Home > kehidupan > Perkenalkan…..Nur Aina Damia

Perkenalkan…..Nur Aina Damia

September 26, 2009 Leave a comment Go to comments

Jeng jeng jeng………….!!!Β  Tie baru dapat baby……ekekekeke……….. Err…bila pulak Tie bersalin, ekk ? Sebenarnya inilah ahli terbaru keluarga Tie, Nur Aina Damia . Adik Tie baru je dapat baby baru petang tadi (26 Sept).

Nur Aina Damia 2

Haa…… cuba tengok betul-betul….. Comel dan tembam macam mak long dia, kan ??? Waakakaaa…. Rasa nak peluk2 dan cium je. Malangnya dia jauh di Selangor, dapat tengok gambor je, hu hu….

Beberapa hari nanti dia dan ibunya akan dieksport ke Kelantan. Wife adik Tie orang Kelantan (selalu je tiru kakak dia…. tarikh kahwin kami pun dia tiru, uwaaaaa…………). Kalau ada peluang Tie akan balik Kelantan masa ibunya dalam pantang nanti. Boleh gomol puas-puas.

Hmm…… tetiba pulak rasa nak timang baby lagi laa… Tapi, tak berani. Umur dah lanjut, tulang pun dah reput, ekekeke…………

Edit – Mintak maaf banyak2….. tak boleh nak merempit kat blog teman2 buat sementara waktu! Computer Tie sedang tenat ! Uwaaaa………. Nanti bila dah keluar dari ICU, boleh rempit semula, hu hu…… sabor je laa…

Edit 2 – Kad Raya

kad-raya dari Zyma

kadrayacikwan

raya dari kin

mikael-kad-raya- dari blog resepi

eid-mubarak-from-kakchik

kad raya maksu

kadraya.Ain

nekpp raya card NekPP

kraya dari ima

kad3_Photo dari Suzi

Kad Raya From LOL-2

Err……. ada yang Tie decorate kelilingnya , sebab terlebih rajin, ekekeke…………

.

.

Categories: kehidupan Tags: ,
  1. September 26, 2009 at 11:28 pm

    Selamat kembali ke tanah air….ehhhh,bukan. Selamat kembali ke Kayteezee`s Blog!!!
    Welcome home!!!

    • Tie
      September 27, 2009 at 7:34 am

      He he….jejari ni masih kaku lagi, dah lama tak menari2 atas keyboard!

  2. September 26, 2009 at 11:28 pm

    Uikssss, 1st

    • Tie
      September 27, 2009 at 7:35 am

      Betul tu, ekekeke…..

  3. September 26, 2009 at 11:32 pm

    2nd….3rd….4th….

    Akhirnya….Akak Tie muncul jua setelah seminggu makan ketupat, sambal goreng jawa, lemang dan segala bagai…..kenyang tak???

    Akak sihat ke??? Comel baby tu…..semakin b`kembang la family Akak ye.
    TAHNIAH!!!!!

    **Pasal nak ke Melbourne tu, sy delay kejap. Hujung tahun ni baru fikir lain. Passport dah ada…..Ringgit M`sia dah cukup……beg besar utk melancong dah siap. Tunggu hujung tahun je…πŸ™‚

    • Tie
      September 27, 2009 at 7:39 am

      Kak Tie sihat, kat rumah mak memang asyik mengunyah je…. dan sibuk menyopping… letih gak kaki berjalan, tangan kiri kanan penuh dengan shopping bag, hehe…

      Nur Aina Damia tu anak sedara kak tie yang ketiga. Cucu mak kak tie kini ada 6 orang . Hanya kak tie dan adik lelaki ni je yang dah berkeluarga. Yang 3 orang lagi masih bujang …..

      • September 29, 2009 at 5:04 pm

        uiks.. ada peluang lah nampaknya ni!..

        wink! wink! wink!… hehehhe

        • Tie
          September 30, 2009 at 11:18 am

          Oooiitt!!!

          Jangan nak jolok sarang tebuan, ya….waaakakakaa….

  4. September 26, 2009 at 11:34 pm

    Akak Tie….

    Siapa ckp tulang reput tak boleh timang baby?? Cuba-try-test tgk…..mesti dpt baby punye!!! Hihihihihi….πŸ™‚

    πŸ™‚

    • Tie
      September 27, 2009 at 7:40 am

      Err…. tak berani…

      Masa pregnant anak bongsu tu, sakit pinggang… nak baring pun susah. Kena tido atas kerusi malas. Badan jadi besar macam treler….hi hi…

  5. September 26, 2009 at 11:35 pm

    Malam ni sy nak konker Kayteezee`s Blog…..
    Sy tgh gila kuasa nihhhhhhh……muahahahhaa….

    • Tie
      September 27, 2009 at 7:41 am

      Alamak ! Gela kuasa ?

      Sabor je laa….ekekeke…..

  6. iza
    September 27, 2009 at 12:28 am

    Tahniah Kak TieπŸ™‚ wah nama dia ada fitri-fitriah tak hehehee…

    • Tie
      September 27, 2009 at 7:42 am

      Hi hi… dulu ingat akan bersalin lebih awal, tapi tak keluar2 juga. Mungkin dia nak bagi mama dia peluang makan ketupat dan lontong puas2….hi hi..

  7. iza
    September 27, 2009 at 12:32 am

    Alamak lambat loading lah tenet kat kampung ni… komen dulu baru baca entry, boleh gitu Kak Tie hahahaπŸ˜€ ..mintak maaf yer Nur Aina Damia..wah nama macam heroin dalam novel… comel sangatπŸ™‚

    • Tie
      September 27, 2009 at 7:43 am

      Masih lagi di kampung ? Kak tie baru balik dari kampung klate…. dapat makan tupat daun palas, mentua buat special untuk anak menantunya …..

      Nama tu memang sweet je.. Napalah masa dulu2 ayah tak bubuh nama kak tie sweet macam tu, ekk… Kalau tak tentu jadi Makcik Damia’s Blog, ekekeke…..

  8. September 27, 2009 at 5:29 am

    salam aidilfitri kak tie…ish! buat saya terkejut je…ingatkan kak tie diam2 pregnant…
    comel anak buah kak tie…betullah ada iras mak long dia…:)

    • Tie
      September 27, 2009 at 7:45 am

      Ha ha ha…. Teringin gak nak ada baby baru, tapi tak boleh pregnant lagi laa… badan tak kuat.

      Ada iras Kak Tie , kan ?? He he… bab2 comel dan tembam ni memang dah jadi trademark kak tie, ekekeke…….

  9. September 27, 2009 at 7:52 am

    alala come nya… Pasti hariraya tahun ni lagi meriah dengan kehadiran orang baru.
    Selamat hariraya tie..

    • Tie
      September 27, 2009 at 8:00 am

      Selamat hari raya kakpah… Tie belum jumpa lagi sicomel ni… hu hu…

  10. September 27, 2009 at 8:14 am

    welkam back kak tie!!! lamanya beraya kat kg ye…tntu bnyk citer menarik n menolak.

    zyma ni kan mentang2 sy tido awal smlm abis dia aje yg conquer carpet kak tie niπŸ˜‰

    • September 27, 2009 at 8:50 am

      Wakakakakaka……
      Kenari Laling,apasal tido awal semlm?
      πŸ™‚

      • September 27, 2009 at 9:43 am

        zyma…che letih sgt la smlm, bercuti dari keje2 opis tapi keje2 umah tak penah abis. adik2 smua dah berangkat balik makanya che kena la mengemas menyimpan membasuh itu ini kan…

        • Tie
          September 27, 2009 at 5:13 pm

          Laa…rajinnya … baguslah. Sekarang ni payah nak cari anak dara yang rajin2, ekekeke………

  11. nahmy
    September 27, 2009 at 8:52 am

    tahniah! semakin ceria seisi keluarga tentunya…

    • Tie
      September 27, 2009 at 5:14 pm

      Mekasih. Nahmy pun tentu seronok beraya dengan baby baru. Err…. dah abis pantang, kan ?πŸ˜›

  12. September 27, 2009 at 10:34 am

    Salam Syawal kak tie. TAHNIAH! Tentu gembira sakan bila menerima kehadiran ahli keluarga yang baru. TEMBAM la anak sedara kak tie ni. GERAM kakchik nak cubit-cubit pipinya.

    • Tie
      September 27, 2009 at 5:15 pm

      Selamat Hari Raya, Kakchik! Kak tie cuma dapat tengok gambar je. Memang rasa nak gigit2 pipi dia, hehe…

  13. September 27, 2009 at 11:32 am

    alahai Tie….lama dah tak beranak kecik…rasa kekok le pulak

    hahahaha…mengada2

    • Tie
      September 27, 2009 at 5:16 pm

      Ehehehehe……..

      Betul tu… rasa kekok , hi hi….

  14. September 27, 2009 at 1:01 pm

    laaaa…sha mati2 ingatkan baby kak tie! nama dia lebih kurang sama macam adik sepupu sha…nur amira damia:)

    damia nieh maksudnye apa agaknye ye?

    • Tie
      September 27, 2009 at 5:19 pm

      Hi hi… teringin pulak nak timang baby..

      Damia bermaksud keberkatan dan bijak. Anak bukan sekadar bijak tetapi memiliki kelembutan yang menawan hati sesiapa yang memandangnya. Bijak dalam mengatur hidup, lembut dalam ketegasan. Tidak mudah diperdayakan oleh sesiapa yang ingin mempermainkan dirinya.

  15. September 27, 2009 at 5:30 pm

    mata die msti sepet kn???sgt tembam la…

    • Tie
      September 28, 2009 at 4:27 pm

      Err…. kak tie belum tengok dia bukak mata, ekekeke… tapi rasa2nya sepet juga laa, hehe…

  16. cpj
    September 27, 2009 at 6:21 pm

    OOO…anak sedara la ni!…comelnya macam mak sedara dia!…ekekekekee…

    • Tie
      September 28, 2009 at 4:27 pm

      Betul betul betul….!!!πŸ˜›

  17. September 27, 2009 at 7:31 pm

    aiman . eh eh Aina …. kuchi kuchi kuchi…..
    sukenye dia…

    • Tie
      September 28, 2009 at 4:28 pm

      Ehehehe…. nanti boleh timang baby baru pula, ya Hashim….

  18. ima
    September 27, 2009 at 11:11 pm

    baru dpt baca citer terbaru kak tie…rindu sungguh!!!

    seronoknya dia dpt anak buah…tembam pulak tu,geramnyeee….
    lepas ni bolehlah kak tie cuba pulak…bila anak dah besar seronok
    tau dpt baby…hehehe

    • Tie
      September 28, 2009 at 4:28 pm

      Hi hi…. kak tie nak yang instant je.. rasa nak kidnap yang ni…..

  19. ROSE PURPLE
    September 28, 2009 at 9:50 am

    Selamat kembali Tie..sy pun baru balik cuti raya. 1st day keja, 1st thing buat buka blog Tie dulu. Cute nye muka Nur Amira Damia tu. Memang nama tu sama macam nama salah satu penulis novel yang I baca..Geram tengok baby tembam..tapi macam Tie kata tua-tua macam kita ni tulang pun tak berapa kuat..tengok baby adik-adik aje la.

    • Tie
      September 28, 2009 at 4:29 pm

      Memang tulang dah reput. Berbunyi pulak tu, ekekeke….. macam dalam citer P.Ramlee….

  20. Aykay
    September 28, 2009 at 9:51 am

    salam Eid Mubarak utk kak tie, harap belom terlambat.

    • Tie
      September 28, 2009 at 4:30 pm

      Salam Aidil Fitri… raya sebulan, hi hi..

  21. September 28, 2009 at 10:42 am

    salam syawal kak tie, wahhh ramai tOl yg dapat baby baru…tahniah untuk ahli keluarga baru ni yer..bOleh iras maklOng dia plk ek..kekkekee….
    saya baru sampai mlm semalam..penat sangat sebab balik kejap dan bnyk urusan…

    • Tie
      September 28, 2009 at 4:31 pm

      Betul tu, sekarang ni musim baby. Sebelah hubby pun ada yang dapat baby baru dan ada yang dalam proses, ekekeke…….

  22. September 28, 2009 at 11:34 am

    tie.. babay tu comel macam saya DULU2….

    • Tie
      September 28, 2009 at 4:31 pm

      Ooo….ye ke ? Kalau gitu, kita berdua ni memang comel laa….hi hi..

  23. September 28, 2009 at 11:45 am

    Kak Tie,
    tak tahan ayat nie..

    “Umur dah lanjut, tulang dah reput..”

    Baby comelnyer pipi dier..

    • Tie
      September 28, 2009 at 4:32 pm

      Pearls bila lagi nak timang baby sendiri ? Kak tie dah tiga kali…. Pearls boleh start cari calon laa…hehe…

      • September 30, 2009 at 6:31 pm

        Hehehe..
        Segan nak jawab..

        Calon pun susah nak dpt nie.
        Hehe..

        • Tie
          September 30, 2009 at 9:17 pm

          Betul tu.. Sekarang ni memang susah nak cari teman hidup yang jujur.

          Tak kira lelaki atau perempuan, insan jujur dan setia bagai mutiara di dasar laut… Ada rezeki nanti, adalah jodoh tu…

  24. September 28, 2009 at 11:46 am

    teng teng tenggg…..

    den dah bali ke arena blog! wakakakka

    wahhh baby baru tu.. huhuhu. maza pun teringin nak dapat satu gak ni! cute lah..huhuhu

    terpakso lah den berusaho nak dapekkan satu iteww….

    kayuh.. jgn tak kayuh gitew.. heheheheh

    • Tie
      September 28, 2009 at 4:34 pm

      Alaahai…

      Pokcik ni, kalau sampai akhir zaman pun takkan dapat baby secomel ini…. kecuali dengan pertolongan mem besar tu, ekekeke…..

      Nak kayuh gi mana pulak ?

      • September 29, 2009 at 5:06 pm

        shhh.. org mudo2 dan belio yo yg tahu tu ha!

        wakakakka

        kayuh! bahtera itu.. kayuhhh bahatera itu ke tanah bahagia kaedahnya..

        wakakkaka

  25. September 28, 2009 at 1:38 pm

    k tie,

    alar somey nyer gitu .. mak longnya pun mbam gitu jugak yer … hihi..
    pinjam leh k tie…

    • Tie
      September 28, 2009 at 4:35 pm

      Tembam maklong dia lagi dasat ! Waakakakaa……

  26. September 28, 2009 at 4:16 pm

    lama btul xnmpak kak tie hihihi

    wahh baby baru!
    kak tie kidnap je amik bela hihihi
    comel tu!

    • Tie
      September 28, 2009 at 4:36 pm

      Tu laa…. rasa memang nak kidnap. Tapi kena mintak kebenaran dari suami dulu. Lagi pun bukannya senang bela baby ni.. Sekarang ni macam2 penyakit ada… takut pulak!

  27. September 28, 2009 at 8:20 pm

    Akak Tie…..

    Best kan ada baby……hari2 cium pipi baby. Pipi Hubby dah tak gebu mcm pipi baby (masa ada baby la). Takde baby, hari2 cium pipi Hubby.
    πŸ™‚

    • Tie
      September 29, 2009 at 6:34 am

      Err…..hehe….

      Zyma boleh start buat baby laa….. hi hi…

      • September 29, 2009 at 9:01 am

        Buat baby mcm buat nasi goreng ekkkkk.
        pakai main campak2 je…..kendian siap utk dimakan gituuuuu. ahakkkkkssss…
        πŸ™‚

        • Tie
          September 29, 2009 at 9:02 am

          Wakakakaa….

          Alaa… kalau dah pro tu, tak payah tengok resepi… ekekeke….

        • September 29, 2009 at 5:07 pm

          uiks.. PRO! wahh!!!

          Kena menuntut ni.. Maza dah lama tak menuntut ilmu mcm tu.. takut2 terlupa… hmm!

          wakakakakka

        • September 29, 2009 at 9:56 pm

          Kanda Maza….

          Kita 1 Malaysia kene PRO dlm semua hal. Setuju?? Kuikuikuikui…

  28. September 29, 2009 at 8:55 am

    Salam Syawal. TAHNIAH sebab dapat ahli keluarga baru.

    Tolong jawab soalan ini. APAKAH KUIH ATAU JUADAH YANG PALING DISUKAI SETIAP LEBARAN ?

    TERIMA KASIHπŸ™‚

    • Tie
      September 29, 2009 at 9:03 am

      Alhamdulillah… mekasih.

      Kuih paling disukai ? Hmm… tart nenas laa…hehe…

  29. nekPP
    September 29, 2009 at 11:15 am

    selamat hari raya k tie..
    moga cepat2 sembuh teman setia mu itew ahaks..

    cute bb damia…nama pon sodappp mcm makan kuih raya plaks..heee heee
    kiss2 to bb damia..

    • Tie
      September 29, 2009 at 3:48 pm

      Selamat hari raya…

      Ooo…kak tie tengah godek2 ni, hmm… dah keluar ICU, ekekeke……..

      NekPP nanti boleh pamir baby baru raya depan, ya, waakakakaa……

  30. September 29, 2009 at 1:14 pm

    Salam Tie… nekcun pun cam Tie gak… suka sangat tengok baby!… tu yang dok tak berenggang ngan cucu tuh!… dulu masa muda nak jugak beranak ramai, tapi asyik tak menjadi jer!… jadi takat 3 jer!… tak pandai kot!… hehehe…

    • Tie
      September 29, 2009 at 3:49 pm

      Adoi…. macam mana boleh tak pandai ?

      Elok mintak tolong kat dukun Maza di Gubuk kecil tu, hi hi….

  31. syayassir
    September 29, 2009 at 2:32 pm

    hmm.. kat selangor ye..
    kat mana?

    ish, syoknya tengok orang dapat baby baru nih..πŸ˜›

    • Tie
      September 29, 2009 at 3:51 pm

      Alamak, kak tie tak ingat pulak… mungkin kat taman puteri atau bukit puteri…hehe….

  32. September 29, 2009 at 2:55 pm

    So sweet. Cute lah sgt.
    Congratulation 2 u & u r sister. Selamat Hari Raya baby Damia.

    • Tie
      September 29, 2009 at 3:52 pm

      Hi hi…memang cute macam maklong dia, uwaaaa….

      Ismail boleh buat lagi tahun depan, ya…ekekeke…..

  33. September 29, 2009 at 3:42 pm

    Selamat Hari Raya Kak Tie….rindu dgn celoteh Kak Tie.

    Tahniah dapat anak buah baru….comelnya, geram dgn pipi dia yg tembam tu. Nama dia pun sedap. he he baby kak tie bila lagi?

    • Tie
      September 29, 2009 at 3:53 pm

      Ehehehe……

      Baby kak tie ? Hmm… nanti nak tanya cik abang, ekekeke…..

  34. dyg
    September 30, 2009 at 10:29 am

    Selamat hari raya kak tie! banyak buat kuih ke raya ni??

    wah comelnye. pipi dia kaler pink2..geram tgk.hehe tahniah kak tie dapat anak sedara baru.. kim slm peluk cium kat nur aina damia okey!.

    • Tie
      September 30, 2009 at 11:15 am

      Kak tie tak buat kuih raya… beli sikit2 je sebab tak de siapa datang rumah. Kak tie beraya di rumah mak dan mentua je.

  35. ain
    September 30, 2009 at 10:44 am

    selamat hari raya kak tie!!!! lama x ke udara kan..??tup..tup…kuar gambar baby yg comel dn tembammm!!!! gerammm tengok!!! kak tie punye bila lagi..???hihihi

    • Tie
      September 30, 2009 at 11:17 am

      Kak tie punya ?

      Err… sekarang ni production tak berapa menjadi, ekekeke…. dah luput tarikh!!!

  36. September 30, 2009 at 11:51 am

    Salam tie,

    waduh cute nyer baby tu ……pipinyer merah gitu…… hmmmm sedap kalau dapat cium………..

    • Tie
      September 30, 2009 at 9:12 pm

      Tu laa… kita ni dah lama tak main dengan baby, kan…hehe…

  37. September 30, 2009 at 5:33 pm

    amboi…comelnya baby tu, geram nak geget2 pipi dia

    • Tie
      September 30, 2009 at 9:12 pm

      Waakakaaa….. nak gigit ? Hi hi…

  38. September 30, 2009 at 6:30 pm

    Dear Kak,
    Thanks ada kad raya dik.
    Sukanya..
    Suka..
    Suka..

    Mmm..
    Bangga.

    Thanks Kak..

    • Tie
      September 30, 2009 at 9:13 pm

      Kak Tie yang patut rasa bangga dan berterima kasih… Pearls adalah antara teman2 yang perihatin..πŸ˜›

  39. September 30, 2009 at 6:49 pm

    kak tie…sha dok mencari kak tie punya posting baru…keluar error…macam mane nieh?

    • Tie
      September 30, 2009 at 9:15 pm

      Kak Tie dah privatekan… kak tie rasa tak sesuai untuk tatapan teman2… sebab kak tie tak mahu berkongsi sedih. Kak tie akan cuba buat blog ini seceria yang mungkin. Maaflah Sha.

  40. j M
    September 30, 2009 at 10:28 pm

    RAMAI BETOI ORG PEKNEN DAN BERSALIN SKRG NI KAN KAK

    APA KATA KAK TI LAK PEKNEN.. USIA JE LANJUT KAK.. TULANG REPUT TAPI MASIH MANTOP..EKEKEKE

    • Tie
      October 1, 2009 at 6:47 am

      Aderk !

      Kak tie tak larat nak pikul perut besar ke hulu dan ke hilir…ekekeke….

  41. September 30, 2009 at 10:55 pm

    Salam Akak Tie….

    Mana citer “REDHA” nihhhh? Kene telan dgn monster ke? huhuhuhu….

    Cayang Akak tie… πŸ™‚

    • Tie
      October 1, 2009 at 6:48 am

      Ooo…kak tie privatekan…. hehe…

  42. Blog Resipi
    October 1, 2009 at 12:19 am

    Salam Kak Tie… alala comeynye si keciit tue… montel2 pipi nye. gebus sekali… kisses for the baby yeπŸ™‚

    • Tie
      October 1, 2009 at 6:49 am

      Sama comel dengan baby Mikael laa… geram tengok pipi baby.

  43. October 1, 2009 at 9:19 pm

    pipi tu rasa nak dicubit cubit jeeeee…πŸ˜‰

    • Tie
      October 3, 2009 at 9:52 am

      Kak tie rasa pipi Nono pun sama tembam…ekekeke…..

  44. Kin
    October 6, 2009 at 7:03 pm

    kak tie, boleh lg tu nak dpt baby lagi..heheh..mak saya lahirkan adik bongsu masa umur 43 gak..heheh.. suami saya slalu cakap (tak tau la main2 ke sungguh2..hihhih..), nanti bila anak2 ni dah besar2, nak jugak sorang lg yg penutup masa umur senja! hihhih..

    • Tie
      October 6, 2009 at 7:39 pm

      Adoi laa…..

      Kak tie rasa, nak rehat dari berjaga malam dan tukar pampers tu. Sekarang ni pun dah stress sangat. Nak lalui zaman remaja mereka ni, rasa nak semput je.

  1. No trackbacks yet.

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: