Home > Anniversary > Ulangtahun pertama sebagai blogger

Ulangtahun pertama sebagai blogger

Hari ini, iaitu June 5, 2009….. genaplah setahun Tie menubuhkan sebuah blog. Kebetulan pada tarikh ini juga Tie menjadi seorang ibu. Anak sulong Tie kini berumur 16 tahun.

Rasa sebak pun ada, kerana betapa besarnya dugaan menjadi seorang ibu. Begitu juga tanggungjawab yang semakin bertambah.

Dan sebagai blogger, Tie juga ada peranan kecil. Walaupun tidak penting, Tie kena memastikan info yang Tie tulis tidak keterlaluan, berkhemah dan menghiburkan.

Walaupun tujuan sebenar Tie menulis sudah jauh terpesong, namun Tie hargai pengalaman sebagai blogger. Tie tak pasti, sejauh mana Tie akan terus berblogging, walaupun hati kecil berharap Tie dapat berceloteh lebih lama lagi terutama mengisi kelapangan hari2 tua.

Entry ini adalah auto publish, Tie masih lagi berada di Kelantan. Insyaallah, kiranya ada umur Tie kembali berblogging lagi.

Errrk………… Ada ke orang nak komen ni?? Mokcik ni memang perasan betul laa……….ekekekee………

Inilah entry pertama Tie…. di blog Memori dulu……..


Categories: Anniversary Tags: ,
  1. June 5, 2009 at 2:44 pm

    salam kak tie.. dah setahun dah yer.. huhu.. ‘tua’ saya dari akak 4 bulan jer dalam dunia blogging nih.. hehe.. sejak ada blog nih, semangat saya semakin kuat untuk menghadapi dugaan dari Yang Maha Esa.. tak sangka saya dapat ramai teman kat sini.. semoga kita akan terus saling sokong menyokong yer, kak.. luv u..

    • Tie
      June 12, 2009 at 8:13 am

      Betul tu Nur….

      Kak tie rasa, blogging banyak membantu , membaca info2 dan komen2 dari teman. Kita juga dapat melihat dan menyelesaikan masalah dari sudut pandangan yang berbeza…..

  2. ain
    June 5, 2009 at 3:29 pm

    kak Tie…HAPPY ANNIVERSARY!!! keep on blogging tau!! saya nyer anniversary august nanti. luv you too!!

    psst…akak bila balik..???

    • Tie
      June 12, 2009 at 7:25 am

      Oooo…… mekasih!!!

      Baru balik ni…..ekekekeke……….πŸ˜›

  3. June 5, 2009 at 3:43 pm

    kak tie, dekat je kita punya anniversary…saya 20/jun nanati hihihi…
    hepi annversary!

    bestnya balik kg!

    • Tie
      June 12, 2009 at 7:26 am

      Uwaaaaa…………

      Nanti suzi buat kenduri kek cokelat tau !! Pos ke ganu…. hi hi…

  4. kutaksempurna
    June 5, 2009 at 3:45 pm

    ** Walaupun tujuan sebenar Tie menulis sudah jauh terpesong, namun Tie hargai pengalaman sebagai blogger.**

    samalah kita, mama…
    dah jauh terpesong dah ni.. tapi belum terkeluar garisan lagi.. oraitla kan.. ekekeke
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .

    selamat ulang tahun blog..
    selamat ulang ytahun ke 16, adik ku..

    bila mama nak balik ni??
    huhuhu… lapar.. dah 5 hari angie tak makan.. huhuhu..

    errrkkkkk… alhamdulillah.. kenyang makan pinggan dan mangkuk.. pas ni nak makan periuk plak.. ekekekeke

    • Tie
      June 12, 2009 at 7:28 am

      Oh Angie !!

      Mama langsung lupa tentang anak sorang lagi ni….. ekekekeke………

      Mama baru balik. Patutlah periuk dan pinggan tak ada… Rupanya Angie dah makan. Uwaaaa………….

      Mama lupa nak tinggalkan mee segera untuk angie… hi hi…..

      Tak pe laa……. janji tak kebuluran….. waaaakakakaka……….πŸ˜›

  5. June 5, 2009 at 4:01 pm

    salam kak

    dah setahun memblogging…tahniah kerana dapat bertahan selama itu. dan telah progress,,,seingat saya dari blogger then ke WP, tampak lebih serious blogging.

    selamat bercuti dan menghadiri kenduri

    • Tie
      June 12, 2009 at 7:30 am

      Salam…………..

      Balik kampung hari tu memang sempat gak makan gulai orang buat tahlil… dan kenduri kahwin. Nanti Tie cerita lagi….πŸ˜€

  6. June 5, 2009 at 4:05 pm

    happy anniversary! huhuhu

    akhirnya, Tie muncul walaupun auto dated.. huhuhu

    mudah2an Tie sihat, dan dapat terus berada di samping kita.. ameennn

    • Tie
      June 12, 2009 at 7:31 am

      Uwaaaaa……………. Pokcit rindu ko ???

      Tie ada banyak cerita… nanti laa… gambor kena edit sikit… ni agak sibuk laa… nak urus kain baju dulu… ekekekeke…..

  7. iza
    June 5, 2009 at 4:05 pm

    Salam Kak Tie…. ooo tua rumah jalan2 ghupenyer.
    Happy anniversary utk blog Kak Tie ni… Teruskan berblog ye, caiyok…

    Owh anak cikgu muzik, mesti Kak Tie pun pandai main apa2 instrument kan…syoknya hehee. Tringat cikgu muzik sekolah dulu, bila dia start main piano ja, kami sanggup bersidai kat tingkapπŸ˜€

    • Tie
      June 12, 2009 at 7:32 am

      He he he………

      Dulu kak tie boleh main organ, piano , flute dan biola.. Tapi sekarang jejari dah keras… dah lupa nak baca nota muzik pun….kih kih ….!!

  8. a01lida
    June 5, 2009 at 4:10 pm

    rumah berkunci rupanya.. hehe
    slamat ulang tahun!!πŸ˜€

    terpesong xpe.. asalkan best! hehehe
    errr xbuat kenduri ke?
    lapar la…. ehehehehe

    • Tie
      June 12, 2009 at 7:33 am

      Amboi…..

      Cek Mek ni selalu lapor je………. Lain kali kak tie akan tinggalkan sekut tawar dan kopi o bila balik kampung, ekk !!

  9. j M
    June 5, 2009 at 4:28 pm

    wah akak..dah setahun dah.. semoga menjadi blogger tegar kak..ekekee

    • Tie
      June 12, 2009 at 7:34 am

      Hihi….. mekasih atas ucapan itu, JM….

      Kak tie teringin nak berblogging sampai tua nanti… tentu banyak lagi cerita nak dicelotehkan…. Harap JM pun begitu, ekk !

  10. June 5, 2009 at 5:05 pm

    Tahniah. Keep on writing makcik oii… kalau boleh lagi satu dekad lagi dan selamanya yg mampu. Btw, soalan jauh terpesong: Ada lagi ke basikal dlm gambo tu?

    • Tie
      June 12, 2009 at 7:35 am

      Ekekekekeke………

      Basikal tu dah tak ada laa………. hi hi…

  11. Kak Long
    June 5, 2009 at 5:52 pm

    Tahniah Tie…dah dapat sambut anniversary nampaknya!
    Semoga terus berblog.
    Selamat bercuti.
    Balik nanti mesti banyak cerita nak ditulis.
    Jaga diri ya!

    • Tie
      June 12, 2009 at 7:37 am

      Ooo….memang ada banyak cerita… Tapi kena tunggu dulu. Nak selesaikan tugas2 di rumah… hehehehe…….

  12. dyg
    June 5, 2009 at 7:33 pm

    oh selamat ulang tahun.. hehe ingat kan ulang tahun perkahwinan ke ape tadi. anyway, kak tie best ape…keep writing eh..hihi

    • Tie
      June 12, 2009 at 7:38 am

      Ulang tahun perkahwinan 1st september….. nanti antor adiah besor tau !!! Waaakakakaka………..

  13. June 5, 2009 at 9:49 pm

    selamat ulang tahun blog…inshaAllah esok pun zino akan berada di KB…

    • Tie
      June 12, 2009 at 7:39 am

      Ooo……jenjalan di KB, ke ?? Tie baru balik. Kat kelantan panas betul…. Rasa macam dah hangus sikit, hi hi…

  14. June 5, 2009 at 10:21 pm

    Kak Tie….
    Selamat Ulangtahun yg pertama sbg seorg blogger!!!

    Love you,Kak Tie….

    • Tie
      June 12, 2009 at 7:40 am

      Mekasih Zymazara !!

      Sayang adik jugak !!!πŸ˜›

  15. June 5, 2009 at 10:53 pm

    selamat ulangtahun yg pertama!! tahniah tahniah…tak kisah ler terpesong ke tergolek ke kan…yg penting tie dpt ramai rakan blogger…kita kenal2 di alam cyber tapi tetap mesreeeeeeeeeeee…..

    • Tie
      June 12, 2009 at 7:42 am

      Hi hi ………….. Mekasih… Tak sangka dapat begitu ramai teman2 di sini…

      Harap2 terus mesra begitu…

  16. June 5, 2009 at 11:40 pm

    Selamat ulangtahun blog Tie…moga lebih tabah dan bersemangat utk meneruskan dunia tanpa sempadan ini

    • Tie
      June 12, 2009 at 7:43 am

      Mekasih Jie. Mula2 ingat tak nak sambung blogging lagi.

      Tapi bila tengok komen berjela2 tu, terus bersemangat pulak… he he…

  17. June 6, 2009 at 12:43 am

    Happy anniversary dan semoga Tie terus berblog. Mmg kadang2 timbul persoalan yg sama di minda saya sampai bila saya akan berblog. Tapi kenangkan kawan2 memberi kita satu semangat utk meneruskan.

    Selamat bercuti di Kelantan. Jgn lupa bawak balik ole2 hehehe

    • Tie
      June 12, 2009 at 7:44 am

      Ooo… samalah dengan Tie… rasa nak henti blogging, tapi komen2 dari teman2 ni buat Tie rasa teruja pulak…

      Ole2 ?? Ada……. nanti senang Tie update, ekk!!

  18. June 6, 2009 at 1:48 am

    Assalamualaikum..

    Tahniah Kak Tie..selamat ulang tahun yang pertama buat blog Kak Tie..semoga Kak Tie akan terus menulisπŸ™‚

    • Tie
      June 12, 2009 at 7:45 am

      Waalaikummusalam…………

      Kak tie akan cuba terus menulis…..πŸ˜›

  19. June 6, 2009 at 1:43 pm

    salam ziarahπŸ™‚

    • Tie
      June 12, 2009 at 7:46 am

      Salam ………. Nanti Tie ziara kembali, ya…..

  20. June 6, 2009 at 6:50 pm

    Salam Kak Tie,

    Selamat bercuti ya..semoga segalanya selamat…hurm, setahun baru lagi Kak Tie. Teruskan menulis ya..biar bertahun-tahun pun takpe.

    • Tie
      June 12, 2009 at 7:46 am

      Salam…………

      Harap2 gitu laa…… dapat menulis segala pengalaman yang Tie lalui…πŸ˜›

  21. June 6, 2009 at 7:14 pm

    rindu nye pada Tie…
    padan le x napak muka, rupanya buat persiapan sambut ulang tahun yg pertama…ekekeke..

    • Tie
      June 12, 2009 at 7:49 am

      He he…. rindu ke ??

      Nanti kak tie update dalam sehari dua ni….πŸ˜€

  22. June 6, 2009 at 7:57 pm

    emmmm…ayah kak tie guru muzik..mungkin tau lagu yg saya masukkan dlm blog saya…chi cuba try test tanya…

    • Tie
      June 12, 2009 at 8:27 am

      Ooo… lagu mana ?

      Pepatah pujangga tu ke ?? Ayah kak tie tahu lagu2 lama je….yang evergreen…

  23. June 6, 2009 at 10:05 pm

    Salam Kak Tie…

    tahniah!!! dah genap setahun rupanya.. sekejap je kan.. Neeza ingat lagi Kak Tie yang sangat peramah dan mesra ni.. teruskan sifat comel Kak Tie tu ya..πŸ™‚

    gambar comel tu pun Neeza ingat lagi..πŸ™‚

    • Tie
      June 12, 2009 at 7:50 am

      Hi hi…..

      Kak tie ni tak comel sebenarnya… tapi selalu pura2 berlagak comel… sebagai satu cara motivasi diri… he he…

  24. June 6, 2009 at 10:06 pm

    walaupun baru setahun tapi kak tie bukan bertatih lagi tp dah berlari hihihihi…

    tahniah ye..

    nak gak bertahan lama dlm dunia blog ni..tapi kalau keadaan memaksa saya terpaksalah tinggalkan…

    • Tie
      June 12, 2009 at 7:52 am

      Nrina… blogging ni satu terapi diri sebenarnya…

      Macam journal peribadi. Tapi ada teman2 yang boleh beri idea dan pandangan yang berbeza.

      Teruskanlah blogging… seminggu sekali pun ok…πŸ˜›

  25. nekPP
    June 7, 2009 at 2:14 pm

    wahhhh ulang tahun yg pertamaaaaa… potong pulut kuningg nihhhh…bak sinii sikittt yeee ;p;p

    dan

    dan

    dan

    jugaaa

    SELAMAT ULANG TAHUN KAT ANAK K TIEE..

    • Tie
      June 12, 2009 at 7:53 am

      Ooo… dah lama tak buat pulut kuning..

      Teringat mak buat dulu… selain dari rendang ada lauk yang dibuat dari keledek tu… tak ingat nama pulak… ekekekke……….

  26. June 7, 2009 at 10:01 pm

    Happy annivesery…..untuk blog tie……hehehehe……blog ini senang skit nak komen…….. lebih friendly dan best…..

    • Tie
      June 12, 2009 at 7:53 am

      Mekasih……….

      Tie sibuk sikit.. Nanti bila dah reda boleh jenjalan ke blog teman2 termasuk chekdee, ya…….

  27. June 7, 2009 at 10:09 pm

    wah..selamat ulang tahun kak tie….selamat berblog..sayang kak tie..ummmuahhh hehee

    • Tie
      June 12, 2009 at 7:54 am

      Sayang aje ke ?? Tak de cukulet ke ??

  28. June 8, 2009 at 8:16 am

    selamat ulangtahun menjadi bloggerπŸ™‚

    • Tie
      June 12, 2009 at 7:54 am

      Mekasih Zue !!!πŸ˜›

  29. June 8, 2009 at 8:57 am

    slamt ulangthun memori…

    hehe teringt awek kayuh gerek tu… penh majuk tp alah bisa tegal biasa kan…

    • Tie
      June 12, 2009 at 7:55 am

      He he……… teringin nak kayuh gerek gak ! Tapi takut tumbang laaaaa….

  30. June 8, 2009 at 10:27 am

    wah dah setahun yer….hepi ulang thn ….moga kak tie terus ceria & comel berblog…

    • Tie
      June 12, 2009 at 7:55 am

      Harap2 begitu laa………. terutama tang ‘comel’ tu……….. ekekekeke……….:mrgreen:

  31. June 8, 2009 at 11:35 am

    ghitewww..

    • Tie
      June 12, 2009 at 7:56 am

      πŸ˜›

  32. June 8, 2009 at 2:40 pm

    Selamat ulang tahun ber’blog’… semoga Tie lebih aktif lagi berblog dan banyak info yang bermenafa’at boleh dikongsi bersama…

    • Tie
      June 12, 2009 at 7:56 am

      Hmm…. nanti Tie cuba cari info yang bermanfaat, ya….

  33. June 8, 2009 at 8:50 pm

    uiks..

    masih sangkut kat Kelantan lagi ke?

    hmmm

    • Tie
      June 12, 2009 at 7:57 am

      Ho ho ho…….. pokcit rindu lagi…..πŸ˜›

      Tie baru balik malam tadi… letih sikit.. Nanti senang Tie ziarah blog Maza, ok…..

  34. Tirana
    June 8, 2009 at 9:16 pm

    Pejam celik..pejam celik dah setahun ye… Saya mula join blogger tahun 2006 dengan blog resepi tu..hehehe..masa tu tak aktif sangat. tujuan sebenar cuma nak simpan resepi yang pernah dicuba supaya senang anak2 nak rujuk nanti. Masa pilihan raya umum ke 12 tu baru saya buka blog “the precious moment”..Saja seronok2 habiskan masa lapang dengan menulis..tak sangka pulak dapat ramai kawan melalui blog tu..hehehe..

    Anyway..harap Tie dapat teruskan menulis dan berceloteh…

    • Tie
      June 12, 2009 at 7:58 am

      Tu laa…….. tak sangka dah setahun jadi blogger ni…

      Harap2 dapat terus menulis. Tapi Tie ni tak cukup tabah. Mungkin kerana komen dari teman2 buat Tie terus menulis ni…

  35. June 9, 2009 at 8:57 am

    Salam Tie..lama tak jumpa…heheh…akak sibuk sket…tie tak tanya pun kan,,,hahah.

    Btw, selamat ulangtahun berblogging…teruskan menulis dengan gaya Tie yang tersendiri..lagipun inikan your own blog…up to u lah kan nak tulis macamana.

    Luv u …

    • Tie
      June 12, 2009 at 8:00 am

      Oooo……….. terima kasih kerana sudi singgah kak !!

      Tie tulis ikut suka je… tapi selalu gak tersilap tulis, sampai terpaksa mohon maaf bila ada yang tersinggung….

  36. June 9, 2009 at 9:54 am

    Happy ulang tahun kak Tie..

    Pearls xsampai setahun lagi..

    hehe..

    • Tie
      June 12, 2009 at 8:00 am

      Thanks alot Pearls…………πŸ˜›

  37. ima
    June 9, 2009 at 2:38 pm

    selamat ulang tahun berblogging buat kak tie….moga terus bersemangat berkarya…..dan happy birthday buat anak sulung kak tie tu…..moga menjadi anak soleh….

    kak tie masih kat kampung lagi ke????bumbung biru tu dah nampak…tapi seganlah nak singgah…..takut kak tie terkejut pulak…..sebenarnya tak nak ganggu kak tie berehat….

    rumah kakak ima dekat je ngan umah kak tie tu….

    • Tie
      June 12, 2009 at 8:03 am

      Alaa………. napa tak singgah ?? Kak tie ni dok tunggu jugak, intai2 kat luar tu…. cuma takut ima pulak yang terkejut tengok kak tie nanti…ekekekeke……..

      Rumah kakak Ima tu kat mana ?? Janganlah buat kak tie suspen ni….. ,Kat deretan rumah lima buah dekat rumah kak tie ke ?? Kak tie dok menebas lalang2 tu….. Agak2 Ima nampak tak kak tie ?? Ooo…. malu rasanya… ekekekeke…………

  38. June 9, 2009 at 11:19 pm

    selamat ulang taun berblogging tuk kak T

    • Tie
      June 12, 2009 at 8:04 am

      Mekasih Intan…………πŸ˜›

  39. June 9, 2009 at 11:39 pm

    kak tie, mana kak tie??awat tak update blog ni??

    hermm..happy anniversary kaktie..moga-moga lebih semangat blogging~

    rindu lak nak dengar celoteh kak tie..tapi tuan rumah lak takde…kak tie..cepat update ye..

    • Tie
      June 12, 2009 at 8:05 am

      Kak tie baru balik ni… nanti kak tie ziarah la….. Nak update kena ambil masa… Gambor2 tak edit lagi….. he he…

      Rindu betul ke ??

      • June 12, 2009 at 3:14 pm

        selalu kalau da bukak tu pasti datang rumah ni…taip kali datang tuan rumah takde…hehe..siap auto publish lagi..hehehe…

        cepat update rumah atap biru tu…hehe~

        • Tie
          June 12, 2009 at 6:14 pm

          sabor…sabor….. kak tie kena gi ziarah blog2 teman2 dulu……..

          anak2 pulak ada…..susah gak berebut pc dengan mereka, he he…..

  40. June 10, 2009 at 9:58 am

    Cuba bayangkan. Tie menyambut ulangtahun ke 30 sebagai penulis blog.

    • Tie
      June 12, 2009 at 8:06 am

      Alamak !!

      Kalau gitu umor jadi 73 tahun…. emmm…. kena pakai spek tebal laa…. hi hi..

  41. June 10, 2009 at 10:02 am

    hukhuk. setaun pn. tp feymes gile da

    • Tie
      June 12, 2009 at 8:07 am

      Femes ?

      Adoi……….. mokcik tintong ni, adek ooii!!!

  42. June 10, 2009 at 10:06 am

    tahniah kak tie… teruskan berblog…sy tgh plan nk beli hosting n domain sendiri la

    • Tie
      June 12, 2009 at 8:11 am

      Mekasih…… kak tie blog untuk suka2 je….

  43. June 10, 2009 at 9:20 pm

    Akak Tie…..
    Lamanyerrrr bercuti.
    Agaknyerrrr satu dunia Akak dah jelajah selama cuti sekolah ni.
    Akak tak rindu kat Kayteezee`s Blog ke?? Huhuhuhu……

    Rindunyer kat Akak………..

    • Tie
      June 12, 2009 at 8:11 am

      Kak tie duk rumah atap biru tu… nanti kak tie cerita, ya….. he he…

  44. June 11, 2009 at 2:02 am

    selamat ulang tahun

    • Tie
      June 12, 2009 at 7:47 am

      Mekasih…….πŸ˜›

  45. kutaksempurna
    June 12, 2009 at 3:00 pm

    mama!! mama!!

    huhuhuhu… mana mama ni!!

    rindunyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    • Tie
      June 12, 2009 at 6:17 pm

      Ekekekeke………….

      Mama ada ni….. mama belum jengah blog angie lagi…. baru sorang dua dulu… tak larat wei…….. kena berebut dengan adik2 angie pulak…. Adoi……. migrane datang lagi… panas kat sini Angie ooii………!!!

      Mama ada banyak cerita…… tapi tak cukup masa nak ngadap pc. Tu kain baju dah berbakul belum di lipat… Besok nak kena basuh lagi sebabak…….uwaaaaaa………..

      Mama rindu gak kat Angie…….. Nanti bila reda baru mama gi ziarah Angie…… Nak komen habis habisan…………ekekekeke……….πŸ˜›

  46. June 12, 2009 at 3:20 pm

    sama la kite kan huh berblog untuk suka2 je… ade gak niat nk gerak ke wordpress typ entah la

    • Tie
      June 12, 2009 at 6:19 pm

      Blogging ni satu terapi gak…. kekadang menghiburkan di kala duka………….hi hi….

  47. June 12, 2009 at 7:44 pm

    betul kak tie..setiap org punya dugaan..pd org nampak remeh tapi dlm diri kita hanya Allah yg tahu..

    Alhamdulillah tuhan pertemukan saya seorg suami yg amat memahami dan sanggup korbankan hak dia yg utama menjadi yg kedua…semata2 nak kita jaga mak tapi sedih sgt sbb terpaksa abaikan dia..manusia pun ada tahap kesabaran kan..

    tq kak tie..lama betul menyepi..ape ler aktiviti kak tie masa cuti sekolah ni hehe..

    • dyg
      June 12, 2009 at 9:40 pm

      kak tie cepat2 buat comeback, lame sangat cuti sekolah nye..hehehehe

  48. ima
    June 12, 2009 at 10:46 pm

    salam,
    kak tie dah balik eeee…. bestnyeeeee

    kak tie jgnlah risau…ima tak nampak pun kak tie,nampak bumbung birunya aje…..hihi
    rumah kakak ima masuk simpang depan sek men tu….tak jauh dari rumah kak tie….

    • Tie
      June 13, 2009 at 9:36 am

      Ooo…… hi hi…

      Bukan apa…. kak tie bimbang ima pitam pulak bila tengok rupa kak tie…. ekekekeke…….

  49. kin
    June 13, 2009 at 8:13 pm

    Selamat ulangtahun pertama jadi blogger kak tieπŸ™‚. Walaupun umur setahun jagung {yg kontot} ..hehhee…tapi, isi jagung tu tetap sedap dan lemak manis! hehehhe..

    • Tie
      June 14, 2009 at 9:38 pm

      Mekasih Kin.

      Hi hi…memang setahun jagung, yang kontot!!

  1. No trackbacks yet.

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: