Home > email, Suka suka > Kerja oh kerja

Kerja oh kerja

Siapa tak de kerja angkat jari !! Hehe…. dapat email,  tentang kerja-kerja yang boleh dikatakan menarik jugak laa…. persilakan…
.
.
.
.
.

(jurulektrik di China)

Mamat : Err……… nak naik ke tidak, nak naik ke tidak !!

Kawan-kawan : Hoii !! Cepatlah !! Kami dah sedia kan air ni. Kalau ko terbakar kami siram laa……

Mamat : Bagus jugak idea ko orang. Cepat sikit aku mati !!

.

.

.

.

.

(mobile toilet)

Mamat : Aku dah kata, kat sini mana ada pelanggan……… Kita kena balik dengan tangki penuh tau !!

Minah : Bukan salah aku. Pakcik drebar tu yang henti kat sini. Kita isi sendiri la tangki ni…. Ko buat kat sana, aku buat kat sini. Jangan intai pulak !!

.

.

.

.

Deodorent tester : Alamak ! Napa ko tak mesin bulu ketiak ni ? Geli la hidung aku !!

Tuan punya ketiak : Laa……. aku terlupa !  Semalam asyik tengok bola  !

.

.

Hmm…….. dah nasib badan. Lain kali cari kerja pizza tester ke, cokelat tester ke…. barulah berbaloi dapat gaji…. Tak pe laa………… asalkan tak buruk hidung tu,  waaakakakaa…………

.

.

  1. July 29, 2009 at 1:56 pm

    k tie,

    uwek…. tak tahan tengok… pic no. 3….. gelinyer..

    cau dulu k tie…. purut sakit…

    • Tie
      July 29, 2009 at 5:02 pm

      Dah okay ke perut tu ??

      Minyak kak tie ni banyak, nanti kak tie baling, hehe…

  2. Mya
    July 29, 2009 at 2:12 pm

    Salam ziarah,
    amboi akak…siap buh gamba orang cium ketiyak..mmg takde keje la tu…heheh..anyway…mya follow dah akak…

    change link ya…

    • Tie
      July 29, 2009 at 5:02 pm

      Dah tak de kerja lain, ekekekeke……

  3. July 29, 2009 at 2:20 pm

    sy ada keja.. nak g buat keja nie…

    • Tie
      July 29, 2009 at 5:03 pm

      Elok la tu….. kalau tak Tie suruh cium ketiak, waakakakaa…….

  4. July 29, 2009 at 2:36 pm

    salam kak tie, huhu.. paling tak tahan nak cium ketiak tu.. nasib baik la ramai2.. buatnya ada sorang jer tester, pastu kena cium pulak sumer2 ketiak tu.. mau pengsan dibuatnya..

    • Tie
      July 29, 2009 at 5:03 pm

      Itu namanya cium ketiak berjemaah !!

  5. July 29, 2009 at 2:42 pm

    BERSYUKUR kita masih ADA KERJA. Sekurang – kurangnya sebagai penulis blog.🙂

    • Tie
      July 29, 2009 at 5:03 pm

      Memang kena bersyukur, kita tak la terdesak macam tu , kan….?

  6. July 29, 2009 at 2:47 pm

    hahahaa..yang last sekali tu, bayar sejuta pun tak sanggup (ye ke?) ngahahaaa

    • Tie
      July 29, 2009 at 5:04 pm

      Err…..betul ke ni ??

  7. July 29, 2009 at 3:01 pm

    heheheeh…Tie

    buat sy tergelak je

    p/s – hari ni kt sini hujan pagi..
    dok sorang2…sy sambung tido
    mmg tak bape sihat pun..apa lagi..

    s

    • Tie
      July 29, 2009 at 5:05 pm

      Alaa…Jie, Tie ada problem laaa……

      Askimet tu main spam suka2 je…. Dan selalunya bukan semua dia isi dalam kotak spam, sedangkan bilangan spam meningkat. Pokcik sorang tu mengadu tadi, tapi Tie tak jumpa komen di kotak spam. Boleh delete tak Askimet tu ?

      • July 31, 2009 at 12:07 am

        rasanya maza tahu resolusi itew. huhuhu

        hmm.. apa lagi, cepat2 ler packing.. balik rumah lama di kayteeze.blogspot.com gitew

        wink! wink! wink!

        wakakakaka

      • Kak Long
        July 31, 2009 at 12:35 am

        Dah kali ke-3 cuba komen tapi hilang je.
        Ha..ni memang nak bagi orang kerja lebihlah ni.

        Ingatkan Kak Long je problem ngan cik askimet tu.
        Agaknya dah tak ada kerja lain nak buat, dia buat silap mata dengan komen2 tu.
        Banyak gak yang hilang tak dapat dikesan.
        Memang nak kena disable cik askimet tu!

  8. July 29, 2009 at 3:40 pm

    yang cium ketiak tu yang tak tahan nak tengok tu. Ish… tak keje pun tak per lah.

    • Tie
      July 29, 2009 at 5:06 pm

      Rela tak kerja, ekk ! Huaaaaaa………..

  9. July 29, 2009 at 3:55 pm

    kak tie..jari2 sy dah lenguh nekan calculator je…nk cari kit kat jap :p

    ermmmm gambo yg ke 3 tuuuu…utk org2 yg gifted je

    • Tie
      July 29, 2009 at 5:06 pm

      Kit kat ? Bagilah kak tie sikit !!

  10. July 29, 2009 at 4:08 pm

    Aduhai tie ku sayang …..part cium katayak tu yang tak boleh tahan…..kui..kui…kui……

    • Tie
      July 29, 2009 at 5:07 pm

      Hihi….

      depa dah biasa buat kot !! Agak2 berapa pulak gaji cium ketiak tu ekk ?

  11. Mya
    July 29, 2009 at 5:01 pm

    Kak Daniella,
    Mya pingsan* bace stetmen sorang ceom sumer ketiyak…tidakk!!

    • Tie
      July 29, 2009 at 5:09 pm

      Aaiik ? pengsan ?

      Sabor dek !!

  12. July 29, 2009 at 6:23 pm

    mencabar betoi propesyen ni kak T…heh

    • Tie
      July 29, 2009 at 8:06 pm

      Memang mencabar, ekekeke….

  13. July 29, 2009 at 7:32 pm

    weeeeeeeeeeekk…..apa nieh kak tie…geli aaa…geli aaa…yekkkk!!!!

    • Tie
      July 29, 2009 at 8:07 pm

      Tak payah la nak yek yek !!

      Kalau orang offer sejuta, rasa2nya Sha dulu yang muncul !!

      Waaakakakakaa……….

  14. ain
    July 29, 2009 at 8:12 pm

    kahkahhhhhhh….memang kak tie tak de keja tau!!!!!

    • Tie
      July 29, 2009 at 9:08 pm

      Hi hi hi…..

      Betul tu Ain !!!😆

  15. July 29, 2009 at 8:52 pm

    tertibe teringat lagu senario

    • Tie
      July 29, 2009 at 9:08 pm

      Lagu yang mana tu ?

  16. July 29, 2009 at 9:10 pm

    yg no.3 tu saya pnah suh adik bongsu saya test,,,
    membuli,,
    hahaha,,
    sangat sronok membuli adik2,,
    kui3,,
    tapi tu cita lama la,,
    skarang da baek,,hihihi

    • Tie
      July 29, 2009 at 9:55 pm

      Ooo…..dasatnya…!!

      Kaki buli rupanya…!!

      Mujurlah dah insap! Kalau tak memang kak tie pulas telinga tu !!

  17. July 29, 2009 at 9:36 pm

    hehehe.. kesian kan yang kena cium ketiak busuk tu..
    kalau neeza kan.. neeza geletek aje hahaha!!!

    • Tie
      July 29, 2009 at 9:56 pm

      Err….berani ke geletek ketiak orang ?

  18. July 29, 2009 at 9:40 pm

    Tie… tak sangka, ada jugak kerja camtu yek?… Rasanya kerja2 tu adalah untuk orang yang tak ada kerja kot!… hehehe…

    • Tie
      July 29, 2009 at 9:58 pm

      Ada la nekcun.

      Ada juga kerjanya makeup sepanjang hari… testing color dan allergy kulit tu.. jadi bahan ujikaji laa…hehe…

  19. July 29, 2009 at 9:59 pm

    lagu cari tapak

    out of topic–> xsakit pun huhuu geli2 je mse die cucuk huhuhu

    • Tie
      July 30, 2009 at 7:20 am

      Oh ya, baru teringat….hihi…

  20. ima
    July 29, 2009 at 11:26 pm

    hahaha…mula2 tengok terkejut jugak yang no3 tu
    ada juga kerja macam gitu…eeee!!!!geli gelemeee…

    • Tie
      July 30, 2009 at 7:21 am

      Memang ada…. ada banyak lagi kerja yang pelik2…..

  21. Liyana
    July 29, 2009 at 11:59 pm

    eee…tak selera dalia tgk pic terakhir tu…uweekkk…bg seribu pun dalia taknak..hikhikhik….

    • Tie
      July 30, 2009 at 7:21 am

      Kalau bagi sejuta ?

  22. July 30, 2009 at 2:39 am

    ada org tu dah dapat kerja merungut nak cuti kan……

    bila org bagi cuti 2 minggu.. atau 2 bulan .. dah keboringan duduk kat rumah kan..

    kata org, tak der kerja cari kerja, dah ada kerja buat mengada-ngada gitew..

    hehehehe

    • Tie
      July 30, 2009 at 7:22 am

      Biasalah manusia, tak pernah rasa puas hati.

    • July 30, 2009 at 8:26 am

      Kanda Maza…..

      Setipa org tak pernah sama……dan tak akan pernah sama.

      Nama juga manusia….. 🙂

      • July 30, 2009 at 10:56 am

        woo mcm tu.. hmm kalau mcm tu, susah sikit ler kita nak bersama, gitew?

        wakakakakka

        • July 31, 2009 at 8:53 am

          Elehhhhh….(sambil buat muka masam ala2 asam gelugor Kak Tie….).

          Den tak mau bersama ekau,Kanda Maza. Ekau selalu kasik citer antu malam Jumaat je.

  23. July 30, 2009 at 8:25 am

    Akak Tie…..

    Bukan semua org boleh buat keje mcm dlm pics tu.
    Hanya yg berani, berkeyakinan dan kuat (mental & fizikal) je yg boleh buat keje2 gitu.

    Kita tak boleh pandang sebelah mata dan mencebik mulut bila ada org buat keje begini. Setiap org ada capability dan ability masing2 dan t`sendiri.

    Yg penting, kita buat keje kita sendiri dan jaga periuk nasi masing2. Jgn nak persoalkan keje org lain, betul tak Akak??

    Akak Tie, sy ni serious bab-bab keje. Tak suka perkotak-katikkan keje sendiri mahupun keje org lain.🙂 Hehehehe…..

    • Tie
      August 2, 2009 at 6:36 pm

      Zyma…. yang kerja cium ketiak tu mesti seorang chemist tau ! Bukan sebarang orang. Gajinya pun lumayan. Kalau kak tie nak kerja gitu pun tak layak, tak ada sijil…

      • August 2, 2009 at 9:20 pm

        Akak Tie…..

        Semua keje yg nak dilakukan mestilah ada rasa minat dan suka serta bertanggungjwb.
        Penting gituuuuuuuuuu.

  24. July 30, 2009 at 9:09 am

    Nak cari rezeki..gitulah gamaknye huhu..

    saya lebih sanggup buat keje kat rumah ni..biar tergolek tertonggeng pun..mahupun berguling hehe..

    tak nak lagi keje bawah org yg hati budi dia adekala mcm bangkai..

    wah..pasni nak minta hubby naikkan elaunlah muahahahaha…

    • Tie
      August 2, 2009 at 6:37 pm

      Hmm…sekarang ni belanja dapor memang melonjak naik. Sekali belanja hampir RM200 terbang… beli barang sama je…

  25. kutaksempurna
    July 30, 2009 at 9:59 am

    mobile toilet tu yg tak menahan…

    angie nak tukar kerja tu laaa… mcm tak busy sgt.. ekekeke
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    walopon busy sgt skrg ni… super duper busy, angie ttp tak sanggup nak hidu ketiak org… apatah lagi ketiak mama..

    hahahaha

    • Tie
      August 2, 2009 at 6:37 pm

      Eh…ketiak mama wangi tau !!

  26. July 30, 2009 at 1:19 pm

    yg last tu.. ewwwwwwww boleh muntah!!
    bau peluh pun dah busuk giler ni pulak bau ketiak.. AHAHAHAHAHAHA

    • Tie
      August 2, 2009 at 6:38 pm

      Dia nak testing deodorant tu… mesti dah wangi….

  27. July 30, 2009 at 2:57 pm

    mcm2 kerja ada…nak dgn tak nak jer. kat malaysia ada ke keje no 3 tu kak tie?

    • Tie
      August 2, 2009 at 6:38 pm

      Ada kat German je kot…

  28. iza
    July 30, 2009 at 4:22 pm

    huaa betoi2 takdak keja.. tapi iza banyak kerja ni.. sampai malam lagi.. so takyah buat cam tu hehehe

    • Tie
      August 3, 2009 at 9:17 am

      Dah terpaksa, nak hidup, kena kerja juga….

  29. nahmy
    July 31, 2009 at 9:17 am

    hehehe…mcm la dunia ni. ketiak sendiri pun tak terbau…nak pula bau ketiak org lain.

    • Tie
      August 3, 2009 at 9:18 am

      Dia guna deodorant dulu, pastu baru ambik bau….

  30. July 31, 2009 at 10:38 am

    mobile toilet – bila dah flush …keluar kat mana ya.

    • Tie
      August 3, 2009 at 9:19 am

      Mungkin kena gali lubang dalam tanah dulu kot….. pastu kambuslah..macam kucing…

  31. July 31, 2009 at 1:42 pm

    k tie,

    agegege… hahahHAHAhaha…. k tie baling tak tepat…

    dah baling ke belum….
    hahaHAHAHAhaha….
    cak…..

    • Tie
      August 3, 2009 at 9:19 am

      Kak tie tak boleh nak baling…. badan tak sihat, tak larat laa….

      Rasa macam nak semput je…

  32. j M
    July 31, 2009 at 2:47 pm

    part ciom tiak tu mesti kak tie salu buat kt hasben kak tie kan..ekekeke

    • Tie
      August 3, 2009 at 9:20 am

      Uwek !!

      Mana ada……..!!

  33. August 1, 2009 at 8:21 am

    macam macam hal hehe

    • Tie
      August 3, 2009 at 9:20 am

      Macam-macam kerja…

  34. August 3, 2009 at 9:16 pm

    hmm,bau ketiak oranggg..? boleh pengsan tu…hihi

    • Tie
      August 3, 2009 at 9:23 pm

      Tak pe dek ! Dah bubuh deodorant dulu, ekekeke….

  1. No trackbacks yet.

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: