Home > kehidupan > Happy Birthday…..

Happy Birthday…..

Happy birthday to me ……!!

cupcake

Uuwaaaa………….. !!!  Hari ni, 1st Oktober,  Tie dilahirkan . Alhamdulillah…..mokcik amat bersyukur kerana dapat didikan tegas dari mak dan kini menumpang manja dan kasih suami, …..😛

Masa balik Kota Tinggi hari tu, mak tanya….. ” Dah berapa umur Tik ? “

Tie jawab…. 43 tahun ni……… Mak diam je. Agaknya, dalam hatinya berkata, ” Dah tua anak sulong aku ni. ” Hu hu….

Hmm…. umor dah masuk senja, entah apa la pencapaian Tie setakat ini…. Nak kira pun tak dapat cukupkan kesepuluh jejari kontot ni…..

Hmm….. sebenarnya sejak kecil, Tie tak pernah inginkan hadiah di hari jadi. Memang tak pandai meminta2, walaupun dengan mak atau suami. Ada masa, suami tanya, ” Nak  apa ? ” Tie cuma senyum malu-malu….seriously tau !

Walaupun hidup Tie amat sederhana, memang sesuai dengan diri mokcik yang amat simple, rasanya dah cukup apa yang suami  berikan. Alhamdulillah…………

Di hari jadi Tie ini,  Tie memohon agar dipanjangkan usia  dengan harapan dapat cukupkan amal dan juga  memohon agar suami Tie panjang umur, kerana dialah tempat Tie bergantung…… Semoga Allah kabulkan. Amin……..

.

.

Categories: kehidupan Tags:
  1. Blog Resipi
    October 1, 2009 at 12:20 am

    Salam Kak Tie.. Happy Birthday to you.. Happy Birthday to you.. Happy Birthday to Kak Tie.. Happy Birthday to you..fuhhhh!!!! i plak yg tolong tiup lilin. heheh… selamat hari lahir kak Tie.. kite doakan akaksentiasa sihat & ceria disamping keluarga. Semoga panjang umur & dimurahkan rezeki jua…🙂

    • Tie
      October 1, 2009 at 6:49 am

      Mekasih… sudi juga nyanyi untuk kak tie !!!

  2. iza
    October 1, 2009 at 12:28 am

    Happy birthday Kak Tie … semoga bahagia sokmo, pendek kata semua yg terbaiklah 🙂
    Mude lagi tu hehehe, boleh lagi tiup2 kek… fuh fuh fuh😀

    • Tie
      October 1, 2009 at 6:51 am

      Thank you…thank you Iza….

      Muda lagi…? Hehe….. nak tiup lilin pun rasa nak semput !!

  3. Kak Long
    October 1, 2009 at 1:07 am

    Happy Birthday Tie…
    Sama birthday Tie ngan adinda Kak Long.
    Semoga Tie dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan bahagia dan dirahmati Allah hendaknya.

    • Tie
      October 1, 2009 at 6:52 am

      Alhamdulillah….. semoga tuhan kabulkan doa kak long ni..😛

  4. October 1, 2009 at 4:09 am

    lah.. baru 34 thn rupanya.. huhuhu

    tahniah, dan ameeennn.. mudah2an dipanjangkan umur gitewww hehheeh

    • Tie
      October 1, 2009 at 6:58 am

      Tak kiralah….34 atau 43.. rasa sama je, waakakaa…….. jiwa muda lagi !

  5. October 1, 2009 at 7:12 am

    happy buffday kat tie!!! semoga kak tie dipanjangkan umo, murah rezeki dah selalu dapat petunjuk dr allah…sayang kak tie!(tak sangka dah lebih setahun kita berkawan cyber kan|

    • Tie
      October 1, 2009 at 7:51 am

      Terima kasih Sha….

      Hehe… dah lama juga kita berkenalan, ya.. cuma belum berpeluang berjumpa.

  6. October 1, 2009 at 7:26 am

    Salam tie,
    Selamat menyambu hari lahir…semuga panjang umur..dimurahkan rezeki…hidup yang diberkati…
    Wassallam.

  7. Tie
    October 1, 2009 at 7:55 am

    Terima kasih Akak…. Err… macam mana Tie boleh tak perasan blog akak sebelum ni, ya…. Akak menyorok ke ? Hehe…

    Psst- Tie susah nak komen kat blog akak… dah banyak kali loading tapi tak boleh komen. Nanti Tie akan cuba lagi, ya…

  8. ain
    October 1, 2009 at 7:56 am

    HAPPY 43RD BDAY KAK TIE!!!! semakin matang, semakin bijak dan semakin cantik tentunyaaa!!!! Semoga sentiasa dirahmati Allah selalu!!!

    bestnya kak tie x pandai meminta2 bday present. klu saya siap buat listing lg.hehehe

    • Tie
      October 1, 2009 at 8:01 am

      Ehehe…. semakin cantik ? Rasanya semakin tembam je, uwaaaa…… Nak kena rampingkan badan lepas ni sebab tak abis mengunyah kuih raya, ekekeke….

      Memang kak tie rasa malu nak minta2… Biasa cik abang belikan something, ikut cita rasa dia, je…hehe.. tapi kalau tak beli pun kak tie tak kisah. Yang penting dia sayang kak tie, hi hi….

  9. October 1, 2009 at 8:19 am

    \:D/ Happy birthday! Selamat hari jadi! \:D/ semoga diberkati Ilahi sentiasa, sihat sejahtera, semakin vogue dan ceria2 selalu

    • Tie
      October 1, 2009 at 3:26 pm

      Mekasih….

      Vogue ? Waaakakaa….

      Macam makcik jual sayur kat pasor je, kenari ooii…!!

  10. October 1, 2009 at 8:42 am

    Salam Akak Tie Sayang….

    HAPPY BIRTHDAY TO YOU. AGE IS JUST A NUMBER,AKAK TIE DEARY. No WORRIES,OK.
    THE MOST IMPORTANT THING YOU MUST DO IS : BE HAPPY AND MAKE YOURSELF ALWAY SMILE…
    NO MATTER WHAT………KEEP YOUR LIFE BEAUTIFUL AND DO SMILE ALWAYS.
    🙂 HAPPY BIRTHDAY TO YOU,AKAK TIE!!!!

    • Tie
      October 1, 2009 at 3:27 pm

      Kak tie tak bimbang tentang umur ni… cuma bimbang anak2 je…

      Terima kasih atas ucapan yang manis ni, ekekeke……

  11. October 1, 2009 at 10:38 am

    selamat hari lahir, moga apa yg diimpikan akan jadi kenyataan.

    • Tie
      October 1, 2009 at 3:28 pm

      Terima kasih…. harap2 begitu laa….

  12. ima
    October 1, 2009 at 10:46 am

    “SELAMAT ULANG TAHUN YANG KE 43″…semoga kak tie sentiasa ceria dan awet muda…dan moga sentiasa dirahmati olehNYA.

    bertuahnya suami kak tie…punyai isteri yang tak suka meminta2…memang payah nak cari isteri yang macam kak tie ni…

    • Tie
      October 1, 2009 at 3:30 pm

      Alahai…. awet muda la pulak !!

      Ehehehe……memang suami kak tie bertuah, punya isteri yang tak pandai meminta2 (naik lift kejap!!) Tapi kan ima…. Suami kita ni memanglah yang paling terbaik buat kita.. sesuai dan lengkap melengkapi..😛

  13. Aykay
    October 1, 2009 at 10:52 am

    semoga ulang tahun kelahiran kali ini lebih bermakna, kerana baru je seperti bayi baru lahir, baru lepas raya Eid, suci dosa dgbnya…. semoga terus berbahagia

    • Tie
      October 1, 2009 at 3:30 pm

      Alhamdulillah…. baby yang paling besar dalam dunia !! Uwaaaa……..

  14. October 1, 2009 at 11:45 am

    k tie,

    selamat panjang umur, murah rezeki, dan semoga memperolehi segala yang diidamkan tak kiralah cepat mahupun lambat.

    dah 43 k tie….. makin berseri gitu

    (nak ulang – tapi dimana saya nmpak yeh😀 ) tak ada ke “special treatment” wat k tie… kih kih kih…. ya ampunnnnnnn…. eden janji x buek layi….😀

    • Tie
      October 1, 2009 at 3:32 pm

      Waaakakakaa……….

      Layanan istimewa tu ? Adoi laa……. malu pulak mokcik ni..!!

      Meh kak tie pulas telinga tu !!😆

  15. October 1, 2009 at 11:48 am

    slmt ari lahir kak tie..selalu org bg adiah..tp wanie cm nk tuka tradisi..pe kate akk bg wanie adiah..hahahhahahaha..selambe je mintak hadiah kt org…

    • Tie
      October 1, 2009 at 4:15 pm

      Err… bukan tak nak bagi hadiah… Kak tie tak pandai drive, nak shopping sendiri dan tak tahu nak guna pos laju tu.. Tapi kalau wanie nak bagi kak tie hadiah, kak tie pandai sign kat borang terima pos laju tu, ekekeke……..

  16. dyg
    October 1, 2009 at 12:42 pm

    kak tie! semoga panjang umur dan rezeki yg bertambah2. semoga keluarga kak tie bahagia selalu..amin..

    • Tie
      October 1, 2009 at 4:16 pm

      Terima kasih…..terima kasih…. Dyg pun begitu juga, ya…

  17. October 1, 2009 at 12:45 pm

    selamat ulang tahun kak tie! moga panjang umur, murah rezeki, terus sihat utk bersama dengan org2 tersayang ^_^

    last week sambut bday mak ke 62. sekali time nak potong kek baru perasan tulisan kat atas kek tu birthday ke 61.. wakaka! kakakla tu salah info bagi kat anak time nak beli kek

    • Tie
      October 1, 2009 at 4:17 pm

      Ooo… ye ke ? Mak kak tie pun umur 62 tahun juga, hehe…

  18. ROSE PURPLE
    October 1, 2009 at 12:46 pm

    HAPPY BIRTHDAY TIE, SY DOAKAN SEMUGA TIE DIKURNIAKAN KESIHATAN YANG MEMUASKAN, KEBAHAGIAN DAN KEBERKATAN DARI ALLAH SWT DALAM APA JUGA YANG TIE BUAT.

    BETUL AGE IS JUST A NUMBER, JANGAN FIKIR SANGAT.

    • Tie
      October 1, 2009 at 4:18 pm

      Terima kasih Rose.

      Tak sedar diri ni dah nak masuk senja, rasa macam budak2 lagi, hehe….

  19. October 1, 2009 at 1:57 pm

    amiiinnn… semoga doa kak tie dimakbulkan Allah…
    tiny doakan kak tie bahagia selalu…

    • Tie
      October 1, 2009 at 4:18 pm

      Ooo… Tiny datang juga, ya.. Mekasih atas doa itu.😛

  20. October 1, 2009 at 2:51 pm

    Wah..dah 43 tahun? Cam tak caye je..angka je tu kan hehe..
    Selamat Ulangtahun Kelahiran ye kak tie..
    Semoga dihari mendatang akan menambahkan lagi keceriaan dan kesenangan jiwa hehe..

    Takde kek ke ehehe?

    • Tie
      October 1, 2009 at 4:20 pm

      Nrina, sihat ke ? Jangan stress2 laa….

      Kak tie ada kek… kek lapis sarawak adik kak tie kirim dulu. Kak tie potong macam kek birthday, cuma tak de lilin. Tak perlu beli kek birthday, kek kat rumah ni ada lagi, boleh jimat sikit, hehe..

  21. October 1, 2009 at 4:31 pm

    moga panjang umur murah rezeki, bahagia selalu…

    HAPPY BIRTHDAY!

    • Tie
      October 3, 2009 at 9:31 am

      Terima kasih, Kuina…😛

  22. amee
    October 1, 2009 at 4:49 pm

    Selamat ulang Tahun Kak Tie
    Semoga bahagia selalu di samping keluarga tersayang…

    Happy belated Hari Raya Aidil Fitri…mohon maaf zahir & batin

    • Tie
      October 3, 2009 at 9:33 am

      Alaaa….. Amee….ooii…!!

      Kak tie dah banyak kali cuba ke blog Amee… tapi pc kak tie jadi hang, hu hu.. tak tahu laa… blog Amee ‘berat’… Kak tie belum komen lagi, pc kena sawan, sedih gak!

      Selamat hari raya, Amee… teringin nak tengok Amee berbaju raya..

  23. October 1, 2009 at 5:53 pm

    salam semua..
    Selamat Hari Lahir Kak Tie!
    Moga yang berlalu penuh keindahan dan yang mendatang penuh dengan kebahagiaaan .. inshaAllah!

    • Tie
      October 3, 2009 at 9:34 am

      Salam dik.

      Terima kasih atas ucapan dan doa itu..😛

  24. October 1, 2009 at 9:18 pm

    happy birthday to you kak tie.. semoga dipanjangkan umur agar dapat terus menambah amal buat bekalan di akhirat nanti.. wishing you a very wonderful, blast and content life everyday.. amin! *peluk*

    • Tie
      October 3, 2009 at 9:37 am

      Nono kat mana ? Lama tak dengar khabar.. Sibuk dengan photoshoot ke ? Hehe…

      Terima kasih atas ucapan tu.. Kak tie nak peluk gak ! Peluk bantal bucuk !! Waakakaaa…..

  25. October 1, 2009 at 11:22 pm

    selamat hari lahir kak tie.
    happy selalu ya.

    • Tie
      October 3, 2009 at 9:39 am

      Shais pun happy selalu… dengan kain2 tu, hehehe…

  26. cpj
    October 1, 2009 at 11:27 pm

    selamat menyambut hari lahir…43 tu muda lagi kak tie…

    • Tie
      October 3, 2009 at 9:39 am

      Err….. muda lagi ?

      Hmm… nanti nak tanya cik abang, ekekeke…….

  27. October 2, 2009 at 7:12 am

    byk tu lilin Tie..jgn2 tersembur gigi pelesu masa tiup udah.. he he he

    Selamat hari ulangtahun kelahiran, moga ditetapkan iman, sihat tubuh badan, kesenangan harta benda, kesejahteraan dunia dan akhirat

    • Tie
      October 3, 2009 at 9:41 am

      Waaakakaaa………..

      Shh…. jangan kuat2! Nanti pokcik jiran sebelah tu tau… Kang dia nak pinjam pulak gigi pelsu kita, ekekeke……..

      Tak larat nak tiup lilin… Semput !

  28. October 2, 2009 at 1:14 pm

    k tie,

    angka tidak meletakkan syarat…. yg pasti hidup kena diteruskan seperti biasa dan ceria selalu.

    patutlar pgi ni rasa sakit urat kat telinga…. adu du du du….

    • Tie
      October 3, 2009 at 9:42 am

      Uwaaaa……….

      Tu laa… len kali pikir dulu sebelum tulis.. Nanti suruh cik abang hembus2 kat telinga tu, ya… mesti cepat baik sakitnya, ekekeke……. Kalau dia mintak upah, bagi je laa….. waakakaaa……..

  29. October 2, 2009 at 1:49 pm

    Happy Belated Birthday Tie..walau pun terlambat..nk jugak ucap kat Tie yg comel..
    wahhh..dah besar panjang (bulat??) rupanya Tie ni yaaa…hehehe

    • Tie
      October 3, 2009 at 9:44 am

      Eh !!

      Macam mana Sally tahu kak tie bertambah bulat ? Ada teropong ke ? Waakakaaa……..

      Hubby pun dah sound… suruh jogging… ekekeke……. sabor je laaa….

  30. October 2, 2009 at 2:02 pm

    Dear Kak,
    Happy Birthday To You,
    Happy Birthday To You,
    Happy Birthday To Kak Tie,
    Happy Birthday To You.

    Semoga Impian menjadi nyata..

    Kita berbintang LIBRA..

    Yeah!

    • Tie
      October 3, 2009 at 9:45 am

      Ooo…. sedaplah suara tu.. Kak tie boleh dengar ni, ekekeke…

      Kita sama bintang, ya… Memang gadis2 libra (termasuk mokcik), sangat2 special, hi hi….

  31. October 2, 2009 at 2:42 pm

    Happy Birthday Kak Tie….angka tu nombor jer, semoga Kak Tie sihat & ceria selalu..

    • Tie
      October 3, 2009 at 9:48 am

      Terima kasih Milla…

      lalalalala………. kak tie ceria la ni, hehe…

  32. pB
    October 2, 2009 at 3:52 pm

    Salam Kak Tie

    Banyak angka , banyak pengalamannya ..
    Moga sentiasa sihat dan panjang umor

    • Tie
      October 3, 2009 at 9:49 am

      Err… banyak pengalaman pahit je, hehe…

      Oo… lupa nak ucap, selamat ulangtahun perkahwinan ke 14 pada PB… Kak tie tak berkesempatan nak komen hari tu.. terkejar2, hu hu…

  33. October 2, 2009 at 10:05 pm

    happy belated birthday kak tie.. oh,rupa2nya kita dilahirkan dalam bulan yang sama.. oktober..!hehe..cuma bezanya kak tie awal bulan,nadine di akhirnya.. : )
    moga2 kak tie dilimpahkan rezeki berpanjangan olehNya dalam setiap perkara yang kak tie lakukan.. InsyaAllah..
    take care kak tie..

    • Tie
      October 3, 2009 at 9:51 am

      Wah… Nadine… sekejap ada, sekejap tiada… pergi mana, ya.. ? Baru balik dari kampung, ke ?

      Harap2 begitulah hendaknya.. hidup kita semua dilimpahi rezeki dan berkatNya.

  34. syayassir
    October 4, 2009 at 10:21 pm

    happy belated birthday kak tie.. sorry lambat wish…

    • Tie
      October 5, 2009 at 7:26 am

      Terima kasih Sya… tak kisah selambat mana pun, hehe…

  35. Kin
    October 6, 2009 at 6:54 pm

    dah teringgal ketapi saya nih..hehehh.. semoga diberkati umur yg dah berlalu dan umur yg akan datang..amiin..

    • Tie
      October 6, 2009 at 7:02 pm

      Terima kasih kin… Uwaaa… rajin betul Kin hari ni.😛

  36. October 7, 2009 at 9:34 pm

    kak tie..
    alamak..sorry..camner leh terlepas pandang nie..
    happy belated birthday…
    semoga hidup diberkati Allah dunia dan akhirat yer kak…
    ameeennn..

    • Tie
      October 8, 2009 at 7:18 am

      Alaa…tak pe la Izza.. tak payah sorry-sorry. Kak tie dah tua ni, tak ucap happy birthday pun tak mengapa, hehe..

      Walau bagaimanapun, termima kasih ya Izzah.

  1. No trackbacks yet.

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: