutup hidung hishhh pelik benar heheh ;p
    tempat letak belacan ke? wakakak ;p

  27. February 7, 2010 at 4:13 pm

    Salam Akak Tie…..

    Ntah la…..sy lagi la tak tahu sbb ini 1st time sy tgk bende ni.
    🙂

  28. February 7, 2010 at 5:04 pm

    Ini mcm piring terbang UFO aje…

  29. February 8, 2010 at 7:54 am

    What is the answer???😉

  30. February 8, 2010 at 10:42 am

    nak tekan tapi dah ada 2 org bagi jawapan. Bakul Doraemon hehehe

  1. No trackbacks yet.

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: