Duda lara

BWS tips button

Presenting …..Cookie…..

.

.

.

.

Mokcik nampak Mochi tak ?

.

.

.

.

Hu hu…. mana la pergi bini aku ni …?

.

.

.

.

.

.

Eh ! Silap naik tangga pulak !!

.

.

.

.

.

.

Err…. ngantuk la. Kita nak naik tidur…. nampak gaya tidur sendirianlah malam ni…

.

.

.

.

Errk ! Silau la mokcik ! Kita biasa duduk dalam gelap !

.

.

.

.

.

.

.

.

Mochi….. abang rindu kamu……….. uwaaaa………….

.

.

  1. sya
    January 18, 2010 at 2:33 pm

    alahai… kesiannya dia..
    teringat dulu bila angsa betina mati, angsa jantan duk kat tepi bangkai angsa betina sampai taknak makan, minum, berhari2.. bila dah di tanam, duduk la kat tepi ‘kubur’ tu pun berhari2…
    last2, kesian, sembelih aje lah… huhu

    • Tie
      January 18, 2010 at 4:49 pm

      Err…. kesian terus sembelih, ekk ?

      Masak gulai ke ? Uwaaa…. kenduri arwah !

  2. January 18, 2010 at 3:45 pm

    Tie..
    cari kan pasangan baru..kesian dia…

    tumpang lalu sya..
    kesian angsa jantan tu..punya la setia kat pasangan dia…elok suami suami mencontohi angsa ni..ni tak..kubur masih merah dah jumpa pasangan baru…hahahahah

    • Tie
      January 18, 2010 at 4:52 pm

      Rasa serik la kak.

      Takut bini barunya mati bentan lepas beranak macam Mochi nanti.

      Hamster mudah je beranak. Kasi honeymoon 2-3 hari terus bunting laa…

  3. ain
    January 18, 2010 at 3:46 pm

    alahai kak tie…sian laki si mochi!!! laki mochi dh jd mcm saya pulak ni ha. abanggggg!!! meh le balikkkk!!! huwaaaaaaaaaaaaaaa!!!!

    • Tie
      January 18, 2010 at 4:53 pm

      Oooo…..

      Lupa lak. Jangan sensitip Ain… hehe….

      Terbayang-bayang lak Ain dlm sangkar tu, ekekekeke……

  4. January 18, 2010 at 4:24 pm

    Tie! kelakar ler dialog2 kat atas tuπŸ™‚

    kesian Cookie, jgn biarkan dia keseekoran tanpa teman

    tak baik aniaya binatang mokcik

    • Tie
      January 18, 2010 at 4:55 pm

      Errk !

      Janganlah kata kita aniaya… sayu la .

      Takut kes mati kerana bentan lagi… kubur mochi dan anak-anaknya masih merah lagi.

      Bagi peluang cookie jadi duda barang 2-3 bulan, hehe…

  5. January 18, 2010 at 4:36 pm

    mochi je??

    abr tak rindu angie gak ke????

    .
    .
    .

    uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    ini tak adil!!
    ini tak adil!!

    hikhikhik..

    rindu mama!!
    rindu mama!!

    errrr… dah lupa angie ke??
    jgn la gitu mama…. huhuhu

    • Tie
      January 18, 2010 at 4:56 pm

      Angie ?

      Siapa tu Angie ??

      .
      .
      .
      Uwaaa……… Angie pergi mana, nak ooii ??

      Mama rindu laa.. sampai terpaksa beli hamster ganti tempat Angie !!

      Nah ambik kuaci !! Ada banyak lagi ni, waakakakaa……

  6. January 18, 2010 at 4:58 pm

    mesti sunyi hidup sorang, takde kawan utk berebut tangga.

    • Tie
      January 18, 2010 at 9:18 pm

      Betul tu… masa mochi ada, kekadang tergolek2 jatuh dari tangga sebab dua-dua nak naik pada masa yang sama, hehe..

  7. January 18, 2010 at 6:03 pm

    Ini yg saya tak sampai hati nak bela binatang huhuhu

    Ada takde saya bela ikan.

    • Tie
      January 18, 2010 at 9:19 pm

      Tie memang malas nak bela, tapi budak-budak tu, ada je nak bela binatang ni. Macam la kita ni tak de kerja.

  8. DrSinga
    January 18, 2010 at 6:54 pm

    alaaaaa….
    kesiannya kita tgk duda Mochi…
    siapa nama dia??

    • Tie
      January 18, 2010 at 9:21 pm

      Cookie…. dia dan mochi memang mesra, selalu buat massage bergilir-gilir.. lucu tengok.

  9. January 18, 2010 at 7:10 pm

    kesiannya dia..cari la anak dara baru kat die..hik3…

    • Tie
      January 18, 2010 at 9:22 pm

      Anak dara ?

      Errk ! Nanti kak tie tinjau kat kedai.. tapi setakat ni belum lagi ada species yang sama. Hamster ni ada banyak species, Mochi dan Cookie species Winter White.

  10. intan
    January 18, 2010 at 7:11 pm

    nama dia cookie.
    comelnya…

    • Tie
      January 18, 2010 at 9:23 pm

      He he… comel dan lucu.

  11. January 18, 2010 at 7:27 pm

    takde janda janda solo sebelah rumah wat teman tidur tuh mokcik? kesian benar gersang tuh.hahahaha

    • Tie
      January 18, 2010 at 9:25 pm

      Uwaaaa……

      Kat sini (ulu ni) tak de laa… nak cari species yang sama. Kalau tak sama, nanti tak ngam… gaduh… perang besar, hehe…

      • January 23, 2010 at 9:50 pm

        hehehe.. kalau gaduh sayang takpo kot. jgn mokcik letak tupai doh ler. yg tu memang perang dunia la.hihihi… psst, kaktie sihat? lama dok tgk duda ni je…πŸ™‚

        • Tie
          January 23, 2010 at 10:31 pm

          Kak tie sibuk sikit.

          Dah cuba banyak kali laa.. entah kenapa tak boleh nak masuk ke bloginformasi tu… ada problem ke ?
          Cuba check url yang adik tulis ni…betul ke ?

  12. January 18, 2010 at 7:57 pm

    seba sungguh tgk gambau yg last tu kak!!

    • Tie
      January 18, 2010 at 9:26 pm

      Ooo…. memang sedih gak! Tak pe laa.. nanti kak tie carikan dia bini baru, hehe…

  13. January 18, 2010 at 9:51 pm

    byknye yg saya ketinggalan…maknanya malasnya saya nak ngadap komputer skrg ni hehe..

    kasi ler si cookie tu bini lagi..kesian dia kesunyian..kang kene penyakit nyanyuk plak haha..

    • Tie
      January 21, 2010 at 6:45 pm

      Hehe.. hamster nyanyuk.. hehe..

  14. January 18, 2010 at 10:09 pm

    huhuhu.. gambar yg last tu yg paling cute… huhuhu

    tapi rasanya cute lagi si Aqlan Sholehin.. hehehhehe

    • Tie
      January 21, 2010 at 6:46 pm

      Tentulah Aqlan Sholehin tu cute, ikut rupa ayahnya, ekekeke………

  15. January 19, 2010 at 10:38 am

    alahai siannya, tentu dia boring banget

    • Tie
      January 21, 2010 at 6:47 pm

      Tu laa.. dulu selalu gak berebut makanan dengan mochi, hi hi..

  16. January 19, 2010 at 3:33 pm

    kena carikan bini baru tu tie. kesian dia kesepian hehe

    • Tie
      January 21, 2010 at 6:47 pm

      Hehe…. nanti laa…

  17. cpj
    January 19, 2010 at 6:04 pm

    teringat masa form six dulu, buat pembedahan di makmal bio…langsung tak sian…skrg rasa sian pulak.

    • Tie
      January 21, 2010 at 6:48 pm

      Oo…kak tie pun ada buat dulu, tapi tikus tu dah mati, tu yang tak rasa apa-apa pun.

  18. January 19, 2010 at 9:33 pm

    gambar last tu paling feeling.

    • Tie
      January 21, 2010 at 6:48 pm

      Cookie tu suka buat gituπŸ˜›

  19. January 20, 2010 at 8:02 am

    kesiannya Kak Tie…Lonely…

    • Tie
      January 21, 2010 at 6:49 pm

      Kekadang dia nakal gak, gigit jari kita pastu lari menyorok!

  20. nahmy
    January 20, 2010 at 3:07 pm

    leka klu melayan si ‘cookie’ tu no…anak-anak dulu ada 3-4 ekor pastu mati tinggal sekor je lagi. rasa cam nak bagi org sebab kesian tengok dia sorang-sorang …erhkk! sekor-sekor..

    • Tie
      January 21, 2010 at 6:50 pm

      Ada bela hamster, ekk ?

      Hamster ni hidup tak lama laa… paling lama 3 tahun. Tapi yang jantan tu mungkin lebih lama sikit.

  21. January 20, 2010 at 4:26 pm

    siapa Mochi??…

    oooohh..ibu tikus yaa…err…siannyer..dah mati..

    tak pe TIe…yg pergi akan berganti..jgn sedih yaa..

    • Tie
      January 21, 2010 at 6:51 pm

      Mochi tu hamster laa… Cookie’s wife.

      Tunggu laa.. kak tie nak carikan dia wife baru, hi hi..

      • January 22, 2010 at 3:43 pm

        sepupu tikus la tu..hehehe..

        nk cari jodoh baru utk cookie yek..hantaran dh cukup..hahaha

        • Tie
          January 23, 2010 at 9:21 pm

          Err… ada la bau-bau bacang, hehe..

          Hantaran ? Hmm..sekarang mahal hantaran tu, kita cari anak yatim da laa… hehe…

  22. January 21, 2010 at 1:34 pm

    rindu kak tie tewww.. ihiks

    • Tie
      January 21, 2010 at 6:51 pm

      Errk ! Rindu ?

  23. January 21, 2010 at 5:19 pm

    Salam tie… sedih pulak bila tengok cookie tu sunyi begitu… terbayang pulak macam manalah kita nanti kalau salah sorang dari kita (tak tahulah nekcun ke atok) yang pergi dulu… tentu sunyi kan?… sekarang ni ke mana-mana mesti berdua… kalau dah tinggal sorang, camna ya?… tu lah yang selalu nekcun do’a nak sehidup semati ngan atok!… takut kesunyian sorang-sorang…

    • Tie
      January 21, 2010 at 6:52 pm

      Tie pun fikir gitu gak.

      Sedihkan…

  24. nekpp
    January 21, 2010 at 11:00 pm

    kalu dah beranak buley bagi kat ms edy nekpp yerk mokcikk..dia nak bela hamster!
    haziq plaks nak bela ayam..snake..etc etc etcc..nak buat mini zoo..aduoiii..
    bapak plaks..bela ikang…
    mak plaks tukang bagi makang!!! huwaaaaaaaaaaaaa

    • Tie
      January 23, 2010 at 9:24 pm

      Amboi.. satu family kasihkan haiwan !!πŸ˜†

      Kalau nak ikut perangai budak2 dan bapak budak tu memang gitu laa.. Kalau boleh semuanya nak bela. Tapi yang tukang beri makan dan jaga kebersihan mereka tu , mama la jugak! Si ayah tu memang ada hasrat nak buat mini zoo..kat kpg nanti. Adoi laa…

  25. January 22, 2010 at 8:55 pm

    Salam Akak Tie….

    I`m homeeeeee……

    ;)Alahaiiii kesiannye dia…….uwaaaaaaaa, sy yg nangis!!!!

    Akak Tie, carilah pengganti baru….biar cookie ada partner.

    • Tie
      January 23, 2010 at 9:26 pm

      Selamat pulang !πŸ˜›

      Cookie tu nampaknya dah dapat menyesuaikan diri sendirian.

      Rasa lucu la tengok perangai dia… hehe…

  26. January 23, 2010 at 1:00 am

    kesiannya Cookie nie Kak Tie. Takde angan2 nak kahwin baru ke? T.T

    • Tie
      January 23, 2010 at 9:28 pm

      Hi hi..tengoklah nanti.πŸ˜›

      • January 30, 2010 at 12:39 pm

        Kak Tie, nie entry contest rupanya.. All the best yea!πŸ˜‰

        • Tie
          January 30, 2010 at 5:25 pm

          Saja je.. kebetulan dah buat entry ni dulu, jadi kak tie gunakan untuk contest. Tak harap pun utk menang. Sebab ramai yang punya pets yang comel-comel…

  27. zareda
    January 23, 2010 at 4:31 am

    apa khabar anak anak dia 8 ekor tu yer?

    • Tie
      January 23, 2010 at 9:29 pm

      Semua dah mati la Zar…….

  28. January 23, 2010 at 9:23 am

    k tie,

    janganlar camgitu…. cepat2 carikan pasangan dia. hidup ni kena berpasang-pasangan baru dia panjang umur dan banyak rakyat… hhihihihi….. nak buat camne tiap kali dia dapat rakyat kena tukar permaisuri sekali hihihi…

    oppp…oppp..opppp…. jangan kerejakan izan…. izan gurau aje… tapi betulkan – tuk si incik cookie tuuuuuuu…. klu yang lain nak jugak…. sila sign agreement hahahaha…. wuppppppppssssssss…. gurau je….

    • Tie
      January 23, 2010 at 9:38 pm

      Ehehehe….

      Zan , kak tie serik laa.. kang kalau bini barunya mati beranak lagi tentulah haru. Kak tie ni mudah sayang. Masih terbayang2 arwah Mochi tu. Dia suka ‘sikat’ rambutnya guna dua tangannya. Setiap haiwan ni ada karektor masing-masing… tu yang buatnya istimewa.

  29. January 24, 2010 at 12:47 am

    Siannya duda tu. Carilah mana-mana janda berhias, boleh buat kawan. he he he

    • Tie
      January 24, 2010 at 6:52 am

      Payah sikit nak cari janda berhias species ni.. kalau jenis lain tu banyak. Cuma takut perang besar nanti. Hu hu…

  30. dyg
    January 27, 2010 at 11:20 pm

    hehehe kelakar la kak tie ni, hamster pun cam orang jugak, kene pula ngan dialog2 tu..hehehehe

    • Tie
      January 28, 2010 at 8:03 am

      Hehe…. saja nak hiburkan kalian semua…πŸ˜›

  31. January 29, 2010 at 9:48 pm

    salam..kenal@psahabatan,org tpg mai lawat

    • Tie
      January 30, 2010 at 5:11 pm

      Salam deeja,

      salam persahabatan…πŸ˜›

  32. j M
    January 30, 2010 at 1:44 pm

    saye tak leh tgk kak minatang mulus2 camni..kot ade sbelah sy mesti sy dah cavbot awai2 dah..huhuhu

    • Tie
      January 30, 2010 at 5:17 pm

      Alaa… JM, kak tie pun gitu gak. Tapi bila tengok hamster ni, terus hilang rasa geli. Comel tau, hehe..

  33. kin
    February 1, 2010 at 7:09 pm

    kami anak beranak tak suka pets. anak2 semua takutkan binatang segala tuh. kucing datang dekat pun lari! kalau hamster yg comel nih, tengok dr juah boleh lah budak2 nih. tapi, akhir2 ni, anak2 duk sibuk nak ada pet jugak, nak bela ikan katanya. sbb kat sini, nampak ramai org sangat penyayang dgn pets, treutamya anjing. comel2 plak anjing dorang tuh. tapi saya yg blm bagi green light.

    • Tie
      February 2, 2010 at 10:04 am

      Kin.. anak-anak tu kecil lagi. Kak tie rasa belum sampai masanya nak bela pets ni. Leceh , dan tak baik untuk kesihatan… terutama yang ada bulu tu. Tapi bila mereka dah besar sikit, boleh gak bela rabbits, kak tie suka rabbits. Cuma ingat nak bela bila pindah ke klate nanti. Kawasan luas sikit.

      Anjing ? Ooo.. memang comel-comel, yang kecik-kecik tu. Silap-silap ingat kucing pulak !! Tapi kak tie takut anjing. Dari jauh dah on your mark, get set, go…..πŸ˜›

  1. No trackbacks yet.

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: