Home > Bincang > Entry dalam kelambu: Bila suami terlebih romantik

Entry dalam kelambu: Bila suami terlebih romantik

He he he…….. Sebenarnya memang dah lama nak buat entri ni, tapi terlupa pulak. Setelah membaca kisah suami di blog AbangLong, barulah teringat.

Kadang-kadang, kita para isteri ni terlalu sibuk dengan urusan anak-anak dan tugas harian hingga dengan tidak sengaja mengabaikan tanggungjawab utama iaitu melayan suami, ekekekeke………

Kesian……, bila suami dah membuak-buak kasih sayangnya (mungkin kes terlebih minum jus tongkat ali!) siisteri pulak buat tak tahu. Maka dengan tidak sengaja (atau buat2 sengaja) dia bersifat romantik terhadap orang2 sekelilingnya termasuk ipar-iparnya dan pelayan di kedai kopi…… hu hu……bahaya tu. Ini benar2 terjadi, bukan dengar cerita orang. (tapi bukan suami Tie tau!!)

Uwaaa..... geli laa..........


Jadi, kita sebagai isteri (dan bakal isteri) kena perihatin terhadap suami kita. Janganlah pandang sebelah mata je bila cik abang tu ingin bermanja-manja. Kita kena faham, bila tangkinya dah penuh, dia kena lepaskannya.

Kalau dibiarkan, jadi tak tentu arah pulak!  Mungkin ini adalah antara penyebabnya berlaku ‘kemesraan terlarang’ dengan orang yang tak sepatutnya. Dan bila dah berlaku, jangan pulak nak salahkan orang lain……….

Tapi, terdengar pula keluhan si isteri… penat laa, atau tak ada mood! Hmm….. itu perkara biasa. Sekarang terdapat banyak produk2 kesihatan di luar tu. Tak pun, boleh buat sendiri.  Selain dari menjaga kesihatan dan kebersihan diri, minumlah jus kacip fatimah atau makan maajun2 tu… Badan rasa bertenaga dan segar, hi hi……

Harap-harap semua faham la , ya…. Hidup berumahtangga ni kena saling memberi, jangan asyik menerima je, he he… jadi, kalau dia minta tu, bagi aje laa……..ekekekeke……….😆

Psst – Ada siapa2 nak tambah?


  1. June 24, 2009 at 10:06 am

    sat, sat nak tunggu pokcik Maza tambah dulu..

    ehhh bukan cawangan baru yer!

    • Tie
      June 24, 2009 at 10:37 am

      Ooo….. mesti pokcit tu suka menyampuk!!

      • June 24, 2009 at 3:00 pm

        uiks! den baru jo bukak mato ni ha..

        patut la dalam tidur tadi ado mimpi ngeri… heheh rupo eh ekau berduo menyeru namo den…wakakaka

  2. June 24, 2009 at 11:31 am

    Kalaulah semua isteri faham dan buat mcm apa yg Tie cakap ni, aman sikit dunia ni hehehe

    • Tie
      June 24, 2009 at 11:49 am

      Harap2 begitu laa……… hi hi… kena ingatkan diri sendiri juga. Takut nanti jadi cakap tak serupa bikin pulak, ekekekeke………….

  3. June 24, 2009 at 11:32 am

    tutup mata!! tak bleh baca…heheheee

    • Tie
      June 24, 2009 at 11:49 am

      Eh…. kena bukak mata…!!

      Kena ambil tahu gak!! Esok2 nanti jadi isteri orang gak!!

  4. ezzaaziz
    June 24, 2009 at 11:44 am

    kena sebijik kat muka akak ni..ni tgh panas kat rumah pasal bende ni laaa..ada orang tu merajuk panjangggggg

    • Tie
      June 24, 2009 at 11:51 am

      Waaakakakakaa…………

      Sabor kak!! Pi minum air ais satu botol..!!

      Senang je nak pujuk….. mandi dan pakai lawa2……. pastu tayang2 kat dia… bagi je laa…..uwaaaaaaaaaaa………….

  5. j M
    June 24, 2009 at 11:59 am

    *malus2 ai membacenye*

    ekekeke

    • Tie
      June 24, 2009 at 1:40 pm

      Tak boleh malu2 dek ooii…..!! Hakikat tu…., waakakakakaaa….

  6. iza
    June 24, 2009 at 12:00 pm

    aaa comel kucing tu..hihihi ..tak tau nak komen apa. takdak pengalaman lagi ni😀

    • Tie
      June 24, 2009 at 1:40 pm

      Insyaallah……. esok2 bila ada pengalaman boleh praktik kan…………..ekekekeke………

  7. jijah
    June 24, 2009 at 12:02 pm

    Entry kontroversi ni kak tie!api peringatan yg bagus untuk semua isteri2. Tak boleh lari lah nampak gaya ni…habislah!!!!!!

    • Tie
      June 24, 2009 at 1:41 pm

      Memang tak boleh lari……….terpaksa menyerah laa…………uwaaaa………

  8. June 24, 2009 at 12:21 pm

    ermmm..nak tanyer sikit boleh tak?
    kalau lah telah ada yang meminta, telah ada yang memberi, telah ada yg menerima,..
    terjadi juga kes buka cawangan lain, apa cerita yer..?
    kira ada terlebih terkurang kat mana-mana la yer..?

    huhu..sekadar bertanyer..

    • Tie
      June 24, 2009 at 1:46 pm

      Ho ho……….kak tie memang terfikir tu……………

      Lelaki tu ada kelebihannya………..bila terlalu banyak yang lebih (kasih, ilmu, nafsu yang tak terkawal, duit, masa, dan lain2 lagi) dia kena bahagi2kan laa……… kerana itu dia ada 3 lagi tempat kosong di sisinya…….

      Err……… kak tie masih kurang ilmu dalam bab2 ni….. lagi pun takut ada yang kecik ati.

      • June 24, 2009 at 3:05 pm

        betul tu apa yg Tie cakapkan!

        sebab itu dinamakan ada jodoh, ajal dan maut… huhuhu

        walau bagaimana pun, kita kenalah buat yang terbaik.. bukan sahaja utk org lain, tetapi sebenarnya utk diri kita sendiri…

        huhuhu

        psst: lelaki yg baik selalunya menjadi rebutan org ramai.. jadi berilah perhatian dan peliharalah keharmonian bersungguh2….

        psst: adakalanya prefect di mata kita, tetapi belum tentu perfect di mata boss kita tau. huhuhu

  9. ain
    June 24, 2009 at 12:59 pm

    kak tie…kita nk 2ggu maza komen dulu…then baru kita komen dia punya.kihkihkihhhh

    saya pulak selalu ckp ngan hubby…seminggu paling byk pun 3 kali…pas tu dok diam2 aje.hihihihiiiii….

    • Tie
      June 24, 2009 at 1:51 pm

      Hmm……. pokcit tu pergi mana, ekk? Tak nampak pun bulu idung dia……..ekekeke……..

      Seminggu 3 kali ? Uwaaaaa…………….. kalau dia okay tak pe laa…. kena tanya baik2 laa…. hehe……… sebab ada gak lelaki yang terlebih romantik, sehari nak 3 dos!! Boleh pitam nih!!

      • June 24, 2009 at 3:06 pm

        perbincangan yg baik membuahkan hasil dan komitment yg baik juga… hehehe

        tapi harus diingat, kalau dia bertegas juga mau hari2 mau selalu.. hmm
        kenalah bersiap sedia dgn kacip fatimah, sensaoil tak pun gunalah khidmat kopi kapal api…

        wakakakka

        • ain
          June 24, 2009 at 4:31 pm

          kalau dia mau hari2…perambat aje la..ingat kucing ka…???kihkihkihhhh

        • Tie
          June 24, 2009 at 4:41 pm

          Ain…. ada gak suasana yang terbalik. Suaminya pulak tak terlayan isterinya, macam mana tu ekk??

        • June 24, 2009 at 4:42 pm

          uiks! suami tu suami tu…

          hehehe

          karang tak cium bau kasturi syurga woooo.. apatah lagi masuk syurga.. huhuu

          istighfar, istighfar

          hehehhehe

          Kucingkan, kalau dapat dimanjai hari2 pun dia rasa seronok tau. Tak caya?! Ekau poielah tanyo kek kucing tu ha! wakakakka.

        • ain
          June 24, 2009 at 5:19 pm

          kak tie…kalu isteri gaya tu…lunyai le suami nak dok melayan.haha
          kena telan viagra le hari2.kihkihkihhhh

          Maza….kena ada tolak ansur…yg penting kualiti ye…bukan kuantiti…kehkehkehhhhhh

        • Tie
          June 24, 2009 at 7:05 pm

          Adoi mak!!

          Terbatuk-batuk mokcik nih!! Persaingan sengit antara pokcik maza dan Puan Ain…. ekekekee………….

          Kena ulang kata2 ain…… Yang penting kualiti, bukan kuantiti……..uwaaaaaa…………..

        • ain
          June 24, 2009 at 8:15 pm

          lupa pulak la maza…daripada oden dok tanyo kek kucing tu, baik ler oden tanya kucing jantan oden kat opis tu ha!!! ehehehehehe

          Kak tie – Err……hati2 Ain….. kekadang, lelaki ni kalau secara live bila tanya benda2 gini terus cerita lain pulak, hu hu…. naik seram…

  10. June 24, 2009 at 1:15 pm

    sepatutnya kita manjakan suami lebih dari kita manjakan anak kan?🙂

    • Tie
      June 24, 2009 at 1:52 pm

      Betul tu betul………….. lagipun syurga isteri kan dibawah tapak kaki suami, ekekekeke….

      • June 24, 2009 at 3:09 pm

        saya memang sokong 100% statement Tie dan Ummu…

        jika kita lebihkan suami dan sokong suami walaupun ketika si suami memarahi si anak2 dgn niat mendidik, insyallah ia memberi bekas positif kepada keluarga..

        lagipun, ia menjadi contoh kepada anak2 untk membentuk keluarga bahagia mereka kelak!

        contoh tauladan ini maza pernah alami sendiri.. huhuhu

        kalau hendak membantah tindakan si suami, jangan dibuat, jauhi sekali meningking atau memarahi suami di hadapan anak2

        si suami dan anak2 pun ada egonya sendiri… jadi isteri yg bijaksana, dan sentiasa berhemah akan membawa kebahagiaan di dlm sebuah perhubungan..

        huhuhu

  11. June 24, 2009 at 2:06 pm

    salam kak tie, hehe.. patutnya kan, akak kena letak 18sx kat tajuk tu.. hehe.. suka baca yang ‘tangkinya dah penuh, dia kena lepaskan’.. mungkin ni la antara punca kenapa suami bukak cawangan lain, kot.. tak dapat layanan yang memuaskan hati..

    • Tie
      June 24, 2009 at 2:32 pm

      Ehehehe……… tak pe laaaa…….. semua orang patut tahu sebenarnya, suami yang tak dapat layanan secukupnya (bila tiba masanya) akan dapat sakit , tau…….. ekekeke…….

      Bab bukak cawangan tu, entahlah…. mungkin juga sebabnya kurang ‘kasih sayang’.

      • June 24, 2009 at 3:12 pm

        Betul tu kata Tie itu…

        tidak semestinya disebabkan tangki penuh dan tak ada saluran paip hendak dilepaskan, maka si suami bertindak membuka cawangan..

        ada banyak faktor yg lain..

        antaranya seperti Tie katakan, kurang perhatian, kasih sayang, hormat, harga diri, dendam, pengajaran buat isteri, pertolongan dan sebagainya…

        namun jadi atau tidak mereka membuka cawangan, penentunya tetap pada JODOH bilangan.. yg pemegang kuncinya adalah Allah SWT…

        so mari kita berdoa, agar rumah tangga kita sentiasa diberkati dan dilindungi Allah SWT daripada kemungkaran dan tersalah tafsir fikiran kita yg dangkal ini..

        huhuhu

  12. ezzaaziz
    June 24, 2009 at 2:22 pm

    tie
    akak nak mintak izin lah..nak tampal entry you ni kat blog akak…saja jer,,,boleh tak?

    • Tie
      June 24, 2009 at 2:34 pm

      Err…….. Tie malu laa………… tapi, kalau akak sedia terima tempiasnya, tepek laa… Blog akak tu ramai tetamu2 yang banyak pengalaman….. he he ………

  13. Jie
    June 24, 2009 at 2:28 pm

    wah..bab suami isteri ni
    bagus ni Tie..untuk mude remaja…hehe

    • Tie
      June 24, 2009 at 2:35 pm

      Haaa………… dah tua2 ni mungkin dah kurang keiginan, tapi kena hati2 gak…. kekadang makin menjadi2 pulak…. he he…

      • June 24, 2009 at 4:44 pm

        psst: kata bidalan org2 tua lah.. heheh maza tak berapa tahu sangat.. katanya;

        “Orang lelaki ni macam kelapa. Makin tua makin banyak santannya, makin lemak lah pula, ada lak tu makin ramai lak anak orang yg suka.. wakakakak”

        • Tie
          June 24, 2009 at 4:42 pm

          Ye la tu…………. gigi dah tak cukup pun ada hati, ekk!!

          Esok2 nak gigit dengan apa ?? Gusi ke ?? Waakakakaa……..

        • June 24, 2009 at 5:02 pm

          uiks! jangan jeles.

          setiap org ada kelebihannya… hehehe
          cth Tie boleh lahirkan baby comel, kami lelaki tak leh.. huhuh

          hehehe

          bab gigi tu ha..alahai, teknologi baru kan ada, pakai ler gam yg kuat sikit….

          alahai mcm iklan si Norlia Ramly tu… tak pun yg pemain hoki tu ha si Minarwan Nawawi….hehehe pakai bendalah gam tu boleh melekatkan gigi pelsu ke lelangit ….lepas tu ia jadi kuat mcm gigi asal gitew…

          wakakaka

        • ain
          June 24, 2009 at 5:20 pm

          amboi kak tie….dah main gigit2 dah ni.hehehehe

        • Tie
          June 24, 2009 at 7:06 pm

          Errr…………… bukan kak tie tau……..ekekeke………….😳

  14. hanz-azdi.blogspot.com
    June 24, 2009 at 2:51 pm

    wah wah Kak T… ni tip baik punya nih…mak itu untuk kaum hawa dengarlah nasihat pakar kita nih Kak Tie yg sememang prihatin lagi berhemah nih… ya, demi kebahgiaan bersama suami-isteri yg sah (halal punya, yg nama jer kawin tu pegi jln ler..hehe)…Wa sokong 100% cadangan Kak Tie yg 1 nih….hehe.

    • Tie
      June 24, 2009 at 3:50 pm

      Hanz ni dah kahwin ke belum ??

      Kak tie ni ingatkan diri sendiri jugak! Kekadang terlepas pandang, ekekekee…….

      • hanz
        June 24, 2009 at 7:54 pm

        wa lum kawin lg ler kak T….sungguh wa lum kawin lg 3…hehe….betul apa jawapan wa….

        masih wa kata tip di atas mmg real…& para suami sekalian sedari tgg jwb anda & be more romantic to yer spouses… inshaAllah kita bahagia dulu, kini & selamanya (eh bukan cilok parti keris tu..bukan..ni untuk semua). Jgn rakus, jgn kasar, jgn suka memerintah macam-2, jgn maleh tolong bini hal urus anak-2 & rumah, jgn tau cari duit ja…sekian.

        • Tie
          June 24, 2009 at 7:57 pm

          Alhamdulillaaa……………syukur……….

          Err……….. boleh buat menantu la kalau gini, ekekekeke……..

        • hanz
          June 25, 2009 at 8:47 pm

          hehe kak T….kalo wa nak kawin pun wa kawin secara kontrak jer ler…eh bukan yg kontrak cam mutaah & ‘cina buta’ tu.. nih yg ‘perkahwinan yg komitmen kureng’ tu….hehe

        • Tie
          June 25, 2009 at 10:15 pm

          Aaiik ? Ada ke gitu….??

          Kalau tak nak komitment baik tok sah kahwin… kesian kat isteri, hu hu…

  15. June 24, 2009 at 3:12 pm

    fahaaaaaaammmmm kak tie, hehe. menjaga kesihatan diri luar dan dalam adalah amat penting sebab kunci kebahagiaan kita salah satunya ialah hubungan yang sentiasa mesra antara suami dan isteri. tak gitu ke kak tie?

    • Tie
      June 24, 2009 at 3:51 pm

      Betul tu kakchik…. lama tak berkunjung ke blog kakchik ni, hi hi… nanti kak tie datang ya….

  16. June 24, 2009 at 3:24 pm

    wakakaka…

    Pendekar Tongkat Pak Ali sudah datangg…..

    hehehehe

    paling best den tengok lah kan, gambo kuceng tu ha… hehehehhe
    tibo2 jo terkonangkan.. ah! …

    “eh.. eh .. eh.. apo ekau tau, ..huh!”

    Tie & kengkawan…

    apa yg diperkatakan Tie diatas maza bersetuju.

    bagi maza, Tie menghidangkan fakta yang adakalanya kita sebgai wanita terlelap…

    Dalam kebanyakkan kes, dan bertambah pelik pula, ketika bercinta, ketika anak dara perasaan nafsu si wanita terhadap lelaki begitu membuak2 sekali…

    namun setelah tiga atau empat hari menikah (kes estream) si wanita sudah mulai mengambil hal endah tak endah bab ini….

    begitu juga halnya wanita yg baru lepas bersalin.. adakalanya mengambil kesempatan…

    bahkan dalam sesetengah senario, wanita mulai menganggap sex itu jelek dan menyusahkan diri serta perhubungan… lalu terjadilah pengabaian…

    kemudian terjadilah dialog seperti ini, “dah tua-tua pun tak cukup-cukup lagi ke abang?! Sudah-sudah lah. Tak larat kita ini. Buat malu aje kalau terberanak lagi!”

    Ketahuilah hakikatnya ego lelaki ketika itu sudah dicalarkan oleh si isteri. Sesetengahnya akan bertindak dengan membalas dendam di atas perbuatan isteri tersebut secara diam2

    Si lelaki merasakan maruahnya sedang dirobek dan diinjak2 … walhal keperluan batiniah atau biologinya begitu menekan dan medesak.. lataran itu terjadilah penyakit jiwa.. sperti mudah marah, jiwa tertekan, mabuk asmara dan sebagainya..

    akhirnya perhubungan sex yg enak itu telah bertukar menjadi sesuatu yg amat berbahaya pada si isteri dan keluarga serta si suami. Ia bertukar seperti singa yg lapar, kehausan di gurun dan bom ledakan bom atom!

    Sebab itu ada sirah nabi mengatakan perihal betapa pentingnya hubungan kelamin ini.. hingga ada menyatakan, “kalau si suami berkehendakan isteri waema di atas unta, maka wajib isteri tunaikan” .

    Dalam hadis yg lain pula antara maksudnya, “malaikat akan melaknat para isteri, pagi dan petang, yg tidak menunaikan hajat si suami (sex) walhal tiada sesuatu pun menghalang si isteri tuk memenuhi hajat si suami.”

    Bukanlah bermaksud di sini kerja isteri hanya utk penuhi sex sahaja.. tetapi Islam mengajar kita ttg sistem biologi. ttg sistem kehidupan yg telah ditetapkan sejak azali lagi.. iaitu perihal keseimbangan utk mencapai kebahagian…perihal komnunikasi yg berkesan di dlm berkeluarga…

    “iabrat perut kenyang, hati suka.. minta apa2 pun mudah dapat’ wakakkaka

    wah! panjang lak komennyer yea.. hehehh

    • Tie
      June 24, 2009 at 4:16 pm

      Aaiik ? Tengok kucing pun boleh terkenang2…?? Zaman muda2 dulu ko?

      He he…. sebenarnya, hubungan suami isteri ni kena ada give and take gak! Dan kena saling memahami.

      Kalau si suami tu memang terlebih romantik, dia juga kena memainkan peranannya, bantulah isterinya dengan menyediakan pengeras tu… contohnya bekalkan yang tersayang minuman kacip fatimah, maajun, manjakani, pastu rajin2lah buat sesi urut-mengurut ni… bukan apa, untuk kepuasan diri sendiri jugak! Barulah dapat layanan eksklusif… ekekekeke…..

      Tentang dialog “dah tua-tua pun tak cukup-cukup lagi ke abang?! Sudah-sudah lah. Tak larat kita ini. Buat malu aje kalau terberanak lagi!” Hi hi… kelakar laa…… tapi bang…, eh… pokcit laa…… ada betulnya (bab beranak tu laa).

      Kalau umur dah nak masuk senja masih dengan anak kecik lagi, kesian gak isteri tu. Sakit tu memang tak boleh nak cerita, tapi masa tu… mana nak cukupkan amal ibadat lagi, nak layan anak kecik (termasuk suami)….. Bukan tak suka, tapi kena hati2 laa…. sebab kebiasaannya bila umor dah meningkat, urat dah banyak yang putus (dek kerap sangat beranak). Tapi kalau suami tu jenis ringan tulang, tak menjadi hal….. Kena ada kerjasama….

      Memang tahu, lelaki ni egonya tinggi. Perempuan pun ada juga, tapi lebih suka pendam je, makan hati…. Namun harap2 kes bukak cawangan tu tidak disebabkan oleh kurangnya layanan isteri semata-mata. Takut anak2 yang jadi mangsa.

      Tie tulis entry ini kerana pengalaman. Seorang suami seolah2 jadi hilang pedoman kerana kurang perhatian si isteri. Si isteri sibuk menjahit . Adik iparnya yang pertama H hampir2 diciumnya. Pucat lesi dibuatnya. Adik ipar yang kedua M pulak dihantarnya SMS romantik. Dan adik iparnya yang ketiga T ditepuk belakangnya dengan mesra! Hampir2 terlompat dibuatnya!

      Psst – bab “ibarat perut kenyang, hati suka.. minta apa2 pun mudah dapat’ Err…. Tie suka dengar…. boleh mintak apa2 ke ??? Waaakakakakaaaa………

      • June 24, 2009 at 4:39 pm

        Bab melayan suami tut itu pun suatu ibadah gak.. sampai kalau mati sdgn layan si suami dan suami redha, terus jo masuk syurgo.. (dgn syarat doso2 yg besar lain cth mengumpat, malas solat, ciluk solat ~dah kering period tapi lambat2kan mandi dan sebagainya …clean gitew) … heheheh

        bahkan dlm kes extreme cth kes Nabi Ibrahim dan Nabi Ismail, isteri tak bagi masuk bapak mertuanya disbbkan suami tak ada dan izinkan masuk mendapat pujian dari Allah… apa tah lagi beribadah utk ‘kesenangan suami gitew’ hehehee

        “Psst – bab “ibarat perut kenyang, hati suka.. minta apa2 pun mudah dapat’ Err…. Tie suka dengar…. boleh mintak apa2 ke ??? Waaakakakakaaaa……”

        ekau tak cayo?! cubo buek an, nanti ekau tau lah response che abg Tie itew…arghhhkk arghhkkk.. suami Tie senyum sambil ketawa….

        wakakaka

        • Tie
          June 24, 2009 at 4:44 pm

          Eh… part yang last tu memang suami ada cakap… tu yang rasa kelakor… katanya ” nak apa ? Cakap laa…. jangan malu2….” Tie pulak yang terkedu… kena fikir dulu, ekekekekee……………..

        • June 24, 2009 at 4:47 pm

          waduh Tie,

          nasib baik den tongah duduk bersilo sambil kekadang meniarap,..

          kalau tak ado harapan melingkup jatuh dari kerusi bersamo laptop nie

          wakakaka

        • ain
          June 24, 2009 at 6:11 pm

          kak tie…boleh bygkan mcm mana kak tie malu2 nak mintak reward. kihkihkihhhh!!!!

          Kak tie – Memang kak tie malu2 laa………… ekekekeke………..

  17. jentayutiara
    June 24, 2009 at 4:41 pm

    ha… kan sy dah kata.. tunggu dia datang…

    errrkkk Kucing Galak byk lagi kat belakang rmh sy.. endingnya best ” Hidup berumahtangga ni kena saling memberi, jangan asyik menerima! “

    • Tie
      June 24, 2009 at 4:45 pm

      Errr……….orang pompuan boleh ke makan kucing galak tu?? Kot2 keluar bunyi meow pulak nanti !!! Waaakakakaaa………………

  18. jentayutiara
    June 24, 2009 at 4:44 pm

    hari nie kat blog HIJAU tu pun edisi rmhtangga.. sempena 1 rejap ker?

    • Tie
      June 24, 2009 at 4:56 pm

      Hah! Tie dah pergi…!!

      Tak sangka , macam berjanji pulak!!

  19. June 24, 2009 at 5:01 pm

    betullah kak tie..tapi alasan tu pun betul hehehe…
    heran tengok budak2 yg lum kawin kat luar sibuk sgt buat keje haram tu..dah kawin muak lak sampai tak nak hehe..

    kesian kat hubby yg jauh tu..tahan je..kita kat sini rehat ler tak yah keje malam kihkihkih..

    • Tie
      June 24, 2009 at 7:08 pm

      Waaakakakakaaa……………

      Kira Nrina cuti panjang, ekk!!

      Kena charge bateri betul2 tau…!! Esok2 bila dia balik kena kerja overtime, uwaaaaa……………….

  20. June 24, 2009 at 5:31 pm

    err..err..err…nak komen ke tak ni..hehehe

    peringatan: jangan terlalu bergantung harap pada minuman2 tenaga..especially pada wanita kerana terdapat kandungan steroid di dalam makjun dan minuman-minuman tenaga ni…steroid boleh meningkatkan osteoporosis pada wanita dan lelaki juga tidak terkecuali…minuman-minuman kopi tenaga ni kena check balik status..khasiat sebentar tapi mudarat ke depan lebih banyak…

    kepada abang-abang, kakak-kakak, pak cik-pakcik dan mak cik-makcik consider peringatan ni~hehe

    • ain
      June 24, 2009 at 6:09 pm

      setujuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!! I never believe in those!!!

    • Tie
      June 24, 2009 at 7:11 pm

      Oh ya laa………….. betul kata sayyid tu…. Kena hati2.

      Tapi, bagilah saranan sikit, makanan yang boleh menambahkan tenaga tu, hi hi…. kita orang pompuan ni selalu keletihan. Buat kerja rumah ni memang tak abis2…. nak tido pun tak lena, kerja dok menunggu, hu hu….

      • ain
        June 24, 2009 at 8:18 pm

        ulam2 boleh tak kak tie…?? saya ni pun tak tau petua2 tentang ni. kalau tanya kat bidan2 lama…musti depa boleh suggest ulam apa kan..??

        • Tie
          June 25, 2009 at 6:52 am

          Haa… satu idea yang bijak!

          Nanti Kak tie godek2, ya…… hehehe……..

  21. June 24, 2009 at 8:14 pm

    hehhehe…baca entri nih , teringat lak mase dlm kelas kat kursus kawen … ustazah tu cakap ..suami ni dia leh simpan air dlm tangki 3 hari je…lepas 3 hari x keluarkan , parah lah..bwhahhahahaha

    • Tie
      June 25, 2009 at 6:50 am

      Ooo….ye ke ? Kak tie tak ingat pulak!

  22. June 24, 2009 at 10:09 pm

    waaa…bab suami isteri,hangat ni!
    takpe utk kebaikan ni…peringatan sbb benda camni blh terjadi tanpa kita sedar kadang2…
    memang kita isteri kena layan kehendak suami bila dan di mana dan berapa kali pun tapi suami juga kena ada belas kasihan kat isteri…kenalah ada tolak ansur…cthnya, bantu apa yg mampu…agar isteri takdelah penat sgt dgn kerja rumah…bg elaun lebih sikit ke utk beli jamu2 atau mknan kesihatan hihihi…
    semua tu pun utk kebaikan bersama juga….

    • Tie
      June 25, 2009 at 6:53 am

      Memang betul !!

      Pihak suami pun kena la beri kerjasama…. macam suzi katakan tu….ekekekeke…………..

  23. June 24, 2009 at 11:22 pm

    Kak Tie…..

    Uishhhh, ni yg best ni. Hot topic gitu….

    “Tangkinya dah penuh, dia kena lepaskan”….hihihihi..

    Bukan Cik Abg je yg kene lepaskan, Cik Adik pun sama jugak. Win-win situation!!!
    Kalau tak….pecah mcm empangan pecah la. Banjir satu Malaysia. Muahahahahah.
    (gelak jahat ni…..ala2 red devil).

    **Ishhhh,terasa sesuatu la….laparrrrrr. Nak makan KACIP KAK TIMAH kasi panas satu badan.**

    • Tie
      June 25, 2009 at 6:54 am

      Uwaaaa……….Adek pun ada tangki jugak ke?? Waaakakakaka………

      Itu laa….. kekadang pihak suami pulak yang tak terlayan ‘kemesraan’ isteri…… kena bagi minum air tongkat ali tiap hari, ekekekeke…….

  24. cpj
    June 24, 2009 at 11:57 pm

    ekekekeke…malulah nak komen benda dalam kelambu ni…ekekekekee….

    • Tie
      June 25, 2009 at 6:56 am

      Amboi……… jangan malu2 cikgu ooiii………

      Esok2 dah ada isteri bolehlah tepek entry ni kat pintu bilik , ya……..kih kih kih…………

  25. ctnik
    June 25, 2009 at 1:33 am

    huhu,gempak topic ni…tp itulh hakikatnya

    • Tie
      June 25, 2009 at 6:56 am

      Ho ho……..memang kena terima benda yang benar…….

  26. June 25, 2009 at 2:02 am

    kalau masuk peperiksaan dapat no. 1 ne…

    • Tie
      June 25, 2009 at 6:57 am

      Oooo……..ye ke?? hi hi hi………….

  27. June 25, 2009 at 8:01 am

    Kak Tie…..

    Hikhikhik.
    Suke nyerrrr Kak Tie. Hahahhahaha

    (Sambil kembang kempiskan idung ni tahan gelak.)

    **Pssssttt, klu Akak nk kopi Kacip Kak Timah, boleh la pesan kat sy. Kat Beauty Saloon sy ada byk kopi kasi kuat & enjin kita boleh tahan lama, bukan enjin kete tau. Ini kes utk Mak2 Datin atau sesiapa yg ketandusan “ehemmm-ehemmm”. Pil Perawan utk org2 yg nak kuatkan enjin pun ada kat saloon sy. Sy amik dari Mak Bidan tua dari Istana Neg. Perlis. Meh la beli kat sy.

    Adehhhh, letih la gelak bila dok “sok-sek, sok-sek” psl ni. Nak insaf jap.

    • Tie
      June 25, 2009 at 12:51 pm

      Uwaaa………….. siap promo kat sini lagik!!

      Untuk kuatkan engine pun ada?? waaakakakakaa………….

      Kak tie ada petua2 tradisional…. kita orang lama ni , adek ooii………..ekekekee……………

  28. June 25, 2009 at 11:46 am

    waduhhhh…kisah rumah tangga la plak….isk….

    • Tie
      June 25, 2009 at 12:52 pm

      Bolehlah beritau kat ayang nanti, hi hi hi…………..

  29. June 25, 2009 at 11:59 am

    ooohh…. hihihi

    • Tie
      June 25, 2009 at 12:52 pm

      Suka ke Mak Su ???

  30. Kin
    June 26, 2009 at 9:59 am

    wah wah..seme excited je mengomen bab cite dlm kelambu nih..hehehh,..

    • Tie
      June 26, 2009 at 12:32 pm

      Ha ha……. memang ramai yang excited!! Terutama si pokcit tu, ekekeke………….. topik kegemarannya, hehe…

  31. HeneTreal
    February 8, 2011 at 6:03 pm

    Sorry for the stupid question. What is the best search engine http://google.com or http://yahoo.com?

  32. September 20, 2013 at 11:27 pm

    I’m visiting this excellent blog for quite sometime and I’ve never been disappointed.
    I really hope to see more posts in the style of your previous one.

  33. September 21, 2013 at 5:13 am

    You have got a true tazlent for words.

  1. No trackbacks yet.

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: