Home > kehidupan, Uncategorized > Kempunan

Kempunan

Kelmarin rasa terkilan sungguh. Tak dapat nak lihat gerhana  matahari dalam besen air tu sebab angin bertiup kencang. Jadi air dalam besen tu berombak sampai naik pening untuk melihatnya.

Walau bagaimanapun, untuk mengurangkan rasa hampa, Tie snap juga gambar matahari, directly tapi tanpa melihatnya. Kang terus rabun pulak !

.

Tak dapat lihat gerhana laa…… tak ada rezeki. 

~ Hmm….. tengok awan tu rasa kagum betul. Cantik pun ada, gerun pun ada…… Allah Maha Berkuasa !

.

.

Categories: kehidupan, Uncategorized Tags:
  1. DrSinga
    January 16, 2010 at 11:54 am

    cantek awan tu Tie…
    tak berpinau mata ke..
    ke…main snap je??sambil mata tutup..

  2. Tie
    January 16, 2010 at 12:01 pm

    Main snap je…. hehe… mata pejam laa…

  3. January 16, 2010 at 12:35 pm

    tie,
    akak dok sibuk kehulu kehilir semalam pun terlupa nak tengok gerhana… leka betul..sampai lupa…

    • Tie
      January 16, 2010 at 6:41 pm

      Ooo… Tie yang tak sibuk dok rumah ni pun kekadang lupa gak, hehe..

  4. January 16, 2010 at 1:14 pm

    salam kak tie.
    kakchik pun terlepas peluang sebab masa kejadian tu kakchik di OUM menguruskan pendaftaran semester baru.
    ingatkan suami buat rakaman, dia pun terlepas juga sebab balik solat jumaat lambat. tengok gambar orang dan baca suratkhabar ajelah.
    tapi gambar yg kak tie direct snap tu cantik, subhanallah.

    • Tie
      January 16, 2010 at 6:42 pm

      Tu laa…

      Bila tengok, nampak cantik pulak.

  5. ain
    January 16, 2010 at 1:52 pm

    cantik pulak awan tu!!! Kebesaran Allah kan! kat sini langsung tak nmpak gerhana hari tu. mendung!!!

    • Tie
      January 16, 2010 at 6:43 pm

      Kat sini masa tu tak pulak mendung. Cuaca panas , cantik, cuma berangin je…

  6. January 16, 2010 at 2:07 pm

    nampak macam sebiji mata yang melihat perilaku kita hamba Allah ini. Ishh….
    kakpah pun tak dapat melihat gerhana semalam. rugi..

    • Tie
      January 16, 2010 at 6:43 pm

      Betul tu kakpah, rasa takut jugak.

  7. January 16, 2010 at 2:36 pm

    kaktie.. angin mmg kuat sekarang ni!

    semalam terdongak2 gak. tapi dah bak dekat pukul 5!

    • Tie
      January 16, 2010 at 6:45 pm

      Ye ke….?

      Sini kekadang kuat gak anginnya…

  8. cpj
    January 16, 2010 at 3:24 pm

    Dalam gelap(di belakang)ada cahaya(matahari)di atas cahaya ada cahaya(awan putih)atas cahaya dilapisi cahaya yang terang benderang(cahaya putih sampai ke mata)menyilau mata yang memandang.SubhanAllah…AllahuAkbar…Allah Maha Besar!…

    • Tie
      January 16, 2010 at 6:56 pm

      Memang cantik kan… Allah Maha Besar !

  9. January 16, 2010 at 3:24 pm

    k tie,

    lain rupa awan tu… takut tengok. jangan kata pandang kat luar…. memandang kat pic ni pun rasa pedih… x leh pandang lama-lama. cuba k tie pandang lama2… sakit tak rasanya. cahaya putih kat tengah tu terang betul…

    • Tie
      January 16, 2010 at 6:46 pm

      Hi hi… memang macam perit mata, kan…

      Tengok awan je laa….😛

  10. sya
    January 16, 2010 at 4:34 pm

    ha ah.. cantik awan tu…
    tak dapat tengok.. sebab masa tu, kat sini awan mendung… huhu..
    selalu macam tu… time gerhana je, mendung…. takde rezeki nak tengok…

    • Tie
      January 16, 2010 at 6:46 pm

      Ooo… gitu, ek.

      Tak pe laa… ramai yang tak dapat tengok. Tengok dalam akhbar je.

  11. January 16, 2010 at 5:32 pm

    Itulah tanda – tanda kekuasaan Allah. Boleh menyebabkan timbul rasa gerun dengan kehebatan dan keagungan Allah

    • Tie
      January 16, 2010 at 6:47 pm

      Rasa kecil sangat kita ni, kan..?

  12. January 17, 2010 at 12:05 am

    psst: elok snap dgn filter kat basen tu, jgn snap direct ke matahari, boleh merosakan kamera.. huhuhu

    sayang kamera lorr.. walaupun harganya RM2K.. huhuhu

    • Tie
      January 17, 2010 at 9:03 am

      Filter apa pulak ? Camera Tie ni jenis simple je…. hi hi…

      Harga ? Tak sampai RM500 pun!

  1. No trackbacks yet.

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: