Home > Tingtong > Time

Time

If only…………….

.

.

Categories: Tingtong Tags: , ,
  1. January 13, 2010 at 8:46 am

    if only me can change the time flow.. i’ll reverse it to repair my oldest sins

    out of topic–> ops 2 jejaka romantik tue… wow jual mahal gak akak ek dulu siap leh tolak lagi tue… kalau saya la kan.. lagi orang tolak lagi saya semangat nk ngorat he..23x

    • Tie
      January 13, 2010 at 12:25 pm

      Err….. if you can reverse the time, don’t forget to share the knowledge with me, tau !!๐Ÿ˜†

      ~ Lagi semangat nak ngorat ? Ooo…. patutlah susah benor nak lari dari mereka tu… sampai takut dibuatnya !!

  2. January 13, 2010 at 9:05 am

    menghitung hari detik demi detik๐Ÿ˜€

    • Tie
      January 13, 2010 at 12:25 pm

      Tik tok tik tok….. nanti jangan lupa antor kad jemputan tu……..๐Ÿ˜›

  3. January 13, 2010 at 9:08 am

    tie,
    kalaulah….
    masa boleh diundurkan
    akak nak sihat kembali macam dulu…..

    • Tie
      January 13, 2010 at 12:27 pm

      Akak,

      Terharu rasanya…

      Samalah dengan Tie, akak…

      Tie rasa dah silap langkah…๐Ÿ˜ฆ

  4. January 13, 2010 at 9:15 am

    Beralih musim ke musim
    Hati tetap serupa
    Tiada yang yang berubah
    (^_^)
    Kak Tie duk hitung masa nak pindah yer,
    nampak antik jam tu hehehe

    • Tie
      January 13, 2010 at 12:28 pm

      Entahlah Iza,

      Belum lagi ada petanda nak pindah.

      Tu memang jam antik bagi kak tie laa…

      Jam tu hadiah perkahwinan…….. memang dah antik pun kak tie ni…

  5. January 13, 2010 at 9:44 am

    salam pagi rabu akak tie tewww.. ehehe

    • Tie
      January 13, 2010 at 12:28 pm

      Salam tengahari rabu en_me…..

  6. January 13, 2010 at 11:09 am

    cantik jam tuh..hihi,..lari topik,,

    • Tie
      January 13, 2010 at 12:29 pm

      Jam tu je ke yang cantik..

      Tuannya ?

  7. January 13, 2010 at 11:16 am

    teringat lagu omputih, “if i can turn back the clock”
    ๐Ÿ™‚

    • Tie
      January 13, 2010 at 12:30 pm

      Err…. lagu korean ada tak ?๐Ÿ˜†

  8. January 13, 2010 at 11:24 am

    what time
    never main

    • Tie
      January 13, 2010 at 12:32 pm

      Always on time….๐Ÿ˜›

  9. kaktiny
    January 13, 2010 at 11:28 am

    let the time goes by..

    even if we can’t do so much.. but… life must go on.. and appreciate every moment of our precious life.. we have another life ‘waiting’ for us “THERE A SIDE”..

    bak kata Uncle Lee “Live your life with no excuse, Love with no regrets’..

    cewaaahhhh… tetiba jer tiny ni kan kan kan kak tie.. kehkehkeh…

    • Tie
      January 13, 2010 at 12:34 pm

      Bagus la tu….

      Always think positive !

      Time is money..

  10. Tirana
    January 13, 2010 at 11:33 am

    Waktu berlalu, usia kita semakin pendek…uishhh…takutnya bila mengingatkan itu tapi tak insaf2 jugak..hehehe..

    • Tie
      January 13, 2010 at 12:56 pm

      Ye la Tirana… kena selalu belek cermin baru sedar umur dah meningkat.

  11. January 13, 2010 at 11:39 am

    if the could reverse, I wish I have a good nite sleep lorr. huhuhu

    • Tie
      January 13, 2010 at 12:57 pm

      Aaaiikk ?

      Yang mana satu yang beranak ni ? Maza ke darling ?

      Asyik nak tido je.. kang beghak muka tu…

      • January 13, 2010 at 10:33 pm

        kuikuikkui.. samo2 tak leh nak tido malam tadi.

        si cilik nak nenen tak sudah2..
        penyudahnya maza kenalah masak air panas di pagi buta itew.. utk dibuat susu lembu. aduhaiii

        lembu punya susu, sapi dapat nama! aiyoyoooo!!!! huhuhu

        • Tie
          January 14, 2010 at 8:07 am

          Ooo….baby boy memang gitu. Kuat nenen.

          Kalau malas nak bangun buat susu, cari je lembu sekor… hi hi hi..Pagi-pagi gi perah susu .๐Ÿ˜›

  12. January 13, 2010 at 12:05 pm

    time alwys move..
    die x kn tggu kite kalo kite lmbt

    • Tie
      January 13, 2010 at 12:57 pm

      Hah !

      Sebab tu la kena cepat.. tak boleh terhegeh-hegeh, hi hi hi…..

  13. January 13, 2010 at 12:36 pm

    hari-hari kena kerja masa…..ada ketikanya mmg tak terkejar…sedar2 dah malam…huhuhu.

    • Tie
      January 13, 2010 at 12:59 pm

      Ooo…. sibuk ekk ?

  14. January 13, 2010 at 12:48 pm

    hehehe…mcm perli i jer…

    • Tie
      January 13, 2010 at 12:59 pm

      Oooiitt ??

      Hi hi…. ye ke ?

  15. January 13, 2010 at 2:47 pm

    if only…. u were here with me..ekeke.. bolehlah kita pegi minum kopi.

    • Tie
      January 13, 2010 at 7:16 pm

      Err…. Kakpah !

      Tambah karipap boleh tak ??

  16. January 13, 2010 at 6:08 pm

    http://pakcikli00.wordpress.com/2010/01/13/haram-ke-geram/

    cakap pun tak guna tie
    kalau tak percaya klik Url di atas !
    itu JAM baru tau !

    • Tie
      January 13, 2010 at 7:17 pm

      Jam lama la pakcik…. berbelas tahun tu…….๐Ÿ˜›

  17. January 13, 2010 at 6:17 pm

    jam tu lawa…
    klu ada sapa2 boleh kasi reverse masa, sy pun nak ikut join akak

    • Tie
      January 14, 2010 at 7:59 am

      reverse nak jadi remaja semula ke ?:mrgreen:

  18. DrSinga
    January 13, 2010 at 7:12 pm

    jam citizen..
    foto di edit guna photoscape
    kannn…
    if only…8 pm..
    boleh masuk tedor…๐Ÿ™‚

    • Tie
      January 13, 2010 at 7:18 pm

      Betul
      Betul
      ….. anak beranak X-Files ke ?

      8pm masuk tidor ? Amboi… tak payah lipat kain ke ?

  19. January 13, 2010 at 7:12 pm

    Salam Akak Tie…..

    If only I could TURN BACK time……ahhhhh, hmmmmm…..
    Too late….it was too late!!!

    Huhuhuhu……
    ๐Ÿ˜‰

    • Tie
      January 13, 2010 at 7:19 pm

      Kak tie pulak nak cepatkan masa….

      Nak rehat laa… rasa letih sangat.

  20. cpj
    January 13, 2010 at 7:30 pm

    Begitulah yang terjadi, 8.00 masih ada tapi 8.01, sudah tiada lagi.Bila-bila masa nafas dan nadi boleh terhenti…nak undur semula cuma dalam mimpi… jarum jam boleh undur tetapi masa itu terus pergi…sedar-sedar semuanya sudah tiada lagi.Tingallah diri menyendiri dalam sunyi sepi.

    • Tie
      January 14, 2010 at 7:52 am

      Dah bersedia ke cikgu ?๐Ÿ˜†

  21. January 13, 2010 at 8:11 pm

    salam kak tie, if time can be reverse (klu bro framestone kongsi ilmu reverse time), nak balik 2 bulan lepas, pastu seminggu sekali datang kedai jam, suruh pakcik watchmaker tue baiki jam ayh wex cepat2 skit… dah 2 bulan lebih tak siap lagi nie tokey. ada ke patut tokey perap je jam tue kat dalam kotak. wlaupun tokey superhebat membuka setiap skru jam kunci kesayangan ayh wex…

    p.s lme wex hilang.. ooppss…

    • Tie
      January 14, 2010 at 7:54 am

      Salam Wex,

      Jangan dibiarkan Wex, nanti lama-lama jam tu hilang. Kekadang barang lama ni berharga… lalu orang tu saja buat lengah… bila kita terlupa, dia pun buat2 tak ingat… Pergi la tanya lagi, call dia.. tiap hari. Lama-lama dia akan baiki laa…

      ~ ingat dah taknak blogging lagi..๐Ÿ™‚

  22. January 13, 2010 at 9:45 pm

    8.00 tepat. buletin utama!

    • Tie
      January 14, 2010 at 7:55 am

      Kak tie memang selalu tunggu masa tu.

  23. January 13, 2010 at 10:38 pm

    k tie,…

    saya nak kasi pusing itu jarum jam kasi lagi cepat…… huhuhu… camane k tie haaa…

    • Tie
      January 14, 2010 at 7:56 am

      Err… kalau kak tie tahu, nanti kak tie ym, ye…hi hi..

  24. January 14, 2010 at 12:05 am

    cantik jam tu mcm tuannya hehehe

    • Tie
      January 14, 2010 at 7:56 am

      Oooiitt !

      Macam tu ke rupa kita ?

  25. January 14, 2010 at 1:21 am

    If only… i can sleep more in the morning๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€

    • Tie
      January 14, 2010 at 7:57 am

      Hmm… rasa nak sambung tido laa… hehe…๐Ÿ˜†

  26. January 14, 2010 at 2:36 am

    hehe..simple je entry kak tie…syd rasa bnyk masa syd terbuang mcam tu je..nyesal la..dah bnyak kali nak taubat tp lalai balik…terukkan??

    so sama2 la kita memanfaatkan masa yg ada…

    pesan nabi..ingat 5 perkara sebelum 5..huhu

    • Tie
      January 14, 2010 at 7:58 am

      Bagus la tu, insaf. Tapi kena buat laa.. jangan cakap je, hi hi…

  27. January 14, 2010 at 10:25 am

    : Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.

    1. ูˆูŽุงู„ู’ุนูŽุตู’ุฑู Demi masa.
    2. ุฅูู†ูŽู‘ ุงู„ุฅู†ู’ุณูŽุงู†ูŽ ู„ูŽูููŠ ุฎูุณู’ุฑู Sesungguhnya manusia itu benar-benar dalam kerugian,
    3. ุฅูู„ุง ุงู„ูŽู‘ุฐููŠู†ูŽ ุขู…ูŽู†ููˆุง ูˆูŽุนูŽู…ูู„ููˆุง ุงู„ุตูŽู‘ุงู„ูุญูŽุงุชู ูˆูŽุชูŽูˆูŽุงุตูŽูˆู’ุง ุจูุงู„ู’ุญูŽู‚ูู‘ ูˆูŽุชูŽูˆูŽุงุตูŽูˆู’ุง ุจูุงู„ุตูŽู‘ุจู’ุฑู kecuali orang-orang yang beriman dan mengerjakan amal saleh dan nasihat menasihati supaya mentaati kebenaran dan nasihat menasihati supaya menetapi kesabaran.

  28. October 9, 2014 at 6:39 pm

    Neat blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere?
    A theme like yours with a few simple tweeks would really make my blog stand out.

    Please let me know where you got your theme.
    Thanks a lot

  1. No trackbacks yet.

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: