Home > Berita > Michael Jackson meninggal

Michael Jackson meninggal

InnaLillahiWa Inna Ilaihi Raji’un, yang datang pasti pergi……..

Kisahnya di (http://www.mercurynews.com/breakingnews/ci_12690011)

Tie cuma suka beberapa lagu nanyiannya…. salah satu darinya ialah ONE DAY IN YOUR LIFE dan sebahagian liriknya berbunyi…-

One day in your life
Youll remember a place
Someone touching your face
Youll come back and youll look around, youll . . .

One day in your life
Youll remember the love you found here
Youll remember me somehow
Though you dont need me now
I will stay in your heart
And when things fall apart
Youll remember one day . .

(kena ingat yang baik- baik je……)


Pergi bersama amal, pergi tinggalkan nama…. kita yang masih di sini… ternanti-nanti, bila agaknya  masa kita.

Psst – Kadang2 orang yang menghiburkan tu adalah orang yang paling sedih dalam hidupnya……

Categories: Berita Tags: , ,
  1. Kin
    June 26, 2009 at 9:44 am

    Hmm..buka emel td, terkejut gak terbaca cerita pasal nih. Ada org kata, dia masuk islam, betul ke eh?

  2. June 26, 2009 at 10:20 am

    Kita terus menanti… bilakah giliran kita pula agaknya……….

    walhal dlm masa yg sama, terus leka… (terutamo dgn den ni ha, dok khusyuk nan citor hantu the series.. huhuhu)

    Moh ler kita yeop dan yong… sedekahkan kalimah Kalam mullah yg paling mulia, agar rohnya aman dan mendapat rahmat dari Tuhan Rabul Alamin..

    Al Fatihah!…..

    • June 26, 2009 at 10:20 am

      uiks, den lak posting no.2

      huhuhuhu

      • Tie
        June 26, 2009 at 12:28 pm

        Tu laa… asyik dengan pocong je, hi hi…

        • June 26, 2009 at 3:50 pm

          Jangan biarkan hidup anda diselubungi, MISTERI!!!
          😉

    • Tie
      June 26, 2009 at 12:30 pm

      Sama2lah kita bersedekah alfatehah….

  3. June 26, 2009 at 10:21 am

    selamat jalan buat michael jackson, innalillahi wainna ilaihi rajiun

    • Tie
      June 26, 2009 at 12:28 pm

      Perjalanan kita pula bagaimana, ya…..

  4. June 26, 2009 at 10:31 am

    anak2 yg ditinggalkan jadi kaya ke miskin ye?

    • Tie
      June 26, 2009 at 12:27 pm

      Tak tahu pulak, tapi agama mereka tu bagaimana, ekk?

  5. iza
    June 26, 2009 at 11:05 am

    Bila dah sampai ajal tetap akan pergi juga kan kak tie.
    Tapi nak tengok juga nanti reaksi peminat2 artis2 barat ni bila berkabung, macam pesta.

    • Tie
      June 26, 2009 at 12:28 pm

      Tapi, kak tie nak gak tengok bagaimana ianya disemadikan…. abangnya juga Muslim kan?

  6. June 26, 2009 at 11:14 am

    Al Fatihah
    semoga rohnya dicucuri rahmat. AMin

    • Tie
      June 26, 2009 at 12:26 pm

      Amin………

  7. jentayutiara
    June 26, 2009 at 11:50 am

    syukur dia smpt mendpt hidayah…
    al fatehah.

    • Tie
      June 26, 2009 at 12:26 pm

      Itulah kelebihan dia…. 🙂

  8. June 26, 2009 at 12:42 pm

    setuju last note tu kaktie!
    memang kematian satu peringatan sebenarnya buat kita yang masih berpeluang bernafas ni..

    • Tie
      June 26, 2009 at 6:05 pm

      Setiap kali ada kematian, rasa sayu gak. Yang pergi takkan kembali………

  9. June 26, 2009 at 1:16 pm

    Innalillah…
    tv kat sini hari ni sepagi bercerita pasal micheal jakson ni…siap ada siaran langsung dr LA…
    sesungguhnya mati itu pasti….
    Al-Fathihah….

    • Tie
      June 26, 2009 at 6:05 pm

      Kak tie pun dapat tahu dari tv, terus godek2 dalam internet….

  10. ain
    June 26, 2009 at 1:22 pm

    semoga rohnya dicucuri rahmat. Dan semoga kita2 yg masih hidup ini bersedia menghadapi kematian!!

    • Tie
      June 26, 2009 at 6:06 pm

      Begitulah harapnya………

  11. June 26, 2009 at 1:51 pm

    turut rasa sedih terutama sebab dia sempat memeluk islam dan tunaikan haji…
    suka juga sebahagian lagunya..
    moga dia mendapat keampunan dan keredhaan Allah… kita pula??

    • Tie
      June 26, 2009 at 6:09 pm

      Kita…?? Tu la yang buat rasa sayu…. masih kurang lagi amalnya….

  12. June 26, 2009 at 2:38 pm

    Entah byk mana amal kita nanti ek…

    • Tie
      June 26, 2009 at 6:10 pm

      Kadang2 rasa amal dah banyak, tapi yang diterimaNya entah banyak mana….?

  13. June 26, 2009 at 4:08 pm

    Kak tie, sy pun suka dgn lagu One Day In Your Life…liriknya penuh makna mendalam. MJ in memory…a legend like Elvis Presley.

    • Tie
      June 26, 2009 at 6:11 pm

      Lagu tu la teman penghibur kak tie di kala kesedihan…. hu hu….

  14. nahmy
    June 26, 2009 at 4:37 pm

    begitulah kesudahannya, kita? tak tahu pulak camna kesudahan kita. semoga dicucuri rahmat keatas rohnya. benar tu, hiburan yg diberikan kpd kita tak dpt pulak menghiburkan dirinya sendiri…

    • Tie
      June 26, 2009 at 6:12 pm

      Ya……. kita tak tahu bagaimana keadaan kita di saat kematian………..

  15. June 26, 2009 at 5:05 pm

    k tie,

    radio omputih kat opis ni asik putarkan lagu michael jackson jer….

    agak2 k tie dia orng masukkan tak michael jackson tu dalam peti awet yang dia tempah beribu2 ringgit tu…

    minta maaf, zan kurang gemar perkara pelik2 yang dia pernah buat… tapi masa kecik2 dulu memang dia pujaan….

    • Tie
      June 26, 2009 at 6:15 pm

      Kak tie tak bukak radio, radio dah kokak!

      Awet?? Takkan kot. Dia dah jadi Muslim… masa tu dia belum masuk Islam lagi.. tapi, tak tahu la ya, terpulang kepada abangnya yang Muslim tu laa…….

      Kak tie cuma suka lagu2 tertentu je, yang lain2 tu…. entahlah… kak tie sendiri pun entah berapa orang yang kurang senang, yek!

  16. June 26, 2009 at 5:10 pm

    k tie,

    kat komen tekini nak ketawa pun ada… nape icon dia lain-lain. halar icon zan cemut lar… cmne nak tukar k tie……🙂

    • Tie
      June 26, 2009 at 6:18 pm

      Oooo…. gravatar tu, ekk? Kalau Zan suka, daftar dulu ke wordpress… pastu upload gambar atau gravatar yang Zan rasa selesa……… Tak payah bukak blog baru……… kalau nak backup blog zan kat wordpress ni pun okay…. dulu kak tie memang ada buat backup .

      Gravatar semut tu di generate dengan sendiri melalui alamat email zan….. kalau zan guna alamat email lain, rupa gravatar pun berubah kepada lain jugak! Cuba laaaa…..hi hi………..

  17. June 26, 2009 at 6:19 pm

    terkejut gak sy bila dgr
    psl mmg tak sangka

    lagi plak baru hari tu je bukan main org jual tiket konsert dia kat sini
    gah jugak la

    pastu skrg dgr cite dah xde dah dia ni
    iskkkk~

    sy time dgr tu konpius gak.. dia ni agama apa huhu
    Islam rupanya..

    innalillah..

    • Tie
      June 26, 2009 at 6:25 pm

      Sebenarnya kak tie sendiri tak berapa pasti tentang agamanya… memang dalam media disebut dia masuk Islam… Tapi, kaktie tetap berharap dia benar2 muslim… beruntung gak, dosa taklah banyak macam kita, ni, ekk. Hanya tuhan je yang tahu…..

      Cuma yang kak tie harap, jika dia benar2 Muslim, saudaranya yang Muslim tu dapat semadikan dia dengan cara Islam… agar rohnya aman……

  18. June 26, 2009 at 9:12 pm

    innalillah… yang pergi pasti akan pergi…

    kita didedahkan bahawa dia memeluk islam, dan berpeganglah pada hal tersebut. selebihnya hanya allah ta’ala yang maha mengetahui.

    • Tie
      June 26, 2009 at 9:24 pm

      Harap2 begitu laa…….. kena tengok bagaimana jasadnya disemadikan……

  19. June 26, 2009 at 9:51 pm

    dengar khabar ni kt radio mase on de way gi keje pagi td..tergezut gak sbb tak tau lak die sakit tenat.. kire kematian mengejut gakla ni kan kak tie..
    mm,ade jugakla beberapa lagu MJ yang saye minat.. nampak kak tie bubuh lirik tu,saye pun search la lagu kat atas tu.. mmg sedap.. : )

    • Tie
      June 26, 2009 at 10:06 pm

      Lagu tu mendayu2….. kak tie suka dengar…. hehe…..

  20. June 26, 2009 at 11:02 pm

    Kak Tie…..

    **Seharian radio mainkan lagu Michael Jackson.

    **Bila difikirkan balik, masa hidup takde org hargai kita…malah org akan bercakap mcm2 ttg kita. Tapi bila sudah mati, baru la nak dikenang. Dia itu la….dia ini la. Hmmmm, mcm2 kan.

    **Soal Jacko Islam atau tidak, hanya Allah yg Maha Mengetahui. Kita tidak berhak membuat sebarang andaian ttg itu. Yang penting, mendoakan utk dia adalah yg terbaik, kan.

    **Sy paling suka lagu “You Are Not Alone”. Menyentuh hati…

    Take care ye,Akak Tie.

    • Tie
      June 27, 2009 at 7:32 am

      **Soal Jacko Islam atau tidak, hanya Allah yg Maha Mengetahui. Kita tidak berhak membuat sebarang andaian ttg itu. Yang penting, mendoakan utk dia adalah yg terbaik, kan. – kak tie setuju tu……….

      Lagu ‘You Are Not Alone ‘ tu memang okay gak!!

      Zyma pun jaga diri baik2…😛

  21. Kak Long
    June 27, 2009 at 1:02 am

    Tie,
    Lagu ni memang lagu favourite Kak Long ni.

    One day in your life…
    ……………………………….
    you remember me somehow….

    Setiap kebaikan yang kita lakukan, biarpun org tak ingat selalu tapi satu hari atau satu ketika, Insya Allah akan diingati juga kan!

    • Tie
      June 27, 2009 at 7:33 am

      Kalau dah kakLong suka lagu tu, tentu orangnya sensitif jugak, kan??

      Harap2 orang juga ingat yang baik2 tentang kita, ekk!

      • Kak Long
        June 29, 2009 at 8:33 pm

        hehehe…sensitif ke?
        sikit2 tu adalah jugak.

  22. dyg
    June 29, 2009 at 12:53 pm

    bila tgk kat news gambar2 MJ sblm dia meninggal ni cam sedih pun ade. walaupun dyg ni xdela minat MJ ni sgt. huhu

    • Tie
      June 29, 2009 at 6:26 pm

      Memang sedih… Dia hidup menderita, bermula dengan rambutnya terbakar… kesian sungguh.. kemudian penyakit kulitnya.. Dalam kesakitan itulah dia mengambil ubat setiap hari hingga menjadi ketagih.. O

      Rasa sayu, dia menderita keseorangan, tetapi berupaya menghiburkan ramai orang…

  23. June 29, 2009 at 10:30 pm

    Terkejut gak bila baca paper di negara orang (sebab nekcun tengah bercuti) yang mengatakan Mikhail Jackson dah meninggal!… teringat ketika berjumpa dia di kelilingi bodyguards ketika bershopping di Bloomingdale, New York 5 tahun lalu!…

    • Tie
      June 30, 2009 at 9:21 am

      Dia dah lama sakit… cuma tunggu masa je…

  24. June 2, 2013 at 3:34 am

    Hello, I check your blog on a regular basis. Your writing
    style is awesome, keep doing what you’re doing!

  1. No trackbacks yet.

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: