Home > buah, email > Jejari Kreatif (Festival Seni Tembikai)

Jejari Kreatif (Festival Seni Tembikai)

Gambar-gambar di bawah ni Tie terima melalui email. Sememangnya mereka-mereka ini amat kreatif.

.

.

Nampaknya ramai lelaki laa……

.

.

Errk ! Takut pulak tengok mulut luas nih!

.

.

Mesti pengukirnya minat gitar……

.

.

Hasil yang membanggakan!!

.

.

Errk !! Tie cuma pandai potong tiga segi je, ekekekeke……..

.

.

.

.

  1. August 4, 2009 at 7:04 am

    salam pagi. kakpah suka yang gambar mulut ternganga tu. Kreatif sungguh. Ish… teragak mak makan tembikai la pulak ha..ha..

    • Tie
      August 4, 2009 at 10:25 am

      Salam….

      Hi hi…. mulut kita pun jadi ternganga dibuatnya…

  2. Tirana
    August 4, 2009 at 7:52 am

    memang kreatif..saya pandai buat air tembikai aje..hehehe

    • Tie
      August 4, 2009 at 10:25 am

      Kira kreatif jugalah tu….ekekeke….

  3. ima
    August 4, 2009 at 7:57 am

    salam kak tie…kreatif sesangat,
    kalau tirana pandai buat air tembikai…
    ima pulak pandai minum…dan makannya…hihihi

    • Tie
      August 4, 2009 at 10:26 am

      Oooiiitt !!

      Ima ni memang kreatif !!!

  4. August 4, 2009 at 9:11 am

    memang tak nampak pengukir pompuan ye. mungkin pompuan lebih kreatif makan,hehhehe.

    • Tie
      August 4, 2009 at 10:26 am

      Betul tu betul !!

  5. August 4, 2009 at 11:15 am

    mereka menggunakan sejenis pisau yg matanya bentuk V … sy pernh tengok org2 siam buat gubahan buah2 mcm nie.. kretif…

    sy kerastangan… boleh menghancurkn tdk mengindahkan..

    • Tie
      August 4, 2009 at 1:15 pm

      Ye la… tengok tu ada set pisau sekotak, macam pisau bedah masa sekolah dulu…

      .
      .
      .
      Psst- Tie baru dapat jagung lagi…huhu…nampak gaya kena masak bubur jagung petang ni. Kalau dekat (kalau je..) boleh gak hulur jagung mintak tolong perhabiskan…ekekeke…..

  6. August 4, 2009 at 12:00 pm

    macamlah idea org kreatif ni ye…buah timun cina (tembikai hihihi…) pun blh jadi bahan ukiran. nak mkn pun sayang pasal cantik….

    • Tie
      August 4, 2009 at 1:16 pm

      Ha ha…timun cina… kawin dengan orang kelantan, banyak bahasa kak tie tahu, kalau timun biasa tu panggil timun batang..

  7. August 4, 2009 at 12:47 pm

    tak boleh makan ler kalau dah ukir camtu punye cantik huhu..

    lama dah tak makan tembikai..hehe..

    ingat lagi dulu masa sekolah rendah..sibuk cikgu suruh cari kentang untuk lukisan..ukir bentuk kat kentang pastu cop kat kertas lukisan..

    skrg ni ade ke lagi aktiviti camtu ek hehe..

    • Tie
      August 4, 2009 at 1:17 pm

      Tentang kentang tu, dulu ada sekali anak suruh buat, tapi yang bongsu ni tak pernah mintak kentang untuk kelas seni.

      Pergilah cari tembikai… sekarang ni musim lagi, kot. Kesian kat baby tu, hihi…

  8. August 4, 2009 at 12:58 pm

    kak tie,,nyamannnn nyumnyumm je tengOk buah tembikai yang cantek ni,,geli ar kak tie.., tgk Org hidu ‘ketik’ kt bawh nun..ngeeee….
    \
    \memang sekOlah selalu jadi tempat histeria..naknak lak yg ader asrama..sekOlah anak kak tie tu bunyi cam dekat tepi hutan je…

    • Tie
      August 4, 2009 at 1:19 pm

      Laa…..cikwan mesti pandai ukir tembikai kan ??

      Ketiak tu dibubuh pewangi dulu, kot… tak pe laa… dah kerja dia, ekekeke…

      Sekolah tu memang dekat dengan hutan. Tapi hutan tu tak de la tebal sangat. Ada perumahan baru belakang hutan pulak…

  9. ain
    August 4, 2009 at 12:58 pm

    memang kretif they all ni kan. saya cuma pandai makan aje.hihi

    • Tie
      August 4, 2009 at 1:19 pm

      Samalah dengan kak Tie…..

  10. August 4, 2009 at 1:30 pm

    salam kak tie.. hehe.. dapat gak curik masa gi cc.. semata2 nak terjah geng2 kat blog nih.. uit, majoriti lelaki jer yang buat ukiran tu.. tak de ke perempuan yang kreatif?? pasal n3 seluar dalam tu, kann.. si aiman suka tengok spender yang ada gambar kepala keretapi tu.. memang dia minat giler ngan si thomas tu.. huhu..

    • Tie
      August 4, 2009 at 1:33 pm

      Salam Nur…

      Tak sangka Nur dapat datang sini… mekasih sangat2.. kak tie hargai…😛

      Orang perempuan pandai makan je kot, hihi…

      Aiman pun minat seluar dalam ? kih kih…carilah dia sepasang yang macam kat sini.. mesti bunyi keretapi nanti, ekekeke…

  11. August 4, 2009 at 2:10 pm

    Wah…best melihat hasil kreatif orang lain….. pelbagai yang boleh mereka lakukan……..

    • Tie
      August 4, 2009 at 2:20 pm

      Kita tengok je laa….hihi…

  12. zareda
    August 4, 2009 at 4:11 pm

    cantiknya dan sungguh kreatif

    • Tie
      August 4, 2009 at 4:36 pm

      Zar boleh ukir gitu ke ?

  13. syayassir
    August 4, 2009 at 5:13 pm

    pandainya..
    teringin juga nak buang cam ni..
    tapi, memang tangan tak berseni.. huhu

    kak tie, ada satu lagi nak tanya..
    macam mana kak tie buat watermark kat gambar tu ye?

    • Tie
      August 4, 2009 at 5:21 pm

      Ooo….kak tie guna photoscape.

      Boleh google dan download…free je… Ada banyak lagi jenis lain… kak tie guna yang ni, paling mudah.

  14. nekPP
    August 5, 2009 at 10:05 pm

    wahhhh mokcikkk
    malam nie nekpp pulun abisss zasss umah mokcikkk
    tinggai solo2 nihhh…
    anak2 pie ngaji..ekekekeee..
    ejoyyy mak dia!!!
    aper pon…kreatif sungguh yerk!!!

    • Tie
      August 5, 2009 at 10:25 pm

      Err….mokcik ni malu2 bila ada orang selak blog ni habis-habisan…kih kih….

      Ada bakat ke ukir tembikai tu ?

  15. nekPP
    August 6, 2009 at 8:53 am

    ermmm malu2 kucing ler tuh…;p
    hehe boley laaa…ukir dinding pon boley ahaks..

    • Tie
      August 6, 2009 at 12:31 pm

      Ukir dinding ?

      Kira kreatif juga la tu, kih kih …

  16. August 8, 2009 at 4:24 pm

    Gitar ke biola yong?

    • Tie
      August 8, 2009 at 8:41 pm

      Eh….. ye laa….. kak tie tak belek betul2 ! mungkin biola , ekekeke……

  1. No trackbacks yet.

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: