Home > Makan > Dah siap !

Dah siap !

Baru selesai masak kincam . Goreng sekejap je supaya tak layu.

.

.

.

.

Rasanya ?

Sedap !!  Memang sedap !!  Rangup sikit. Kalau ratah sorang pun boleh habis….. hihi.

Lepas ni nak cari la di hypermarket. Macam tak cukup je. :mrgreen:

.

.

Categories: Makan Tags: ,
  1. DrSinga
    February 1, 2010 at 1:12 pm

    sedap bau..sampai ke KL ni!!!

    • Tie
      February 1, 2010 at 2:33 pm

      Ooo… ye ke ? hi hi…

  2. February 1, 2010 at 1:41 pm

    lepas ni tak sempat kudup bunga lily nak kembang mekar, abis dipetik org utk dimasak, semua ni TIE punya pasal la nie🙂

    saja la tu tayang udang besaq2 tu kat atas tu, sekali imbas mcm goreng kacang buncis

    • Tie
      February 1, 2010 at 2:34 pm

      Hehe….

      Ramai orang dah lama makan kudup bunga lily ni. Cuma kita je yang ketinggalan, ekekeke…..

      Udang tu taklah besar sangat. Camera trick je, hihi..

  3. ain
    February 1, 2010 at 2:02 pm

    rangupnya gambarr!!! macam asparagus gak ke kak tie. krap..krup..krap..krup!!

    • Tie
      February 1, 2010 at 2:35 pm

      Memang rangup ! Macam asparagus jugak!

      Err… macam mana boleh dengar kak tie ngunyah, ekk ?😆

  4. Tirana
    February 1, 2010 at 2:10 pm

    Wah..dah siap masak sayur kincam..baru first time tengok sayur ni… Nampak pun dah sedap..tentu rasanya berkali-kali ganda sedap..

    • Tie
      February 1, 2010 at 2:36 pm

      Tirana, cubalah cari nanti.

      Memang sedap tau !

  5. ima
    February 1, 2010 at 2:36 pm

    emmm…memang sedap!baru tengok gambar dah terasa kesedapannya….yum!yum!

    • Tie
      February 1, 2010 at 2:37 pm

      Ima… gi cepat cari kat Hypermarket tu…

      Orang kata goreng belacan macam kangkung tu pun sodap!

  6. February 1, 2010 at 3:52 pm

    Nampak sungguh menyelerakan walaupun kpd saya yg tak berapa suka makan sayur ni. Kalau dekat mau saya serbu rumah Tie hehehe

    • Tie
      February 1, 2010 at 5:53 pm

      Napa tak suka makan sayur ?

      Kan bagus untuk kulit tu.. ada vitamin dan serat. hehe…

  7. February 1, 2010 at 4:07 pm

    Wow, this is looking yummy! Wanna try some, pls pass to me! Kekeke.

    • Tie
      February 1, 2010 at 5:54 pm

      Memang yummy ! Kak tie boleh habiskan semua tau !

  8. February 1, 2010 at 4:28 pm

    wah… memang mengancam. kakpah baru balik dari ch ni. beli gaklah sayur ni, 7 peket 10 ringgit.

    • Tie
      February 1, 2010 at 5:54 pm

      7 peket ?

      Uwaaa……. mesti meriah kuali kakpah nanti, hehehe… Bestkan dapat makan sayur segar…😛

  9. February 1, 2010 at 5:45 pm

    Wah sungguh mengancemmm kincam iteww!!! meh nak sudu sudu kan sikit. hehehe..

    psst, kak tie, kite ni kan, masak sekali sehari je. itu yang sempat nak amik gambar dan posting pendek2 kat blog tue. mikael daddy dia tolong jaga time kite masak. masak pun kalau kaktie perasan, yg simple2 je. tak sempat nk masak yg renyah2. hehe… tambeen? ha.. metullll… memang kuat pasal makan tambeennn.hahahaa

    • Tie
      February 1, 2010 at 5:56 pm

      Nak sudu ?

      Kak Tie sudipkan, nak tak ? Ekekeke…….

      ooo…. betullah firasat kak tie. Ubat kuatnya tamben ! Sini payah sikit nak dapatkan tamben…

      Biri-biri Mek (mentua) tu ada laa… Nanti nak bodek dia, waakakaa…….😆

  10. February 1, 2010 at 6:25 pm

    kincam tu apa?

    • Tie
      February 1, 2010 at 6:27 pm

      Kincam tu kudup bunga lily…

  11. kin
    February 1, 2010 at 6:31 pm

    1st time saya dengar nama sayur ni kak tie. nampak sedap!

    • Tie
      February 2, 2010 at 10:05 am

      Sedap Kin. Macam asparagus pun ada (padahal tak pernah rasa, ekekeke….)

  12. February 1, 2010 at 7:26 pm

    sedap ke????
    tp nmpk mmng cm sedap kn?

    • Tie
      February 2, 2010 at 10:05 am

      Sedaaaap…!!

      Meh sini, kak tie nak bagi kursus memasak, termasuk kemas rumah dan lipat kain yang bertimbun tu, hihihi…

  13. February 1, 2010 at 7:55 pm

    waduuu….. menyelerakan…….. delicious…. nyam nyam…. alar tak leh lar nampak ijau2 tu …. terliur kita…

    kalau yg dah kering kincam tu selalu kita guna buat kuah beningkan… yang ada suun, fucuk… kendian kincam… betulkan k tie..

    • Tie
      February 2, 2010 at 10:07 am

      Betul laa… Tapi kat ganu ni kak tie jarang betul nampak yang kering ni. Tu yang dah lupa. Nanti nak gi cari, nak buat sayur chap chai pulak !!

  14. February 1, 2010 at 10:40 pm

    psst; kalau ada gaut boleh meletup sendi tu.. huhuhuhu

    sedap tu, memang tangkap leleh ler..
    meh ler sikit Tie..
    meh lerr.. huhuhu
    slurp! slurp! slurppppp!

    • Tie
      February 2, 2010 at 10:09 am

      Kalau dah leleh tu cepat-cepatlah capai kain lampin buat lap ! Kang kuyup keyboard!

      Err… sesiapa yang ada gout tu elok makan yang ijou tu je… lagi banyak khasiat!

  15. February 2, 2010 at 12:12 am

    nampak sedap sungguh kak tie, tambah2 yang merah2 tu. kecur air liur walaupun dah jam 12 lebih ni. kak tie makin terer la ambik gambar, cantik shot nya.

    • Tie
      February 2, 2010 at 10:53 am

      Kak tie baru belajar snap sana sini… Tapi kena buat sorok-sorok. Kang abang kata dah buang tebiat pulak, hehehe….

  16. February 2, 2010 at 9:48 am

    sedapnya kak tie….
    tmbah plak ada udang, nk meleleh air liur dah nih, tgh memikir2 nak masak apa tghari nih….he he he bolehlah tiru resepi kak tie tu. kena gi tunas manja cari kincam tu. sebelum nitengok jer tak tau nak buat gapo benda alah tu….he he he.

    • Tie
      February 2, 2010 at 10:53 am

      Elok la tu. Cepat pergi. Kang abis pulak ! Tak pun boleh goreng kacang boncis… sedap jugak!

  17. February 2, 2010 at 12:07 pm

    Abang long paling suka makan sayur masak separuh. Baru terasa enak.

  18. February 7, 2010 at 3:12 pm

    … masakan yang mencongkam! membuatkan orang rindu masakan di rumah.. T.T

  1. No trackbacks yet.

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: