Home > buah, Makan > Pemenangnya ialah……..

Pemenangnya ialah……..

Haa…… Nak tahu pemenang teka pisang tu ? Hmm….. tak lain, tak bukan , ialah Puan Suzi yang sedang sibuk packing nak balik Malaysia.

Pisang yang Tie tayangkan tu ialah PISANG JARI BUAYA.

Oleh kerana Suzi mengelat, (dia google dulu), jadinya Tie makan habiskan kesemuanya pisang-pisang tu…. ngap ! ngap ! ngap! ….. buurrrppp! Alhamdulillah…. selesai sudah ! Waakakakaa…………..

.

.

Err….. hari ni tak ada cerita. Tie nak bersilat kat dapur. Badan dah sihat jadi nak celebrate sikit, hehe… siapa nak makan nasi mandhi (kalau menjadi laa…) sila datang rumah mokcik tengahari ni !!:mrgreen:

Edit ~ baru dapat upload gambar nasi mandhi. Wayar dah hilang, Tie guna card reader je, hu hu..

.

.

  1. December 7, 2009 at 9:26 am

    salam…pisang jari buaya..??? pelik betul namanya tapi suzi mmg great boleh teka dengan betul…kak tie tengahari nanti jangan terperanjat lak bila pintu rumah kak tie kena ketuk nak datang terjah ni…;D oooooh!!! nasi mandhi terbau-bau wanginya…

    • Tie
      December 7, 2009 at 6:35 pm

      Ha ha….

      Kak tie tertunggu-tunggu tadi.. bila tiada orang datang, kak tie abiskan semuanya, hihi….

  2. December 7, 2009 at 9:47 am

    Tie….publish gambar pun jadilah…..tatapan mata

    • Tie
      December 7, 2009 at 6:35 pm

      Dah snap tadi, tapi tak jumpa pulak wayarnya… ooo… sakit hati betul. Agaknya tertinggal kat rumah atap biru la tu…

  3. December 7, 2009 at 10:33 am

    tu dia.. kalah lagi.. aduhhh haiii….

    kena cuba lagi ni..
    huhuhu

    • Tie
      December 7, 2009 at 6:36 pm

      Maza ooii…

      Kita tahu laa… Maza ni cuma jadi pemenang ketika makan je, ekekeke…….

  4. December 7, 2009 at 10:41 am

    pisang jari buaya….peliknyer…1st time dengar dn tengok kot. pisang emas maksu kenal ler

    • Tie
      December 7, 2009 at 6:36 pm

      Pisang ni memang unik.. susah nak dapat , tau.

  5. December 7, 2009 at 11:47 am

    Tie.. nekcun tengah tension ni… biasalah bila MOnday morning nih.. staff pulak ramai yang cuti (masing-masing nak habiskan cuti tahun), jadi bila big boss nak sesuatu, kita pulak kena cari sendiri dalam komputer staff… ni yang terjengah sampai kat rumah Tie ni… sebab dah sesat jalan, so singgah jap rumah tie… hehehe…
    p/s nak nasi mandhi tu boleh?… lapar plak tiba-tiba… hehehe…

    • Tie
      December 7, 2009 at 6:37 pm

      Laa… tak bagus tension-tension ni.. nanti cepat naik keduts, hi hi..

      Nasi mandhi ? Hmm… nanti ajak la pokcik tu belanja..

  6. December 7, 2009 at 2:48 pm

    pisang jari buaya? pes tem dengar ni. nasi mandhi tu pon tak pernah dengar dan tengok.

    • Tie
      December 7, 2009 at 6:39 pm

      Kak tie pun baru tahu, abang yang cakap.

      Nasi mandhi tu nasi Arab… Hari tu balik klate tak sempat singgah kat restouran nasi arab, jadi kak tie buat sendiri laa… godek dalam internet.

  7. ain
    December 7, 2009 at 3:33 pm

    ada giveaway ke..???

    • Tie
      December 7, 2009 at 6:40 pm

      Giveaway ? ooo… tak de la Ain…

      Oo… lupa nak cakap, terima kasih atas kiriman cawan cupcakes tu.. kak tie guna untuk hidangan meja pengantin, semuanya suka tengok cawan yang kebetulan warnanya sama dengan tema pengantin.. oren.

  8. ima
    December 7, 2009 at 3:59 pm

    waaa…tahniah kat suzi ye…jari buaya namanya…hehehe nasib baik kak tie bagitahu kalau tak sampai bila2 pun tak tahu..tq.

    • Tie
      December 7, 2009 at 6:41 pm

      He he…

      Apa-apa yang kak tie rasa perlu, memang suka kongsinya di sini..

  9. December 7, 2009 at 4:54 pm

    xsempat nak teka dah tahu jawapannya

    • Tie
      December 7, 2009 at 6:41 pm

      Tak pe… lain kali boleh cuba.

  10. December 7, 2009 at 4:56 pm

    kalau saya join competition tuh..comfirm..kalah awal2…
    pisang2 yang biasa org lain kenal pun..belum tentu saya tau namanyer..miahahahha..

  11. Tie
    December 7, 2009 at 6:42 pm

    Hehe… tak de hadiah pun, saja suka-suka….

    Kak tie sendiri hanya tahu beberapa jenis pisang je…😛

  12. December 7, 2009 at 7:10 pm

    alamak…sha dah miss cerita pasal pisang jari buaya nieh.
    gambo tak dpt view la kak tie…kenapa ye?

    • Tie
      December 7, 2009 at 9:10 pm

      Gambor ada… kak tie dah jampi daa…. puh puh!!

  13. December 7, 2009 at 10:01 pm

    k tie..

    hihi… zan tak pernah makan pisang tu…. baru ni tau ada pisang nama tu.. dan hahaha… cari balik wayar k tie… kot tersangkut mana-mana.

    k tie…. waaa selera mari sudah yer…. nasi mandi tu… resipi mana…yang kaler purple tu apa k tie. izan pulak arini mc…. demam cikit gak..sok keje dah.

    • Tie
      December 8, 2009 at 8:06 am

      Er…. wayar kak tie tercicir kat rumah atap biru kot, hehe… wayar camera tu laa..bukan wayar kak tie. Kalau wayar kaktie hilang tentu kak tie terus kong !

      Resepi tu kena google sendiri laa.. kak tie malas nak tepek kat sini, hehe.. Sebenarnya kena masak ayam panggang nasi mandi, tapi keluarga kak tie lebih suka ayam bryiani.. tu yang jadi separuh mandhi je…

      Yang purple tu kobis purple, lebih hari tu (buat decorate meja pengantin) kobis tu kak tie makan mentah je.. buat macam salad, bubuh sos pencicah, hihi..

      Zan dah okay ke ? Kalau masih demam, eloklah gi shopping. Mesti cepat sembuh😛

  14. December 7, 2009 at 10:59 pm

    Salam Akak Tie…..

    Amboiiiiiii, nasi Mandhi gitu. Menyelerakan la……..
    Ada lagi ke/??
    Meh sini sikit meh…..

    Pisang tu baru 1st time sy dgr.😉

    • Tie
      December 8, 2009 at 8:07 am

      Dah selesai, hari ni kena cuci periuk!

      Aderk, tengok sink tu rasa macam nak pitam!

  15. cpj
    December 8, 2009 at 12:19 am

    aa aah la…ada sikit rupa macam jari buaya, tapi cpj tak pernah teliti jari buaya pun kihkihkih… nasib baik tak menang sebab tak dapat hadiah.ekekekekee….

    • Tie
      December 8, 2009 at 8:09 am

      Tak tahulah siapa yang bagi nama jari buaya tu……..

      Nanti kak tie nak buat contest, nak bagi hadiah siapa yang menang… jangan pulak menyesal!

  16. ijan
    December 8, 2009 at 3:54 am

    Kak Tie… nak nasi mandhi tuh buleh dak??? kite tukar ngan pisang jari nago bulehhhh???? plissssss……😀

    • Tie
      December 8, 2009 at 8:10 am

      Pisang jari nago ?

      Errkk ! Seram la dengar….

      Ooo..nasi mandhi dah abis. Ijan buat pulak laa… kak tie nak tengok !

  17. nekPP
    December 8, 2009 at 7:36 am

    super pagi ceria mokcikkkk tieeeeeeeeeee
    alamak!!!rugiii rugiii nekpp..kalu idak dpt pisang free!!
    tapi mokcik yg tulung makang..cehhh..
    hehe pisang jari naga!! peliks bunyinya yerk!

    errrr kita tukaq suka sama suka ekhh nasik mandhi..
    nekpp antar cccccccccccccccccccccccccc ;p

    • Tie
      December 8, 2009 at 8:13 am

      Pisang jari naga ? Bukan laa… pisang jari buaya laa…

      Nasi mandhi dah abis. Pagi ni Kak tie buat pancake je…hehe..

  18. December 8, 2009 at 9:02 am

    lor tie baru plan nak kesana makan pisang dah habis..
    uhuk uhuk…

    nie nak hantar tuppaware utk nasi pulak nie..

    • Tie
      December 10, 2009 at 7:52 am

      Cukup ke tuppaware tu… ?

      Lain kali antor mangkuk tingkat laa…. hehe..

  19. December 8, 2009 at 2:45 pm

    buaya ada jari ke??

    nanti balik umah nak cek la…

    errr… hihihi… buaya plastik… bukan buaya betul😛

    .
    .

    nasi mandhi tak pernah dgr…
    nasi tak mandhi lagi la tak pernah dgr😛

    • Tie
      December 10, 2009 at 7:53 am

      Tentulah buaya ada jari… Angie tak belajar ke kat sekolah ? Err… lupa lak… Angie belajar setakat tadika je, ekekeke……. Mama tak mampu nak antor sekolah..

      Tak pernah dengar nasi mandhi ? Nasi arab ? Oo… tak pe laa.. nanti mama buatkan nasi hujan panas…hehe..

  20. zareda
    December 8, 2009 at 3:18 pm

    memang tak pernah dengar…

    tapi nasi mandy tu memang bes…

    • Tie
      December 10, 2009 at 7:54 am

      Ha ha…

      Sekarang dah tahu kan.. ada pisang jari buaya.

  21. December 8, 2009 at 5:55 pm

    tuk..tuk ….salam kak tie…..saya datang nak makan….kihkih

    • Tie
      December 10, 2009 at 7:55 am

      Salam Shais,

      Err…. dah abis laa…. napa lambat sangat ?

  22. December 8, 2009 at 6:02 pm

    aduhaiii… meleleh2 tengokan ayam bermandi-manda dengan nasi itew.. huhuhu

    terliur sehhh…

    nak sikittttt

    • Tie
      December 10, 2009 at 7:56 am

      Ooo….

      Ambil tuala ni buat lap yang meleleh tu…. uwaaaa………..

      Kalau terliur, cari je restorant pak arab… mesti ada banyak jenis yang Maza minat.

  23. December 8, 2009 at 11:35 pm

    huhu..br rituh makan mandhy lamb dkt putrajaya..memang sedap…ada lg satu kabsah…tp mandhy lagi sedap kak tie..huhuhu~

    • Tie
      December 10, 2009 at 7:58 am

      Uwaaaaa…………
      Pergi makan tak ajak kak tie… ni nak kena pulas telinga tu!!

  24. December 9, 2009 at 8:45 am

    he…23x lepas nei kak tie nk tnye pasl pe pulak..sy cuba menjawb selepas jawapan di publish he..23x

    out of topic–> ala tgh pening ke kak… contest besa2 je tue huhuhu just story pasal azam 2010 je

    • Tie
      December 10, 2009 at 7:58 am

      Azam 2010 ? Hmm… nanti kak tie fikirkan…….

  25. nahmy
    December 9, 2009 at 11:38 am

    nasi mandi, pisang jari buaya….buaya tak makan pisang pun, nasi pun tahu mandi…apala sesetgh kita ni kan? byk makan pisang pastu tak mandi plak

    • Tie
      December 10, 2009 at 7:59 am

      Err….. pening pulak baca komen nahmy ni… hi hi.. sabor je la….

  26. December 10, 2009 at 7:25 am

    Salam. Lama betul tak jengguk di sini.Terlepaslah nak jawab teka teki tu.

    • Tie
      December 10, 2009 at 8:00 am

      Salam, Tie pun lama tak merempit di sana… sibuk sikit.

  1. No trackbacks yet.

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: