Home > Santai, Tingtong > Comelnya….

Comelnya….

Tie sering menggunakan  perkataan comel dalam entry2 Tie… ..Dan Tie rasa tentu ramai   menyangka yang  mokcik ni sengaja nak naik lift picit butang………..

Sebenarnya comel yang Tie maksudkan itu berbeza dalam ertikata yang sebenarnya… Di sini adalah beberapa versi comel pada pandangan Tie…….

Comel umum

.

.

.

.

Ladybug, comel kerana kecil dan cantik

.

.

.

.

Starnosed Mole, comel kerana menarik dan unik…..

.

.

.

.

Nora Danish, sememangnya comel !!

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Errrk……..comel jugak !!!

.

.

.

.

Psst- Rupa dan keadaan fizikal kita adalah anugerah Tuhan. Yang penting ialah pastikan hati kita sentiasa manis dan comel (tidak dipenuhi dengan penyakit2 hati) kerana ia lebih membahagiakan…….🙂

Agak-agak, Tie ni comel tang mana, ek ?? Huuuuaaaaaaaaaaaaa…………………..

Categories: Santai, Tingtong Tags:
  1. May 29, 2009 at 9:20 am

    hehehe…comel….orang tua pun comel gak…… cuma intepritasi comel yang berbeza-beza……. chekdee pun gemuk comel gak…hehehehhehehe

    • Tie
      May 29, 2009 at 10:56 am

      Hahaha……. orang tua yang tak de gigi tu memang comel…macam baby, kan??

      Gemuk pun comel…. seronok peluk2 gitu…ekekekeke………….😛

  2. May 29, 2009 at 9:26 am

    ehhh..kalau comot pun comel jugak kann? hehehe.

    • Tie
      May 29, 2009 at 10:57 am

      Betul tu betul !!

      Comot tu adik beradik comel……kih kih …!!

  3. May 29, 2009 at 9:27 am

    terima kasih Tie krn bertanya kabar..
    tengok, igtkan nak jadi yg 1st, 2nd jugaaak..

    • Tie
      May 29, 2009 at 10:58 am

      Saja je……… Sebab dah lama tak dengar cerita……

  4. May 29, 2009 at 9:52 am

    mole tu comel ke? gerun la tgk kuku pjg dia…
    nk slalu comel tu ok la tp klu slalu manis tu, takut dak bila dh tetua…. isau kna cucuk insulin!!

    • Tie
      May 29, 2009 at 10:59 am

      Entahlah……..

      Kak tie tengok macam comel je……kih kih ….

      Tengok je laa………. tak berani nak dekat… takut gak kat kuku panjang dia tu….

  5. kutaksempurna
    May 29, 2009 at 10:06 am

    mama … dah bangun!!!

    hehehehe… camane donut basi yg mama makan tadi.. sedap tak??
    hehehehe
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    semua comel..
    especially starnosed mole tu.. tgk dia, teringat MAMA.. comel macam MAMA..
    hehehehehe
    .
    .
    .
    .
    TENGOK!!
    bila mama marah, lagi sebijik macam dia.. hehehehe

    pssssttt… nora danish tu comel banget.. comel maksimum.. kat luar lagila comellllll

    dulu2 angie selalu jumpa dia.. boleh kata hari2.. sbb duk dkt ngan umah dia..
    skrg dah tak jumpa… msg2 dah jauh…

    klu tgk nora danish, ingatla anak mama yg comel ini ya.. hikkksssss
    .
    .
    .
    .
    .
    teeeettt.. tingkat 15..
    naik lif, of course tekan sendiri😀

    • Tie
      May 29, 2009 at 11:04 am

      Baru bangun ??

      Pukul 10 pagi baru bangun ??

      Memang nak kena kahwin dengan orang tua, ekekekeke………….

      Donut basi ?

      Sampai ati tinggalkan donut basi untuk mama…………uuwekkkk !!

      Tu laa……… mama dah kata mama ni comel………… tak percaya ke??
      .
      .
      .
      comel bukan macam starnosed mole tu………….
      .
      .
      macam……

      macam…………..

      macam…………….Nora Danish tu laa………………

      Aaa??? Tak percaya …???

      Cuba tengok rupa Angie kat cermin tu ??

      Sama…. kan ??

      Waaaakakakakaa………………… mama pun nak naik lift…tingkat 30, ekekekeke…….

  6. May 29, 2009 at 10:50 am

    kaktie…..saya pun comel gak🙂

    • Tie
      May 29, 2009 at 11:05 am

      Alhamdulillah………………!!

      Kita sama2 comel !!!😛

  7. May 29, 2009 at 11:02 am

    comel pun mcm cantik gak ikut perspektif masing2…
    suka tengok baby tembam..comel betul..kan?

    • Tie
      May 29, 2009 at 11:06 am

      Oooo………..kak tie macam baby tembam laaaaaaaaaaaa………………….

      Comel kan…?? Kan….?? Huuuuaaaaaaaaaaaa…………😛

  8. May 29, 2009 at 11:07 am

    hmm

    meh den jawabkan kek mano kecomelan ekau tu..

    hmm tak salah dan tak silap lagi.. tang BUKU LALI..

    erk! wakakakakaa

    • Tie
      May 29, 2009 at 11:12 am

      Aaaa……??

      Buku lali ….??

      Eh…. tak perasan pulak !!

      Nanti Tie check !!

      .
      .
      .
      .
      Huaaaaaaaaaaa……………………….

      Memang comel laa…………………. ekekekeke………………..

  9. May 29, 2009 at 11:08 am

    alahai cute nya kucing itewww

    huuhuhu

    rasa macam nak gheghet aje muncung dia tu ha.. huhuhu

    • Tie
      May 29, 2009 at 11:13 am

      Eh…………. mana boleh gigit idung dia………….

      Nanti dapat selsema meow pulak !!

      • May 29, 2009 at 11:16 am

        ‘selesema meow’ dengan ‘selsema burung’ mana satu yg merbahaya ek?!

        erk! maza, lelaki yg innocent lagi pemalu…

        huhuhu.. haru.. huhuhuhu

  10. iza
    May 29, 2009 at 11:24 am

    err bintang comel, comey kat mana lak yer… huhu…comey sebab bila bergambar dengan teddy bear orang susah sikit nak beza mana satu teddy bear mana satu bintang comel…lebih kurang jer saiz dier ahakss

    tetttt naik lif tinggat 88 klcc😀😀

    oh yer cupcake pon comey gak…kalau kak tie belanja iza, hah confirm kak tie tambah- tambah comey hehee

    • Tie
      May 29, 2009 at 1:12 pm

      Ha ha ha……

      Iza pun comel gak !!

      Ramai yang comel2 di sini…….. hehehe…………..

      Nanti… nanti kak tie belanja cupcake, ya…. ekekekeke………..

  11. May 29, 2009 at 11:28 am

    kak tie ni comel dari segi penulisan hihi..

    kak..tiap kali solat saya doakan kak. Sampai cakap saya redha kalau Dia nak amik tapi janganlah seksa mak camtu sekali..ampunkanlah dosa dia kalau ada perkara yg tanpa sedar buat Dia marah pada mak.

    Ntahlah kak..malam tadi jaga dia saya nangis je…nak marah pun tak sampai hati sbb dia asyik menjerit2 panggil nama org yg dia kenal..dia ingat dia kat rumah..dia cakap semua org tak sahut panggilan dia..yg saya tercongok depan mata dia buat tak peduli je..

    tak sanggup tengok dia camtu dgn tak terurus dan lemah sgt..tiap kali jumpe mesti saya minta maaf dan bitau saya sayang dia..yg sedih dia bitau balik yg dia sayang saya jugak..sayu sgt kak..Allah je yg tau perasaan saya..tak sanggup plak rasa kehilangan mak..tp tak sanggup jugak tengok dia menderita gitu sekali..

    • May 29, 2009 at 12:08 pm

      Bacakan surah al Mulk…

      insyallah..

    • Tie
      May 29, 2009 at 1:13 pm

      Nrina………

      Ini dugaan hebat buat Nrina………

      Semua orang ada dugaan dan cabarannya….

      Kak tie pula dengan cara lain….

      Nanti kak tie antor email, ya….

  12. j M
    May 29, 2009 at 11:57 am

    tetibe teringat plak lagu PALING COMEL dendangan sape tu..alaa..lupo dahh..ekekeke

    • Tie
      May 29, 2009 at 1:14 pm

      Oh, ya……….

      Baru teringat lagu tu, he he …..

  13. May 29, 2009 at 12:55 pm

    comel kan Nor Danish tu.. hihihi

    • Tie
      May 29, 2009 at 1:14 pm

      Memang Nora Danish tu comel dan sweet je…………

      Suka tengok dia…… buat kak tie perasan comel sama, ekekekeke………..

  14. Tirana
    May 29, 2009 at 2:29 pm

    Hehehe..Comel atau tidaknya sesuatu bergantung kepada orang yang memandang.. Eh Tie comel kat mana? Comel kat gaya penulisan kot..hehehe

    • Tie
      May 29, 2009 at 4:50 pm

      Gitu ke ?

      Tak tahu lak gaya penulisan pun ada kecomelannya…….

      Kelakar pulak bunyinya…ekekekeke……………..

  15. May 29, 2009 at 2:43 pm

    tie comel sekeliannya🙂

    • Tie
      May 29, 2009 at 4:51 pm

      Tie yakin, semua orang ada comelnya yang tersendiri…………….

  16. May 29, 2009 at 3:09 pm

    hehe..kak tie pun comel pe..syd kan dah tengok gambar kak tie~keh keh keh…

    beza comel dan cantik tu apa??

    betul ke comel tu tak bosan tengok..kalau cantik tu lama-lama tengok jadi jemu~hehe

    • Tie
      May 29, 2009 at 4:55 pm

      Shh………. jangan cakap gitu…….. malu laa…….. ekekekeke………………

      Ooo….. kak tie tak tahu lak beza comel dan cantik tu……

      mungkin betul juga kata Sayyid tu… comel lebih baik dari cantik, ek !!

      Errr…………….. kak tie nak jadi comel la…………hehehehe………..

  17. May 29, 2009 at 3:15 pm

    kalau tengok cermin sorang…rasa comel

    sbb tak de lagi org lawa2 kt sebelah..kahkah

    p/s – Tie..semlm tak leh tgok bayanglah tiang arah kiblat lah Tie…mendung

    • Tie
      May 29, 2009 at 4:56 pm

      Eh…. memang betul !! Tie sokong………….!!

      Sapalah yang lebih comel dari kita………….ekekekekee……………

      Alamak, Tie dah pacak tiang tu pagi2 lagi, tapi langsung lupa nak tengok… dah malam baru teringat !! Teruk betul mokcik nih!!

  18. ima
    May 29, 2009 at 4:04 pm

    kak tie…semuanya comel tapi yang paling bawah tu….bukan comel dah tapi menakutkan….hehehe

    betul tu kak tie yang penting hati kita sentiasa manis dan comel….itulah comel yang sebenarnya…..

    bagi ima kak tie comel dari semua sudut….betulkan???

    • Tie
      May 29, 2009 at 4:59 pm

      Ehehehehehe……………

      Anak Tie terjerit2 tengok pondan tu………….waaakakakaka………………

      Sebenarnya entry ni satu terapi diri…………..

      Kena selalu fikir yang positif…………

      Kak tie ni bukannya comel maupun cantik………, tapi kak tie selalu perasan diri kak tie comel, sebab kak tie akan lebih yakin, dan ceria……

  19. nahmy
    May 29, 2009 at 4:48 pm

    comeelll??…its depend to the eyes of the beholder. masing2 dgn tanggapan masing-masing…

    • Tie
      May 29, 2009 at 5:00 pm

      Ya………. memang betul……

      Dan semua orang ada sifat comelnya yang tersendiri……….😛

  20. May 29, 2009 at 5:21 pm

    Slamet sore Mbak tie….hihihi

    Semua imej yg Kak Tie display tu comel.
    Tapi,Kak Tie lagi comel……

    (errkkk,sy dh puji Kak tie nih….sila hanta Pizza & KFC ke Kedah ye. TQ.)

    Hikhikhikhikhik…

    • Tie
      May 29, 2009 at 5:45 pm

      Ooo….. slamat sorey, Zyma………ekekekeke………..

      Mekasih… kerana puji kak tie melambung2…..

      Errk… kak tie dah call suruh antor pizza dan KFC tu…. tapi dia tak boleh antor ke kedah… , jauh sangat, dia antor ke rumah kak tie je….hehehe…. nanti kak tie makan kan , ya…………..ekekekeke………….

  21. May 29, 2009 at 5:45 pm

    kak T…daku pun slalu masuk lif tekan butang sendiri kak…dun wori..
    blog saya tu….semua ayat2 puji diri sndiri…comei la…ayu la..wkakaka..
    lantok situ…janji daku bahagia kan kak T kan

    • Tie
      May 29, 2009 at 5:48 pm

      Ya ya………….

      Siapalah yang dapat buat kita bahagia, melainkan diri kita sendiri, kan??

      Gi cepat, naik lift tu……….. pastu picit butang sendiri tau!!! Huuaaaaaaaaa…………:)

  22. Kak Long
    May 29, 2009 at 6:11 pm

    Tie comel ya???
    Kalau ikut kamus Dewan, comel tu cantik dan menarik.
    Tapi kalau tambah imbuhan ‘pen’ dah jadi suka merunggut manakala kalau tambah ‘men’ dah jadi mengucapkan perkataan yang tak tentu biji butirnya.
    jadi, mari kita ramai-ramai jadi comel dan jgn jadi pencomel atau orang yang mencomel!

    • Tie
      May 29, 2009 at 6:51 pm

      Ooo, ye ke ??

      Waaa………… jom jadi comel ramai2………..ekekeke…………..😛

  23. kin
    May 29, 2009 at 11:22 pm

    Kalau saya, suka guna comel untuk baby atau budak2. Saya selalu panggil anak2 saya ‘comel’… tak kira bila nak puji..atau nak marah sekali pun!

    ps~ Saya rasa kak tie lagi comel dari nora danish tuh!

    • Tie
      May 30, 2009 at 6:47 am

      Hah….suami kak tie suka panggil gitu……ekekekeke……….

      Kak tie ? lebih comel dari Nora Danish ? Kin kena tarik balik kenyataan tu… kang malu, Kin…. nyesal tak sudah pulak!!!

      Kak tie ni macam Ahmoi jual buah je….. tak pun macam nyonya jual sayur kat pasar tu…hi hi…….

  24. May 30, 2009 at 3:27 am

    wahahahha.. ye ye.. so mana satu comel yang kak tie selalu maksudkan?😛

    • Tie
      May 30, 2009 at 6:48 am

      Kak tie ?

      Macam yang last sekali tu, ekekekeke…………

  25. May 30, 2009 at 5:51 am

    Kak tie,
    milla kalau anak kucing yg kecik2 & comel mcm kat dlm gambar tu memang dah kena picit…tapi bukanlah sampai mati. gerammmmm tapi sayang. nora danish tu memanglah sangat comelkan!!!!
    kak tie lagilah comel…kak tie tulis apa2pun mesti comel jer…menghiburkan & menceriakan…eceeeeh.

    • Tie
      May 30, 2009 at 6:49 am

      Err…….kak tie harap benar kalau comel macam tu….. mesti senyum semacam sampai tidur…..kih kih ..

      Tak de la Milla, kak tie ni mokcik tintong je…….. jauh dari comel, cuma selalu perasan dan berharap diri ini comel dipandangan orang, huuuaaaaaaa……………….

  26. June 2, 2009 at 12:59 pm

    tie sy pun comel…

    ngeh3x…

    • Tie
      June 11, 2009 at 9:21 pm

      Alhamdulillah…………..ekekekeke………😛

  1. No trackbacks yet.

Tak perlu tinggalkan komen....... tapi kita menghargainya jika ada yang sudi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: