Home > kehidupan > Berikan daku sedikit masa

Berikan daku sedikit masa

Maaf. Moody sikit minggu ni…..hu hu….

.

.

Categories: kehidupan Tags:
  1. zareda
    August 13, 2009 at 10:05 am

    tie

    tenangkan diri.. cool ok

  2. ain
    August 13, 2009 at 10:14 am

    why kak..??? apa2pun take care n relax!! jgn stress2 tau!!

  3. August 13, 2009 at 10:46 am

    Rilek.. kak tie.. rilek.. kumpul tenaga keh..๐Ÿ™‚

  4. August 13, 2009 at 10:57 am

    xpe…..lepas dh x moody….post N3 baru yek..hehe

  5. August 13, 2009 at 11:58 am

    xpe kak.. amek masa n jgn lupa tgk langit yeee.. ;o)

  6. August 13, 2009 at 12:10 pm

    rehat-rehatkan diri ya.

  7. August 13, 2009 at 12:42 pm

    hmmm

    pasal anak la ni….tak pa..duduk lah kat bawah surat kabar lama tu….

  8. sus
    August 13, 2009 at 1:14 pm

    salam kaktie..

    take your time..

  9. ROSE PURPLE
    August 13, 2009 at 1:25 pm

    Assalamulaikum.

  10. August 13, 2009 at 1:47 pm

    rehat yer…

  11. August 13, 2009 at 1:58 pm

    chumelnye kucing tuuuuu! geram!

    have a good rest!

  12. August 13, 2009 at 2:03 pm

    sila tukar mode manual daripada mode automatik utk mengawal mood anda!

    wakakakaka

    maza: mood tak sihat menyerang lagi.. huhuhu

  13. ima
    August 13, 2009 at 2:54 pm

    assalamualaikum! kak tie
    take your time…ima setia menanti…

  14. Tirana
    August 13, 2009 at 3:15 pm

    Samalah kita…sejak tiga empat hari ni mood untuk blogwalking tak ada..kadang2 masuk blog kawan2 baca aje..tak ada mood nak tinggalkan komen..otak ni penat sangat agaknya.. Have a very good rest ok..

  15. iza
    August 13, 2009 at 4:55 pm

    comelnya tucins tu kak tie..
    cepat kembalikan mood yer kak tie๐Ÿ˜€

  16. August 13, 2009 at 5:14 pm

    rest byk2..hope pas nie mood akk ok blk…

  17. August 13, 2009 at 9:31 pm

    jangan moody lama2 ya…๐Ÿ˜‰

  18. August 13, 2009 at 10:53 pm

    alamak…kak tie moody nape?
    windu tul ngan kak tie…

  19. August 13, 2009 at 11:06 pm

    take care…banyakkan berehat ..
    sehingga berjumpa dgn Kak Tie yang..mood dia sudah pulih..
    bye n salam

  20. cpj
    August 14, 2009 at 12:35 am

    maghi baco doao di ghumoh cpj.

  21. August 14, 2009 at 8:05 am

    take care kak tie!

  22. August 14, 2009 at 8:48 am

    lawaklah tengok kucing tu..

    apsal ni kak..penyakit emo datang balik plak..

    sabo..sabo..makan byk2 sementara tak puasa lagi ni hehehe..

  23. kutaksempurna
    August 14, 2009 at 9:39 am

    mama berehat la ya…

    biar angie, kemas rumah.. membasuh.. siram pokok.. sidai kain.. angkat kain.. lipat kain.. bagi ayam makan… bersihkan reban ayam… cabut rumput…

    DAN

    MEMASAK!!

    hihihi… klu angie masak, mama kena MAKAN!!
    hihihi…

    menu hari ini :

    1) nasi rentung hitam pekat
    2) kari ikan hancur berkecai…
    3) sayur goreng lunyai terlebih masin..

    menu tambahan :
    4) telur mata kerbau
    5) kicap manis jalen..

    pssstt.. selalunya menu tambahan je yg dpt sambutan.. hihihi

    .
    .
    .
    .
    .

    berehatlah ya… tenangkan emosi… tapi jgn la lama2 sangat rehat..
    penat angie tau!!
    huhuhu…

    papa… jom makan kat luar!! hikksssss

  24. August 14, 2009 at 9:44 am

    amiklah masa kak…rehat cukup2…

  25. August 14, 2009 at 10:33 am

    jom moody beramai2..hehe

  26. August 14, 2009 at 10:36 am

    Salam pagi Akak Tie Sayang…..

    Why,Darling? Why,Intan Payung?

    Apa pun,take a very good rest,k. Jgn moody-moody. Jgn stress sgt….nanti pimples bertapak kat muka Akak kesayangan daku ini. Jgn stress tau…..nanti rambut cepat gugur dan beruban. Lama2 rambut tinggal CIPUTTTTT je.

    Akak Tie…..senyum sokmo.๐Ÿ™‚

  27. August 14, 2009 at 11:07 am

    terkezut tengok kucing yang tomel2 kat atas tuh..

    kak tie..bangun pagi mulakan dengan senyuman..

    kak tie yang manis..tarik nafs dalam2..pastu lepaskan..

    take u’r time..

    relax…

    n..

    have a nice weekand yer..

    muaaahhhh..

  28. Kak Long
    August 14, 2009 at 12:27 pm

    Sedangkan cuaca boleh berubah, inikan pula mood Tie..
    Boleh ke komen gitu?
    Rehat banyak-banyak….

  29. August 14, 2009 at 1:21 pm

    k tie,

    BANGUN BANGUN…. dah malam niiii….. hihi. tak suka k tie moody. CERIA CERIA…. ceria lar k tie. tenyum….. oppssssssss basah lagii… agegege…

    tarik napas panjang2….
    ….



    haa .. biarkan je cam gitu yeh… hehehe…

  30. August 14, 2009 at 4:07 pm

    nape moody tu…sabo byk2 ye kak tie.

    kalau kak tie duk bawah suratkhabar mcm kucing tu takpe…kak tie tetap comeiii

  31. August 14, 2009 at 7:28 pm

    Tak perlu moody berpanjangan.. berdoalah semoga Allah permudahkan urusan.

  32. August 15, 2009 at 12:43 pm

    uwaaa kak tie tgh moody!!
    dah elok mood nnt dtg balik tau!๐Ÿ˜€

    p/s: tgh2 moody mkn durian bes wooo hehehehe
    err ade kaitan ke? hentam sajala~

  33. August 15, 2009 at 9:51 pm

    Tie… dekat-dekat bulan Ramadhan ni, janganlah moody-moody sangat… atau pun Tie ni moody sebab bulan tengah ‘mengambang’ ke?… hehehe….

  34. nahmy
    August 16, 2009 at 10:50 am

    masa bukan hak saya…tapi ambillah selama mana ianya sesuai utk ‘rejuvenate’ diri.

  35. August 17, 2009 at 9:09 am

    Akak Tie Comel….

    Rindunyer kat Akak. Mana Akak sembunyi nihhhhh?

    Jg kesihatan diri ye. ๐Ÿ™‚

  36. August 17, 2009 at 9:37 am

    Salam…

    Semoga Kak Tie sehat walafiat di samping keluarga tersayang. & semoga apapun yang membuatkan Kak Tie moody…segera berakhir…amin.

    Adik di sini nak sampaikan salam abang angkat adik (feerez) kepada Kak Tie.

    wassalam

  37. feereez
    August 17, 2009 at 11:58 am

    salam,

    Allah swt menguji kita dengan pelbagai dugaan yang hanya mampu ditangani oleh kita tidak lebih dari itu. Sesungguhnya ia memberi kita kesedaran supaya kita tidak alpa dengan apa yang kita ada. Semoga K.Tie tabah menghadapinya dan feereez doakan yang terbaik untuk K.Tie. Ada masa anak-anak lupa yang kasih ibu tiada galang gantinya. Selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak untuk K.Tie dan keluarga.

  38. August 17, 2009 at 3:05 pm

    kak tieeeeeeeeeee..kiter pon mood tak baik gak 2-3 hari ni…hwaaaaaaaa..:((

    • August 17, 2009 at 3:06 pm

      luper lak…
      selamat menyambut Ramadhan buat kak tie sekeluarga..
      saya rindu nak membazir di bazar ramadhan ni..sobsobb

  39. August 17, 2009 at 9:22 pm

    Salam Kak Tie…
    Terima kasih kerna masih sudi singgah ke blog adik…

    adik taklah pandai berkata kata tapi adik tadi terbaca di satu blog…. dan adik ambil lah coretan blog itu seperti di bawah ini…

    Ujian & Dugaan โ€“ Tanda Allah Sayang

    Menjalani kehidupan sebagai hamba Allah, kita sebagai manusia tidak dapat lari daripada di uji . Ujian yang datang selalunya menjadikan kita lebih kuat dan mengajar kita untuk menjadi lebih lasak dalam menghadapi setiap beban kehidupan.

    Ujian boleh saja daripada yang baik begitu juga sebaliknya.

    Allah menguji hambanya dengan musibah pada satu waktu, dan kemudian dengan nikmat pada waktu yang lain, untuk melihat siapa yang bersyukur dan siapa yang kufur, siapa pula yang sabar, dan siapa yang putus asa.

    Ujian yang berbeza untuk mengukur keimanan

    ู„ุง ูŠูƒู„ู ุงู„ู„ู‡ ู†ูุณุง ุฅู„ุง ูˆุณุนู‡ุง
    Allah tidak memberi kesusahan seseorang hamba melainkan apa yang terdaya olehnya. [Al-Baqarah: 233]

    Ujian yang dikenakan kepada setiap hamba, adalah bersesuaian dengan apa yang mampu ditanggungnya. Dan setiap orang pula berbeza tahap tanggungannya dan penerimaan mereka terhadap ujian serta dugaan.
    Ujian yang diberikan juga adalah untuk mengukur tahap keimanan seorang hamba.

    ุฃุญุณุจ ุงู„ู†ุงุณ ุฃู† ูŠุชุฑูƒูˆุง ุฃู† ูŠู‚ูˆู„ูˆุง ุขู…ู†ุง ูˆู‡ู… ู„ุง ูŠูุชู†ูˆู†. ูˆู„ู‚ุฏ ูุชู†ุง ุงู„ุฐูŠู† ู…ู† ู‚ุจู„ู‡ู… ูู„ูŠุนู„ู…ู† ุงู„ู„ู‡ ุงู„ุฐูŠู† ุตุฏู‚ูˆุง ูˆู„ูŠุนู„ู…ู† ุงู„ูƒุงุฐุจูŠู†
    Patutkah manusia menyangka bahawa mereka akan dibiarkan dengan hanya berkata: โ€œKami berimanโ€, sedang mereka tidak diuji (dengan sesuatu dugaan)?Dan demi sesungguhnya! Kami telah menguji orang-orang yang terdahulu sebelum mereka, maka (dengan ujian yang demikian), nyata apa yang diketahui Allah tentang orang-orang yang benar-benarnya beriman, dan nyata pula apa yang diketahui-Nya akan orang-orang yang berdusta. [al-Ankabut: 2-3]

    Kesimpulan

    Maka bersabarlah. Bersabarlah dalam menghadapi dugaan dan ujian daripada Allah dengan mencontohi sikap para Nabi. Dan ketahuilah, bahawa untuk setiap ujian yang diberikan oleh Allah pasti akan ada perkara yang lebih baik menanti.

    sumber dari http://www.life-verses.protajdid.com/?p=458

  40. nekPP
    August 18, 2009 at 2:00 am

    aku bagi nko masa mokcikkkk..wahahaha…
    take care yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ;P muwahhhh…

  41. framestone
    August 18, 2009 at 11:40 pm

    moody knpe kak… miss u dah alme xdtg menyemak kat blog akak

  42. August 20, 2009 at 10:45 am

    Salam tie,

    Chekdee ingin mengucapkan selamat berpuasa kepada seisi keluarga. Mudah-mudahan puasa kita tahun ini, adalah lebih baik dari tahun-tahun yang lepas.

  43. August 20, 2009 at 2:23 pm

    k tie,

    selamat menjalani ibadah puasa dengan jaya dan sempurna… salah silap terkasar bahasa maaf ye …. ni cium tangan ni… ampunn..

    Kak Tie – Sama2lah kita buat yang terbaik di Ramadhan yang mulia ni…. Err..cium tangan ? Bau belacan tak pe ke ?

  44. August 20, 2009 at 2:57 pm

    assalamualaikum..

    Tenang ya.. mari kita ceriakan hidup dengan kedatangan ramadhan. SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK.

    Kak Tie – Walaikummussalam….

    Insyaallah…. kak tie akan tenang dan sabar di sini…..

  45. nekPP
    August 20, 2009 at 5:21 pm

    errr jgan lupa taww kalau mood mokciak dah gud gud..
    dtg umah nekkpp amek kad!!

    ** EID MUBARAK UNTUK K TIE SEKELUARGA **

    Kak Tie – Salam Ramadhan buat nekPP sekeluarga…… mokcik seperti biasa di sini..

  46. August 20, 2009 at 9:30 pm

    Salam Akak Tie…..

    salam Ramadhan. Sy mohon ampun dan maaf andai pernah tersalah kata, terkasar bicara, tersilap bahasa. Maafkan sy,Kak Tie.

    **Akak, knp lama tak on-line? Akak sembunyi kat mana ekkkk? Nak sy pegi pujuk Akak ke? Sy rindu sgt kat Akak sampai nangis2 sambil hantar msg ni. Betul,Kak. I was thinking abt you.

    Akak Tie jg kesihatan diri ye. Jgn runsing2 ye,Kak ye. Bykkan tenang dan sabar di hati.๐Ÿ™‚

    Kak Tie – Samalah dengan kak tie. Mohon maaf pada Zyma dan semua teman2 kiranya pernah berbuat silap….. Kak Tie sihat, jangan bimbang.

  47. August 20, 2009 at 9:32 pm

    Akak tie….

    Kanda Maza kasik assignment kat kita. Cepat la come-back and on-line ekkkk. Kita buat sama2 assignment yg Kanda Maza kasik tu.

    Kak Tie – Hmm…… nanti senang kak tie buat, okay…

  48. August 21, 2009 at 6:37 am

    chomeyyynyerr akak tie ittewww..

    Kak Tie – Memang kucing tu comel….

  49. ain
    August 21, 2009 at 7:50 am

    SALAM KAK TIE….

    SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK UTK KAK TIE SEKELUARGA!!!

    Kak Tie – Mekasih Ain…

  50. cpj
    August 22, 2009 at 6:18 pm

    selamat menyambut ramadhan al mubarak daripada cpj di perak, semoga terus blogger…

    Kak Tie – Terima kasih cikgu….. memang asal Perak ke ?

    • cpj
      August 23, 2009 at 9:06 am

      ya kak tie…lahir pun dekat dengan sungai perak!…kihkihkih!ekekekeke…

      Kak Tie – Ooo…. mesti pandai berenang ni, hihi……

  1. No trackbacks yet.

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: