Home > Terkenang, Tingtong > Ooo….sayang…

Ooo….sayang…

December 25, 2009 Leave a comment Go to comments

Oh sayang…
Engkaulah jejaka idaman
Akulah yang menanti
menyayangi

.Seperti…
Embun dingin di pagi hari
Akulah bunga dibasahi
Begini…
.
Kan ku genggam bara yang membara
Begitu ku teruskan jua
Agar cinta tidak terpisah
Akhirnya
.
Malu ku bukan kerana paksa
Senyum ku benar-benar rela
Resah hati lagi merindu
Di kalbu
.
Oh sayang…
Engkaulah jejaka idaman
Akulah yang paling menanti
Ku pasti..
.
.

Tetiba teringatkan lagu Jejaka Idaman ini…nyanyian Raja Ema yang cute , ceria  dan manja dulu. Masa tu mokcik ni berangan, menyanyi dan menari sambil bayangkan jejaka idaman sendiri, ekekeke……. Raja Ema sekarang, masih manis dan cantik. Suka lihat wajahnya yang segar  tu..

.

.

~ Tak boleh nak berangan lagi sekarang ni. Nanti abang cubit ! ….. Adoi laaa……………!!!

/

/

  1. December 25, 2009 at 10:32 pm

    Salam Kak Tie…..

    Amboiiii, hari raya krismas pun nyanyi lagi Raja ema gituuuuu!!!
    Kesian kat tokwan Santa Claus…..kecit hati dia dgn Kak Tie nyanyi lagi Jejaka Idaman tuuuu…..nyanyi la lagu Merry Christmas!!! Ho-ho-ho!!!
    😉

    • Tie
      December 25, 2009 at 10:35 pm

      Errk !

      Tengah syok nyanyi ada orang kacau pulak !

      Zyma gi main jauh-jauh laa… kak tie nak berangan kejap ni…

  2. December 25, 2009 at 10:32 pm

    Malam ni sy yg pertama ekkkkk?
    Hihihihi….
    😉

    • Tie
      December 25, 2009 at 10:36 pm

      Ooo…. nanti kak tie bagi hadiah, ya… suruh tok wan tu terbang. Zyma ada chimney tak ? Tak de ? Haa… rugi laa… hi hi hi…..

  3. December 25, 2009 at 10:56 pm

    wakakka.. kira orait gak terkenangkan si raja emma!
    ingatkan terkenangkan si Rosiah Chik ke…barulah kalsik gitew.. hehehehe

    • Tie
      December 25, 2009 at 10:59 pm

      Aaiikk ?

      Pokcik dan Zyma ni macam berjanji je datang sini… waakakkaa…..

      Masa zaman Raja Ema tu Maza masih berhingus lagi laa… mungkin tengah sibuk panjat pokok rambutan pak mat sebelah rumah tu.. hi hi..

      • December 26, 2009 at 8:15 am

        Errrkkkk,Kanda Maza…..ekau ikut den dari belakang ye?? Wooooo, ni mesti ekau nak skodeng den dan Kak Tie malam2 nihhhh…..

        Ekau mesti suko Rosiah Chik, kan…kannn??? Sbb tu ekau terkonangkan dia tetibo jer…..
        😉

        • December 26, 2009 at 12:25 pm

          Rosiah Chik dah lama meninggal lor… tapi lagu2 klasik dia mengancam lorr..

          hehehhehe

        • Tie
          December 26, 2009 at 6:07 pm

          Uwaaa……

          Inilah pokcik berjiwa klasik !!

  4. December 25, 2009 at 11:51 pm

    hui3..jiwang jgak ye kaktie..hihi

    • Tie
      December 26, 2009 at 7:03 am

      He he….. mesti laa………

  5. ijan
    December 26, 2009 at 1:08 am

    Psst, masa berangan tu Kak Tie pakai baju belang merah putih cam raja ema gak kan? kihkihkih😉 raja ema memang kiut kan.suke tengok dia berlakon🙂

    • Tie
      December 26, 2009 at 7:05 am

      Laa… tak de baju belang tu. Yang ada polka dot je, hi hi…

      Teringin nak manja seperti dia, tapi macam tak sesuai dengan diri kak tie, uwaaaa…..

  6. December 26, 2009 at 6:22 am

    Salam. Memang nostalgia lagu tu. Lagu siulan anak gadis masa zaman saya sekolah dulu..

    • Tie
      December 26, 2009 at 7:06 am

      Salam,

      Ha ha… dulu bila dengar lagu tu, terus nyanyi sambil berangan…konon-konon rasa cute macam dia.

  7. Tirana
    December 26, 2009 at 6:39 am

    Dah lama tak tengok Raja Ema. Last tengok dia masa dia tengah debab…hehehe..tapi manis la muka dia..Kalau dia pakai tudung lagi cantik kan?

    • Tie
      December 26, 2009 at 7:08 am

      Ambil Tirana,

      Awal mai bukak ofis, ya… hi hi..

      Raja ema memang manis. Insyaallah, satu hari nanti dia akan bertudung juga.

  8. syayassir
    December 26, 2009 at 5:42 pm

    amboi kak tie.. berjiwang di hujung minggu.. hehe..
    sekali sekala dengar/nyanyi lagu dulu2 syok juga kan?
    teringat zaman2 masa bercinta..😛

    • Tie
      December 26, 2009 at 6:08 pm

      Ooo…. teringat zaman innocent dulu..(sekarang pun innocent gak!)

  9. December 26, 2009 at 6:00 pm

    zaman muda-muda Raja Ema…lagu pun ceria. Memang boleh ber ‘oooo…sayang’ sangat zaman tu.

    • Tie
      December 26, 2009 at 6:09 pm

      Ha ha ha…..

      Rasanya ramai jejaka yang angaukannya dulu..😛

  10. December 26, 2009 at 6:05 pm

    mmg manja si raja ema tu tapi bila dengar kehidupan keluarganya mcm tak sempurna je… tak selari dgn riang yg di tunjuk….

    • Tie
      December 26, 2009 at 6:11 pm

      Hidup kita tak semuanya sempurna.

      Insyaallah… setiap apa yang berlaku ada hikmah dan pengajaran disebaliknya..🙂

  11. December 26, 2009 at 9:39 pm

    salam tie. raja ema memang cute. dulu2 berangan juga nak jadi kiut macam dia hehe..

    • Tie
      December 26, 2009 at 10:25 pm

      Salam kak,

      Err… samalah dengan kita, hi hi.. suka sangat berangan ! Sekarang dah terlebih comel !! Waakakaka……

  12. December 27, 2009 at 10:15 am

    sedap suare raja ema,matching dgn muka die yang manis..wah2 kak tie kalau ajak berangan sambil dgr lagu..menjadi jg ye..tp mmg,kdg2 lagu mampu mengimbau nostalgia kita..

    • Tie
      December 27, 2009 at 5:01 pm

      Betul tu Nadine. Teringat masa remaja dulu, hi hi hi…..

  13. cpj
    December 28, 2009 at 12:01 am

    cpj pernah tenguk dia nyanyi secara live semasa cpj di Ipoh, satu ketika dia masih remaja dulu…masa itu sebuah sekolah berasrama penuh jemput dia n geng buat persembahan sempena perjumpaan bekas pelajar.Masa tu, dia dan suara dia memang cute macam budak-budak.ekekekee..memang dia masih budak masa tu.

    • Tie
      December 28, 2009 at 9:27 am

      Err… masa tu cikgu remaja juga ke ? Boleh agak umur cikgu ni, hi hi hi…

  14. December 31, 2009 at 9:58 pm

    Alahai Raja Ema… ya lah zaman dulu2 memang popular dan kaum Adam pun tertawan dengan kemanjaannya.. ha ha. Kalau boleh semua mahu jadi jejaka idaman time tu. Suka jugak lagu dia tp my fav zaman tu adalah Sheila Majid… oh warna warna..

    • Tie
      December 31, 2009 at 10:16 pm

      OOoo…. ye ke ? Nak jadi jejaka idaman Raja Ema…? Ismail ??

      Ha ha… kita pulak perasan nak jadi Raja Ema, hi hi hi…

  1. No trackbacks yet.

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: