Home > kehidupan, Santai, Suka suka > Senyumlah sikit !!

Senyumlah sikit !!

gatal punggung

Adoi…..gatalnya. Jangan-jangan kes makan belacan tak !

.

.

anak itik

Opocot mak engkau  !!  Hah ! Mama dah penat cakap. Tengok dulu sebelum melangkah. Dah terlentang gitu macam mana nak bangun ?

.

.

african-frog-01

Mak aaii  !!  Koos…semangat !! Siap beriba lagi. Nampak tak Froggy Afrika tu ??  Uwaaaaa………

.

.

Stop,

Sabar la pokcik oooiii !!  Bukan senang jadi ibu tunggal ni………

.

.

gossip

Err……kau tau tak Beng, kelmarin aku nampak si Tipah tu bukan main mesra lagi dengan Pak Tam Tempang…………

Oooo….ye ke Rok ? Aku tak tahu la pulak !!

.

.

~ Tie nak balik kampung klate malam ni. Ada tugas penting !! Shh………

.

.

  1. October 15, 2009 at 10:24 am

    Salam
    Hati hati di jalan nanti …

    • Tie
      October 15, 2009 at 11:05 am

      Salam Amee,
      Sudah tentu, dik !

  2. October 15, 2009 at 10:47 am

    salam eid..wahh cute gambar yg first tu..ehehe

    • Tie
      October 15, 2009 at 11:06 am

      Salam….

      Kalau kita buat gitu tentu jadi buruk rupanya, hihi..

  3. October 15, 2009 at 11:00 am

    yang kes itik lintas jalan tuh msti kat australia. diorg kan takleh langgar binatang, nanti kena saman! sweet je. tp anugerah gambo paling best ialah gambo katak besar…kalau cium leh jd putera raja tak gaknye?:P

    • Tie
      October 15, 2009 at 11:07 am

      Err… pasal katak tu kan, Sha cubalah cium dulu…

      Kalau jadi putera raja, nanti kak tie boleh tolong buatkan nasik pengantin, ya, ekekeke……..

    • October 15, 2009 at 2:41 pm

      sha.. cuba g cium nak tengok… sanggup ker?
      errkkk entah tetap jadi katak tp katak specis lain.. specis biru yg tie tempek dulu..

      • Tie
        October 15, 2009 at 3:54 pm

        Hah! Kalau jadi prince charming, boleh bagi kat Kuina !! Ke…Sha nak rembat dulu ?

  4. cpj
    October 15, 2009 at 11:21 am

    cpj suka foto itek melintas jalan tu…memberi seribu makna yang tersirat…

    • Tie
      October 15, 2009 at 11:24 am

      Hmm…binatang pun kasihkan anak2nya, kan ? Dibawanya ke hulu dan ke hilir walaupun berderet-deret…

  5. cpj
    October 15, 2009 at 11:22 am

    bukan iteklah itik!…

    • Tie
      October 15, 2009 at 11:24 am

      Aaii ? Cikgu pun tersalah eja ? Waaakakakaa……..

  6. October 15, 2009 at 12:00 pm

    Selamat pulang ke Kelantan..ehhehe…Apa yang penting sangat tu….Nak bakar belacan ker?…eheheh…Berhati2 dijalan raya. Bye n salam

    • Tie
      October 15, 2009 at 12:07 pm

      Err…bukan pasal belacan laa…..hi hi..

      Rahsia…..ekekeke…….

  7. October 15, 2009 at 12:03 pm

    Kenapa hamster tu makan je belacan, dia gatal di punggung, kenapa tak gatal di muka ke, di tangan ke, di misai ke ? Musykil ni !!!

    • Tie
      October 15, 2009 at 12:13 pm

      Hamster ke tu ? Ingat tupai tadi, hi hi…baru perasan, waaakakaa……..

      Kenapa dia gatal kat punggung ? Sebab … punggung dia je yang allergic !

  8. ain
    October 15, 2009 at 12:05 pm

    hihihiiii…hilang tensennnn!!!!

    selamat jln kak tieee!!! hati2 di jln rayaaaaaaa!!!

    • Tie
      October 15, 2009 at 12:14 pm

      Okay ! Nak mula kemas sikit-sikit. Hari Ahad baru balik… Ambil kesempatan cuti Deepavali, ekekeke…….

  9. October 15, 2009 at 12:28 pm

    he he he…dialog yang sungguh kretif….kagum tengok katak besor tuh…

    • Tie
      October 15, 2009 at 3:49 pm

      Hi hi… kak tie ni tak de kerja…

      Takut kat katak tu… sebesar kucing !

  10. October 15, 2009 at 12:43 pm

    🙂

    • Tie
      October 15, 2009 at 3:49 pm

      😆

  11. October 15, 2009 at 1:28 pm

    waahhhh tie balik kg…. huhuhuhu

    sunyilah hutan savana kat sini nanti!

    • Tie
      October 15, 2009 at 3:50 pm

      Maza kan ada……..😳

  12. October 15, 2009 at 1:45 pm

    Salam,

    Photo yang paling mencuit hati kecil chekdee ialah si ibu tunggal itek dan anak-anaknyer menyeberangi jalan …..kui…kui….sobo jerlah kan……..

    • Tie
      October 15, 2009 at 3:51 pm

      Salam Chekdee…

      Begitulah nasib ibu tunggal. Anak2 berderet2…siapa nak tanggung ? Ibu jugak!

  13. October 15, 2009 at 2:43 pm

    itik tu melintas kat jalan sbb tak ada jejantas…
    kalau adapun jejenats tinggi.. penat nak menapak…

    • Tie
      October 15, 2009 at 3:51 pm

      Rasa2nya tentu kuat bunyi semputnya….hi hi..

  14. iza
    October 15, 2009 at 3:00 pm

    alamak tengok gambor2 camni rasa nak try wat koleksi gambar lawak comel sendiri lak hehe.. gambar itik lalu tu comey.. mesti potograper tu aim ja itik lu lalu kat situ hehe

    • Tie
      October 15, 2009 at 3:52 pm

      Betul tu Iza…. cubalah buat gambar lawak comel. Kak tie suka buatkan dialognya, ekekeke………

  15. October 15, 2009 at 5:22 pm

    Salam kak tie…
    Nak balik jugak!!!!…
    Tapi tak dapat cuti. Camne tu? Huhu…

    • Tie
      October 19, 2009 at 5:51 pm

      Salam Su…

      Kak tie baru je balik. Tak sempat nak makan muruku, hihi..

  16. October 15, 2009 at 7:17 pm

    selamat balik kelate kak T…bwk balik ole2 ek

    • Tie
      October 19, 2009 at 5:51 pm

      Ole2 ? Ehehehe….. cerita tu ada laa…

  17. October 15, 2009 at 7:20 pm

    slmt bercuti Tie…. ko bawa kete hari2…takut ada ibu tunggal lagi melintas

    • Tie
      October 19, 2009 at 5:53 pm

      Waaaakakaka……Kita jadi co-pilot je…😆

  18. October 15, 2009 at 9:19 pm

    semua tuuu adalah ragam manusia.

    • Tie
      October 19, 2009 at 5:54 pm

      Betul tu betul !

  19. October 15, 2009 at 9:30 pm

    Mak datokkkkk,besar sungguh African Frog tu…..
    Tapi inilah antara ciptaan ALLAH yg kita masih diberi peluang melihat.
    🙂 Selamat balik kampong!!!!

    • Tie
      October 19, 2009 at 5:54 pm

      Kak tie dah selamat balik ganu..

  20. October 15, 2009 at 11:47 pm

    Kalau katak tu boleh tukar jadi putera rajapun, tak sanggup Kak Long nak dekat, apatah lagi kalau nak cium…uhuwa…memang tak ada rezeki nak jadi pemaisuri rajalah nih!

    • Tie
      October 19, 2009 at 5:55 pm

      Alaaa…. Kak long ni.. Pejam mata rapat2 je laa…. Hi hi..

  21. October 16, 2009 at 7:52 am

    Salam..
    Pagi ku ceria bila berada di entri ini..🙂

    • Tie
      October 19, 2009 at 5:56 pm

      Alhamdulillah… semoga bahagia selalu.

  22. October 16, 2009 at 10:58 am

    Hu hu… senyum lah ni. Bagus pagi2 cam ni ada humor sikit.. terbukak biji mata. Terutama tgk abg mat salleh bengang dgn itik melintas..cam real aje.
    Btw, selamat pergi & pulang. Take care!

    • Tie
      October 19, 2009 at 5:57 pm

      Hehe… dah pun sampai ganu. Nak mintak cik abang urut… letih gak!

  23. October 16, 2009 at 11:39 am

    k tie,

    zan kalau dibagi duit percuma suruh meriba… pun zan tak kisah…
    hihi… tak kisah kan duit percuma tu. pengsan melompat-lompat zan …. tak sanggup nak meriba.

    kdg2 peliharaan mereka ni pelik2…

    • Tie
      October 19, 2009 at 5:58 pm

      Uwaaaa…… Kot2 Zan terlompat2 lebih tinggi dari lompatan katak tu, ekk ? Err..kak tie pun geli gak!

  24. October 16, 2009 at 6:41 pm

    neeza suka gambar itik lalu tu.. betapa mereka hormat pada pejalan kaki.. tak kiralah pejalan kaki tu manusia ataupun haiwan heheee.. kalau kat tempat kita, rasanya arwah dah itik2 tu.. huhuu..

    • Tie
      October 19, 2009 at 6:00 pm

      Memang comel kan gambar ibu tunggal tu.. Biasanya kalau kat sini, ayam di tengah jalan pun kereta tak henti.. Lagi pecut rasanya.

  25. syayassir
    October 16, 2009 at 8:45 pm

    hahaha…
    kelakar tengok itik si ibu tunggal tu..

    besar betul katak…
    kalau depan saya tu, mau pengsan dah…
    yang kecik kat sini pun separuh pengsan… huhu

    • Tie
      October 19, 2009 at 6:01 pm

      Kak tie pun takut katak. Ada seekor besar anak katak, suka benor masuk rumah. Geram pulak.

  26. October 17, 2009 at 5:32 am

    HAHAHAHAHAHAHA nie bukan buat orang senyum nie kak tie.. nie buat orang gelak tahap tak hengat!😛

    • Tie
      October 19, 2009 at 6:02 pm

      Hi hi.. jangan kuat sangat gelak tu… kang tak jadi orang datang meminang…ekekeke….

  27. October 17, 2009 at 9:36 am

    kak tie!!! bukan setakat senyum je ni, dah tergelak tergolek2 mcm anak itik tu jugak

    • Tie
      October 19, 2009 at 6:02 pm

      Ekekeke…….. jangan pulak tergolek2 sampai tak boleh nak bangun!

  28. October 17, 2009 at 3:18 pm

    selamat balik kg kak tie…
    ngeri je tengok cara pengembumian org tibet dlm n3 sebelum ni…syukur…syukur…

    • Tie
      October 19, 2009 at 6:03 pm

      Kak tie dah pun selamat sampai ganu.

      Nampak kejam kan cara mereka tu. Err..tak sampai hati laa…

  29. October 17, 2009 at 6:44 pm

    wakakakkaakak lawak la caption2 kak tie ni!!

    • Tie
      October 19, 2009 at 6:04 pm

      Adila, slow sikit ketawa tu. Kak tie boleh dengar kat ganu ni, ekekeke…….

  30. ima
    October 18, 2009 at 11:54 pm

    wah…kak tie, seronoknya balik kg…mesti sekarang ni dok tgh berehat kat umah atap biru tu…hehehe

    mak aaiii…besarnya katak afrika tu…pertama kali nengoknya…

    • Tie
      October 19, 2009 at 6:04 pm

      Ooo….kali ni kak tie tak dapat rehat langsung. Banyak menghabiskan masa di rumah mentua… Ada kerja sikit, hehe….

  31. October 19, 2009 at 12:02 am

    Memang tersenyum tengok gambar-gambar tu..

    • Tie
      October 19, 2009 at 6:05 pm

      Semoga ia dapat menceriakan hari kakak.

  32. October 19, 2009 at 5:19 pm

    Hai Tie.. balik kampong sebab nak merisik ke?… apa-apa pun, selamat pergi dan balik yek!…

    • Tie
      October 19, 2009 at 6:06 pm

      Shhhh……… jangan kuat2 ! Nanti pokcik sebelah rumah tu tahu….:mrgreen:

  33. kin
    October 20, 2009 at 7:37 pm

    gambar2 ini memnag membuatkan saya tersenyum🙂.

    • Tie
      October 20, 2009 at 8:24 pm

      Alhamdulillah….😆

  1. No trackbacks yet.

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: